Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ ITM PRAHOVA SLUGA ISJ PRAHOVA si a DIRECTORILOR din SCOALA GIMNAZIALA ,,ANTON PANN’’, PLOIESTI?

Publicat

pe

ITM Prahova este institutia care prin atributiile sale trebuie sa vegheze asupra respectarii legislatiei muncii.

Mai exact, in conformitate cu Legea 108/1999, reactualizata,

Art. 6

(2) Inspecţia Muncii are următoarele atribuţii specifice:

 1. în domeniul relaţiilor de muncă:
 2. a) controlează aplicarea reglementărilor legale, generale şi speciale, cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă;
 3. b) controlează stabilirea şi acordarea drepturilor cuvenite salariaţilor ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă.

Vom analiza modul in care aceasta institutie a statului roman NU a respectat legea, mai exact o sa va demonstram cum ITM Prahova A AVIZAT CA DIRECTORII SANDU LAURA, RADULESCU ANTONIO si TASICA CALINA dimpreuna cu SECRETARELE BUNEA ELNA si GRIGORE MIRELA:                              a. SA EMITA DOCUMENTE FALSE privind CONTACTUL de MUNCA al prof. Utoiu;                                                                              b.SA INSCRIE si SA MENTINA IN APLICATIILE REVISAL ale prof. Utoiu INFORMATII NELEGALE transmise de respectivii ( anexa 1)!

 

ITM PRAHOVA A INFLUENTAT IN MOD DIRECT ACTUL de JUSTITIE in sensul in care A CONTRIBUIT CA HOTARAREA PENALA NR. 176/ 29.11.2016 din dosarul penal nr. 16735/ 281/ 2016 SA FIE FAVORABILA DIRECTORULUI SANDU LAURA  prin faptul ca NU a obligat-o:

a.SA INCETEZE prof. Utoiu  CONTRACTUL de MUNCA pe NEDETERMINATA!                                                            

    b.SA INCHEIE cu prof. Utoiu UN CONTRACT de MUNCA pe DETERMINATA, raportandu-se la Codul Muncii!

c.SA RECTIFICE TRANSMISIILEFALSE din APLICATIILE  REVISAL TRIMISE, raportandu-se la HG 500/ 2011 si HG 877/ 2016!

Astfel, Hotararea penala 176/ 281/ 2016 stabileste ca prof. Utoiu avea UN CONTRACT de MUNCA pe DURATA DETERMINATA( document care nu exista nici la nici in forma fizica) prin RAPORT per SALARIAT FALSIFICAT de director SANDU LAURA cu nr. 1634/ 19.11.2015 ( anexa 2) prin care din data de 15.05.2015 I SE MODIFICASE prof. Utoiu  CONTRACTUL de MUNCA din DURATA NEDETERMINATA in DETERMINTA dar INCEPAND CU ANUL 2012!

ERA DE DATORIA ITM PRAHOVA SA CONSTATE NEREGULILE de la pct. a, b si c  INAINTE CA INSTANTA DE JUDECATA SA SE PRONUNTE!

Dar, ITM Prahova A MENTINUT ACELE DOCUMENTE si INFORMATII FALSE TOCMAI PENTRU CA DIRECTOR SANDU LAURA SA CASTIGE PROCESUL PENAL!

In aceeasi masura au actionat si oamenii legii: inspectorul si procurorul de caz care in ciuda evidentelor clare AU ACOPERIT FAPTELE PENALE SAVARSITE DE FUNCTIONARII ITM PRAHOVA , IN FRUNTE CU INSPECTOR SEF I.D!

Si, nu in ultimul rand, vom dovedi cum ITM Prahova s-a inteles tacit cu ISJ Prahova SA MENTINA INFORMATII FALSE IN REVISAL PENTRU A FACILITA obtinerea unor sentinte favorabile IN DOSARELE CIVILE: nr. 5917/ 105/ 2015, nr. 1909/ 105/ 2016 si dosarul penal 10258/ 105/2015.

Insa asupra acestui aspect, nu vom face referire directa , pentru ca directorul Sandu a actionat la comanda ISJ Prahova; apoi, pentru ca este evidenta din ulimele documente emise de ISJ Prahova si institutia scolara CA A EXISTAT O COLABORARE ISJ PRAHOVA- ITM PRAHOVA PENTRU FALSIFICARE DOCUMENTELOR prof. Utoiu.

Si, in primul rand, nu vom intra in amanutele relatiei ITM Prahova- ISJ prahova pentru ca prof. Utoiu va inainat o plangere penala asuprea faptelor penale savarsite de aceste institutii; de aceea, nici in materialul nostrum de ieri, nu am intrat in amanunte, pentru ca si asupra acestei institutii se va inainta o plangere penala.

Prin aceste demersuri INCERCAM SA DEVOALAM CARACATITA INSTITUTIONALA AVAND IN FRUNTE ISJ PRAHOVA SECONDAT DE MINISTERUL EDUCATIEI, ITM PRAHOVA, AJOFM PRAHOVA, DIRECTORII SI SECRETARELE SCOLII  DAR SI DE OAMENI AI LEGII DIN PARCHETUL de pe langa JUDECATORIA PLOIESTI, TRIBUNALUL PRAHOVA si JUDECATORIA PLOIESTI.

1.Inca din luna august a anului 2015, prof. Utoiu a inaintat ITM Prahova sesizari cu privire la INCALCAREA LEGISLATIEI MUNCII privind INCETAREA CONTRACTULUI SAU de MUNCA.

In urma primului control al inspectorilor ITM Prahova din septembrie-octombrie 2015 se intocmeste un raport ( anexa 3) prin care:                             a. se constata ca transmiterea de catre institutia scolara a unei informatii s-a realizat cu intarziere; pentru aceasta inspectorii ITM au dat un avertisment scris;

 1. se cere directorului Sandu Laura sa rectifice erorile din Aplicatia Revisal.

Inspectorii ITM DAU AVERTISMENT SCRIS PENTRU INFRACTIUNI PENALE pentru ca NU AU VRUT IN MOD INTENTIONAT SA CONSTATE ca prof. Utoiu avea contractul de munca incetat:          

 1. a. in baza a 3 ( trei) documente emise de director Sandu Laura: Deciziile 17 si 21, respectiv transmiterea din Aplicatia Revisal din 02.09.2015
 2. b. la 3 ( trei) date calendaristice diferite( 18.08.2015. 09.09.2015 si 02.09.2015; in baza a 3 (trei) articole diferite din Codul Muncii; art. 55, lit.a; art. 56, lit. d si art 55, lit. b- Codul Muncii

Mai mult, cu toate ca atat in Aplicatia Revisal (anexa 1) cat si in inscrierea din raportul controlului ITM( anexa 3) apare ca incetarea contractului de munca s-a facut cu acordul partilor ( art.55, lit.b), inspectorii ITM Prahova CONSTATA CA NU EXISTA UN ACORD SCRIS IN ACEST SENS INCHEIAT INTRE DIRECTORUL SANDU LAURA si prof. Utoiu ( anexa 3)!

       In aceste circumstante, prof. Utoiu inainteaza plangere penala impotriva ITM Prahova pentru abuz in functie , fals matrial si uz de fals.

In Referatul din 28.02.2017 dar si in Ordonanta nr. 1620/ 15.03.2017 ( anexa 4- pag. 2 ; anexa 5)) inspectorul de politie NU OBSERVA CA SUNT IN DREPTUL prof. Utoiu privind INCETAREA CONTRACTULUI de MUNCA al prof. Utoiu:

 1. 3 DOCUMENTE DATE DIFERITE;
 2. 3 DATE DIFERITE;
 3. 3 ARTICOLE de LEGE DIFERITE.

Domnul inspector inscrie existenta Deciziei nr. 21/ 09.09.2015 de incetare a contractului de munca in baza art. 56, lit. d ( prof. Utoiu ERA CONSIDERAT PENSIONAT la 47 de ani!) care a fost inregistata cu intarziere la data de…02.09.2015 (!!!) in baza art. 55, lit.b acordul partilor fara ca acesta sa existe !!!

Domnilor procuror si inspector numarati in fraza precedenta CATE MINCIUNI si FALSURI SUNT!!!

Domnilor inspector si procuror ati facut de asa maniera SA EXONORATI atat  ITM Prahova cat si pe director Sandu Laura de SAVARSIREA de FAPTE PENALE!

In aprilie 2016, ITM Prahova controleaza iar institutia scolara si constata ca:

 1. NU S-A REALIZAT NICIO RECTIFICARE in Aplicatia REVISAL a scolii;
 2. ESTE AMENDATA SCOALA pentru transmiterea cu o zi intarziere a incetarii contractului de munca!

Este vorba de transmiterea din 02.09.2015 a incetarii contractului de munca pe durata determinata in baza art. 55, lit.b!

Domnilor inspector si procuror NU EXISTA UN CONTRACT DE MUNCA PE DURATA DETERMINATA asa ca NU AVEA CE SA INCETEZE!

Domnilor inspector si procuror NU ARE CUM SA INCETEZE PREVEDERILE UNI CONTRACT DACA ACESTA NU EXISTA!

Domnilor inspector si procuror INCETAREA ASA ZISULUI CONTRACT de MUNCA pe DURATA DETERMINATA in baza art. 55, lit. b insemna existent unui accord scris semnat intre angajator: director Sandu Laura si angajat: prof. Utoiu.

Domnilor inspector si procuror unde este acordul scris de care facem vorbire?

Acesta nu exista si totusi in Aplicatia Revisal exista!

 

La pag. 3 din Referat inspectorul noteaza ca ITM Prahova considera ca e de competenta instantelor de judecata:

 1. ,,…aspectele referitoare la incetarea contractului de munca’’
 2. ,,…reprezentantii ITM si-au desfasurat activitatea in limtele legale conform competentelor..~

FALS.

Inainte de a se adresa instantelor de judecata, ORICE ANGAJAT POATE SESIZA ITM in baza art. 6, alin. 2, lit. A- a si b din Legea 108/ 1999 sa controleze:            a. încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă;

 1. acordarea drepturilor cuvenite salariaţilor ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă.

ITM PRAHOVA, inspectorul de polities si procurorul de caz IL TRIMIT  pe prof. Utoiu SA-SI CAUTE DREPTATEA IN JUSTITIE!

Domnilor inspector si procuror dvs. ce atributii aveti?

In domeniul legislativ, executiv, al sanatatii sau invatamantului?

Si ca totul sa fie pe deplin in FAVOAREA DIRETORULUI SANDU LAURA INSPECTORUL de CAZ TRAGE CONCLUZIA la pag.3:

,,… orice alte solicitari in cauza facute de Utoiu pot fi analizate si dispuse masuri in cadrul unui process la instant competenta.’’

Adica inspectorul si procurorul INTERZIC UNUI CETATEAN SA INAINTEZE PETITII CATRE PROCURATURA si POLITIE DACA II SUNT INCALCATE DREPTURI CONSTITUTIONALE!

Sa va explicam domnilor inspector si procuror; ITM Prahova a admis ca prof. Utoiu sa ii fie incetatat contractul de munca pe durata determinata fara sa aiba un astfel de contract si sa admita ca si la aceasta data sa existe in Aplicatia Revisal a UNOR DATE FALSE  PRIN CARE prof. respectiv:                                             a. si-a pierdut locul de munca;

b.a pierdut un proces penal;

b.nu a putut sa beneficieze de indemnizatie de concediu medical si de somaj.

 

Dvs. NU VRETI SA CONSTATATI  DOMNILOR  PROCUROR si INSPECTOR, DAR SUNT FAPTE DE DOMENIUL PENALULUI PE CARE LE-AR VEDEA SI UN ORB DE PE LUNA PENTRU CA PRIN ACELE FALSURI SUNT INCALCATE DREPTURI CONSTITUTIONALE!

In luna februarie 2017, ITM controleaza din nou Scoala Gimnaziala,, Anton Pann ‘’, Ploiesti, si elaboreaza un raport care este conform inspectorului sef I.D.:             ,, cat o teza de doctorat!’’

DOMNILOR  PROCUROR si INSPECTOR constatati in documentele dvs. ca ITM Prahova e emis documente legale!

Domnilor inspector si procuror daca asa este unde este contractul de munca pe durata determinata al prof. Utoiu?

Domnilor inspector si procuror de ce Aplicatia Revisal si la aceasta data contine date eronate?

Domnilor inspector si procuror daca actele de control ale ITM Prahova SUNT LEGALEatunci de ce cu acestea prof. Utoiu nu a putut sa beneficieze da drepturi constitutionale:ocrotirea sanatatii si protectie sociala?

Domnule procuror constatati in ordonanta emisa de dvs. ca:

,,…actul de control al ITM Prahova.’’

Domnule procuror documentul dvs. este emis la 15.03.2017 data la care EXISTAU 2 ,, ACTE DE CONTROL ALE ITM PRAHOVA, NU UNUL PRECUM INSCRIETI DSV!

Domnule procuror de ce a fost studiat si al doilea raport al ITM Prahova din februarie- aprilie 2016?

Domnule  procuror la adta cand dvs. ati emis ordonanta ITM Prahova ERA IN AL TREILEA CONTROL LA INSTITUTIA SCOLARA!

STITI DE CE?

PENTRU A SE PUNE DE ACORD CU PRIVIRE LA MODUL IN CARE TREBUIESC MENTINUTE FALSURILE IN PRIVINTA DOCUMENTELOR prof. Utoiu!

Si, mai mult: dupa ce Compartimentul Audit al ISJ Prahova isi face cunoscut Raportul  de Verificare ( februarie 2017) revine asupra lui la indicatiile ITM Prahova ca mai apoi sa din nous a revina asupra Raportului!

Scopul: a ajuta cu aceste documente pe director Sandu Laura in procesele sale, mai ales ca modificarile s-au facut la cererea…avocatului directorului sandu Laura nicidecum la cererea unei institutii abilitate.

AM facut pe parcusul acestui material ca nu vom da unele informatii si nu vom publica unele documente care ar demonstra infractiunile savarsite de AJOFM Prahova si ITM Prahova pentru ca asupra acestor institutii se vor inainta noi plangeri penale.

A inscrie in aceste materiale date privind viitoarele demersuri, a face public actele respective ar insemna sa pregatim institutiile respective pentru a se apara.

Lasma surpizele sa vina si va garantam ca vom publica tot ceea ce ne este permis in limita legii; documentele respective arata fara tagada MODUL DIRECT, INFRACTIONAL IN CARE SUB COORDONAREA ISJ PRAHOVA ATAT ITM PRAHOVA cat si AJOFM PRAHOVA AU ACTIONAT CONCERTAT IMPOTRIVA prof. Utoiu.

Si, inca un amanunt: inspector sef I.D din cadrul ITM Prahova HABAR NU ARE DE CODUL MUNCII!

Cand i s-a indicat art. 55, lit. b a trebuit sa deschida Codul Muncii!

E ca si cum in fruntea bucatareselor se afla o doamna care prepara ciorba simpla de legume dupa reteta! (Cerasela N.).

N.R. -Ne cerem scuze pentru starea documentelor. Asa au sosit pe adresa redactiei si noi nu modificam si/sau „coafam” probele. Va multumim pentru intelegere.

 

 

Actualitate

O noua promisiune devenită realitate!/Primii 50 de studenți medicinisti au început cursurile la Ploiesti

Publicat

pe

De

Moment special la Ploiesti. Primii pasi spre un sistem de sănătate modern a fost facut prin deschiderea noului an universitar 2023-2024 la Universitatea de Medicină Carol Davilla, sectia Ploiești.

Cei 50 de studenți care se vor specializa în asistență medicală au fost prezenți in sală. La deschidere au participat si senatorul Roberta Anastase, deputatul Mircea Rosca si viceprimarul Daniel Nicodim.

Iulian Dumitrescu, presedintele CJ Prahova, si-a indeplinit promisiunea de a aduce medicina la Ploiesti, astfel incat sistemul sanitar sa nu mai sufere din lipsa personalului specializat.

Iar vestea cea mai bună este că anul viitor, Palatul Culturii ar putea deveni sediul oficial al secției Ploiesti a Universității de Medicină Carol Davilla, iar numărul studenților ar putea creste la 500. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Actualitate

O reglementare a ONU a determinat încălzirea oceanului cu 1,5%?

Publicat

pe

De

Afirmația nu îmi aparține. Este titlul unui articol relativ recent din revista Science – a se vedea numărul din 2 august 2023. Ce s-a întâmplat?

În anul 2020, Organizația Internațională Maritimă, care face parte din ONU, a emis o reglementare care a impus navelor comerciale reducerea cu 80%, în termen de maxim 3 ani, a poluării cu sulf. În mod neașteptat, această reducere a poluării cu sulf a determinat și rărirea sau chiar dispariția norilor intitulați „urme de nave”, adică a acelor dâre care se văd pe cer și care sunt lăsate nu numai de nave martime, ci și de avioane.

Acești nori erau creditați cu o contribuție importantă la răcirea atmosferei. Despre ei se „știe” sigur că au capacitatea de a reflecta lumina solară. Rărirea sau dispariția lor elimina această presupusă barieră în calea luminii solare. Sarcastic, oamenii de știința au constatat că dispariția acestor dâre duce la încălzirea apelor oceanelor și, evident, la mult trâmbițata „încălzeală globală”. Se susține în articol că oamenii de știința au calculat un minim de 50% a nivelului temperaturii atmosferei și a apei pe coridoarele cele mai circulate din Atlantic, de unde o creștere a temperaturii oceanului cu 1,5 grade.

Băi, stai așa, dar cum vine asta? O reglementare a ONU a determinat încălzirea oceanului cu 1,5%? Parcă era vorba de ordinea internațională liberală bazată pe reguli, care trebuie apărată cu orice preț! Dar : care reguli? Regulile de acest gen făcute și aplicate de dorei globali?

Un anume Michael Diamond a comparat dezastrul cu dispariția efectului de răcire a exploziei unui vulcan pe an.
Deși articolul din Science vrea să pară că prezintă cazul ca o mega-prostie a unui dorel birocratico-științific, în realitate este vorba de eficiența deosebită a geo-ingineriei, pusă în mod concret la treabă. Dacă dispariția norilor „urme de navă” duce la încălzirea rapidă a apei oceanului, înseamnă că prezervarea sau înmulțirea lor duce la răcirea globală, nu?

Ce sugerează Diamond?

Că trebuie ca navele acum să injecteze sare în nori, pentru a-i face mai reflectivi, adică, mai apți de răcire a climei … El susține că umanitatea ar putea răci atmosfera făcând norii mai strălucitori: „dacă vrei, poți”.

Deci, nu-i așa că și chestia asta cu dârele ciudate de pe cer este tot o teorie a conspirației, nu?

Păi, uite că nu … O probează revista Science.

De altfel, teoria conspirației este probată și de revista Nature.

Cea mai incredibilă constatare aparține unui grup de oameni de știință condus de Duncan Watson – Paris, într-un studiu apărut în revista Nature, ediția din 5 octombrie 2022:

Poluarea aerului ar putea cauza răcirea climei într-un ritm de două ori mai accelerat decât cel inițial calculat, înainte de apariția ideii injectării de sulf și sare în atmosferă!

Cu toate acestea, Duncan – Paris a arătat că, după înlăturarea a 80% din aerosolii injectați în atmosferă, s-a constatat că nu s-a reușit readucerea poluării și a emisiilor de gaze de seră nici măcar la niveluri apropiate de era industrială.

Există și oameni de știință sceptici sau îngrijorați de a această geo-inginerie a proștilor cu ștaif sau a nebunilor cu aere mesianice, menită a „schimba norii”.

Franziska Glassmaier arată că, la fel ca și clima, norii sunt extrem de imprevizibili – deci, nu ar fi prea indicat ca cineva sau ceva să se joace cu așa ceva.

Un alt om de știință citat de Science, Robert Wood, atrage atenția că injectarea de sulf și sare în atmosferă pentru a crea strălucire dârelor de navă/avion ar putea bloca … ploaia. În plus, norii mari ar putea să se amestece cu aerul uscat, cu consecința că reflectivitatea lor va fi mai redusă …

Dar ce nu acceptăm noi de dragul „Științei” și al ordinii „liberale” bazate pe reguli?

PS Din păcate, știința a ajuns să se comporte ca un cuțit: în mâinile unor bucătari pricepuți și raționali, cu intenția de a hrăni bine oamenii, poate fi un instrument benefic; în mâinile cuiva rău-intenționat poate deveni o armă.

Gheorghe Piperea

Citeste in continuare

Actualitate

Brânză de vaci făcută în casă: Mod de preparare și ingrediente necesare

Publicat

pe

Produsele lactate fac parte din tradițiile românești încă din cele mai vechi timpuri. Fie că vorbim de lapte, brânză sau smântână, cu toții am savurat, măcar o dată, brânză și smântână făcute în casă, după rețete tradiționale transmise din generație în generație. Și vestea bună este că poți simți din nou acel gust autentic al lactatelor tradiționale, întrucât ți-am pregătit în rândurile următoare atât lista cu ingredientele necesare, dar și etapele de preparare ale unei brânze de vaci autentice, făcută în casă. Iată cum poți prepara și tu brânză de vaci după rețeta tradițională!

De ce să facem brânză de vaci acasă?

Există numeroase motive pentru care să prepari brânză de vaci acasă, în mod tradițional este o alegere excelentă. În primul rând, preparând brânză de vaci acasă, ai posibilitatea de a controla în mod direct ingredientele folosite în procesul de preparare. Poți alege să folosești lapte de la vaci crescute organic, fără hormoni sau antibiotice. Astfel, te asiguri că produsul final este de o calitate superioară și sănătos pentru consum.

Prepararea brânzei de vaci în casă este și o opțiune economică. Chiar dacă efortul inițial poate fi mai mare, pe termen lung, costul per kilogram este semnificativ mai mic decât cel al brânzei cumpărate din magazine. Astfel, poți economisi bani și te poți bucura de un produs proaspăt și de calitate.

Mai mult decât atât, brânza de vaci este un aliment extrem de nutritiv, bogat în proteine, calciu și vitamine. Preparând-o în casă, vei avea garanția că beneficiezi de toate aceste elemente nutritive în forma lor naturală, fără aditivi sau conservanți. Astfel, poți contribui la menținerea unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Prepararea brânzei de vaci acasă poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare. Este o modalitate excelentă de a petrece timpul într-un mod creativ, de a învăța o nouă abilitate și de a produce ceva de care întreaga familie se poate bucura. Prin această activitate, poți experimenta bucuria de a prepara un produs autentic românesc.

Ingrediente necesare pentru prepararea brânzei de vaci în casă

Pentru brânză de vaci făcută în casă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • lapte proaspăt de vacă, nepasteurizat;
 • zeamă de lămâie.

Laptele de vacă este ingredientul principal și de bază al brânzei de vaci. Este important să folosești lapte proaspăt și nepasteurizat, deoarece calitatea acestuia va influența direct gustul final al brânzei. Alege lapte de vaci de la producători locali pentru a obține o brânză de calitate superioară.

De asemenea, zeama de lămâie este esențială pentru grăbirea fermentării laptelui. Desigur, poți prepara brânză de vaci și fără zeamă de lămâie, însă pentru că nu există ceva care să determine laptele să se prindă, laptele va trebui lăsat la temperatura camerei timp de 36 de ore. Cu cât aerul din încăpere este mai cald, cu atât se va prinde mai repede.

Este important de menționat că ingredientele și cantitățile exacte necesare pot varia în funcție de rețeta pe care o urmezi. Este recomandat să consulți diverse surse și rețete de încredere pentru a obține rezultate optime. În general, este recomandat să folosești zeama de la o lămâie pentru 2 litri de lapte proaspăt.

Mod de preparare pentru brânza de vaci făcută în casă

Acum că ai ingredientele la îndemână, iată care sunt pașii de preparare pentru brânza de vaci făcută în casă, în mod tradițional!

 1. Pune laptele proaspăt la fiert, într-o cratiță cu fundul gros, pe foc mic.
 2. Când laptele a început să fiarbă, adaugă zeama de lămâie în două tranșe, amestecând rapid până ce zerul începe să se limpezească, iar materia solidă se adună sub formă de bulgărași.
 3. Ia laptele de pe foc și pune o pânză specială de strecurat brânza într-o strecurătoare așezată deasupra unui vas larg.
 4. Toarnă conținutul cratiței prin sită.
 5. Lasă brânza de vaci să se răcească, apoi împachetează strâns brânza în pânză și las-o să se scurgă bine, așezând eventual și o greutate deasupra acesteia.
 6. Brânza de vaci se poate păstra la frigider timp de o săptămână, depozitată într-un recipient etanș.

Sfaturi pentru reușita preparării brânzei de vaci

Pentru a obține o brânză de vaci de calitate este esențial să acorzi atenție următoarelor elemente cheie:

 • Calitatea ingredientelor

Pentru a obține o brânză delicioasă, este important să folosești lapte proaspăt de vacă, de la producători de încredere. Laptele proaspăt și de calitate va asigura gustul și textura preparatului final.

 • Temperatura și timpul de fierbere

Controlul temperaturii și timpului de fierbere este crucial în procesul de fabricare a brânzei de vaci. Fierberea la o temperatură prea ridicată sau pentru prea mult timp poate duce la o brânză tare și uscată. Este recomandat să se utilizeze un termometru pentru a te asigura că laptele este încălzit la temperatura corectă și să respecți timpul de fierbere specificat în rețeta folosită.

 • Tehnicile de drenare și presare

După coagulare, brânza trebuie drenată corect pentru a elimina zerul. Presarea ulterioară va ajuta la formarea texturii brânzei. Este important să folosești o pânză pentru brânză curată și să te asiguri că brânza este bine presată pentru a elimina excesul de lichid.

În concluzie, prepararea brânzei de vaci în casă nu este doar o modalitate de a te asigura de calitatea și prospețimea produsului, dar poate fi și o activitate plăcută și relaxantă. Odată cunoscute ingredientele necesare și pașii de urmat, poți obține o brânză de calitate superioară, personalizată după gustul tău. Te încurajăm să încerci rețeta de brânză de vaci făcută în casă și să ne împărtășești experiența ta!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv16 ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate2 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!