EXCLUSIV/ “ALBA-NEAGRA” IN C.S.M. PENTRU ALBIREA PROCURORILOR D.N.A. URMARITI PENAL?

0
1513

In urma dezvaluirilor noastre din numerele anterioare ce priveau o inregistrare ambientala dintre Razvan Dimoftache si procurorul sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, postul de televiziune „Romania TV” a preluat si difuzat dialogul purtat de cei doi. In timpul discutiei, Razvan Dimoftache ii reproseaza acestuia ca plangerea facuta de el impotriva adjunctei sale, Adina Florea nu este lucrata iar adjuncta sa ar fi protejata chiar de procurori DNA, iar magistratul care i-ar asigura aceasta protectie este chiar un sef din DNA pe nume Gheorghe Popovici.

Urmare a dezvaluirilor noastre si a emisiunii de la postul de televiziune mentionat, Inspectia Judiciara s-a sesizat si il citeaza pe Razvan Dimoftache, surprinzator (sau, nu) chiar la sediul Parchetului Curtii de Apel Constanta si nu la sediul Inspectiei Judiciare din Bucuresti asa cum ar fi fost normal , pentru a fi audiat in calitate de martor cu privire la acest aspect.

Ceea ce este este suspect, este faptul ca Inspectia Judiciara, prin persoana d-nei procuror Tamara Manea, in calitate de inspector judiciar, intelege sa se sesizeze doar asupra discutiei purtate cu procurorul sef al Parchetului Curtii de Apel Constanta, insa institutia pe care o reprezinta nu a formulat nici pana in prezent un punct de vedere public cu privire la faptul ca in conformitate cu prevederile legii Legii nr. 303/2004, Art. 62 alin. (1)  care prevede ca „ judecătorul sau procurorul este suspendat din funcție atunci   când a fost pusă in mișcare urmărirea penala împotriva sa”, nu doar ca nu a dispus acest fapt, insa cu toate ca dl. Dimoftache a solicitat respectarea legii, Inspectia Judiciara a dispus clasarea sesizarii formulate de acesta, incalcand astfel dispozitiile legale si confirmand astfel precizarile procurorului Gigi Stefan Valentin. Din documentele puse la dispozitie de dl. Dimoftache, am constatat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie dispune in temeiul art. 335 alin.4 CPP confirmarea redeschiderii urmaririi penale in dosarul nr. 201/P/2016 al PICCJ – DNA impotriva mai multor magistrati printre care si Adina Florea inca din data 31.05.2017.

Stimata doamna inspector judiciar Tamara Manea nu se sesizeaza nici cu privire la plangerea d-lui Dimoftache Razvan facuta impotriva Adinei Florea si care timp de mai bine de un an de zile se plimba de la Parchetul General catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, pentru ca dupa discutia purtata de dl. Dimoftache Razvan cu procurorul sef al Parchetului Curtii de Apel Constanta, sa fie trimisa inapoi la Parchetul General.

    Se pare ca doamna inspector judiciar Tamara Manea este trimisa sa musamalizeze faptul ca seful sectiei DNA – Gheorghe Popovici tine in sertar dosarul 201/P/2016 cu toate ca Inalta Curte de Casatie si Justitie confirma redeschiderea urmaririi penale impotriva colegilor dumnealui, doi dintre ei fiindu-i in trecut chiar sefi ( Adina Florea si Elena Grecu ) inca din 31.05.2017, acesta refuzand sa faca audieri in dosar si alte acte de urmarire penala pana in prezent, aspect ce confirma spusele procurorului sef Gigi Stefan Valentin in inregistrarea facuta de domnul Dimoftache.

Facand unele verificari, am aflat ca doamna Tamara Manea a mai fost implicata in musamalizarea unor abuzuri si ale altor colegi de-ai sai, cum ar fi procurorul DNA Lucian Dolcu dar si faptul ca in anul 1999 procurorul general Mircea Criste a demis-o pe aceasta din cauza lipsei eficientei in institutia pe care a condus-o. Astfel ne aratam temerea nu doar ca abuzurile unor magistrati vor fi musamalizate, dar mai ales ca s-ar putea ca dl. Razvan Dimoftache sa se teama pe buna dreptate de noi represalii asupra sa, asa cum ne-a declarat, in exclusivitate. (Irinel I.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here