Connect with us

Actualitate

“Romanii nu au dreptul la procese corecte, la fel ca in Rusia si Turcia”/ „România este un stat polițienesc”

Publicat

pe

Fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir a avertizat, la conferinţa de presă ce a avut loc la Clubul de presă din Bruxelles având ca temă situaţia actuală a justiţiei din România, asupra implicării serviciilor de informaţii, implicare ce are drept scop, potrivit fostului ofiţer SRI, eliminarea celor care se opun sistemului, incluzând aici media, personalităţile publice, dar şi cetăţenii de rând.

Daniel Dragomir: „România este un stat polițienesc”

Daniel Dragomir, alături de David Clarke, specialist în politică pe Europa de Est și Willy Fautre, directorul HRWF, susțin că România este un stat de tip polițienesc, în care justiția se face la comandă, iar libertățile individuale și expirmarea liberă sunt grav încălcate.

Dosare fabricate, interceptări telefonice ilegale, arestări pe bandă rulantă, probe falsificate, imixtiune a serviciilor în procesul juridic, patroni de presă „hăituiți” pentru că au altă opinie. Cam așa descriu Daniel Dragomir și David Clarke România „liberă”, europeană a anului 2018.

 Willy Faure: Curtea a decis să dea 6 luni guvernului român să ofere un program și o documentare a măsurilor.
Romani este una dintre cele 8 tari vizate.

Daniel Dragomir:
Multumim pentru prezenta onorabililor oaspeti.
M-am nascut la Bacau, m-am inrolat in 96 in Serviciul Secret, am facut poarte din brigata antitero, apoi am desic sa demisionez din pozitia de șef.
Toata viata am fost pregatit sa lupt impotriva teroristilor, dar nu m-am asteptat sa ajung sa lupt impotriva terorismului social din societatea romana.

Sunt aici pentru a va da doar vesti proaste
Cea mai mare fake news a Europei si Romaniei e Koveși, care lupta impotrova coruptiei. Acum lupta e foarte necesara, mai ales in tara noastra, dupa cum probabil știți.
99% din populatia României sprijina aceasta luptă. Dar altii nu inteleg cât de necesara e aceasta.
Pe de alta parte, suntem o natiune care a iesit din zeci de ani de abuz si comunism.

Am pelcat din Servicii pentru ca nu mai eram de acord cu pozitia serviciului. Am fost ridicat alaturi de sotie de acasa, copiii au fost… de la scoala, de catre DNA. Cand vorbesc despre conditiile din centrele de detentie, stiu foarte bine despre ce vb.

Minciuna face parte din strategia lui Kovesi, dar miciunile au inecput sa se prabuseasca. Ea a declarat ca aceste inregistrari ale sale sunt false, dar nu sunt. Săptămâna trecută am lansat stiri despre dosar, iar ea a trimis un mail catre organizatie si a spus ca sunt un tradator, un mincinos si a cerut sa desemneze propriul ei procuror care sa se ocupe de caz.

Al doilea subiect: cel problemele din centrele de detentie, eu le spun gulaguri. Va prezint fotografii sa vedeti conditiile din aceste centre.

„Am stat în patul în care stătuse și Adamescu cât a fost închis”

Cand am fost arestat si plasat intr-un penitenciar de maxima siguranta, la izolare, mi s-a spus: aici a fost patul in care a stat Adamescu, atunci cand a fost inchis. Conexiunea mea cu Adamescu este ca am stat in patul sau, cand el a facut față acestor conditii tragice. Adamescu ajusese in coma, nu mai putea face declaratii.  Si-a schimbat atitudinea si a itneles si acceptat gravitatea faptelor. Refuza sa recunoasca aceste fapte grave. Acestea erau cele doua variante pe care trebuia sa le declari. La fel ca pe timpul Inchizitiei.

Apoi, cei care o sustin pe doamna Kovesi: Din punctul meu de vedere, nu se aplica prezumtia de nevinovatie.
In fata noastra exista o lupta a DNA si a altor servicii.

Suntem alaturi de Federatia Rusa si Turcia in privinta vanarii opizitiei (politica sau economica) si…. Acesta este un abuz. Dovezile sunt foarte clare.

Mesajul meu catre Europa este ca natiunile sa inteleaga faptul ca acestea sunt actiuni ale institutiilor din această țară. Ca pe timpul Securtatii, implementeaza aceleasi masuri.

Dar ei actioneaza prin protocoale secrete intre DNA si serviciile de infomații.
Am prezentat aceste doc si o lista cu 65 nume a unor persoane care au suferit abuzuri din partea ac insittutii in fata Comisiei.

Au fost date 502729 de mandate. ICCJ, in timpul acestor 5 ani , i s-a cerut sa cerceteze zeci de mii de dosare.

Acest raport e obtinut si contine numerele fiecarei solicitari si acceptati facute.

In legatura cu siguranta nationala, una dintre persone este Alina Bica, care a spus, in fata parlamentului la ancheta, ca atunci cand facea parte din serviciu, declarat ca erau cercetati politicieni, sportivi, antreprenori…

Acest sistem de supraveghere la scara larga, supraveghere in casa, email si toate tipurile de comunicare, intelegeti ca sunt aplicate si cetatenilor simpli.

Generalul Dumbrava a fost intervievat in Parlament timp de 6 ore.
Serviciile de Informații, care nu au dreptul conform Constitutiei sa se implice in astfel de probleme, erau in colaborare cu judecatorii.
Inca un exempl: un reporter de la Skynews care a facut un reportaj in Romania a fost acuzat de crima organizata, aderare la un grup de crima organizata si acuzat ca pericliteaza siguranta națională a Romaniei. El e deja inculpat in acest caz.

Eu numesc aceste activit drept totrtura. In romana se spune „tortionar”. Nu trebuie sa fie tortura fizica, poate fi psihica, sau impotriva familiei.
Sunt situati similare celor din gulag.

Lipsa unui proces corect, stai in fata unui judecator, dara cesta este colaborator al serviciilor.
Cineva sta in spate si-i spune „nu putem sa-i aratatm aceste probe”… aceasta face Romania parte a unor culturi estice dictatoriale, nu conform cu principiile europene.

Dragomir: va mai arat fotografii. Mi-ai facut poze sa le lanseze in media, sa ma atace, sa ma compromita. Nu sunt mandru de aceste imagini, dar fac parte din trecutul meu.

David Clark: Multumim, e foarte interesant si diferit fata de ce stiu eu despre situatia din Romania. Sunt aici din partea Societatii, pentru a lupta impotriva coruptiei. Concluzia mea e ca in Romania, lupta anticoruptie a devenit si o violare a libertatii intr-un mod fundamental. Opiniile mele fata de ce stiam si credeam ca se intampla in Romania au fost zguduite. Practic, asistam la un atatc la adresa independentei judiciare.

Este o forma clara de intimidare impotriva societatii. Pe care si eu o reprezint si fac parte din ea, dar nu o intimidare care a reusit, neaparat.
La un an dupa ce mi-am scris raportul, concluziile mele sunt: una, justitia a devenit foartre criticata, iar lupta anticorptie a căpatat alte valente. Revolta publica este abuzata de birocrati, de institutii. S-a incercat influentarea unor rezultate la unele procese.

Al doilea lucru sesizat: separarea puterilor nu este delimitatată, pentru că în marea majoritatea a cazurilor, politicienii pot manipula procurorii, caz clar în anul în care premier era Ponta.

David Clark

Par acte de razbunare impotriva Guvernului, avem ceva tipic DNA: fixeaza o tinta, apoi trece la violarea legilor. In nicio democratie functionala nu exista asa ceva.

Al treilea lucru identificat de mine: Serviciile sunt in complicitate cu DNA. DNA are cces la informatii care le permite sa actioneze impotriva oamenilor. Avem si impliactii ale fostului director Sri, acum ambasador al Romaniei in SUA, Maior.

Există o mare suspiciune asupra judecatorilor. Multe dintre actiunile SRI sunt generate de dorinta de a avea o influenta mare asupra societatii romane.

Al patrulea lucru: politicienii si procurorii compromit procesele, investigatiile anticoruptie. Vedem si coruptia in sanul sistemului judiciar, judecatori care sunt implicati in aceste acțiuni. Aceasta explica urmatorul lucru pe care vreau sa-l discut: sistemul judiciar e foarte afectat de imixtiunea serviciilor în procesul judiciar. Reproduc cuvânt cu cuvânt: copy paste ale documentelor, fara a fi aduse imbunatatiri la ele, iar acestea sunt doar o parte a problemelor din sistem.
David Clark: Romanii nu au dreptul la procese corecte, la fel ca in Rusia si Turcia.
Cand Daniel a fost arestat, i-au arestat si sotia, deci folosesc masuri de intimidare prin vulnerabilizarea familiei.
Inca ceva ce se refera la independenta justitiei, probele sunt de multe ori „făcute”, ceea ce conduce la prejudecati, care impiedica procesul de a avea un curs corect.

De exemplu, Dan Adamescu, lider din opozitie, patron al unui ziar, a devenit tinta, arestat in doua saptamani. Ar fi trebuit sa se renunte la cazul sau.
El a fost condamnat pe baza declaratiei unui singur mator, a fost tinut in conditii mizere. Nu a beneficiat de un proces corect. Ceea ce e si mai socant e ca inca e o tinta, chiar dupa moarte. Ful sau, Alexander, care se afla in Marea Britanie, a deschis un proces impotriva sistemului. In ciuda faptului ca se fla la Lodra, el a fost

Toate ceste instrumente de amenințare incalcă grav legislația drepturilor omului. Toata lumea vorbeste despre aceste fate. Comisia Europeană a verificat. Mandatele de arestare sunt bazate pe declarații ale unor persoane, dar nu se fac cercetări amănunțite. În Europa toti trebuie sa respecte celeasi legi.

Ce poate fi facut? Mai întâi, Comisia Europeană trebuie sa stie ce se intampla cu adevarat in România, ca probele, judecatorii, presiunile…
După aceea, să se ia in considerare incalcarile si viciile de procedura in anumite cazuri.

În România, constatăm că, din păcate, este exercitat un control militar al civililor, ori, niciun serviciu nu trebuie sa aiba acest drept, să conducă viețile oamenilor.
Daniel Dragomir: Întrebare: Avem exemple de lideri politici. Cum vedeti situatia în tari precum Marea Britanie, Franta, CIA față de modul in care se aplica justitia?
Dragomir: Primul exemplu , politicienii, asigură dimensiunea. Acum se adreseaza Curtii Europene pentru daune. Asta ne conduce catre raspunderea pe care o au SUA în sprijinul DNA.
In al doilea rand, lumea a inceput sa realizeze, anul trecut au fost realesi in procentaj de aproximativ 60%.
UE nu intelege ca unii jurnalisti sunt agenți sub acoperire. Ei prezinta un anume punct de vedere. In 99% din cazuri, fisierele video audio sunt goale. Ei taie cuvinte din conversatie si pun altele ca sa fie conforme cu dosarul.

Dacă principiile noastre sunt democrația, transparența, nu există o lege a corporatiilor in România. Sunt zeci de cazuri în care procuorii sunt mână în mana cu unii afaceriști si distrug afacerile altora. E clar ca au si mentionat controlul civil. In decembrie, Parlamentul a cerut SRI sa-l suspende pe generalul Dumbrava. Comisia parlamentară a tras concluzia că nu trebuie să consideram ca e material clasificat, dar hai sa-l declasificam si sa-l prezentam publicului. Toți stim si admitem ca serviciile de informații sunt extrem de impotrante.
Avem probleme cu ISIS, cu crima organizata, cu inarmarea nucleara etc. …si in loc sa se ocupe de problemele reale, serviciile se pun in slujba acestor situatii si cheltuie fondurile pe aceste probleme.

David Clark: Problemele relatate de mine, de Daniel, nu fac parte din principiile constituționale si sunt departe de rolul lor legal.
E pacat ca DNA se folseste de aceste principii pentru a la incalca in propriul interes. Nu cred ca cineva ar trebui sa puna la indoiala veridicitatea acestor probe. Înteleg pozitia Comisiei Europene, pentru că nu dorește să atraga criticile si presiunile din partea SUA. Nu e ceva neobismuit in relatia cu Romania. Dureaza de 8 ani deja.

Daniel Dragomir: Curtea Constituțională din România a dat verdictul ca acest este neconstitnutional. Daca respecti legea, in loc sa aduni specialisti din societatea civila, de la Bruxelles, sa faci pasii corecti, se intampla invers. Cei care ies in strada spun „NU schimbati legile justiției.  De ce oamenii ar trebui sa se teama de schimbari.  Cand am fost arestat, nu aveam nicio pozitie, nu eram politician, nu eram implicat in viata politica. Sute de romani nu sunt politicieni, sunt profesori etc, oameni banali, România are 41 județe. Investitiile in România sunt aproape de ZERO. În 2017, nu am avut niciun metru de autostrada construit, nimic nu s-a facut.
David Clark: Abuzul de putere nu e specificat clar. E clar ca avem cazuri care nu sunt considerate crude sau criminale, in majoritatea tarilor. Unele sunt considerate erori sau fapte disciplinare. DNA are dreptul de a decide ce este și ce nu este criminal. Au inclusiv un cod de amenintari pentru a influenta deciziile din mediul judiciar. Acea reformă e una dintre multele implementate anul trecut.

David Clark: În SUA și Marea Britanie există procese asupra cărora planează suspiciuni, însă acestea sunt o excepție. În România ave de-a face cu o violare clara a standardelor internationale.
În al doilea rând, Marea Britanie nu stă prea bine la acest capitol. Raspunsul Curții de Justiție din Regat, atunci când s-au prezentat dosarele e să caute mai multe asigurari de la autoritățile române. Dovezile au fost facute, persoana extradata.

Daniel Dragomir: Daca-mi permiteti. Pe 8 oct 2016, a fost o intalnire la CSM, cand m-au gasit vinovat. Dar fostul ministru al Justiției a spus că „am mintit in fata Comisiei Europene. Nu avem acesti bani in buget asa ca a trebuie sa mint”.
În decembrie anul trecut un roman a fost eliberat din închisoare, apoi a murit. Nu a avut acces la tratament medical. A murit la două săptămâni de la eliberare. S-a înercat să fie tratat de cancer din fonduri proprii, la el acasă. Fiecare patron de media are dosar. Dan Voiculescu, de la Grupul Antena, Dan Adamescu, România Liberă. Toată mass-media din România este sub presiune continua. Europa ar trebui sa fie mai atenta la ce se intampla in Romania.

Exista o înregistrare cu fostul președinte care vorbeste cu cineva căruia îi explica modul în care serviciile i-au spus cum vor inlocui judecatorii, iar acestia vor fi conectati la servicii. Inainte de toate, cine nu intelege realitatea, sa asculte explicatiile. Cum serviciile dispun arestarea prin intermedul judecatorilor conectati. (Sava N.).

 

 

Actualitate

Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România: Calitate și Performanță Garantată

Publicat

pe

conveioare romania

SKBS România se afirmă pe piața echipamentelor industriale printr-o diversificată gamă de conveioare și lifturi hidraulice, proiectate pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor de logistică și producție. În acest articol, vom analiza avantajele și caracteristicile acestor echipamente, explicând de ce SKBS România este partenerul de încredere pentru afacerea ta.

De ce să Alegi Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România?

Fiabilitate și Rezistență

Produsele SKBS România sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, fiind fabricate din materiale de înaltă calitate. Aceste echipamente sunt concepute să reziste în condiții de utilizare intensivă, garantând o funcționare pe termen lung fără probleme.

Eficiență Operațională Superioară

Gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România este optimizată pentru performanță maximă. Datorită tehnologiei avansate, aceste echipamente permit manipularea rapidă și eficientă a materialelor, reducând timpul de operare și costurile asociate.

Adaptabilitate și Versatilitate

Indiferent de dimensiunea și tipul materialelor transportate, gama de conveioare și lifturi hidraulice oferită de SKBS România poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărei afaceri. Aceste soluții flexibile maximizează eficiența și productivitatea.

Tipuri de Conveioare Disponibile la SKBS România

Conveioare cu Bandă

Concepute pentru transportul produselor de dimensiuni variate și forme diverse, conveioarele cu bandă oferite de SKBS România asigură o mișcare lină și continuă a materialelor. Acestea sunt ideale pentru diverse aplicații industriale.

Conveioare cu Role

Aceste conveioare sunt perfect adaptate pentru transportul produselor grele sau voluminoase. Sistemele cu role de la SKBS România sunt robuste și eficiente, capabile să manipuleze sarcini mari fără dificultăți.

Conveioare Modulare

Pentru flexibilitate maximă, conveioarele modulare sunt alegerea perfectă. Acestea permit configurarea și extinderea sistemului în funcție de cerințele specifice ale fiecărui proiect. SKBS România oferă conveioare modulare care pot fi integrate cu alte echipamente pentru soluții personalizate.

Lifturi Hidraulice de la SKBS România

Lifturi Scissor (Foarfecă)

Aceste lifturi sunt ideale pentru ridicarea și poziționarea precisă a încărcăturilor. SKBS România oferă lifturi scissor cu capacități variate de ridicare, adaptabile pentru diverse aplicații industriale.

Lifturi cu Platformă

Proiectate pentru ridicarea materialelor la diferite niveluri, lifturile cu platformă sunt echipate cu sisteme de siguranță avansate, asigurând o operare sigură și eficientă.

Lifturi Verticale

Pentru transportul materialelor pe verticală în spații limitate, lifturile verticale sunt soluția ideală. SKBS România oferă lifturi verticale fiabile și eficiente, potrivite pentru depozite și unități de producție.

De ce să Colaborezi cu SKBS România?

Expertiză și Profesionalism

Echipa de specialiști de la SKBS România, cu vastă experiență în domeniu, se angajează să ofere soluții personalizate și suport tehnic de înaltă calitate.

Tehnologie de Vârf

Utilizând tehnologii de ultimă generație, SKBS România asigură performanța și fiabilitatea echipamentelor sale. Investițiile constante în inovație permit companiei să ofere produse de top, adaptate nevoilor pieței.

Servicii Complete

SKBS România oferă nu doar echipamente de calitate, ci și servicii complete de instalare, mentenanță și suport tehnic. Astfel, fiecare client beneficiază de soluții integrate și eficiente.

Concluzie

SKBS România se remarcă prin gama sa variată de conveioare și lifturi hidraulice de înaltă performanță. Cu o combinație de fiabilitate, eficiență și flexibilitate, aceste echipamente sunt alegerea ideală pentru orice afacere care dorește să-și optimizeze operațiunile. Alegând SKBS România, investiți în calitate și profesionalism, asigurând succesul pe termen lung al afacerii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România, vizitați site-ul nostru oficial și descoperiți soluțiile adaptate nevoilor dumneavoastră.

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi o pompă de stropit de calitate? 6 criterii de luat în considerare

Publicat

pe

O pompă de stropit este esențială pentru întreținerea eficientă a grădinii sau culturilor tale, asigurând distribuția uniformă a pesticidelor, fertilizanților sau a apei. Iată care sunt principalele criterii pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a face cea mai bună alegere!

1. Tipul pompei

Pe piață există diferite tipuri de pompe de stropit, iar printre cele mai cunoscute se numără cele cu acțiune manuală și versiunile cu acumulator. Cele dintâi sunt compacte și ușor de transportat, fiind ideale pentru grădini mici și plante de interior. Cu toate acestea, acestea pot necesita un efort fizic semnificativ, ceea ce le face mai puțin potrivite pentru suprafețe mari sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Pe de altă parte, modelele cu acumulator sunt mai puternice și pot acoperi suprafețe mai mari, dar sunt, de asemenea, mai costisitoare și pot necesita întreținere specializată.

2. Capacitatea rezervorului

Acesta influențează cât de mult poate stropi pompa într-o singură încărcare, devenind astfel un factor cheie în funcționarea eficientă a sistemului de irigare. Factorii care influențează alegerea capacității rezervorului includ dimensiunea și tipul grădinii, frecvența de udare necesară și disponibilitatea apei. Dacă ai o grădină mare sau o livadă, vei avea nevoie de o pompă cu un rezervor de capacitate mare.

Un rezervor prea mic poate necesita umpleri frecvente, consumând timp prețios și creând inconveniențe. Alegerea echilibrului dintre capacitate și greutate este o altă considerație importantă. În timp ce un rezervor de capacitate mai mare poate stoca mai multă apă, acesta poate deveni dificil de transportat.

3. Materialul pompei

Plasticul, de exemplu, are avantajul de a fi mai ușor și mai ieftin comparativ cu alte materiale. Cu toate acestea, este puțin durabil decât oțelul inoxidabil sau aliajele de aluminiu. Pe de altă parte, oțelul inoxidabil este cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și uzură. Totuși, aceste versiuni sunt mai grele.

Materialul pompei poate avea, de asemenea, un impact asupra considerațiilor de mediu și de sănătate. Unele materiale pot fi mai ecologice decât altele. De exemplu, o pompă de stropit din plastic este potrivită pentru stropirea plantelor comestibile, în timp ce un model din oțel inoxidabil este adecvat pentru utilizarea de substanțe chimice puternice.

4. Presiunea de lucru

Reprezintă forța cu care apa este împinsă prin furtunul pompei. Acesta este un parametru esențial în funcționarea și performanța pompei, având un impact direct asupra vitezei și distanței la care apa poate fi stropită. Presiunea determină viteza și distanța la care apa poate fi stropită. Pentru aplicații de stropire la distanță mare sau pentru distribuirea apei la înălțimi mai mari, va fi necesară o pompă cu o presiune de lucru mai mare.

Cu toate acestea, presiunea prea mare poate duce la irosirea apei și la deteriorarea plantelor, în timp ce o presiune prea scăzută poate duce la o udare ineficientă. Unele modele permit reglarea presiunii, oferindu-ți astfel mai multă flexibilitate în utilizare. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă în cazul grădinilor cu plante de diferite tipuri și dimensiuni, permițându-ți să ajustezi presiunea în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante.

5. Ușurința în utilizare și ergonomia

Designul ergonomic al unei pompe de stropit este esențial pentru a asigura manevrabilitatea acesteia. O pompă de stropit de înaltă calitate ar trebui să vină cu un manual ce oferă instrucțiuni clare și precise despre montarea, utilizarea corectă și sigură, precum și despre întreținerea și depozitarea acesteia. Funcțiile automate sau semi-automate pot îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorului. Acestea pot include setări prestabilite pentru diferite tipuri de irigare, un sistem de auto-curățare sau un mecanism de oprire automată.

6. Accesoriile incluse

Poți găsi pompe de stropit ce vin dotate cu duze suplimentare și alte unelte care ajută la întreținere sau îmbunătățesc funcționalitatea pompei. Accesoriile de calitate superioară vor rezista mai mult timp la uzură și vor contribui la o performanță optimă a pompei. Alegerea unei pompe de stropit care vine cu un kit complet de accesorii îți va economisi timp și efort.

 

Ținând cont de criteriile enumerate mai sus, vei putea să faci o alegere informată și să te bucuri de o grădină bine întreținută și sănătoasă. Nu uita să alegi un model de pompă de stropit care să fie calitativ!

Citeste in continuare

Actualitate

România preia conducerea grupării navale NATO SNMCMG-2 din Mediterană

Publicat

pe

De

Forţele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de şase luni comanda grupării navale permanenta a NATO din Mediterană, de luptă contra minelor, prin comandorul Sebastian Barote, locţiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare.

Ofiţerul român se va afla la bordul Puitorului de mine şi plase 274, care va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanţa, anunţă MApN.

În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul Mării Mediterane.

La bordul navei vor fi 85 de militari români şi străini. La misiunea Standing NATO Mine Countermeasures Group Two mai participă nave din Italia, Spania şi Turcia.

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, număr de bordaj 274, a intrat în serviciul Marinei Române în 1981 şi a fost reparat ultima oară la începutul acestui an, la Şantierul Damen din Mangalia, pentru aproape 10 milioane lei.

Anul trecut, România a cumpărat două nave britanice „vânător de mine”, HMS Blyth (lansată la apă în 2000) şi HMS Pembroke (lansată la apă în 1997), la mâna a doua, pentru 150 milioane euro.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, a intrat de anul trecut în dotarea Marinei României, urmând ca anul acesta să vină şi a doua navă. (F. Jipa).

Sursă foto: SMFN

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv2 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv2 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv3 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv4 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv6 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv7 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv