Connect with us

Actualitate

SOC/DNA, gata sa-l salte pe Basescu si Coldea!/UN SCENARIU POSIBIL/KOVESI SPERA SA SCAPE PRIN ACEASTA FACATURA

Publicat

pe

In aceste zile, la structura centrala a Directiei Nationale Anticoruptie se munceste in dracii aia mari, dandu-se bice cum nu s-a mai intamplat niciodata, cu toate ca este vorba de un singur dosar. Dar ce dosar! Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, DNA-ul este gata sa ceara retinerea si arestarea lui Traian Basescu. Asta dupa ce, dupa cum se susoteste la varful sistemului, s-ar fi luat si OK-ul , fie el si tacit, necesar declansarii unei actiuni care, cu siguranta, va zgudui clasa politica si intreg sistemul asa cum nu a mai fost niciodata pana acum. Pentru ca Traian Basescu nu este doar un fost presedinte al Romaniei, ci si creatorul a ceea ce, acum, chiar el numeste drept „sistemul ticalosit”.

Fostul sef al statului, disperat ca asaltul procurorilor Laurei Codruta Kovesi este unul iminent

Cert este ca denuntul lui Gabriel Sandu a venit tocmai la tanc, astfel ca pana sa se „coaca” vreun alt dosar, acum se poate sapa adanc pe filiera Microsoft. Ceea ce, mai ales in aceasta perioada in care este incoltita din toate partile, pentru DNA iminenta inculpare a lui Traian Basescu ar reprezenta o gura de oxigen uriasa, care ar putea declansa astfel o mai ampla operatiune de recredibilizare.

Si tocmai de aceea este de asteptat ca, in acest caz, procurorii anticoruptie sa pregateasca un dosar „beton”, atat pentru a-si putea atinge „tinta”, cat si pentru a continua sa mearga „pe firul” anchetei in care sunt implicate inclusiv nume de diplomati americani. In acelasi timp insa, Traian Basescu nu este nici pe departe unul care sa „incaseze” o asemenea lovitura fara sa riposteze din plin. Asa ca va fi care pe care… Mai ales ca exista informatii ca DNA este deja gata sa pluseze, o ancheta privindu-l pe generalul Florian Coldea avansand la randul sau mult mai rapid decat si-ar putea inchipui unii…

Denunt pe repede-inainte…

Denuntul lui Gabriel Sandu este unul de manual, astfel ca misiunea procurorilor anticoruptie este mult usurata, acestia putand da chiar „copy-paste” in rechizitoriul lor dupa acuzele descrise cu lux de amanunte de fostul ministru din vremea guvernarii „portocalii”.  Ceea ce pare sa se si intample, ancheta DNA mergand deja pe repede-inainte, desi exista si posibilitatea ca denuntul lui Sandu sa fi venit ulterior declansarii unor ample cercetari in acest caz, nefacand altceva decat sa se arda astfel etapele dosarului. Insa cum cererea de retinere si arestare a lui Traian Basescu va fi un soc in sine, procurorii se pregatesc intens pentru a beneficia din plin de pe urma acestei lovituri de imagine, urmand a arunca in dosarul pe care se pregatesc sa-l trimita catre Parlament declaratii si probe care sa fie cat mai convingatoare. Pentru ca, daca nu vor obtine cel putin retinerea lui Basescu, atunci intreaga ancheta „blitzkrieg” se poate intoarce impotriva lor cu forta unei adevarate lovituri de bumerang…

Sare totu-n aer

De asemenea, exista initiati ai sistemului care deja chibiteaza viitoarea pozitie a parlamentarilor coalitiei de guvernamant, in a caror manute va sta soarta actualului lider al PMP. Iar cum marea majoritate a „pronosticurilor” dau ca sigura o „sacrificare” a lui Traian Basescu, aceasta inseamna ca trebuie sa ne pregatim pentru reactii vehemente, din acel moment fostul presedinte nemaiavand alta optiune decat sa arunce totul in aer!

Denuntul lui Gabriel Sandu a venit la tanc…

Mai ales ca, pana in acest moment, in razboiul purtat cu cei pe care ii acuza ca ar fi muscat mana care i-a pus in fruntea sistemului, Basescu nu a dat drumul decat la „fumigene”, multumindu-se de fiecare data doar sa ameninte ca pastreaza munitia grea care sa-i distruga „dusmanii de moarte” doar atunci cand acestia vor depasi „linia rosie”. Iar cererile de retinere si arestare a sa tocmai aceasta inseamna… Astfel ca Basescu le va ordona probabil oamenilor loiali ramasi in sistem „foc de voie” impotriva Laurei Codruta Kovesi. Ramane insa de vazut daca acestia si vor executa ordinele si-si vor arata „barbatia” atat de des clamata pana acum in fata „presedintelui jucator”, mai ales ca spulberarea „legendei” intangibilitatii lui Basescu in fata DNA-ului este de asteptat sa aiba un efect de domino, multi dintre apropiatii acestuia urmand a intra, la randul lor, in „malaxorul” viitoarelor anchete…

Coldea, pus la „fezandat”

Insa cu toate ca „saltarea” unui fost presedinte ar putea fi considerata drept „bomboana pe coliva” imaginii externe a Romaniei, socul si mai mare poate fi reprezentat de un tratatment juridic asemanator ce ar urma sa-i fie aplicat, dupa Basescu, si lui Florian Coldea!

Florian Coldea il poate urma pe Basescu si in „hora” anchetei…

De fapt, aproape ca socul „asaltului final” la omul care a condus de facto SRI-ul vreme de peste un deceniu poate fi chiar mai puternic resimtit in sistem decat cel al „impachetarii” lui Basescu. Ce-i drept, dupa cum sustin sursele noastre, aici lucrurile merg ceva mai greu, dar oricum „carligul” a fost deja aruncat peste Ocean, asteptantu-se probabil doar sa se vada cum vor decurge lucrurile in noul dosar Basescu…

Se reaseaza faliile

Cu un Basescu bagat „la volei” si un Coldea varat in „groapa leilor”, multe se vor schimba atat in clasa politica, dar mai ales pe tabla de sah a serviciilor secrete. Oricum, dupa aceste cutremure in lant care se anunta, mai ales ca, rand pe rand,  si alti „catei” de-ai lui Basescu sau „fini” de-ai lui Coldea ramasi pe la varfurile anumitor structuri vor fi prinsi in „hora” demonizarii „regimului basist”. Iar daca majoritatea parlamentara il va ingropa pe Traian Basescu, spargand actualul „embargo” fata de cererile DNA si Klaus Iohannis nu va misca un deget pentru predecesorul sau, asa cum este de asteptat, atunci situatia politica devine si mai interesanta. Insa cel putin in sistem „faliile” se vor reaseza pentru mult timp de acum inainte, „jocul operational” al delimitarii sferelor de influenta anuntandu-se unul cu final fericit, cel putin pentru cei care au declansat aceasta operatiune atat de complexa, in care Traian Basescu este oricum marele pierzator. Asta daca nu cumva chiar are „nucleara” cu care tot ameninta de atata vreme. Dar daca depozitarul „arhivei secrete” este unul ca Lucian Pahontu, atunci ar fi bine pentru fostul seful statului sa se si asigure ca nu au dat altii iama prin documentele sale „de suflet” mai ceva ca Tapalaga prin dosarele SIPA.. Oricum, vestea eliberarii conditionate a lui Dorin Cocos, martorul cheie din dosarul Microsoft, singurul care poate confirma sau nu discutia „bomba” cu fostul presedinte, nu poate fi decodata decat ca o noua piesa adaugata acestui „puzzle” construit cu atata migala in aceste zile…(Catalin Tache).

 

 

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Actualitate

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari: O incursiune în lumea fascinantă a animalelor

Publicat

pe

De

Tunari targ international de cai, oi si caini de rasa

Pe data de 18 mai 2024, localitatea Tunari din județul Ilfov va fi gazda unui eveniment de excepție: Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă. O ocazie unică de a explora diversitatea lumii animale, de a admira exemplare superbe de rasă pură și de a participa la demonstrații interactive. Fie că ești pasionat de cai falnici, oi blânde sau câini adorabili, acest târg te va cuceri cu siguranță!

O incursiune în diversitatea lumii animale

Târgul va reuni crescători experimentați din România și din alte țări europene, care vor prezenta o gamă largă de rase de cai, oi și câini. Vei avea ocazia să admiri cai pur sânge impunători, oi pufoase de diverse culori și rase, precum și câini de diferite mărimi și temperamente, de la ciobănesc german la chihuahua jucăuși.

Oportunități de a învăța și de a te conecta

Pe lângă admirarea animalelor, târgul oferă o serie de oportunități de a învăța mai multe despre îngrijirea și dresajul animalelor de companie. Crescătorii experimentați vor fi la dispoziția ta pentru a oferi sfaturi și informații valoroase, iar demonstrațiile de dresaj te vor impresiona cu abilitățile excepționale ale animalelor.

O zi de neuitat pentru întreaga familie

Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari este o ocazie perfectă pentru o ieșire în familie. Copiii se vor bucura de spectacole interactive cu animale, vor putea descoperi de aproape lumea blănoasă și vor crea amintiri de neuitat.

Muzică live, mâncare delicioasă și o atmosferă prietenoasă

Pe lângă animalele superbe, te așteaptă un program artistic bogat, cu muzică live interpretată de artiști talentați precum Laura Vas, Nicu Paleru și Formația Machedonii. De asemenea, te poți bucura de preparate delicioase de la producători locali și de o atmosferă prietenoasă, perfectă pentru a te relaxa și a te bucura de o zi specială.

Informații practice:

  • Data: 18 mai 2024
  • Locație: Strada Ghioceilor nr. 11, Tunari, Ilfov
  • Program: 09:00 – 18:00
  • Intrare: Liberă
  • Organizatori: Sorin Dumitru, Fane Bursucu (0767.716.828)
  • Sonorizare și concert: Laura Vas, Nicu Paleru, Formația Machedonii
  • Mâncare și băuturi: Contracost (asigurate de firme specializate)

Nu ratați șansa de a participa la Târgul Internațional de Cai, Oi și Câini de Rasă din Tunari! O zi plină de emoții, descoperiri și momente memorabile te așteaptă alături de animalele tale preferate!

Sursa

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv23 de ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv23 de ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusiv2 zile ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv4 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv4 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv5 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv5 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv5 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv5 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv6 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv6 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv6 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv7 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv