Connect with us

Social

3 locuri de descoperit in Bucuresti in 2018

Publicat

pe

bucuresti

Indiferent daca esti din Prahova sau abia te-ai mutat in Bucuresti, cu siguranta ti-ai dat seama ca acest oras poate oferi mai mult decat decoperi la prima vedere. Bucurestiul e plin de oameni frumosi, locuri interesante si surprize la tot pasul. Asa ca rezerva-ti un weekend pentru a fi turist in propriul tau oras si porneste in micul tur pe care noi ti-l propunem.

  1. Calatoreste in timp vizitand cladirile secolului trecut

Multe cladiri incarcate de istorie ale Bucurestiului de altadata au supravietuit secolelor, în ciuda celor doua razboaie mondiale, dar si a cutremurelor. Ele inca dau un parfum special Capitalei, asa ca renunta o zi la clasica plimbare in parc si rataceste pe strazile vechi ale orasului, pline de case deosebite.

Strada Mantuleasa, zona care l-a fascinat pe Mircea Eliade este plina de mister si de istorie. Un alt obiectiv pe care nu trebuie sa il ratezi este Casa Melik aflata pe strada Spatarului numărul 22, este considerata de specialisti cea mai veche constructie din Bucuresti destinata locuirii.

Constructia dateaza din a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, fiind construita pe la 1750-1760. De altfel cladirea Vechiului Crematoriu de pe dealul din Parcul Tineretului este o alta constructe eclectica care poate fi considerate o adevarata bijuterie a Bucurestiului.

E timpul pentru o cafea buna!

  1. Ia pauza de cafea intr-un loc special

Bucurestiul este plin de localuri si cafenele intresante, care probabil te vor face sa iti schimbi modul in care privesti cafeaua de zi cu zi. Un astfel de loc este cafeneaua Contego The Coffee Factory, in care poti sa traiesti adevarata experienta a cafelei, urmarind drumul boabelor verzi de cafea, de la prajire si pana in ceasca.

Pasiunea pentru cafea se simte peste tot in acest loc, de la design pana la echipa care lucreaza dupa bar, totul are un numitor comun: cafeaua buna.

Contego The Coffee Factory este si prajitorie, asa ca poti sa vezi in timp ce te bucuri de un Espresso cum “vrajitorul” prajitor transforma boabele verzi 100% Arabica, in cafea proapat prajita, gata sa fie luata acasa sau trimisa catre alti iubitori de cafea.

Experienta completa a cafelei de calitate este una pe care nu o vei uita si vei fi prins in aceasta lume magica. Pentru ca nimic nu se compara cu o ceasca de cafea buna, adusa din tari exotice ca Jamaica, Brazilia, Ethiopia, Columbia, Indonesia, Zambia, Panama, si multe altele.

  1. Descopera picturile murale asunse

Cea mai mare pictura murala din Bucuresti are 18 metri inaltime si acopera in jur de 360 de metri patrati de desen. Proiectul a fost realizat pe o cladire din Regie de catre cei de la Sweet Damage Crew. Bucurestiul este plin de astfel de comori ale artei urbane.

Poti gasi cateva dintre ele la intersectia strazilor Stirbei Voda si Berzei, sau pe Strada Arthur Verona. Nu trebuie sa ratezi nici scarile pictate de pe strada Xenofon sau pictura de pe Strada General Eremia Grigorescu.

Cu toate acestea jumatate din farmecul acestor picture murale il are descoperirea lor, asa ca pe celelalte va lasam placerea de a le descoperi singuri.

Featured

Măsuri ferme împotriva invaziei urșilor

Publicat

pe

De

40% din populația de urși a Europei se află în România, iar înmulțirea necontrolată a acestor animale sălbatice a ajuns să pună în pericol viața oamenilor. În Parlament, UDMR a reușit să facă o coaliție cu PSD, PNL și reprezentanții minorităților în încercarea de a impune, prin legislație, controlul, prin vânătoare, a populației de urs brun. Astfel, s-a stabilit ca, până în 2024, să fie recoltate aproape 500 de exemplare.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Poveștile ursuleților nevinovați, cărora în România li s-au furat pădurile și de aceea au coborât să omoare oameni și animale domestice și să distrugă culturile agricole, propăvăduite de ONG-urile finanțate de țările europene, aceleași țări care nu mai au labă de urs pe teritoriul lor și nici nu vor să audă de ei, au prins la populație. Și au prins atât de tare, încât vezi tot mai des turiști care se opresc să hrănească urșii de pe marginea drumurilor naționale și europene sau chiar să-și facă poze cu animalele.

S-a ajuns, astfel, la situația absurdă în care viața unui urs valorează mai mult decât viața unui român. Singurii care au făcut demersuri serioase, de-a lungul timpului, pentru conștientizarea absurdului situației, au fost parlamentarii UDMR, presați și de votanții din Harghita și Covasna, unde urșii s-au extins peste tot. Iar mai nou, ong-iștii amenință să-l târască prin instanțe pe fostul ministru al Mediului pe motiv că a îndrăznit să crească puțin cota de recoltare pentru urșii periculoși.

Astăzi, orice drumeție, chiar și în zone deluroase și de câmpie, a devenit un adevărat risc din cauza urșilor. Nu mai vorbim de faptul că urșii au ajuns acum și în marile orașe, cum este cazul animalului care a bântuit zile și nopți întregi pe străzile din Ploiești. Am mai spus-o și cu alte ocazii, invazia urșilor nu are legătură cu defrișarea pădurilor decât într-un procent de 5%, eventual. Adevărata cauză este decizia UE de a proteja această specie, pe care occidentalii au eradicat-o de multă vreme, că doar nimeni nu e nebun să pună în pericol turismul, agricultura și viața oamenilor. Dar în România se poate. Protecția a însemnat absența oricărui control al înmulțirii acestora și, dat fiind că animalul nu are dușmani naturali, a procreat în neștire, dinamitând echilibrul din habitatul acestuia.

Zeci de oameni uciși sau mutilați

În expunerea de motive a unui proiect de lege depus la Senat, parlamentarii arată că, în ultimii ani, conflictele om-urs au condus la uciderea sau mutilarea a zeci de români și la o creștere exponențială a cheltuielilor statului cu despăgubirile.

”Specialiștii confirmă alterarea comportamentului natural al urșilor, daunele grave asupra recoltelor, efectivelor de animale, pădurilor, dar și scăderea toleranței populației locale față de prezența urșilor în comunități, în culturile agricole, livezi și în anexele gospodărești. În acest context, protejarea vieții umane și a bunurilor populației trebuie să fie principalul aspect al măsurilor privind managementul populației de urs brun, concomitent cu menținerea stării de conservare favorabile a speciei”, susțin parlamentarii.

Estimată la aproape 9.000 de exemplare, populația de urs brun din România este una dintre cele mai mari din Europa, reprezentând 40% din populația europeană. Studiile au arătat că densitatea foarte mare a urșilor în România provoacă numeroase pierderi în rândul puilor, prin uciderea acestora de către masculi, reacția femelelor cu pui fiind de a-i proteja prin părăsirea habitatului natural și refugierea în culturi agricole, trupuri mici de vegetație forestieră, în apropierea localităților, unde crește riscul de conflict cu populația umană, iar puii cresc, practic, habituați.

Din concluziile studiilor reiese faptul că sutele de relocări efectuate s-au dovedit ineficiente, pentru că urșii relocați ori au revenit în locul de origine sau au creat conflicte în zonele de relocare. ”Țările europene au refuzat preluarea unor exemplare, chiar și în condițiile în care aveau habitate favorabile pentru existența urșilor, iar populațiile lor sunt într-o stare critică sau au dispărut”, se precizează în motivarea proiectului legislativ.

Începe vânătoarea

Proiectul de act normativ prevede că, pentru prevenirea atacurilor asupra populației umane și a pagubelor cauzate de atacurile de urs, se va aproba pentru anii 2023 și 2024 recoltarea a 426 exemplare de urs brun ca nivel de prevenție la nivel național și 55 de exemplare ca nivel de intervenție. ”Practica anilor 2016-2023 privind acordarea derogărilor relevă faptul că această prevedere lasă loc de interpretări care au dus la implementarea măsurilor de prevenție și intervenție”, explică parlamentarii.

Citeste in continuare

Anchete

Cine e de vina pentru aceste iesiri din magistratura produse chiar la cea mai importanta instanta?

Publicat

pe

De

A fost completata lista cu pensionarile aflate pe ordinea de zi a sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 5 octombrie 2023, dezvaluie Lumea Justitiei.

Initial, pe lista cu pensionari figurau sapte judecatori. Intre timp, ea a fost completata cu alte doua nume, printre care si al unei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Concret, noile cereri de pensionare puse pe ordinea de zi sunt formulate de Irina Hrusca de la Tribunalul Botosani si Adriana Elena Gherasim de la ICCJIn ceea ce priveste instanta suprema, condusa de Corina Corbu (foto), observam ca este a patra plecare intr-o foarte scurta perioada de timp. Caci pe langa judecatoarea Adriana Elena Gherasim, incepand cu 13 septembrie 2023, de la ICCJ s-au mai pensionat judecatoarii Laura Ivanovici, Petronela Cristina Valeanu si Valentin Mitea. Iar sa pierzi patru judecatori, in mai putin de o luna, chiar se simte la ICCJ, in pofida celor promovati recent. Cine e de vina pentru aceste iesiri din magistratura produse chiar la cea mai importanta instanta? Evident ca de vina e instabilitatea creata in randul judecatorilor prin nesfarsitele discutii despre taierea pensiilor. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Administratie

A avut loc inaugurarea sediului destinat Unității Naţionale ETIAS – Sistemul European de Informații și de Autorizare privind Călătoriile, structură a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

Publicat

pe

De

Construcţia clădirii s-a realizat în cadrul proiectului ROFSIB2020OS2A13P05 – „Operaționalizarea Unității Naționale ETIAS”, proiect finanţat din Fondul pentru Securitate Internă, componenta Frontiere şi Vize.

Clădirea ETIAS reprezintă o construcţie modernă, administrativă, iar destinaţia încăperilor este de spaţii de birouri, tehnice si administrative pentru asigurarea condiţiilor optime de lucru pentru personal. Tot aici fiind locul unde îşi vor desfăşura activitatea şi Punctele Centrale de Acces EES-ETIAS.

Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 27,3 milioane lei, clădire complet dotată, atât cu echipamente tehnice specifice, cât şi cu mobilier. Sursele de finanţare ale proiectului sunt reprezentate de contribuția financiară UE din fonduri europene nerambursabile şi de fonduri alocate de la bugetul de stat.
În urma procedurii de atribuire prin licitaţie publică organizate la nivelul instituţiei, imobilul a fost construit şi operaţionalizat în termenul stabilit conform contractului (17 luni de la data semnării).
Potrivit Regulamentului (UE) 2018/1240, ETIAS este un „sistem european de informații și de autorizare privind călătoriile” pentru resortisanții țărilor terțe exonerați de obligația de a deține viză la trecerea frontierelor externe care permite să se evalueze dacă prezența pe teritoriul statelor membre a respectivilor resortisanți ai țărilor terțe ar constitui un risc în materie de securitate, un risc de imigrație ilegală, infracționalitate gravă sau un risc epidemic ridicat. Autorizația de călătorie ETIAS va reprezenta o nouă condiţie de intrare pe teritoriul Statelor Membre pentru cetăţenii statelor terţe exoneraţi de obligaţia de obţinere a vizei.

Călătorii trebuie să aplice pentru obţinerea autorizaţiei înainte de efectuarea călătoriei în UE şi să fie în posesia acesteia atunci când se prezintă la controlul de frontieră. Sistemul va pune la dispoziţie, în format online, un formular de cerere pe care solicitantul îl va completa cu informații referitoare la identitatea sa, documentul de călătorie, rezidenţa, datele de contact, precum şi cu răspunsuri la o serie de întrebări generale.
Fiecare stat membru își instituie o unitate națională a ETIAS, responsabilă de examinarea cererilor și de luare a deciziilor cu privire la eliberarea, refuzarea, anularea sau revocarea autorizațiilor de călătorie, atunci când acestea nu sunt eliberate în mod automat.
În România această unitate va fi instituită la nivelul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Unitatea Națională a ETIAS va funcționa în regim de permanență (24/7) și va dispune de personal format din polițiști de frontieră, precum și de toate funcționalitățile necesare pentru asigurarea îndeplinirii la timp și în mod eficient a atribuțiilor specifice.
Solicitanţii cărora li s-a refuzat autorizaţia de călătorie vor avea dreptul la exercitarea unei căi de atac.
La nivel naţional, a fost adoptată Legea nr.300/2022, prin care Unitatea Națională ETIAS este desemnată ca autoritate competentă pentru îndeplinirea responsabilităților prevăzute în Regulamentul UE 2018/1240 de instituire a Sistemului european de informaţii şi de autorizare privind călătoriile (ETIAS).

În prezent, sunt derulate toate activităţile necesare pregătirii operaţionalizării ETIAS (încadrarea etapizată cu personal profesionalizat, elaborarea procedurilor de lucru operaţionale, întâlniri de lucru cu autorităţile şi instituţiile publice competente şi responsabile la nivel naţional, participarea la activităţile în domeniu derulate la nivel internațional, schimburi de experienţă etc.), urmând să fie operaţionalizat în baza calendarului de implementare al sistemului ETIAS stabilit la nivel european. (Paul D.).

Detalii suplimentare despre proiect: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-sistemul-european-de-informatii-si-de-autorizare-privind-calatoriile-etias-33821.html

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv22 de ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate3 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!