Actualitate
STICK-UL FABRICAT – Bomba in Dosarul Cosma fabricat de procurorul Mircea Negulescu.

O dezvaluire extraordinara a celor de la luju.ro care confirma anchetele noastre.
Stick-ul cu “intelegerile infractionale” care au generat la fond condamnarea deputatului Vlad Cosma la 5 ani de inchisoare nu exista la dosar in forma fizica. Proprietara stick-ului declara ca procurorul i l-a dat inapoi in 2014, dupa ce i l-a ridicat la perchezitie, pentru ca nu avea decat muzica pe el. Negulescu e acuzat ca a inventat povestea cu stick-ul (Inregistrare audio).
Solicitare uluitoare a fostului deputat Vlad Cosma (fiul ex-presedintelui CJ Prahova Mircea Cosma) la termenul din apelul care se afla pe rol la Completul de 5 Penal al Inaltei Curti (Dosar 1153/1/2017). Fostul deputat Vlad Cosma, condamnat la fond la 5 ani de inchisoare pentru pretins trafic de influenta a cerut judecatorilor sa faca demersuri pentru a se cere procurorilor DNA sa prezinte proba cu stick-ul despre care in rechizitoriul DNA s-a pretins ca: “Inscrisurile ce consfinteau intelegerile… au fost pastrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanarii si introduse in memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta sa (intr-un alt dosar de urmarire penala instrumentat de PCA Ploiesti, in care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.
Incredibil, dar adevarat, aceasi motivare a fost preluata ad-literam in sentinta de condamnare de la fond, fara sa se verifice ca la dosar nu exista stick-ul in cauza. Existenta stick-ului era obligatorie intrucat el era principala proba a acuzarii, pe el gasindu-se o serie de declaratii olografe (scanate), care ar reprezenta niste intelegeri ale afaceristului Razvan Alexe, silit sa dea numeroase denunturi in timp ce era arestat.
Fostul deputat Vlad Cosma a solicitat judecatorilor ICCJ sa-i admita ca proba solicitarea prezentarii de catre procurorii DNA a stick-ului marca Kingston, precum si admiterea la dosar a unei inregistrare audio a unei discutii purtate recent de acesta cu martora Cecilia Stroe (fosta secretara a afaceristului Razvan Alexe, condamnat in aceeasi cauza la 2 ani si 6 luni inchisoare) din care rezulta ca stick-ul invocat in rechizitoriu nu a fost niciodata pastrat de procuror, fiindu-i restituit, cu toate ca el este prezentat intr-o plansa fotografica aflata la dosar – (vezi foto 2); si, mai mult, pe stick nu s-ar fi aflat nimic, altfel nu i s-ar fi inapoiat. Faptul ca la dosar nu exista atasat stick-ul prezentat in plansa foto de la perchezitie, coroborat cu declaratiile martorei Cecilia Stroe, conduce la concluzia legitima ca procurorul Mircea Negulescu, cel care a ridicat stick-ul la perchezitie ar fi falsificat inscrisurile pretins a fi gasite in forma scanata (electronica) pe respectivul stick. Mai ales ca afaceristul Alexe a facut deja mai multe declaratii impotriva lui Negulescu, in alte cauze, in care l-a acuzat ca in timp ce se afla in arest a fost constrans sa-i dea o serie de denunturi false impotriva mai multor persoane importante din judetul Prahova.
Se ridica un mare semn de intrebare si la procurorii DNA Ploiesti Lucian Onea si Giluela Deaconu (nas si fin) care au emis la 10.04.2014 rechizitoriul in acest dosar, instrumentat in faza initiala de Mircea Negulescu. Cum de nu au verificat existenta stick-ului care reprezinta proba principala a acuzarii fostului deputat?
Judecatorii ICCJ au ramas in pronuntare pe probele solicitate in aparare.
Iata in continuare declaratiile fostului deputat Vlad Cosma, facute in fata judecatorilor ICCJ, in legatura cu stick-ul care nu exista la dosar.
“Explicatii scrise cu privire la aspectele necunoscute de prima instanta la data pronuntarii hotararii de condamnare
Subsemnatul Cosma Vlad, inculpat in dosarul cu nr. 1153/1/2017, inaintez acest memoriu cu scopul de a demonstra ca la baza condamnarii mele stau atat probe false, cat si declaratii mincinoase sau contradictorii facute de martorii din dosar. Pana la finalul acestui memoriu, voi incerca sa demonstrez ca ancheta procurorului Negulescu in ceea ce ma priveste a fost una personala, bazata pe razbunari si incalcari ale procedurilor juridice. Aceste explicatii reprezinta unica modalitate prin care instanta de apel poate sa afle adevarul despre modul in care au fost denaturate probele administrate in acest dosar si singurul fel in care ma pot apara impotriva unor acuzatii care nu corespund realitatii. Dupa pronuntarea sentintei mele, in noiembrie 2016, procurorul care a inceput acest dosar, Mircea Negulescu, a fost inlaturat din functia ocupata la DNA Ploiesti, fiind acuzat de masluirea probelor, cercetare abuziva, represiune nedreapta si comportament neadecvat cu statutul de magistrat in legatura cu mai multe dosare penale.
In dosarul in care sunt judecat, toate asa-zisele probe au fost culese de procurorul Negulescu si aici ma refer la denunturi, declaratii ale martorilor, declaratii ale martorilor protejati si probe cu inscrisuri (stick USB), dupa care au fost declinate spre solutionare catre DNA, Structura Teritoriala Ploiesti.
(…)
Stick-ul de memorie USB Kingstone DT101 4GB
Inca o dovada a faptului ca procurorul Negulescu dorea cu tot dinadinsul sa ne incrimineze, o reprezinta includerea in dosar a unor probe false.
In realitate stick-ul prezentat ca si fiind gasit la perchezitie nu exista si nu se afla depus la nici un dosar. Acest stick a fost inventat cu scopul de a se prezenta niste inscrisuri realizate ulterior intelegerii facute de Alexe Razvan cu procurorul Negulescu.
Astfel, la dosar sunt prezentate asa-zise inscrisuri ce consfinteau intelegerile lui Alexe Razvan, pastrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanarii si introduse in memoria unui memory stick model Kingstone DT101-4Gb. La indemnul procurorului Negulescu, Alexe Razvan, in timp ce se afla in arest, consemneaza pe foi de hartie asa-zisele intelegeri cu sumele de bani (vezi stenograma din arest), pe care i le inmaneaza lui Negulescu, iar acesta pretinde ca ar fi fost descoperite pe memory stick-ul gasit la martora Stroe Cecilia si le depune la dosar ca fiind valide.
Pentru a nu-si asuma continutul real cat si pe cel fabricat al stick-ului si pentru a-si ascunde urmele nelegalitatii, procurorul Negulescu ii returneaza lui Stroe Cecilia memory stick-ul, in conditiile in care ar fi trebuit ca aceasta proba sa ramana atasata la dosar. In plus, nu exista proces verbal de desigilare a probei in prezenta martorei Stroe Cecilia sau a avocatului acesteia, ci doar procesul verbal de printare (anexa proces verbal).
Precizez ca in cazul tuturor celorlalte probe informatice aflate la dosar (dosar PCA Ploiesti) exista proces verbal de desigilare in prezenta posesorilor, iar aceste probe nu au fost returnate, ci au ramas la dosar. Asta confirma faptul ca probele au fost falsificate in intervalul de cand a fost ridicat de la domiciliu si pana in ziua returnarii memory stick-ului lui Stroe Cecilia.
Din nefericire, aceasta proba falsa a stat la baza deciziei de condamnare, lucru care se regaseste in motivare la paginile 10 si 14: “Inscrisurile ce consfinteau intelegerile (…) au fost pastrate de martora Stroe Cecilia prin metoda scanarii si introduse in memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta sa (intr-un alt dosar de urmarire penala instrumentat de PCA Ploiesti, in care Stroe Cecilia avea calitatea de inculpat)”.
Aceste lucruri le-am aflat in vara anului 2017 cand Stroe Cecilia a avut curaj sa vorbeasca dupa excluderea din DNA a lui Mircea Negulescu.
In primavara anului 2017, Stroe Cecilia imi confirma aceste aspecte intr-o conversatie ambientala inregistrata de mine, cand marturiseste ca nu a asistat la desigiliare si ca stick-ul i-a fost inapoiat si pe acesta nu se regaseste nimic din ceea ce este depus la dosar, in realitate pe stick, fiind doar fisiere muzicale.
Iata stenograma discutiei dintre deputatul Vlad Cosma si proprietara stickului:
Stroe Cecilia: Mda, hai sa-ti explic cum am vazut noi in dosar ca sa intelegi tu perfect. Toate stickurile, tot ce s-a adunat, da?, s-au facut pachete si s-au trimis la Bucuresti la Serviciul de Informatii. Nu? Asa scria ?
Vlad Cosma: Da
Stroe Cecilia: La serviciul de informatii. Bun.
La serviciul de informatii, ca sa intelegi tu tot firul lucrurilor. La serviciul de informatii, aaa… aia au facut poze la toate lucrurile, adica sa nu apara discutii ca un stick a ajuns sau ca un hard a ajuns sau ca nu a ajuns sau ca un laptop sau asa. S-au facut probe. Aaa… poze.Pe urma s-au facut niste poze unde scrie “proba”… si sunt niste harduri, niste calculatoare, niste caca maca. Mai departe…
Vlad Cosma: Poza cu ce e pe stick sau poza cu stickul ?
Stroe Cecilia: Nu nu nu . Poza cu ele ca obiecte fizice
V.C: Aa ok
S.C: Asa , unde scrie proba 1, proba 2
V.C: Am inteles
S.C: Bun.Pe parcurs ce aia cotrobaiau prin ele, au facut de exemplu un proces verbal de constatare care l-a vazut si el , avea insemnul ala de la serviciul lor nu stiu ce… unde scria: cutare stick, cutare hard, cutare, s-a procedat, s-a extras hardurile din calculatoare, s-a facut, s-a dres, s-a folosit programul nu stiu care, s-a facut, s-a dres. Da? Bun. Si la un moment dat scrie: s-a gasit aia,aia,aia , nu stiu ce. Nu mi-a ramas in cap decat de la Tarinda ca ala l-am recunoscut de pe un hard, lucra una Diana si avea pe desktop licitatii si aia li s-a parut lor nu stiu ce. Bun, deci procesul ala verbal a venit aici , al lor, la serviciul de informatii. A venit aici. Astia aici, dupa ce au adunat toate lucrurile inapoi,ele au venit de la Bucuresti sigilate, si au chemat oamenii la desigilat. Ce procese verbale de genul asta sunt ? A lu nea Tarinda cu (…) de a fost chemata Alexandra, unde scrie: ”astazi am procedat la desigilarea cutare,cutare”
V.C: da..
S.C: Mi se pare ca acolo e si mentionat ca s-a gasit cutare, cutare, cutare si cred ca le-a si oprit. Dar nu mai tin minte. La Alexandra ii oprise ceva ?
X: Nu mai stiu dar unde nu s-au gasit scrie pe el ca nu face obiectul probei si …
S.C: Da dar ei nu se refera strict la stickul meu, nu scrie nicaieri ca nu , nu se refera cu nimic la Stroe.
V.C: Ok
S.C: Bun. Serban Bogdan Ionut de la noi are process de la serviciul de informatii, unde aia instiinteaza in scris ca s-au gasit niste lucruri, niste facuti in excel, niste chestii. Da? La desigilare se face procesul verbal si scrie: “Astazi, asa, am desigilat in prezenta lui Serban Bogdan, a lu’ avocat”, i-a prezentat ca au gasit niste lucruri. La el s-a procedat la retinerea ,ca proba, a hardului nu stiu care, a stickului nu stiu care, cu process verbal exact ca ala a lui Marcel.
La coana mare, la Enica, la fel, s-a procedat la desfacere, s-a nu stiu ce si s-a inapoiat
VC: si la tine ?
S.C: si la mine, o singura foaie, aia care ti-am dat-o eu, unde Mitrea in data de 10 ianuarie a procedat la copierea dupa stick a unor date.
VC: Deci nu avem procesul de desigilare ?
S.C: Deci nu avem de desigilare, nu este, nu stiu, sa fie sa fi fost in memoria stickului meu, sa fi gasit aia la informatii si sa fie un proces de genul in dosarul tau, eu nu cred ca tu nu l-ai fi vazut…
VC: Da, una la mana. Doi la mana, trebuia sa fi de fata, nu ?
S.C: cand se intorceau de la Bucuresti , sa mi arate : femeie, uite la tine s-a gasit asa si asa . Deci nu exista dubiu sa fi uitat eu
VC: o secunda. Proces verbal ca ti l-a dat inapoi avem ? Ai zis ca ti-a ..
S.C: Bai, am facut process verbal
VC: tie cand ti le-a dat inapoi?
S.C: in martie
VC: in martie care? 2014?
S.C: martie 2014
Vc: pai si eu asta nu inteleg, de ce daca au zis ca au gasit pe el ti l-au mai dat inapoi ???
S.C: pentru ca nu au gasit pe el… e altceva la mijloc. Mai Vlad, l-a mancat procesul ala al meu verbal. Iti spun 100%, mie mi-a dat tot , hai ma ce Dumnezeu? Eu cand le-am primit… dar ar fi scris in el: I-am retinut cutare cutare
VC: adica trebuia sa retina stickul, ba uite asta e stickul
S.C: Ba, dar retinea stickul dar nu retinea asa dupa foaie verde, facea cu mine ceva in scris: am retinut sticku. Nu am procedat la copierea unor date si mi-a dat mie toate stickurile inapoi, nu intelegi ca mie mi le-a dat toate inapoi
VC: dupa logica mea si la ce imi spui tu , singura explicatie este ca ei au luat inscrisurile alea din cu totul alta parte care nu o sa stim niciodata si ei doar au zis ca le-au gasit pe stick
S.C: s-au folosit pentru ca ei au stiut ca as fi avut eu un stick si s-au folosit de chestia asta si au zis ca au gasit la mine pe stick. Desi eu lu madam de la DNA, i-am spus in ziua aia cu Moloman de fata, zic: daca dvs spuneti ca ati gasit pe stickul meu, eu ce pot sa spun ? Si am spus si in instant parca, nu stiu daca s-a consemnat
VC: nu cred ca s-a consemnat… si nici nu ne-am dat seama
S.C: dar am spus chestia asta, eu imi amintesc de filme, de programe windows, de alte lucruri.
VC: muzica
S.C: Nu mi amintesc de chestiile astea. In fine, nu exista sa nu mi amintesc eu ceva. Dar…
VC: Da, nu conteaza. E important ca lipseste ala de la desigilare
S.C: Da, nu s-a facut
VC: E important ca stickul daca era proba reala il pastrau la dosar si e importat ca tu pe ala aveai muzica si filme
S.C: cunoscand acum lucrurile cum au stat, sa se ceara de la Parchetul Ploiesti procesul verbal prin care i-au fost restituit toate obiectele
VC: si pe care s-a desigilat . Deci probabil ca cineva le-a dat tiparite pe o foaie sau cine stie cum si ei doar au zis ca le-au gasit. Bine, asta am vrut sa te mai intreb a 100 a oara, ca esti sigura ca nu exista, ca nu ai fost la desigilare .
S.C: nu ma, nu exista
VC : atunci e clar. Au plantat proba pe stick
S.C : DA
VC: si ne-am dat si noi seama dupa 3 ani jumate
S.C: Dar eu am spus intotdeauna ca eu nu am dus nici un stick si ca stickurile mele acasa erau cu totul altceva. (luju.ro).
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
Actualitate
Armata SUA va continua transformarea rapidă a tehnologiei, în ciuda bugetului provizoriu
Actualitate
Caseta de directie are probleme si trebuie reconditionata?

Caseta de directie este una dintre cele mai importante piese de pe o masina. indiferent ca este mecanica asistata de o pompa hidraulica, electrica sau electro-hidraulica sau de o coloana electrica, ca este hidraulica sau electrica o caseta de directie face parte dintr-un ansamblu si este in directa relationare cu axul coloana volan, cu conducte sau cablaje, cu pompa sau coloana electrica cu vas de servo si asa mai departe. Dar cel mai important de stiut lucru este ca rolul ei este sa te ajute in virarea masinii, nu sa absoarba socurile gropilor de pe strazi sau sa compenseze cauciucuri uzate, jante deformate, rulmenti care huruie, discuri de frana ovalizate sau alte elemente defecte de pe masina.
Caseta de directie este gandita sa fie protejata de articulatia masinii! Rolul nostru de proprietari de autoturism ce circula pe drumurile publice si raspund de viata sau integritatea celorlalti participanti la trafic fie ei pietoni, conducatori auto sau pasageri este sa pastram masina in conditii tehnice cat mai bune! Ansamblul directie, alaturi de cel de franare au un statut special in reglementarile legale si anume fac parte din elementele de siguranta a circulatiei, daca nu avem grija macar de aceste elemente sa fie in conditii bune suntem un pericol public.
Am facut un studiu si am cautat pe internet pe site-ul RAR serviceurile autorizate din Romania sa repare casete de directie, cel mai mare si cu cel mai mare numar de recenziii de la clienti este service Tureal Steering Solutions din Bucuresti,Sector 1 alaturi de el in capitala mai exista inca trei serviceuri autorizate dar pe internet isi mai fac reclama inca 3 serviceuri neautorizate pentru operatiunea B1.4- reparatie caseta de directie si componentele acesteia. Am sunat la serviceurile neautorizate incercand sa luam un punct de vedere dar unul auzind ca sunt de la ziar a inchis telefonul iar al doi-lea a injurat spunand ca nimeni nu are ce sa-i faca ca au toate autoritatile la degetul mic iar vidul legislativ ce nu confera putere RAR de a face control la atelierele neautorizate le permite acestora sa functioneze iar cand fac greseli grave nu ai de fapt pe cine sa tragi la raspundere. Concluziile le trageti dumneavoastra!
Care sunt simptomele unei casete de directie defecte:
Caseta de directie hidraulica curge, bate sau are joc, caseta de directie electrica bate sau are joc, huruie sau nu mai functioneaza servodirectia, casetele de directie pot merge mai greu sau chiar mai usor doar in una dintre parti. Nu va jucati cu directia caci alaturi de franare sunt cele mai importante elemente de siguranta ale unei masini si pot pune in pericol nu doar pe ocupantii masinii dumneavoastra ci si pe ceilalti participanti la trafic, soferi sau pietoni!
O caseta de directie se poate strica din mai multe motive dar cel mai des intalnite defecte sunt circulatia cu articulatia fata defecta sau dezetansarea burdufelor de protectie aflate pe caseta de directie si pe bieleta de directie.
Cum evitam aceste defecte?
Pentru a afla si opinia unui specialist, am facut o cercetare si am aflat ca in Bucuresti exista cel mai mare atelier specializat in reparatia casetelor de directie din Europa de Est, TUREAL CASETE DIRECTIE, autorizat de RAR pentru reparatii de casete de directie, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu si i-am rugat sa ne spuna ce am putea face pentru a nu ajunge in situatia in care sa platim o suma mare pentru reparatia casetei de directie:
“Pentru a menține siguranța și durabilitatea sistemului de direcție, este esențial ca starea tehnică a articulației față să fie verificată periodic într-un atelier autorizat, dotat cu echipamente capabile să simuleze condițiile reale de drum – denivelări, treceri peste bumpere etc. Evitarea acestor verificări pe baza sfatului unui mecanic care spune că „mai merge și așa” doar pentru că nu dispune de uneltele sau expertiza necesară nu face decât să agraveze problema pe termen lung. Astfel, clientul riscă defectarea ireversibilă a casetei de direcție sau a altor componente costisitoare. Dacă bucșele uzate ar fi încă funcționale, producătorii le-ar proiecta direct în această stare. La fiecare frânare, greutatea vehiculului se transferă spre față, iar elementele menite să protejeze caseta de direcție, motorul și cutia de viteze nu își mai îndeplinesc rolul. Pe termen lung, acest lucru duce la costuri mai mari pentru client, care nici măcar nu-l poate trage la răspundere pe mecanicul ce și-a ascuns nepriceperea sub pretextul că îi protejează bugetul. În realitate, acesta preferă să efectueze doar operațiuni simple și să încaseze bani regulat, evitând reparațiile mai complexe ce ar necesita realinierea geometriei roților – un serviciu pentru care nu este pregătit.
În plus, verificarea periodică a burdufurilor de protecție este crucială. Acestea trebuie să fie etanșe, astfel încât atunci când sunt apăsate, să transmită mișcarea și către celălalt burduf, semn că aerul rămâne sigilat în interior. Problema reală nu este pierderea aerului, ci infiltrarea particulelor străine care pot compromite funcționarea casetei de direcție.” Multumim domnului Dorel Grab – Director General TUREAL CASETE DIRECTIE care a avut amabilitatea de a ne transmite aceste sfaturi.
Cat de grav este un defect la caseta de directie si cum trebuie sa procedez pentru reparatie?
In primul rand trebuie sa ne selectam un atelier specializat si autorizat RAR care sa raspunda de calitatea lucrarilor prestate. Pentru asta acel atelier trebuie sa aiba autorizatia RAR B1.4 unde B1 INSEAMNA AUTORIZARE PENTRU REPARATIILE COMPONENTELEOR AUTO IAR PUNCTUL 4 INSEAMNA SISTEMUL DE DIRECTIE. Au voie sa umble in caseta de directie alte serviceuri care nu au aceasta autorizare? NU! Pentru ca daca doresc sa se autorizeze trebuie sa faca dovada a doua lucruri simple: ca au documentatia de la producator, uneltele necesare si desigur testere profesionale pentru a verifica si elimina eventualele greseli si riscuri. Taxa catre RAR este de 80 lei/an, deci nu luati in considerare scuza ca din aceasta cauza nu se autorizeaza, realitatea este ca fac experiente pe siguranta noastra a tuturor!
Ulterior sunam, facem programare si incercati sa eliminati si cauzele care au dus la aceasta defectare a casetei de directie. Piesa noua fiind foarte scumpa in comparatie cu costul de 10-15% din valoarea piesei noi in cazul reconditionarii casetei de directie!
-
Exclusivacum 2 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum o zi
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 5 zile
Balada polițiștilor de la Prahova: Un cântec de lege, lemn și… porci! – Pamflet
-
Exclusivacum 3 zile
Ploiești: Cătălin Stavri, pseudo jurnalistul-mafiot în serviciul primarului Volosevici – O analiză amplă a rețelei de corupție
-
Exclusivacum 4 zile
Apocalipsa „Portocalei” – inculpatul Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul infractor sub asediul justiției
-
Exclusivacum 2 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Turnul Babel al fraudei imobiliare: Cristi Ciolan, pionul necunoscut din scandalul White Tower & City Gate