Actualitate
EXCLUSIV/AVOCAT DIN BAROUL BUCURESTI SI LIDERUL DE SINDICAT SNTM AGRESATI FIZIC DE MAFIA TELEKOM/ILEGALITATI GRAVE CIRCUMSCRISE ARTICOLELOR DIN CODUL PENAL MUSAMALIZATE SUB PRIVIREA INGADUITOARE A GUVERNANTILOR

GANDURILE UNUI AVOCAT DE GHERILA
Stau in fata calculatorului si dupa tot ce am trait in ultima perioada si in special azi, imi vine in minte obsesiv cantecul “VREAU O TARA CA AFARA”!!!!
Daca vrei sa afli ce este Romania, wikipedia te informeaza ca
„România este o republică semi-prezidențială. Este al nouălea stat după suprafața teritoriului (238 397 km²) și a șaptea după numărul populației (peste 20 milioane locuitori)[8]dintre statele membre ale Uniunii Europene. ”
Deci traim intr-un stat al secolului 21 din Uniunea Europeana. Atunci de ce am impresia ca de fapt traiesc in epoca sclavagista?
Asa m-am simtit astazi, 30.01.2018, cand, in calitatea mea de avocat si membru imputernicit al Comisiei de negociere a Contractului Colectiv de Munca (denumit in continuare CCM), din partea Sindicatului National Telecomunicatii Mobile (denumit in contiuare SNTM) reprezentativ la nivelul societatii TELEKOM ROMANIA MOBILE COMMUNICATIONS SA (denumita in continuare TELEKOM), am fost trata de firma angajatoare, prin reprezentantii ei, precum „sclavii” (angajații) de pe plantația TELEKOM, pentru care ne luptam sa-i dezrobim si sa-i aducem la nivelul secolului si tarii in care ar trebui sa traim.
Sunt un avocat din Baroul București care, din cei 23 ani de profesie, in ultimii 10 ani ma lupt pentru eradicarea sclavagismului instaurat de marile companii din Romania, si nu numai de acestea, fata de angajații lor.
Parafrazându-l pe marele Caragiale, drepturile salariaților „sunt admirabile, sunt sublime, putem zice, dar lipsesc cu desăvârșire”.
Pe vremea lui Al Capone, sindicaliștii își câștigau drepturile cu „bata”, acum Mafia a trecut in cealaltă parte si angajatorul lupta împotriva sindicaliștilor cu „bata”.
Azi, 30.01.2018, in agenda de lucru a Comisiilor de Negociere a CCM, era stabilita a doua întâlnire, prima fiind in 25.01.2018 când, după aproape 2 ore, nu s-a putut semna Procesul Verbal pentru ca secretariatul asigurat de TELEKOM, nu consemnase decât ce au spus reprezentanții lor, iar din ce discutase SNTM-ul au scris doar o propoziție de câteva cuvinte. Culmea ca unele dintre propunerile noastre fuseseră consemnate tot ca fiind spuse de TELEKOM. In plus cele convenite nu au fost in totalitate menționate. Am stabilit, de comun acord, ca vom semna Procesul Verbal la următoarea întâlnire din 30.01.2018, stabilita in același loc din clădirea BBTP intre orele 15-17.
Trebuia sa prevăd de atunci ce va urma, pentru ca au încercat sa mă sechestreze pe mine si pe Președintele Sindicatului in clădire pentru ca am refuzat sa le predam înapoi draftul de Proces Verbal redactat de ei, mai exact exemplarul nostru pe care ne si notasem din modificări, care nu era semnat sau stampilat, susținând ca este un înscris al TELEKOM, încercând prin intimidare si forță fizica sa ne ia si singura dovada ca avusese loc acea prima întâlnire.
Așa cum este firesc si legal am trimis pe e-mail-urile tuturor membrilor celor doua Comisii de negociere, modificările propuse la Procesul Verbal, la Acordul de Confidențiale înmânat de TELEKOM si lipsa actelor necesare de a ne fi puse la dispoziție pe companie pentru negociere, ramând sa le discutam la a doua întâlnire, cea stabilita in calendarul negocierilor din data de 30.01.2018, orele 15 – 17.
Nu am primit niciun răspuns la e-mail-urile noastre, așa ca astăzi, 30.01.2018, ca niște persoane responsabile ce suntem, in baza mandatului nostru de a reprezenta drepturile salariaților TELEKOM, in interesul general al acestora, ne-am prezentat cu buna credință la întâlnire.
Numai ca, nu suntem niște naivi, așa ca ne-am înregistrat la intrare in Registrul Clădirii de la numerele 33 la 39 si, așa cum anticipam, in sala de negociere nu se afla nimeni.
Angajatul care se ocupa de partea administrativa a acelui spațiului dedicat sălilor de întâlniri, încă de la vederea noastră ne-a comunicat ca nu știe despre despre o posibila întâlnire „astăzi” si după ce a dat niște telefoane, ne-a informat ca s-a anulat întâlnirea si ca ni s-ar fi comunicat pe e-mail.
In acel moment, toți membrii prezenți, ne-am verificat e-mail-urile si nu aveam nicio notificare privind anularea.
Președintele SNTM, a observat ca in sala alăturată cu cea a noastră se afla Directorul General TELEKOM, care este totodată si Președintele Comisiei de negociere a TELEKOM si încercând sa vorbească cu acesta despre întâlnirea de azi, a constatat cu stupoare, ca acesta aproape a rupt-o la fuga si după ce a făcut stânga la lifturi sau scări, nu a mai fost vizibil, probabil alergând pe scările de la etajul 2 spre ieșire fără sa aștepte liftul care îl duce de regula direct la mașina cu șofer. Probabil ca a fost învederat ca prezenta noastră in clădire si ca sa evite orice discuție cu reprezentantul salariaților a fugit „nemțește”.
In aceasta situație, am întocmit olograf un Proces Verbal in care am menționat persoanele prezente si cele absente si situația de fapt. După ce toți membrii SNTM am semnat cu data si ora Procesul Verbal, am hotărât sa mergem in Clădirea City unde de afla Registratura societății pentru a înregistra un exemplar. Președintele Comisiei de negociere SNTM a sunat si a anunțat venirea noastră, scopul si faptul ca dorește va vorbim cu Directorul Executiv HR, totodată membru in Comisia de negociere a TELEKOM, pentru a stabili pașii următori.
După aproximativ 5 min. de la aceasta discuție, s-a trezit sunt de unul din angajații de la departamentul de securitate al companiei care l-a anunțat telefonic pe Florin BICA Președinte sindicatului, ca nu va fi permis accesul in clădirea de la City decât angajaților care au cardul de acces, iar restul vor fi tratați ca vizitatori.
In aceste condiții, in momentul in care ne-am strâns membrii Comisiei SNTM, in holul de intrare in clădirea City, firesc, m-am îndreptat cu Cartea de Identitate in mana către agentul de paza care se afla la recepția clădirii, pentru a solicita notarea mea in Registrul de intrări si a mi se înmâna Cardul de acces. Când m-a văzut cu BICA FLORIN, Președintele SNTM lângă mine, s-a tras in spate cu scaunul, parca as fi fost leproasa si mi-a spus ca el nu poate nota nimic si ca nu-mi da niciun ecuson de vizitator. Mi-am declinat, calitatea mea de avocat al SNTM, al Președintelui SNTM si cea de membru in Comisia de negociere a CC, din partea SNTM, încă de când am văzut ca agentul si-a tras scaunul in spate. A precizat ca a primit instrucțiuni (oare de la cine???) sa permită accesul in clădire doar in baza folosirii cardurilor de acces ale angajaților.
In aceste condiții, fata de cele menționate de agentul de paza, m-am îndreptat împreuna cu Președintele SNTM către trincheții de intrare, unde Bica Florin si-a pus cardul pentru a-mi permite sa intru, dar in acel moment, in fata mea s-a postat o bărbat într-o cămașă bleu, fără sa aibă alte însemne ca ar fi fost agent de paza, (uniforma, ecuson de salariat etc), si m-a oprit in mod despotic de violent sa trec in partea cealaltă a turnichetului deschis de cardul președintelui Bica Florin.
Am insistat ca încalcă grav atât drepturile clientului meu, cat si pe ale mele, invocând chiar art. 24 din Constituția României si art.6 din CEDO, care prevăd garantarea dreptului la apărare al cetățenilor romani/europeni.
Acesta a avut aceeași atitudine din confruntarea noastră, constatând ulterior ca mi s-au rupt 3 unghii, ceea ce dovedește ca nu a fost vorba doar de o negociere verbal, ci de folosirea forței împotriva unui avocat al Baroului București, aflat in exercitarea drepturilor sala profesionale de a asista clientul (Bica Florin) si de a reprezenta SNTM-ul. Împuternicirea mea avocațială a fost depusa la Comisia de Negociere a TELEKOM la prima întâlnire din 25.01.2018, deși nu era obligator, întrucât eram numita chiar prin actul de desemnare al Comisiei de negociere al SNTM care, de asemenea a fost înmânat companiei cu aceeași ocazie.
Întrucât conflictul escaladase, președintele Bica Florin, a sunat la 112, raportând incidental si solicitând prezenta unor polițiști care sa constate forța intervenției de a nu facilita accesul de drept al salariaților si membrilor din Comisia de negociere împuterniciți de SNTM, dar si sa întocmească un Proces verbal cu privire la situația creata. In momentul in care s-a sunat la Politie a apărut si un alt bărbat, care ulterior, in fata polițiștilor s-a identificat ca fiind Managerul pazei TELEKOM. Pot sa spun ca din toata nebunia create in acest incident este de lăudat modul in care au acționat cei trei polițiști care s-au prezentat la fata locului, fiind plăcut surprinsa de promptitudinea si profesionalismul cu care au acționat.
Este de neimaginat ca intr-un stat de drept, din secolul 21, membru in UE, o companie de nivelul TELEKOM-ului sa trateze cu politica “PUMNULUI IN GURA”, conducerea sindicatului reprezentativ la nivel de unitate, SNTM, si un avocat aflat in exercitarea profesiei sale!!!
Dar aceasta este atitudinea consacrata ca politica de personal la nivelul tuturor companiilor din grupul TELEKOM, aproape toți membrii din conducerea SNTM fiind concediați abuziv, existând deja plângeri penale formulate in baza art. 218 din Legea nr. 62/2011, Președintele si familia acestuia primind amenințări din partea conducerii TELEKOM, acesta fiind un alt dosar penal pe rolul Parchetului.
Suntem clar într-o lupta de gherila cu sistemul mafiot instaurat, atât in asemenea companie precum TELEKOM-ul, dar si in sistemul juridic, unde ne confruntam cu Judecători “de casa” ai firmei de avocatura angajata de TELEKOM, respectiv “Țucă, Zbârcea si Asociații”. Totuși mai exista o speranța, pentru ca, din nenumăratele dosare aflate pe rolul instanțelor intre SNTM, membrii din conducerea SNTM si TELEKOM, am întâlnit si Judecători, care nu au cedat presiunii si au rămas imparțiali in judecarea cauzelor.
Avem obligația morala sa nu cedam împotriva acestor practici si sa luptam pentru a le face sa dispară, pentru ca avem copii care nu vrem sa trăiască si ei aceste EXPERIMENTE TELEKOM, iar cu cat vom fi mai mulți si mai uniți, cu atât exista speranța sa reușim SCHIMBAREA!!!
D.D.
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2018/01/ZIAR.pdf”]
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
Actualitate
Lockheed Martin iși numeste un nou director financiar: Evan Scott preia misiunea
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 5 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 5 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Ancheteacum 5 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu