Connect with us

Actualitate

Laura Codruța Kovesi, la un capăt de drum

Publicat

pe

Avem numeroase semnale că se va trage cortina peste o lungă etapă din istoria Direcției Naționale Anticorupție. Sunt indicii temeinice, ca să mă exprim în limbajul procurorilor, că domnul Tudorel Toader va solicita demiterea doamnei Laura Codruța Kovesi. Din această perspectivă, întreaga societate românească este extrem de tensionată. Și, inevitabil, există din toate direcțiile opinii controversate sau chiar scandaloase.

De pildă, cu numai o zi în urmă, șefa DNA a organizat o amplă conferință de presă. Scopul fiind cât se poate de transparent. De imagine. Șefa DNA a simțit realmente nevoia să treacă de câteva ori cu fierul de călcat peste imaginea ei extrem de mototolită în ultima vreme. Dacă a reușit sau nu, din nou răspunsul poate stârni controverse. Cu certitudine însă, ea ne-a arătat că, parțial cel puțin, trăiește într-o lume paralelă. Într-un univers ireal. Și partea mai interesantă e că, așa cum se exprimă, ea lasă impresia că este convinsă de contrariu.

Sunt suficiente, pentru a demonstra afirmația de mai sus, doar două exemple. Răspunzând unor întrebări, Laura Codruța Kovesi a contestat vehement că ar fi criticat Curtea Constituțională a României. În al doilea rând, a afirmat cât se poate de clar că înregistrarea din ședința cu procurorii este un fals, iar vocea pe care a auzit-o o țară întreagă nu îi aparține. Ambele situații sunt însă rezolvate definitiv de către CSM. Consiliul Superior al Magistraturii și nu altcineva a cercetat-o pe Laura Codruța Kovesi și a constatat că șefa DNA a criticat Curtea Constituțională și a contestat deciziile acesteia, exprimându-și, citez, „opinii nepotrivite” față de această instituție. Tot CSM i-a solicitat Inspecției Judiciare să o cerceteze pe Laura Codruța Kovesi pentru afirmațiile făcute în ședința cu procurorii și cuprinse în înregistrarea dată publicității, apreciind astfel autenticitatea probei.

Dar nu numai doamna Laura Codruța Kovesi trăiește într-o lume a ei, paralelă și diferită în același timp de lumea reală. Dacă opinia publică o fi observat, președintele PNL, domnul Ludovic Orban, a făcut o declarație cu dublă bătaie. Pe de-o parte sa exprimat în sensul că doamna Laura Codruța Kovesi nu trebuie demisă din funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție, iar pe de altă parte i-a cerut rituos președintelui Klaus Iohannis să respăingă această solicitare în eventualitatea în care ea va fi formulată oficial de către ministrul Justiției. Și domnul Ludovic Orban trăiește într-o realitate paralelă.

Și iată de ce: e important de semnalat că niciun alt lider de partid nu a solicitat până în prezent nici demiterea și nici păstrarea în funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi. Chiar și șefii celor două Camere ale Parlamentului, în calitatea pe care o au, s-au abținut să facă afirmații într-un sens sau altul. De ce? Din simplul motiv că, deși este firească preocuparea partidelor politice și Parlamentului pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, pentru domnia legii și pentru o Justiție performantă, niciunul dintre ei nu are dreptul să calce linia roșie și să decidă ceea ce este exclusiv apanajul președintelui României. Oare domnul Orban nu știe 1). Că doar președintele României o poate demite sau nu pe doamna Laura Codruța Kovesi?; 2) Că numai ministrul Justiției poate sau nu să solicite o asemenea demitere? ; 3) Că numai CSM, ca instituție, se poate pronunța în legătură cu activitatea rea sau bună a DNA instituție păstorită de Laura Codruța Kovesi, iar această opinie, singura autorizată, este doar consultativă? Domnul Ludovic Orban ca persoană fizică poate să-și exprime orice opinie și să ceară chiar și luna de pe cer. Nu însă în calitate de lider al unui partid politic.

În ceea ce-l privește pe domnul Tudorel Toader, acesta afirmă, încă din iarna anului trecut că, în baza raportului Inspecției Judiciare și a propriilor investigații, a întocmit la rândul său un document cu o concluzie fermă în privința doamnei Laura Codruța Kovesi. A făcut în mai multe rânduri precizarea, încă de anul trecut, că opinia sa e clară, e fermă și e luată, singurul lucru rămas în suspans fiind momentul în care va fi comunicată președintelui României și comunicată public. Făcând acestă precizare, ministrul Justiției a semnalat că ține cont și de un alt element, numit oportunitate, atunci când alege momentul în care își comunică decizia. A crezut că este oportun să o facă în ultima zi de lucru a anului trecut, dar se pare că s-a înșelat și iată că nici până în acest moment încă nu s-a pronunțat. Toată lumea așteaptă să o facă azi.

În mod ciudat se discută intens asupra scenariului conform căruia domul Tudorel Toader ar urma să se pronunțe asupra carierei șefei DNA într-o conferință de presă mult așteptată. Cred că și aceasă ipoteză ține tot de o lume paralelă. De ce? Dintr-un motiv foarte simplu. Conform Constituției, dacă ministrul de Justiție ia o decizie vizând solicitarea demiterii doamnei Laura Codruța Kovesi, aceasă decizie este firesc ca mai întâi să-i fie prezentată Consiliului Superior al Magistraturii. Apoi, cu un verdict CSM de aprobare sau de respingere, care este facultativ, solicitarea trebuie să ajungă pe masa președintelui României. Care urmează să se pronunțe independent de opiniile domnului Ludovic Orban. Cred că ar fi o lipsă elementară de politețe și o răsturnare a procedurilor firești dacă, înainte de a cere demiterea doamnei Laura Codruța Kovesi, domnul Tudorel Toader ar face o șezătoare cu jurnaliștii.

Rostul unei conferințe de presă ar fi doar acela de a explica opiniei publice de ce, cu toată presiunea existentă, el decide totuși să nu solicite demiterea șefului DNA. Este singurul scenariu în care ministrul Justiției s-ar putea pronunța public înainte de a informa CSM-ul și pe președintele Klaus Iohannis. Prin urmare, cine își dorește ca lucrurile să înceapă astăzi printr-o conferință de presă, își dorește instinctiv ca doamna Laura Codruța Kovesi să nu fie demisă.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Actualitate

Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel

Publicat

pe

În era turismului modern, confortul oferit de camerele de hotel este esențial. Unul dintre elementele care contribuie la această experiență este frigiderul. În mobilarea camerei de hotel, valoarea minibarului este inestimabilă. Clienții apreciază atât faptul că au băuturi răcoritoare la rece, cât și funcționalitatea unui astfel de produs pentru depozitarea corectă a medicamentelor sau cosmeticelor. Experiența generală este îmbunătățită pentru fiecare client în parte de existența unui frigider destinat camerelor de hotel, cu un nivel de zgomot redus.

Explicăm în continuare care sunt caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel, aspecte necesare pentru ca afacerea ta să fie prosperă.

Tipuri de frigidere perfecte pentru o cameră de hotel

Frigiderele pentru camera de hotel mini pot fi ideale, au suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor necesare pentru o scurtă ședere. Pe de altă parte, camerele mai mari pot beneficia de frigidere pe măsură, care pot oferi mai mult spațiu de stocare și opțiuni suplimentare, precum compartimente separate pentru băuturi sau congelator. Dimensiunea frigiderului poate influența confortul și satisfacția oaspeților, oferindu-le posibilitatea de a-și păstra alimentele și băuturile preferate în mod convenabil în cameră.

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de frigidere în funcție de design și caracteristici. Pentru camerele de hotel frigiderele cu uși de sticlă pot fi o opțiune atractivă. Acestea pot crea o atmosferă plăcută și pot permite oaspeților să vadă ce conțin înainte de a deschide ușa. Pe de altă parte, pentru camerele de hotel standard frigiderele cu ușă clasică pot fi mai potrivite, oferind funcționalitatea necesară la un cost redus. Caracteristici suplimentare, cum ar fi dispozitivul de gheață sau opțiunile de răcire rapidă, pot adăuga un plus de confort și rafinament pentru oaspeți.

Frigiderul ales pentru o cameră de hotel trebuie să se integreze armonios cu restul mobilierului și decorului. Aspectul trebuie să fie luat în considerare în funcție de dimensiune, formă, culoare și stil, pentru a se potrivi esteticii camerei. În special în camerele de hotel mai mici, un design compact și modern este un plus, creând o atmosferă plăcută și spațioasă. Există un astfel de produs care întrunește toate aceste calități, un minibar frigider hotel de 40 litri, alb, cu raft de sticlă și ușă reversibilă.

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial la achiziția frigiderelor pentru camerele de hotel. Un aparat eficient din punct de vedere energetic nu doar că reduce costurile de operare, ci contribuie și la protejarea mediului. Este recomandată alegerea unui model cu o clasificare energetică bună, pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Mentenanță și durabilitate

Frigiderele destinate camerelor de hotel sunt produse care au o durată de viață mare, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și funcționează corect. Este important ca aparatul să fie durabil și să necesite o întreținere minimă. Materialele rezistente la uzură și coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil, pot crește durabilitatea frigiderului. De asemenea, este recomandat ca acesta să aibă o funcție de auto-dezghețare, pentru a reduce necesitatea întreținerii frecvente.

Caracteristici suplimentare

Funcționalitatea și caracteristicile suplimentare pot fi luate în considerare în funcție de nevoile hotelului și ale oaspeților săi. De exemplu, pot fi avute în vedere beneficii suplimentare la achiziție, prezența unor compartimente speciale pentru băuturi sau alimente, reglarea temperaturii, sistemul de răcire sau nivelul de zgomot produs. Unele frigidere vin chiar și cu funcții precum afișajul digital sau controlul temperaturii, care pot fi utile pentru oaspeți, în special pentru cei care au nevoie să păstreze la anumite temperaturi unele medicamente sau produse cosmetice.

Când discutăm despre nivelul de zgomot produs de un frigider, trebuie să ținem cont de confortul oaspeților, în special în timpul nopții. Este important să alegem un tip de frigider care să asigure liniștea și confortul în camera de hotel. Există diferite niveluri de zgomot, iar un frigider cu nivel redus de zgomot precum un minibar hotel absorbție 40 Eco, de 38 de litri, cu nivel de zgomot 0 db, poate fi preferat pentru a nu deranja somnul oaspeților.

În concluzie, alegerea unui frigider destinat unei camere de hotel trebuie să fie un proces bine gândit și informat. Factorii-cheie precum tipul de frigider, designul, eficiența energetică, întreținerea și durabilitatea sunt esențiali pentru a asigura confortul și satisfacția oaspeților. Nu uitați, alegerea corectă a frigiderului poate face diferența în experiența oaspeților!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)

„Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/DOCUMENTE/Inregistrari audio (IV) Boși, locotenenți, soldați: Mafia...

Exclusiv12 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv12 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv