Connect with us

Diverse

Cum am ales si testat un gps

Publicat

pe

Desi multi oamenii se bazeaza acum pe smartphone-uri pentru a ajunge in orase necunoscute, un gps auto face navigarea la destinatie mult mai usoara. Un gps auto arata exact pe ce banda trebuie sa te pui cand de apropi de intersectii, ce semne urmeaza si limitarea de viteza pentru drumul pe care va aflati. Desi un smartphone poate functiona mai bine pentru majoritatea soferilor, cred ca un gps auto este mult mai bun in anumite situatii, in special in calatoriile mai lungi.

In plus, bateria unui telefon tine destul de putin mai ales cand ai deschise mai multe aplicatii, trebuie tot timpul sa fie la incarcat, pe cand bateria gps-ului tine 4h.

Pentru mai multe informatii cu privire la modul cum functioneaza un gps auto consultati ghidul nostru de mai jos.

Cum am ales si testat un gps

Am testat mai multe gps-uri, pe diverse rute, conducand sute de kilometri, ca sa iti spunem care gps este mai bun. Ne-am uitat la cat de accesibile sunt setarile si cat de repede putem sa introducem o destinatie ca sa obtinem un traseu cat mai scurt.

Toate gps-urile pe care le-am analizat au fost bune, insa cele care au facut diferenta sunt cele de la Garmin Drive si Tom Tom.

Care sunt criteriile dupa care sa te uiti ca sa iti cumperi un gps auto bun

Ecranul

Ideal ar fi ca ecranul sa fie cat mai mare astfel incat sa vezi cat mai bine traseul. Trebuie sa tii cont de locul unde il vei amplasa, daca il pui pe parbriz un gps cu ecran de peste 6inch este perfect, dar daca il pui pe bord unul de 5inch.

Memoria

Gps-urile folosesc memoria interna pentru a stoca piste, puncte de parcurs, rute si toate celelalte informatii de pe harta, precum si imagini audio si video la unele modele. Cu cat mai multa memorie are, cu atat mai multe date pot fi stocate, deci asigurati-va ca gps-ul dumneavoastra are o memorie ampla si extensibila. Procesorul unui gps trebuie sa fie de cel putin de 400MHZ, iar memoria interna de 8GB.

Harti

Hartile sunt cele mai importante la un gps, deoarece in fiecare zi apar modificari in ceea ce privesc stazile, multe din ele devin cu sens unic, iar dumneavoastra trebuie sa fiti la curent cu toate aceste modificari, de aceea este bine sa va luati un gps care sa va permita actulizarea hartilor gratuit.

Un gps bun vine cu multe harti, de regula din Romania dar si din Europa. De asemenea, unele includ si voce in limba engleza si romana, iar acest lucru face ca traseul sa fie unul fara peripetii.

Conectivitate

Un gps bun ar trebui sa aibe conectivitate Wireless si Bluetooth, pentru o libertate completa. Astfel va puteti conecat la telefon si puteti asculta si muzica preferata sau puteti pune filme la copii. In plus cu bluetooth puteti sa efectuati apeluri telefonice.

Accesorii

Cand va alegeti un gps auto uitati-va ca acesta sa aibe cablul USB si incarcator auto.

Un gps auto are sageti mari in sus/in jos pe care le puteti utiliza daca nu va place sa derulati cu degetul. In plus, harta unui gps auto este mult mai detaliata, nu este ca la Google Maps sau Waze, care iti arata doar drumul, acesta iti arata toate semnele.

Acestea fiind spuse, speram ca atunci cand o sa va cumparati un gps auto sa stiti exact la ce caracteristici sa va uitati ca alegerea sa fie una usoara.

Detalii pe https://recomandari-specialisti.ro/gps-auto/

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

Publicat

pe

De

Despre crasa incompetenta a conducerii Politiei Locale Ploiesti am mai scris. Despre abuzurile si incompetenta acesteia am mai dezvaluit, actiuni sanctionate de instanta atunci cand s-au aplicat amenzi ilegale la operatorul de salubritate.

Iata ca o noua incompetenta (si un abuz)  a conducerii acestei institutii este taxata de instanta in dosarul nr 5470/105/2018 de la Tribunalul Prahova.
Data inregistrarii 23.11.2018
Data ultimei modificari: 28.11.2019
Instanta a admis acţiunea si a obligat Politia Locala Ploiesti să plăteascădrepturile salariale neachitate, reprezentând contravaloarea orelor prestate în zilele de sâmbăta şi duminica şi sărbători legale, sume ce urmează a fi actualizate cu indicele de inflaţie de la momentul plăţii efective, astfel: – reclamantului Barbu Cătălin Mihai suma de 20.403 lei – reclamantei Brânzaru Simona suma de 12.990 lei – reclamantului Cimpoca Ştefan suma de 20.267 lei – reclamantei Gheorghe Amalia suma de 2.178 lei – reclamantei Luncaşu Maria Gina suma de 20.063 lei – reclamantului Manea Ionuţ Ciprian suma de 20.133 lei – reclamantului Mărăşescu Cătălin suma de 15.353 lei – reclamantului Mocanu Iulian suma de 12.932 lei – reclamantului Năstase Mihai Aurelian suma de 13.253 lei – reclamantului Niţă Sorin suma de 15.563 lei – reclamantului Paşol Iordan suma de 12.959 lei – reclamantului Stan Vasile suma de 20.958 lei – reclamantului Tase Gabriel Gino suma de 948 lei – reclamantului Tuţică Florin suma de 16.048 lei Obligă pârâta să plătească membrilor de sindicat ai reclamantului cheltuieli de judecată în sumă de 9.540 lei reprezentând onorarii expert şi avocat.
Iata ca o noua dezvaluire a ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA ESTE CONFIRMATA, ziarul dezvaluind ilegalitatea privind neplata salariala pentru orele prestate în zilele de sâmbăta şi duminica şi sărbători legale.
Bai Dobre’, acesti bani vor fi achitati din buzunarul tau sau din buzunarul conducerii incompetente a Politiei Locale Ploiesti? Sau asa este la PNL, lasa ca merge si asa…?!(Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

Alinso Group, a contribuit semnificativ ca judetul Prahova sa fie pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat (I)

Publicat

pe

De

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la 202 miliarde de euro în 2018, astfel încât România a reușit să depășească PIB-ul Portugaliei, atingând a 15-a poziție în Europa (după ce în 2017 a depășit Grecia), dar pe de altă parte, PIB-ul pe cap de locuitor este semnificativ mai mare în Portugalia decât în România și este încă sub nivelul din Grecia.

Ivan Lokere

În 2019, PIB-ul României va fi de peste 210 miliarde de euro, cu o creștere de 4%, cu mult peste estimarea ratei de creștere a PIB-ului din zona UE, care este de așteptat să înregistreze un avans de 1,2%. Avansul preconizat de 4% este unul important, având în vedere faptul că anul 2019 a fost marcat de turbulențe majore pe scena politică din România, în ultimele luni de căderea guvernului și de alegerile prezidențiale din noiembrie, in urma carora președintele a fost reconfirmat în funcție.
Cea mai mare pondere în PIB-ul României o are industria (peste 20%), dar aceasta depinde foarte mult de economia europeană și în special de cea a Germaniei, care este în declin.
„Pe termen mediu, politica fiscală trebuie să fie reechilibrată, de la
creșterea consumului la mobilizarea investițiilor, în special din fonduri europene, pentru a sprijini convergența durabilă cu UE și incluziunea socială. Reformele administrațiilor publice și ale companiilor de stat, care îmbunătățesc predictibilitatea reglementărilor, precum și politicile adecvate pentru soluționarea disparităților regionale sociale și spațiale ar trebui să fie pe agenda prioritară a guvernului ”, potrivit Băncii Mondiale.
Față de ideea larg răspândită potrivit căreia creșterea economică este în principal atribuită și bazată pe consum, Prahova a avut o dezvoltare puternică în ultimul deceniu.
Județul Prahova s-a clasat pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat, industria având o pondere semnificativă în acest sens.
PWP Bucharest North (PWP), cel mai mare parc privat de afaceri din sudestul Europei, cu sute de milioane de euro investiți și mii de joburi de calitate lângă Ploiești a fost dezvoltat de Alinso Group, si Ivan Lokere ca indrumator.
Ceea ce era odată o simplă zona aridă de la marginea Ploieștiului a devenit, în mai puțin de zece ani, un exemplu de bune practici în ceea ce privește dezvoltarea, grija față de mediul înconjurător și implicare socială. Ca să înțelegem corect dimensiunea investiției provenită cvasiexclusiv din capital străin sută la sută privat, se cuvine să amintim câteva din numele „grele” care au ales să devină parteneri ai Alinso Group, alegând să investească în PWP: Unilever, Lufkin Industries Inc (General Electric), Compania TORO, Federal Mogul, Timken, Grupul Internațional Beaulieu, Saipem (Grupul ENI), Schlumberger, Halliburton, British American Tobacco și Rockwool, lista completându-se până la cele 50 de societăți care ocupă, în prezent, parcul de afaceri.

default

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană și cu semnalele pozitive primite din această parte a Europei, grupul belgian a participat cu peste o sută de milioane de euro la amenajarea zonei care acoperă 300 de hectare de teren, cât este dimensiunea de azi a parcului. 50 de companii și-au pus deja bazele aici. Au fost atrase de facilitățile oferite de PWP, care includ servicii complete, de la pază, construcții care se adaptează după cerințele clientului, consultanță și asistență la relocare și utilități la standard industriale. Alte argumente care i-au convins pe investitorii străini să aducă în Prahova sute de milioane de euro a fost poziția strategică a regiunii care este un important nod de trafic ce asigură legătura cu orice zonă a Europei, atât pe șosea cât și pe linia ferată. Orice tip de transport cargo poate pleca pe linia ferată din terminalul intermodal feroviar dezvoltat de Alinso Group, cu legătură directă cu Marea Neagră.
Drept dovadă a potențialului, a facilităților și a stabilității economice a județului, precum și a deschiderii autorităților către o economie europeană modernă, marii investitori străini – companii multinaționale puternice din întreaga lume, au ales județul Prahova să își desfasoare afacerile în România: OMV Petrom; Lukoil, Lufkin Industries, Alinso Group; Procter & Gamble, Unilever, Coca Cola, Bergenbier MolsonCoors., Cameron, Michelin, Honeywell, Timken.

default

Activitățile de transport, depozitare și logistică au o pondere semnificativă în cifra de afaceri totală realizată de companiile prahovene care operează în sectorul serviciilor, urmată de servicii, in special servicii administrative și de consultanta. Noile parcuri industriale moderne, dezvoltate în jurul Ploieștiului: PIP, PWP Bucharest North, Dibo, care a fost primul dintre parcurile industriale dezvoltate private, deși la scară mai mică, au atras investiții străine importante. In special Alinso Group, dezvoltatorul PWP Bucharest North a atras numerosi investitori străini în Prahova.
Autoritățile recomandă eforturi reînnoite pentru îmbunătățirea participării la piața muncii și măsuri pentru reducerea șomajului ridicat în rândul tinerilor și al persoanelor cu un nivel scăzut de calificare, care vor contribui de asemenea la atenuarea constrângerilor de ofertă pe piata muncii și la îmbunătățirea creșterii durabile.
Datorită forței de muncă extrem de calificate, de la la sistemul de școlarizare, Universitatea de Petrol si Gaze, școli tehnologice care sunt partenere cu companii active în sectorul industrial (ex: Lukoil, Industial Montaj, Michelin, Cameron), până la vocația tradițional industrială a judetului Prahova, creșterea zonala este atribuită în principal activităților de producție înflorite recent, în special în comunele din jurul Ploieștiului- Brazi, Aricestii Rahtivani și Blejoi, de exemplu, in PWP Bucharest North au fost create între timp peste 3.000 de locuri de muncă.
Toate aceste comunități din jurul Ploieștiului au beneficiat de aceste investiții prin locurile de muncă create și impozitele locale plătite, în valoare totală de zeci de milioane de euro. Aceste taxe plătite către comunitățile locale au dus la dezvoltarea acestor zone, la modernizarea și creșterea bunăstării comunităților, a infrastructurii, precum și la creșterea numărului de locuitori.

default

Chiar dacă în ultimii ani investițiile în infrastructura din zona Ploiești au atins mai multe obiective, cum ar fi sensul giratoriu suspendat de la Păulești, podul peste calea ferată de la Gara de Vest spre șoseaua de centură a Ploieștiului și Comuna Strejnicu sau sensul giratoriu de la intrarea dinspre nordul orașului Ploiești, acestea nu s-au ridicat la nivelul investițiilor private realizate în ultima perioadă, infrastructura din zonă nefiind în prezent adaptată nevoilor curente.
Cu toate acestea, chiar și prin lipsa acestor investiții în infrastructură, din partea autorităților, nu au oprit investițiile în infrastructura parcurilor private industriale și atragerea de noi investiții (Rockwool, – în cadrul
PWP), investiții importante pentru zonă, precum și pentru România.
Deși lucrurile s-au îmbunătățit în ultimii ani, fapt ce se aplică la nivelul întregii țări, autoritatile au rămas în urma în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii (spitale, școli, infrastructură rutieră etc.) în comparație cu investițiile private realizate în acesta zonă.
Investitorii străini remarcă necesitatea dezvoltării antreprenoriatului intern. Un prim pas a fost făcut prin lansareai programului Start-Up Nation. Județul Prahova a fost în primele 5 județe participante la programul Start-Up Nation 2018-2019, cu o creștere de peste 300 % a participării față de anul precedent.
Adiacent finanțării prin intermediul Start Up Nation, atât antreprenorii români, cât și investitorii străini au nevoie de un cadru economic general solid, caracterizat prin dezvoltarea infrastructurii rutiere, mai puțina birocrație, dezvoltarea parteneriatului public privat, informațiile masive despre existența și modul de accesarea a fondurilor , care le vor permite să sprijine o strategie de afaceri pe termen lung. (Ec Adrian Radu).

Citeste in continuare

Actualitate

„Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune”

Publicat

pe

De

Ministrul finantelor, Florin Cîțu, ne promite o premieră: ,,luni, 9 decembrie 2019, va fi pentru prima oara in ultimii 3 ani cand un ministru al finantelor le spune adevarul romanilor despre finante, buget, economie, in Palatul Parlamentului”. Un ochi rade, unul plange. Sa intelegem ca ministrii de finante de dinainte de 2016 au spus adevarul romanilor, in Parlament? Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune. Pentru ca avem un caz concret de ministru al finantelor mincinos institutional, care, tot in Parlament, spunea, in orizontul de timp neacoperit de catre promisiunea domnului Citu: ,,decat sa mintim inca 6 luni, sa spunem romanilor adevarul”. In timpul asta, lua spagi in cel mai mare contract pe bani publici cercetat de DNA, cu maxima intarziere. Deci, decat sa mintim inca 6 luni…. Dumneavoastra ce credeti? Va spune Florin Citu adevarul, intreg adevarul si numai adevarul, luni, 9 decembrie 2019?, se intreaba retoric analistul Radu Teodor Soviani.

Ministrul finantelor, Florin Cîțu, ne promite o premieră: ,,luni, 9 decembrie 2019, va fi pentru prima oara in ultimii 3 ani cand un ministru al finantelor le spune adevarul romanilor despre finante, buget, economie, in Palatul Parlamentului''. Un ochi rade, unul plange. Sa intelegem ca ministrii de finante de dinainte de 2016 au spus adevarul romanilor, in Parlament? Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune. Pentru ca avem un caz concret de ministru al finantelor mincinos institutional, care, tot in Parlament, spunea, in orizontul de timp neacoperit de catre promisiunea domnului Citu: ,,decat sa mintim inca 6 luni, sa spunem romanilor adevarul''. In timpul asta, lua spagi in cel mai mare contract pe bani publici cercetat de DNA, cu maxima intarziere. Deci, decat sa mintim inca 6 luni…. Dumneavoastra ce credeti? Va spune Florin Citu adevarul, intreg adevarul si numai adevarul, luni, 9 decembrie 2019?

Publicată de Radu Teodor Soviani pe Sâmbătă, 7 decembrie 2019

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate12 ore ago

Incompetenta conducerii Politiei Locale Ploiesti taxata de instanta

Despre crasa incompetenta a conducerii Politiei Locale Ploiesti am mai scris. Despre abuzurile si incompetenta acesteia am mai dezvaluit, actiuni...

Actualitate16 ore ago

Alinso Group, a contribuit semnificativ ca judetul Prahova sa fie pe locul 4 în 2018 în ceea ce privește PIB-ul realizat (I)

De la intrarea României în UE în 2007, PIB-ul țării a crescut constant de la 123,7 miliarde de euro la...

Actualitate16 ore ago

„Sper ca ministrul Finantelor nu a dorit sa inceapa a spune adevarul mintind prin omisiune”

Ministrul finantelor, Florin Cîțu, ne promite o premieră: ,,luni, 9 decembrie 2019, va fi pentru prima oara in ultimii 3...

Actualitate16 ore ago

Caracatița Ministrului Mediului

(Preluare FLUX 24): Știrea de Iași face dezvăluiri explozive despre ministrul mediului Costel Alexe. DEZVĂLUIRILE DIN ȘTIREA DE IAȘI: International...

Actualitate16 ore ago

Felicitări domnului Iohannis!

(Preluare Incisiv National): Acum, pentru ca i-ati decorat pe domnii Helvigh și R. Ionescu, foarte bine, comparatia cu predecesorii acestora...

Actualitate16 ore ago

Una dintre victimele “Unitatii Haules” DNA Ploiesti pleaca din magistratura

Si pleaca dupa ce a fost aruncat dupa gratii si hartuit ani de zile de gasca lui Lucian Onea si...

Actualitate16 ore ago

Captivii de la conducerea României

A fost generat din nou un scandal uriaș. În urmă cu câteva zile. Când sute de oameni s-au călcat în...

Actualitate16 ore ago

Orice ”rezervist” trebuie să decidă ce alege : ori pensia ori leafa de la stat!

(Preluare National – Catalin Tache): Prevederea ar urma să se aplice inclusiv tuturor rezerviștilor din sistem, indiferent dacă au ieșit...

Actualitate16 ore ago

REPUTAT CHIRURG ARUNCA NUCLEARA: SISTEMUL PUBLIC DE SANATATE, LA UN PAS DE DESFIINTARE

(Preluare Inpolitics): Fostul președinte al CNAS, chirurgul Lucian Duță, aruncă o bombă de proporții într-un material postat pe Facebook, avertizînd...

Actualitate3 zile ago

IPJ Prahova sta pe butoi de pulbere/De la culoarea „rosie” (grena) la portocaliu – galben, cu „sageata”

Va dezvaluiam anumite presiuni efectuate la o Sectie de Politie din Ploiesti si un anumit comportament si vocabular (atipic spunem...

Actualitate4 zile ago

Fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru si-a „cumparat de la bec” o banda dintr-o strada in Parcul Industrial Ploiesti/Fostii subalterni de la Politia Rutiera se fac ca au „orbul gainilor”

Directorul Parcului Industrial Ploieşti- Andrei Tudor – a decedat în somn, în urma unui infarct, acum cca doua saptamani de...

Actualitate4 zile ago

Un articol tipic „Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta de a se afla adevarul ci de a manipula

Un articol tipic ” Observ….”, lipsit de realitate, dar cu un continut rautacios, rau intentionat, mizerabil, si nu cu tinta...

Actualitate4 zile ago

Secretarul de stat ”cîntăreț” de la Ministerul Muncii este finul deputatului PNL Florin Roman

Preluare FLUX 24 Alin Dan Ignat numit secretar de stat la Ministerul Muncii este finul deputatului PNL, Florin Roman, un...

Actualitate4 zile ago

FRAUDA CU SMARTWATCH – Un procuror a fost eliminat din examenul de promovare pe loc dupa ce a fost prins cu un ceas inteligent

Pentru procurorii CSM n-a contat ca dispozitivul nu era conectat la telefon, acesta fiind inchis: „Conectarea sau nu la telefon...

Actualitate4 zile ago

Adina Florea le-a întors spatele

(Preluare National – Valentin Boeru): Este cel mai frumos gest pe care procurorul Adina Florea, care a condus Secția pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv