Tot ce trebuie sa stii despre asigurare daca apelezi la servicii de inchirieri auto

2
203

Atunci cand te decizi sa apelezi la serviciile unei companii de inchirieri auto, trebuie sa acorzi o atentie sporita capitolului „asigurari”. In cazul nefericit in care ai parte de un accident, tipul de asigurare de care beneficiezi se poate dovedi esential, deoarece te poate scuti de alti bani platiti ulterior.

La FocusRent, companie din Bucuresti si Otopeni cu peste 10 ani de exprienta pe piata serviciilor de inchirieri auto, beneficiezi de asigurare RCA si full CASCO. In plus, la semnarea contractului, optezi, in schimbul platii garantiei, pentru asigurarea de exces SCDW, care elimina complet raspunderea financiara a clientului in caz de accident. SCDW-ul este stabilit in functie de categoria de masini si porneste de la 9 euro/zi, cu reduceri de pana la 35% pentru perioade mai lungi de 25 de zile.

In cazul in care doresti sa parasesti teritoriul Romaniei, este necesara extinderea politei CASCO, presupunand o taxa suplimentara pornind de la 10 euro, in functie de valoarea masinii inchiriate si tarile tranzitate. In functie de numarul de zile pentru care apelezi la serviciile de inchirieri auto, vor exista reduceri substantiale.

In momentul semnarii contractului cu compania de inchirieri auto, clientul este de acord sa plateasca toate cheltuielile si valoarea pagubelor pentru:

– exploatarea defectuoasa a masinii inchiriate: pagube la motor, cutia de viteze sau diferential ca urmare a scaderii nivelului uleiului sau a supraincalzirii din cauza utilizarii improprii a masinii;

– defectiuni din cauza suprasolicitarii componentelor instalatiei electrice;

– defectiuni ale anvelopelor si camerelor, prin inteparea, taierea sau explozia acestora;

– defectiuni cauzate de nerespectarea regulilor privind siguranta traficului, precum si a regulilor referitoare la transportul bagajelor si al aranjarii acestora in timpul transportului;

– defectiuni din cauza conducerii masinii pe drumuri inundate;

– defectiuni cauzate de folosirea masinii inchiriate in curse sau antrenamente;

– defectiuni ale mochetei, tapiseriei, banchetelor sau altor elemente interioare ale masinii.

In plus, in momentul semnarii contractului cu compania de inchirieri auto, clientul se obliga sa plateasca pagubele produse asupra masinii daca:

– accidentul s-a produs ca urmare a conducerii sub influenta alcoolului, a medicamentelor, a somniferelor sau a altor substante care afecteaza capacitatea soferului de a conduce si a se concentra;

– clientul produce un accident si incearca sa ascunda faptele sau nu il declara in termenul legal;

– clientul declara un furt sau tentativa de furt, iar aceasta nu este confirmata de catre politie.

In caz de accident, furt sau distrugeri, clientul FocusRent este de acord sa apere interesele companiei de inchirieri auto si sa:

– obtina numerele si adresele martorilor oculari si ale celeilalte parti implicate;

– anunte telefonic compania de inchirieri auto, in maximum 3 ore de la producerea oricarui incident;

– ramana langa masina de inchiriat (sa nu o abandoneze)

Imediat dupa un accident sau furt, trebuie obtinute doua documente:

– raportul politiei (semnat si stampilat de ofiterul care l-a intocmit, in care se va mentiona obligatoriu daca autoturismul a fost condus sau nu sub influenta alcoolului);

– autorizatia de reparare (cu semnatura ofiterului care a scris-o si stampila sectiei de politie sau direct de la asigurator, in cazul accidentelor in care nu sunt implicate alte autoturisme sau persoane).

Asadar, daca apelezi la compania de inchirieri auto FocusRent, in cazul unui accident sau oricaror avarii ale autovehiculului, nu va trebui sa platesti daunele produse decat in cazul in care nu respecti termenii si conditiile contractului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here