Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ “PORTOCALE” de Constanta

Incisiv

Publicat

pe

Ca am ajuns tara procurorilor nu mai este o noutate. Ca sunt cercetati abuziv cetatenii acestei tari, iar nu mai este o noutate. Cazuri gen “Portocala” sunt peste tot. Ca avem impuse de catre procurori fata de cei cercetati fel de fel de interdictii aberante, iar nu mai este o noutate. Dar, sa interzici unei sotii (concubine) sa ia legatura cu sotul (concubinul) cu care traia impreuna si cu care are un copil impreuna de crescut este o mare ABJECTIE.

Ce se intampla oare cand cei cercetati abuziv se indreapta cu plangeri penale impotriva procurorilor?

Simplu,  judecatorii “plimba” dosarele de la o unitate la alta pentru a acoperi faptele penale ale acestora.

Va relatam un caz disperat, expus intr-un MEMORIU ajuns la redactia Incisiv de Prahova impreuna cu toate probele din dosarul de urmarire penala, speta pe care vom mai reveni.

 

Subsemnatul Dimoftache Răzvan_____, formulez prezentul

 

MEMORIU

 

 

Prin care va aduc la cunostinta urmatoarele aspecte ce fac obiectul dosarului 3034/118/2016, care la acest moment se afla in faza de fond la Tribunalul Constanta:

 

 • Control 2013 – SC Sladum SRL

In data de 13.03.2013 s-au prezentat la sediul SC Sladum SRL reprezentantii Garzii Financiare, ca urmare a primirii unei notificari din partea DSVSA Constanta cu privire la faptul ca societatii Sladum SRL i s-a emis ordonanta de inchidere,dar ca aceasta functioneaza in continuare.  Facem precizarea ca Ordonanta de inchidere nu a fost comunicata pe nicio cale reprezentantilor societatii si nu am inteles nici pana la acest moment cum a fost posibil ca societatea sa primeasca autorizatia de functionare sanitar-veterinara in toamna anului 2012, iar in martie 2013 s-a constatat ca acesta nu indeplineste conditiile de functionare.

In acea seara li s-au alaturat in efectuarea controlului si reprezentanti din cadrul IPJ Constanta, la sfarsitul controlului aplicand sigilii pentru intreg sediul societatii, motivand ca nu s-a putut efectua verificarea marfii (acest lucru nefiind posibil intrucat ne aflam in afara orelor de program, iar gestionarul care detinea cheia nu se afla in unitate).

A doua zi reprezentantii acelorasi institutii, dar si din cadrul altor institutii cu abilitati de control, s-au prezentat cu mandat de perchezitie domiciliara, facand astfel  posibila verificarea atat a marfii, cat si a documentelor existente in incinta unitatii. Precizam ca modul de efectuare a perchezitiei a fost total necorespunzator, exemplificam in acest sens modul in care un inspector din cadrul IPJ, gasind o geanta de laptop situata sub un birou, acesta a verificat continutul acesteia sub acel birou si nu a ridicat-o in loc vizibil cum ar fi fost normal, in acest sens va putem pune la dispozitie inregistrarile audio-video de pe sistemul de monitorizare existent in acel moment in unitate, din care se poate trage concluzia ca politistul a plasat o proba in acea geanta.

Precizam ca toate bunurile ridicate in cadrul acelei perchezitii se afla in posesia autoritatilor si la acest moment, desi in acest sens nu s-au instituit niciun fel de documente de punere sub sechestru.

Din cauza acestui control, societatea a suferit un prejudiciu foarte mare, nereusind ulterior sa mai faca fata cheltuielilor, incheindu-si in scurt timp activitatea.

Mentionam ca printre bunurile ridicate la aceasta perchezitie se afla si un hard extern ce continea multe iregistrari audio-video cu privire la fapte de coruptie ale unor persoane cu functii importante in Judetul Constanta.

Despre continutul acestuia s-a aflat in timp foarte scurt, inainte de efectuarea perchezitiei informatice, lucru pe care il putem dovedi printr-o inregistrare.

Perchezitia informatica a avut loc in luna iunie 2013, iar din acel moment, din cauza inregistrarilor descoperite pe hard toate activitatile de control au fost brusc intrerupte, luandu-se legatura in mod direct cu Dimoftache Razvan caruia i s-a propus intelegerea ca daca nu va dezvalui continutul acelor inregistrari acesta va fi lasat in pace.

Acest lucru s-a intamplat pana in toamna anului 2015, cand Dimoftache Razvan a reinceput sa fie citat spre audiere in diferite dosare, unele dintre ele datand chiar din anii 2007-2009, dar si dosarul din 2013. Surprins de aceasta situatie, a incercat sa ia legatura cu persoanele care i-au propus intelegerea din 2013, acestia foarte greu acceptand o intrevedere, iar cand au fost intrebati ce se intampla, a primit raspunsul “a disparut tot ce era de noi, a ramas doar ce e rau de tine”. Dimoftache Razvan in acel moment le-a dat replica “dar voi nu va ganditi ca am copii?”, lucru care nu i-a interest intrucat intelegerile erau déjà facute la nivel inalt.

 

 • Denunt DNA Central 03.12.2015

Urmare a acestor lucruri Dimoftache Razvan a depus un denunt la DNA Central Bucuresti pe data de 05.12.2015 cu privire la fapte de coruptie savarsite de diversi magistrati si persoane cu functii din Municipiul Constanta (Anexa 1).

Primul pas facut de acestia ca urmare a  “picarii intelegerii” a fost efectuarea unui control amanuntit de catre reprezentantii IPJ Constanta si DSVSA Constanta la cele doua magazine apartinand SC All Plus Consulting SRL, firma pe care Dimoftache isi desfasura activitatea la acel moment, in data de 16.12.2016. Desi controlul a fost desfasurat pe parcursul a 8-9 ore, singurele nereguli constate au fost unele minore, pentru care s-au si aplicat contraventiile aferente.

In perioada ce a urmat la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta se desfasurau activitati intense in ceea ce priveste cauza lui Dimoftache, incercandu-se cu orice prêt retinerea acestuia pentru multiple motive.

 

 • Perchezitii domiciliare 10.02.2016

Aceasta retinere s-a concretizat la data de 10.02.2017, cand au fost efectuate perchezitii domiciliare la punctele de lucru apartinand SC All Plus Consulting SRL (2magazine de carne), la domiciliile din cartile de indentitate ale lui Dimoftache Razvan si Calota Daniela, la domiciliul inchiriat de catre acestia doi, fara forme legale, in care locuiau efectiv si la doua puncte de lucru ale SC All Plus Consulting SRL. La aceste perchezitii, desi efectuate in dosar de evaziune fiscala, erau vizate nu documentele gasite la locatii, ci instrumente si aparate de inregistrare si stocare audio-video, acest lucru fiind datorat de faptul ca Razvan Dimoftache le-a pus in vedere ca mai detine copii dupa inregistrarile gasite pe hardul din  2013.

Precizam ca in ziua de 10.02.2017 ne-am aflat in custodia politiei incepand cu ora 06:00 si pana la aducerea noastra la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, acest lucru intamplandu-se in jurul orelor 20:00 , cand pentru Calota Daniela s-a instituit masura controlului judiciar, iar pentru Dimoftache Razvan s-a instituit masura arestului preventiv. Precizez ca in acest interval nu am avut voie sa ne sunam copilul in varsta de 6 ani care se afla plecat din localitate la acel moment, nici sa luam legatura cu alte persoane, pe motiv ca nu ne permite “sefa” in persoana procurorului general adjunct din cadrul PCA Constanta Adina Florea, de asemenea nu ni s-a permis participarea la perchezitiile desfasurate in incinta magazinelor, desi acest lucru era solicitat de catre cei care desfasurau acolo perchezitia, intrucat neexistand un reprezentant legal in incinta magazinelor, le era foarte greu sa asocieze documentele cu marfa, lucru care de altfel a si fost interpretat ca marfa nu ar fi fost insotita de documente de provenienta , ca urmare intreaga marfa a fost distrusa, desi 80% din aceasta fusese achizitionata cu o zi inainte, respectiv pe 09.02.2016 (aspect dovedibil prin compararea valorilor facturilor de achizitie din 09.02.2016 si valoarea inventarului efectuat la momentul controlului).

Putem astfel sa tragem concluzia ca de la bun inceput s-a urmarit scopul de a ne ingradi dreptul la aparare inca din primul moment, intrucat nu avem cunostinta nici pana la acest moment de modul in care s-au desfasurat perchezitiile domiciliare la cele doua puncte de lucru ale SC All Plus Consulting, motiv pentru care, probabil se mentine si la acest moment masura preventiva a controlului judiciar, pentru a nu putea lua legatura si pentru a nu putea primi lamuriri de la persoanele, respectiv angajatii care au participat la aceste perchezitii si care au fost denumiti in procesele verbale ca fiind “reprezetanti legali”, fara sa existe o notificare sau vreo imputernicire emisa de catre administratorul societatii.

Despre Calota Daniela facem precizarea ca a fost dusa la sediul PCA Constanta ca urmare a emiterii unui mandat de aducere in calitate de martor, desi in prealabil aceasta nu mai fusese vreodata citata la aceasta institutie, urmand ulterior sa i se schimbe incadrarea in suspect , apoi in inculpat in decursul unei ore. Nedumerita fiind de toate cele intamplate aceasta avand in cadrul SC All Plus Consulting SRL doar calitatea de sef de magazin, angajata cu contract de munca, aceasta i-a adresat procuroarei Adina Florea intrebarea fireasca in asemenea situatii “ce s-a intamplat si cum am ajuns in aceasta situatie?” raspunsul ferm al acesteia fiind “PENTRU CA POT!!!”.

Un aspect neclar pentru noi si la acest moment este acela in care s-a dispus emiterea unui mandat de perchezitie la adresa unde locuiam propriuzis, fara forme legale, întrucât nu ni s-a adus la cunostinta ca am fi fost monitorizati in vreun fel anterior datei efectuarii perchezitiei, intrebandu-ne evident in acest caz daca a existat o baza legala in emiterea acestuia.

De asemenea, cu privire la efectuarea perchezitiilor la cele doua puncte de lucru ale SC All Plus Consulting SRL, facem precizarea ca s-a intrat in aceste spatii si ulterior expirarii mandatuelor de perchezitie, lucru pe care il putem dovedi.

Precizam ca la momentul efectuarii perchezitiei domiciliare mi-a fost ridicata contravaloarea salariului pe care il primisem in seara anterioara, acest lucru afectandu-ma foarte tare intrucat aveam in intretinere un copil minor in varsta de doar 6 ani, aflandu-ma ulterior in imposibilitatea asigurarii strictului necesar supravietuirii.

Odata cu emiterea Ordonantei de instituire a controlului judiciar (Anexa 2 si 3 ) mi s-au adus la cunostinta cateva restrictii cum ar fi:

–                     Obligatia de a nu parasi limita Judetului Constanta;

–                     Obligatia de a nu lua legatura cu presa, desi era normal sa formulam un punct de vedere asupra celor relatate in presa indelung;

–                     Obligatia de a nu presta servicii in domeniul alimentar in calitate de angajat ori administrator al vreunei societati – lucru care incalca dreptul la munca, acesta fiind domeniul in care lucrasem in ultimii ani si la care ma pricepeam cel mai bine;

–                     Obligatia de a nu lua legatura cu Dimoftache Razvan, desi aveam cu acesta o relatie de aproape 3 ani, locuiam impreuna de mai bine de 2 ani si cresteam impreuna copilul minor.

Totodata facem precizarea ca mi s-a interzis accesul la cele doua magazine, periclitandu-mi astfel intreaga viata, intrucat m-am vazut in imposibilitatea de a ma intretine atat pe mine, cat si pe copil, si mai mult, in imposibilitatea de a imi angaja un avocat care sa ma reprezinte.

 

 • Aspecte generale

In perioada ce a urmat am fost abordata de diverse persoane, printre care si lucratori din cadrul IPJ Constanta, dar si avocati pe care intre timp Dimoftache Razvan i-a angajat pentru a ne apara interesele amandurora, intrucat nu ne aflam in conflict de interese, dar toate aceste persoane ma indrumau sa ma indepartez de Dimoftache Razvan daca vreau sa imi pot creste copilul linistita si sa inteleg ca doar asa imi va fi bine. Refuzand sa aleg drumul pe care acestia mi-l arătau, mi s-a adus la cunostinta in data de 04.04.2016 extinderea urmarii penale impotriva mea. Atunci a fost o ultima incercare a acestora de a ma atrage de partea lor, intelegand ca din acel moment voi fi tratata in consecință, asa cum mi s-a explicat anterior.

Dorim sa facem precizarea ca Dimoftache Razvan s-a aflat in arest preventiv timp de 7 zile, incepand cu data de 10.02.2016, timp in care avocatul ales a incercat sa ia legatura cu acesta, asa cum era normal si procedural, insa i s-a spus de catre lucrătorii IPJ Constanta ca acest lucru nu este posibil, intrucat procurorul Adina Florea a emis pe numele lui Dimoftache Razvan o dispozitie de izolare totala timp de 10 zile.

Un alt aspect important este faptul ca toti avocatii pe care i-a angajat Dimoftache Razvan pentru a ne reprezenta, s-au retras din dosar intr-un timp foarte scurt, acestia motivand ca isi doresc sa mai poata profesa meseria de avocat si in continuare, acest lucru fiind posibil doar daca inceteaza colaborarea cu acesta, iar acest lucru il putem demonstra cu inregistrari.

Ca urmare a acestor incercari esuate, Dimoftache Razvan a apelat la avocati din Bucuresti pentru a nu fi lipsit de aparare. Acestia odata angajati au constatat o multitudine de nereguli in intocmirea dosarului, au incercat studierea acestuia, reusind cu greu acest lucru, fiindu-le aprobata o cerere in acest sens in data de 04.05.2016, dar in mod surprinzător acestia au fost citati de urgenta de catre Tribunalul Constanța in data de 09.05.2016, intrucat se incheiase faza de urmarire penala, peste noapte, si urma sa ni se inainteze rechizitoriul. Acestia au fost realmente surprinsi de acest lucru si mai mult decat atat, odata cu primirea rechizitorului au constatat ca desi cu 3 zile inainte li se aprobasera cererea de studiu al dosarului care era format din 69 de volume la acel.moment, au constatat la Instanta ca dosarul era format din 330 de volume! (Anexa 4 – Rechizitoriul Dosar 3034/118/2016)

Facem precizarea ca aceasta “graba” de trimitere a dosarului in instantă a fost datorata faptului ca s-a depus o cerere de mutare a cauzei la un alt parchet catre PICCJ, aceasta cerere ramanand fara obiect.

Dorim sa va facem cunoscut faptul ca am cerut intoarcerea cauzei la parchet in faza de camera preliminara depunand in acest sens un memoriu de cereri si exceptii invocand 216 motive in acest sens, memoriu pe care il anexam la prezenta (Anexa 5).

De amenea in faza de contestatie la camera preliminara am depus o cerere de stramutare a dosarului, stramutare care s-a judecatat la ICCJ invocand in sensul motivarii acesteia 62 de considerente, dar care din pacate s-a respins (Anexa 6).

Dosarul a avut in faza de urmarire penala numarul 45/P/2016, acest dosar fiind format in urma reunirii tuturor dosarelor emise pe numele lui Razvan Dimoftache in perioada 2007 – 2016, de catre Adina Florea, chiar daca o parte dintre acestea nu intrau in competenta acesteia si chiar daca unele fapte ce faceau obiectul acestora erau prescrise. Ulterior dosarul 45/P/2012 a fost disjuns si trimis in instanta sub numerele 3034/118/2016 – Tribunalul Constanta, 348/36/2016 – Curtea de Apel Constanta, 14963/212/2016 – Judecatoria Constanta, 23071/212/2016 – Judecatoria Constanta, ramanand o parte si la Parchetul Curtii de Apel Constanta, dar si la DNA Constanta.

Dorim sa facem precizarea ca toate aceste dosare reunite la dosarul 45/P/2016, faceau obiectul solicitarii, respectiv acordarii unor “spagi” catre Adina Florea, cu scopul de fi lasat in pace Dimoftache Razvan, motiv pentru care acesta a formulat mai multe denunturi la DNA Central si DNA Constanta.

Dosarul 348/36/2016 – viza in mod direct denuntul lui Dimoftache Razvan cu privire la fapte de coruptie retinute in sarcina Adinei Florea, dar procurorul de caz de la DNA Constanta a considerat de cuviinta sa ii trimita in judecata pe Dimoftache Razvan si fostul procuror Balaican Vasile, pentru trafic de influenta si nu pentru faptele denuntate de catre Dimoftache Razvan (Anexa 7 – rechizitoriu dosar 348/36/2016).

Asupra faptelor denuntate pentru Adina Florea s-a dispus clasarea, considerand necesar ulterior acesteia sa facem o noua plangere penala impotriva Adinei Florea si a altor magistrati, dar si un Memoriu catre DNA Central (plangere pe care o regasiti in Anexa 8, iar memoriul in Anexa 9), plangere care a fost directionata de catre ICCJ spre “justa” solutionare la PCA Constanta, unde este cercetata Adina Florea, in calitate de prim procuror adjunct al acestei institutii de catre, probabil, subordonatii ei.

Odata ajunse dosarele in instanta, am constatat ca asupra noastra planeaza eticheta de “vinovati”, acest lucru fiind resimtit la fiecare sedinta de judecata atat prin atitudinea judecatorilor cat si prin faptul ca toate cererile depuse pana la acest moment ne-au fost respinse, desi acestea erau sustinute de temeiuri legale.

Exista chiar si cereri depuse la sedintele din noiembrie si decembrie 2016, care nu au fost inca discutate.

Din cei 168 de martori existenti in dosarul 3034/118/2016, desi am solicitat reaudierea acestora din motive foarte bine determinate, nu ni s-a aprobat decat reaudierea a 20 dintre acestia. Reaudiere care in viziunea noastra nu se desfasoara conform procedurilor legale, aceasta fiind restrictionata de catre judecatorul de caz, in sensul in  care aceasta le-a interzis martorilor sa raspunda la majoritatea intrebarilor formulate in aparare, desi acestea aveau clara legatura cu cauza. In sustinerea acestor lucruri am solicitat copie dupa inregistrarile sedintelor, pentru a putea formula ulterior cerere de recuzare a judecatorului de caz, dar si pentru a formula o noua cerere de stramutare a cauzei (Anexa 10 – cerere de administrare probe in aparare – dosarul 3034/118/2016).

Dorim sa va facem cunoscut si aspectul mediatizarii excesive si mincioase in ceea ce priveste cauza noastra, ajungand astfel in situatia de a fi nevoiti sa cautam explicatii pentru comercializarea de carne veche de 40 de ani, lucru care de altfel a fost infirmat si de catre autoritati, dar tinut acest lucru in umbra, intrucat dorinta de impact major asupra populatiei a fost si este mult mai mare decat cea a aflarii adevarului.

Un alt aspect in acest sens este acela ca ne-am vazut in situatia in care ni s-a refuzat cu vehement formularea vreunui punct de vedere si mai mult s-a mentionat mincinos ca “nu am fost de gasit” sau “nu am dorit sa formulam vreun punct de vedere”.

De asemenea in faza de urmarire penala si chiar si in cea a camerei preliminare, deciziile instantei in dosarul care ne viza, le aflam din presa, comunicarea acestora catre noi, cei implicati direct in dosar, facandu-se dupa cateva zile. Mai grav este si faptul ca sedintele la faza de urmarire penala erau tinute in camera de consiliu si deci erau secrete, dar se pare ca regulile si legile nu sunt valabile si aplicabile si in cazul nostru.

Urmare a tuturor acestor aspect aratate anterior, am ajuns in situatia de a nu ne mai permite angajarea unor avocati competenti, care sa faca fata volumului mare al dosarului, cheltuind pana la acest moment toate resursele financiare cu avocatii angajati pana la data de 31.12.2016, iar apararea efectuata de catre avocatii din oficiu, este mai mult decat una formala, unul dintre acestia facand chiar si precizarea “am fost ales de judecator, nu de tine!”, atunci cand am insistat asupra unor aspect ce doream a fi prezentate in apararea noastra.

In aceste conditii solicitam sprijin in sustinerea si in apararea nostra, sa putem prezenta probe, in temeiul legii, din dorinta de a beneficia de un proces echitabil asa cum prevede legea, iar acest lucru este posibil doar cu ajutorul unor avocati bine pregatiti, dar si bine intentionati, dar pe care nu ne putem permite sa ii angajam la acest moment cu resursele financiare existente.

Facem precizarea ca in ultimele luni familia noastra, formata din doi adulti, un copil in varsta de 7 ani si inca  unul pe drum, se intretine dintr-un singur salariu de 1300 lei obtinut de Dimoftache Daniela, intrucat Dimoftache Razvan se afla in imposibillitatea de a se angaja, atat din pricina imaginii negative create asupra sa, dar si din cauza faptului ca trebuie sa se prezinte frecvent la termenele de judecata din dosarele existente pe rol la acest moment, acesta fiind obligat sa se prezinte de fiecare data cand este citat din cauza controlului judiciar.

Salariul mic obtinut de Dimoftache Daniela se datoreaza si faptului ca a fost nevoita sa se multumeasca “cu ce a gasit” , acest lucru fiind ingradit, asa cum am precizat si mai sus si prin prisma controlului judiciar, cu privire la domeniul in care aceasta se poate angaja.

Tot in acest sens, facem precizarea ca, desi are calificarea si experienta necasara si in unitati turistice si hoteliere, acest lucru nu se poate concretiza in gasirea unui loc de munca in acest domeniu, motivul fiind unul de natura psihologica, intrucat in vara anului 2016 a fost victima unei talharii si tentative de omor, la locul de munca pe care il avea la acel moment, si anume la receptia unui hotel. Precizam ca acel eveniment face obiectul unui dosar de talharie, doar prin prisma faptului ca agresorul, necunoscut si la acest moment, a luat telefonul acesteia, alte lucruri de valoare din incinta receptiei si a hotelului neinteresandu-l pe acesta, nici chiar sumele de bani existente la acel moment la casieria receptiei hotelului, acest lucru intarindu-ne convingerea ca evenimentul nu a fost unul intamplator, ci a avut scopul unui avertisment cu privire la evenimentele petrecute in ultima perioada, in referire in special la denunturile formulate de Dimoftache Razvan, acesta fiind chiar avertizat sa circule cu atentie sporita pe strada.

Un aspect foarte important, pe care nu intamplator l-am lasat la final, este acela ca intreaga “poveste” a pornit cu mai bine de 12 ani in urma, de la o sectie de prelucrare peste pe care Dimoftache Razvan o detinea la acel moment si pe care , in contextul declinului financiar al activitatii societatii, a fost nevoit sa o scoata la vanzare. Un potential client pe numele lui Pantelimon Marin, acceptand termenii si conditiile contractuale, a achitat un avans din contravaloarea cladirii, luandu-si in scris, notarial, angajamentul ca daca la data precizata in contract nu va achita diferenta, acesta va pierde avansul. Acest lucru din nefericire s-a intamplat, acesta nerespanctandu-si angajamentul luat. Urmare a acestui fapt, neacceptand ulterior conditiile initiale a apelat la Cristian Deliorga, care detinea la acel moment functia de prim procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta si la scurt timp obtinand functia de Vicepresedinte al CSM, cu scopul de a-l santaja pe Razvan Dimoftache si de a-l convinge sa ii predea cladirea, chiar daca acesta nu a achitat-o. Ulterior, prin terte persoane, acesta (Cristian Deliorga) a vrut sa stie care este contraoferta lui Razvan Dimoftache, intrucat acesta luase pe capul lui de la Pantelimon Marin suma de 20.000 euro. Acesta intrigat de cele intamplate si mai ales de abordarea lui Cristian Deliorga, tinand cont de relatiile de prietenie existente intre ei pana la acel moment a refuzat cu vehementa emiterea unei contraoferte, acest lucru ducand la “crearea” unui dosar pentru inselaciune pe numele lui Dimoftache Razvan, prin intermediul procuroarei Adina Florea, ramasa in locul acestuia la plecarea lui la CSM. Acest dosar s-a finalizat cu o condamnare cu suspendare a lui Dimoftache Razvan, lucru care i-a nemultumit pe cei doi, Cristian Deliorga si Adina Florea, lucru ce a dus la preluarea tutor dosarelor deschise pe numele lui Dimoftache Razvan de catre Adina Florea spre cercetare, chiar daca intrau sau nu in competenta acesteia.

In incheiere dorim sa facem precizarea ca cele punctate mai sus, reprezinta doar o parte din elementele care ne fac victime ale abuzurilor comise de reprezentanti ai statului, de pe urma carora suferim si la acest moment, intrucat dorim sa va prezentam pe scurt o prima relatare, dezvoltarea urmand sa o facem daca am reusit totusi sa va atragem atentia asupra cazului nostru.

Cu deosebit respect,

Razvan Dimoftache

Precizez ca acest memoriu este formulat in numele meu si al sotiei mele, dar pentru ca aceasta are interdictia de a lua legatura cu presa, am fost nevoit sa vi-l trimit fara a fi semnat si de catre aceasta, dar nu am inlaturat si evenimetele care o privesc si pe ea, pentru a va putea forma o idée cat mai corecta cu privire la situatia in care ne aflam.

Redactia Incisiv de Prahova

 

Citeste in continuare
Publicitate
1 Comentariu

1 Comment

 1. Vasile Dumitru

  septembrie 4, 2017 at 8:48 am

  Denuntul pentru domnul Dimoftache Ravan a fost depus de Cabinet de avocat ”Vasile Dumitru” ! E vident ca la nivelul Curitii de Apel Constanta si a Parchetului de pe langa aceasta s-a format un ”concubinaj” a se vedea un procuror Adina, Valentin, Nita, Subtirelu, Ciocoiu, Draghici, … Ce sa mai zice, avem dovezi clare ca actul de justitie este negociabil. Daca s-ar face pe bune un examen psihologic ar fi exclusi din magistratura. Nu-i tarziu pentru ca puterea divina contabilizeaza, si platile se vor face la timpul potrivit cand le va fi lumea mai draga ! Asteptam modificarile privind legile justitiei. Avem si judecatori si procurori cinstiti insa din pacate, acestia sunt sufocati de magistratii care nu s-au mai pregatit si se bazeaza doar pe anumte combinatii, nu mai au respect pentru aceasta profesie nobila!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

EXCLUSIV/M.Ap.N., COMPONENT DE NADEJDE AL SISTEMULUI, SAU CUM SA PARADESTI PATRU PROCURORI MILITARI DINTR-O LOVITURA

Incisiv

Publicat

pe

De

Chiar daca s-a clintit, pe alocuri serios, dupa ultimele recente lovituri incasate in rafala in ultima perioada, continua sa-si faca in subteran mendrele pentru care s-a coagulat in ultimul deceniu, obsedant am zice noi!

Pentru cei care nu au facut parte din Sistem, ba, mai mult, au avut si curajul si demnitatea profesionala sa-i puna la punct pe unii din exponentii de baza ai acestuia, la iesirea la pensie prin trecere in rezerva, Sistemul – cu o ultima zvacnire de marsavie si improscare cu venin, incearca sa le dea o palma perversa de adio.

Sa fie clar: Sistemul nu uita si nu iarta! Te va urmari, n-avem nici-o indoiala, chiar si pana la buza mormantului ca ordone sa ti-l faca mai ingust sai mai putin adanc, sa-ti mai faca o alta sicana din variata lui panoplie otravita ori sa-ti fure respeta din cosciug.

Recent, Sistemul s-a mobilizat pentru a-i „rasplati” cum se cuvine pe patru procurori militari: DOANA VASILE, RUSU GHEORGHE, NAE NICOLAE si OPRIS OCTAVIAN.

       Sa ne oprim, astazi, la primul, de departe cel mai mediatizat caz din procuratura militara si cosmarul generalilor si coloneilor din structurile de forta ale Sistemului, pilonii de baza din umbra: SRI, M. Ap. N. si MAI.

In perioada consistenta cand procurorul VASILE DOANA, colonel magistrat, lucra la DNA – Structura centrala Bucuresti in cadrul Sectiei pentru combaterea infractiunilor de coruptie savarsite de militari (careia ii ducea in carca aproximativ 90% din volumul de dosare si ca numar de rechizitorii), l-a socat acum un an pe un demnitar care, trimis sol de catre Sistem, venise sa-l „cumpere”, propunandu-i a fi inaintat la gradul de general. „Nu, multumesc, nu am asemenea orgolii!” a replicat Doana. „Pentru mine, daca ma lasati sa-mi lucrez dosarele, fara influente si presiuni, este cea mai mare satisfactie!”.

Sistemul nu l-a iertat pentru un asemenea afront!

Asta dupa ce, nu chiar cu mult timp inainte, in biroul Codrutei Kovesi, colonelul magistrat Doana   i-a tamponat contondent chiar pe Samadaul de Tarnova, (prea)mult instelatul general locotenent FLORIAN MIHAIL COLDEA, proaspat numit atunci prim-adjunct al directorului SRI. Acesta, luat de cap, s-a prezentat val-vartej in cabinetul „duoamnei”, „pretena” sa, pentru a-l reclama pe procurorul DOANA ca-i decimeaza generalii si coloneii din SRI. Magistratul militar i-a replicat: „Domnule general, daca dv. Nu sunteti in stare sa va faceti curatenie in propria ograda, lasati-ma pe mine, pentru ca si stiu, si pot! Convivii colonelului s-au congestionat, au strans din dinti in fata unui asemenea tupeu si si-au promis in barba o crunta razbunare pentru umilinta indurata.

Momentul prielnic de mazilire a colonelului magistrat a fost intr-o noapte din vara anului 2014, atunci când procurorul militar Vasile Doană a fost îndepărtat de Laura Codruța Kovesi de la Secția militara a DNA. Pe “Slujirea” o apucase disperarea văzând că rebelul subaltern din Secţia militară îşi suflecase din nou mânecile şi-şi scuipase gospodăreşte în palme şi se pregătea de un nou asalt asupra a vreo cinci generali, în frunte cu COLDEA, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI, printre care: generalul George Voinescu – adjunct al directorului SRI pe probleme financiar- logistice; generalul Sorin Gabriel Cozma – şeful Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului; generalul Elena Istode (cunoscută sub pseudonimul „Anaconda”), fosta şefă a Departamentului Securităţii Economice, ulterior pe la „acoperiți”; generalul Emilia Cristina Posastiuc – şefa Centrului pentru Surse Deschise (Centrul de Monitorizare Media); colonelul Ştefan Vatră – şeful Diviziunii D Filaj-Investigaţii; colonelul Vasile Cămărăscu – şef al Direcției SRI Bucureşti şi, apoi, director adjunct la OSS; colonelul Eugen Tudor – locţiitor la UM 0982 Bucureşti; generalul Valentin Dan Căpşună – fost șef la Contraspionaj și „acoperiți”, col. Marin Constantin, seful DJI Prahova.

Având în vedere tandreţurile “instituţionale” (a se citi Protocolul secret neconstitutional si contrar Codului de procedura penala) şi interpersonale dintre Steaua Polară şi Ordinul Jartierei, cărora li se încurcau rău de tot socotelile din grupul ocult “Noi suntem Statul”, la ordinul repetentului, plagiatoarea l-a executat. Sa nu va mirati, pentru ca asta-i practica cucuvelei, sens in care va trimitem la cazurile si mai proaspete ale celor trei procurori dati afara din DNA: Doru Ţuluş, Mihaiela Iorga Moraru şi Nicolae Marin.

Inainte de a intra in subiectul propriu-zis al articolului, sa va familiarizam cu atmosfera si sa va reamintim, extrem de succinct, undergroundul anchetatorului penal DOANA VASILE (de altfel, printre foarte putinii adevarati pe care i-a avut Romania in ultimii 20 de ani).

Astfel, el este procurorul care i-a trimis in judecata pe col. SRI PĂLTÂNEA CORNELIU, BUCUR DANIEL si DUMITRACHE GHEORGHE si pe „civilul” director general al Rafinariei „Astra” Ploiesti, NAN OCTAVIAN  pentru multiple fapte de coruptie, condamnaţi la câte 3 (trei) ani închisoare şi 2 (doi) ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II a şi b) Cod penal.

La col. SRI PĂLTÂNEA a fost cu repetitie, acesta mai fiind condamnat in 14 iulie 2010 si in ds. nr. 30/753/2009 al Tribunalului Militar Bucureşti, tot pentru infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), art. 257 C. p. rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000 cu aplic. art. 33 lit. a C. p. şi art. 41 alin. 2 C. p.

Atunci, in premiera pe tara, „cea mai nocivă filiala a SRI, cea de la Prahova, a fost decapitata, procurorii militari bucureşteni, în frunte cu magistratul VASILE DOANĂ, reuşind, după ani de muncă, să pună cap la cap un lanţ infracţional demn de filmele cu mafioţi sicilieni.

A urmat imediat rasunatorul caz al generalului maior SRI SOARE OVIDIU, instrumentat tot de DOANA, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si condamnat definitiv de către ICCJ la trei ani de închisoare.

Beleaua cea mare abia acum vine!

Fostul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, a fost condamnat definitiv, cum stiti, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare si cu un termen de incercare de 3 ani in dosarul „Case pentru generali”, in legatura cu achizitionarea in conditii ilegale a unei locuinte de serviciu la pret subventionat. Completul de cinci judecatori condus atunci de Livia Stanciu a respins apelul declarat de DNA si de inculpatii din acest dosar, fiind mentinuta in mare parte sentinta data de un alt complet de magistrati in martie 2015. Singura modificare a sentintei a fost faptul ca Francisc Radici si Constantin Nastase, condamnati la cate 2 ani, 2 luni si 20 de zilei inchisoare cu suspendare, nu mai trebuia sa presteze 60 de zile in folosul comunitatii. Generalul locotenent in rezerva Gheorghe Rotaru a luat un an si 6 luni cu suspendare

In acelasi dosar, general de brigada in rezerva Traian Pigui, sef al Directiei Domenii si Infrastructuri din MApN la data faptelor si gen. mr. (r) Floarea Serban, sef al Directiei Legislatie si Asistenta Juridica din MApN la data faptelor, au fost achitati.

De asemenea, inculpatii au fost obligati la plata de despagubiri civile catre M. Ap. N.: Corneliu Dobritoiu – 15.846 lei, Floarea Serban – 140.586 lei, Francisc Radici – 239.255 lei, Constantin Nastase – 230.040 lei, Sergiu Medar – 8.286 lei, Gheorghe Rotaru – 175.215 lei, Mihaela Matei – 45.514 lei, Ionel Vizitiu – 12.866 lei (achitati deja), Gheorghe Gonciaruc – 59.124 lei, Corneliu Duta – 280.934 lei.

Dosarul penal a fost lucrat de … colonel magistrat DOANA VASILE!!
Acum incepe spectacolul!

Sistemul kaki nu a rabdat ca un fost ministru al Apărării şi alţi zece generali şi colonei, persoane care au deţinut funcţii de conducere în MApN la data faptelor, sa fie fost trimişi în judecată de DNA, printre acestia „nume grele” din Directia Generala de Informatii a Apararii: Francisc Radici, Sergiu Tudor Medar şi Gheorghe Rotaru, iar Ministerul Apărării Naţionale se fie obligat sa se constituie parte civilă în cauză, revendicând 1.207.670 de lei.

Mai grav, colonelul magistrat DOANA VASILE a decis să continue cercetările, într-un dosar separat, pentru Mircia Chelaru, general corp de armată în rezervă, şi Cornel Julea, colonel în rezervă. Asa ca, generalul in rezerva Mircia Chelaru a fost ulterior condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru participatie improprie la abuz in serviciu, in dosarul disjuns din cel al fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu si al celorlalti altor zece generali si colonei, confiscandu-i –se si peste 850.000 de lei – foloase materiale realizate in urma obtinerii locuintei. In plus, Mircia Chelaru a fost obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 100 de zile lucratoare in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie Sociala a Sectorului 6 sau a Sectorului 5.

Sistemul nu a uitat si nu iarta nici de aceasta data!

Satul de manarii, matrapazlacuri, minciuni si tot felul de tradari, la care se adauga promovarea in functii a unor impostori, procurorul militar colonel magistrat VASILE DOANA – dupa ce fusese exilat pe la Ministerul Afacerilor Interne intr-o functie obscura si, apoi, mutat la Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel Bucuresti – a luat decizia sa se pensioneze! Sa treaca in rezerva, ca-i ajung peste 30 de ani de munca!

Acum incepe dansul!

Sistemul s-a mobilizat exemplar pentru a-i aplica dusmanului o ultima lovitura: nu i-au platit pensia incepand cu data legala a Ordinului  M. Ap. N., adica de la 29.12.2017, astfel ca l-au lasat fara bani pe procuror timp de patru luni.

Scenariu, regia si actorii sunt: directoarea Casei Sectoriale de Pensii a M. Ap. N., tovarasa ANDRITOIU C. MIHAELA venita de curand de la Directia Generala de Informatii a Apararii, unde i-a avut mult timp ca sefi pe … cine credeti? Pe inculpatii condamnati anchetati de procurorul militar Doana Vasile, adica: SERGIU MEDAR, RADICI FRANCISC si ROTARU GHEORGHE !!

Revenind la topic, sa spunem ca punerea in executare Deciziei de pensionare nr.154192/1LS din 01.02.2018 prin care i s-a acordat magistratului DOANA dreptul la pensie de serviciu in calitate de magistrat, este nelegala, in sensul că, stabilirea calculului și plata drepturilor bănești ce i se cuvin s-au efectuat de la data decretului prezidențial de eliberare din funcție și nu de la data pensionării sale efective, respectiv data de 29.12.2017 (data de la care PICCJ-SPM a sistat plata salariului).

Noi va semnalam cum s-au mobilizat fostii inculpati si au convins-o pe sefa casei de pensii sa-l „paradeasca” pe DOANA, dar si pe alti trei procurori militari care n-au fost cu Nasu in suflet: Rusu Gheorghe, Nae Nicolae, Opris Octavian prin modul nelegal  de punere in plată a deciziei.

În fapt, prin Ordin al ministrului aparării naționale, la data de 29.12.2017 DOANA fost trecut in rezervă cu drept de pensie de serviciu, drept ce a luat naștere la data ordinului respectiv, motiv pentru care, de la aceeași dată, PICCJ-SPM a sistat plata drepturilor salariale. 

ulterior, prin decizia de pensionare nr. 154192/1LS din 01.02.2018 i s-a consfințit acest drept  în formula: “…si se stabilesc începând cu data de 29.12.2017 următoarele drepturi de pensie de serviciu…”.

            Drepturile respective au fost calculate in decizia de pensionare, conform Legii 303/2004 (actualizata), în raport de veniturile salariale realizate de magistratul militar in luna noiembrie 2017. La  punctul C. din decizia de pensionare s-a menționat că plata pensiei se va face de la data decretului președintelui.

                    – prin Hotărârea din 26.02.2018, plenul CSM (la pct. 7) a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii de eliberare din funcție datorită pensionarii, fără să se stabilească o altă dată a pensionarii magistratului, diferită de cea din ordinul ministrului apărării.

                    – prin decretul din 13.03.2018, președintele a dispus: “eliberarea din funcție” a procurorului militar DOANA VASILE ca urmare a pensionarii; nici decretul respectiv nu conține mențiuni din care să se poată concluziona ca în acest act normativ s-a stabilit o altă data a pensionării decât cea stabilită de ministrul apărării.

           După emiterea decretului prezidențial, colonelul DOANA VASILE a fost anunțat telefonic de subordonații tovarasei directoare au pus in plata efectivă decizia de pensionare de la data decretului de eliberare din funcție și nu de la data pensionării lui efective, adică 29.12.2017; evident ca o astfel de punere in aplicare a deciziei respective este de natură să il priveze (pentru aproape trei – patru luni de zile),în mod nelegal și abuziv, de dreptul sau la pensie, drept integrat în dreptul de proprietate și care este apărat și garantat de Constituție, legile statului român și consfințit ca atare în Protocolul nr. 1 al Convenției pentru Apararea Drepturilor Omului.(ce ati citit aici sa stiti ca nu se aplica in Romania, care nu da doi bani pe CEDO!!

                    În drept, conform prevederilor părții generale din Codul Civil, momentul nașterii unui drept de natură patrimonială, cu executare succesivă, în speță dreptul la pensie de serviciu, trebuie să fie însoțit de nașterea unei obligații corelative, respectiv cea a efectuării plății din chiar momentul nașterii dreptului, obligație care revine in cazul de fată  Casei Sectoriale de Pensii a M. Ap. N. Orice încălcare a acestui principiu este un abuz, fiind sancționată ca atare de legea română. (Sanchi!)

Din succesiunea actelor ce au fost emise cu prilejul pensionării magistratului militar, prezentata mai sus, rezultă cu claritate că unicul act oficial prin care s-a constituit dreptul la pensie de serviciu este actul administrativ prin care ministrul apararii a dispus trecerea colonelului în rezervă cu drept la pensie de serviciu, începând din data de 29.12.1017.

Din acest punct de vedere ordinul ministrului este un act juridic de natură administrativă, constitutiv (născător) de drepturi dar și de obligații corelative, cea mai importantă dintre acestea fiind cea de plată a pensiei de serviciu.

Culmea, această opinie a fost dealtfel îmbrățișată și de Casa de Pensii a M. Ap. N. atunci când a emis decizia de pensionare, deoarece în cuprinsul acesteia se menționează la pct.A , redam textual: “se stabilesc începând cu data de 29.12.2017 următoarele drepturi de pensie de serviciu…”

              Analizând modul de calcul , din decizie, privind cuantumul acestor drepturi, se constată ca acesta s-a efectuat corect, în baza prevederilor art. 82 din Legea nr. 303/2004 (actualizată), stabilindumi-se un procent de 85%”… din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”, aceasta luna fiind luna noiembrie 2017.

               Pe cale de consecintă, în însăși decizia de pensionare s-a statuat că pensionarea a avut loc în luna decembrie 2017, conform ordinului ministrului, iar de la data de 29.12.2017 s-a născut dreptul magistratului militar la pensie de serviciu, pensie care trebuie platită de la aceeași dată.

În loc să procedeze în acest mod, doamna preasupusa inculpatilor, le-a executat ordinul dat pe sest si ii comunică procurorului ca nu vor să-i platească aceste drepturi decât din data de 13.03.2018, dată la care a fost semnat decretul de eliberare din funcție, susținând că, pentru dânșii, aceea ar fi data pensionării (deși in actul normativ nu se menționează acest lucru).

Acest “raționament” este pe cât de nelegal pe atât de ilogic deoarece, dacă ar fi așa cum afirma Casa, este evident că ar fi fost obligata, conform prevederilor art. 82 din Legea 303/2004, să-i aplice procentul de 85% asupra veniturilor sale  din luna anterioară “pensionării”, mai precis asupra veniturilor din luna februarie 2018, venituri care nu există  deoarece Sectia Parchetelor Militare – ordonatorul de credite nu l-a mai salarizat pe procurorul militar Doana incepând cu data de 29.12.2017.

Dacă si-ar păstra acest mod de gândire, Casa de Pensii a M. Ap. N. ar trebui sa realizeze că, în cazul lui Doana, au stabilit cuantumul pensiei de serviciu cu încalcarea art. 82 din lege , deoarece a aplicat procentul de 85% la veniturile acestuia din luna noiembrie2017,  deci cu patru luni înainte de pretinsa pensionare din luna martie 2018.

Pentru intrarea în ”legalitate”, dacă si-ar menține opinia conform căreia  data pensionarii militarului este data decretului presedintelui, n-ar avea decât o singură soluție, aceea de a-i aplica procentul de 85% la 0 lei ( “veniturile” sale din luna februarie 2018) și așa vom vedea o pensie “inedită’ pentru un magistrat militar, adică cu 15% mai mica decât 0.

Dacă am accepta “raționamentul” Casei din acest caz, conform căruia decretul președintelui este actul prin care procurorul a  fost pensionat în sensul legii, atunci ar trebui să observați cu toată stupoarea, ca acesta s-ar afla în situația deasemeni “inedită” de a fi fost pensionat de două ori, la date diferite, prin acte juridice diferite din care unul administrativ și unul normativ, acte emise de entități diferite.

Ca să evităm astfel de situații care, dacă nu ar fi tragice ar putea fi chiar comice, rugam cititorii ca in cazul procurorilors-a facut si se perpetueaza o mare eroare.

            Se confundă, astfel, momentul eliberării din funcție cu momentul pensionării, ca efect al trecerii în rezervă.

Este adevarat că în cazul magistraților civili momentul pensionării efective se suprapune, de regulă, cu data prevăzută în decretul de eliberare din funcție, si aceasta deoarece un magistrat civil, după ce obține decizia de pensionare, are posibilitatea  să activeze în continuare tot ca magistrat, până la eliberarea sa din funcție, dată până la care va fi si salarizat, această funcție a sa nefiind deloc afectată prin emiterea deciziei de pensionare. Într-adevar, în cazul magistratului civil, decretul emis de președinte constituie și singurul act prin care pensionarea acestuia capată caracter efectiv și de la care i se și achită aceste drepturi.

În acest sens, invocăm prevederile art 65*,alin.2 din Legea 303/2004, pe care le redăm textual :”Eliberarea din funcție se dispune prin decret al Președintelui României, la propunerea C.S.M.” Se poate constata că in cazul magistratilor civili încetarea efectivă a activității are loc numai din momentul semnarii decretului prezidențial, data până la care aceștia primesc drepturi salariale.

În același articol, la alin.3, teza 2-a, aceeași lege instituie altă regulă aplicabilă magistraților militari, citez: ”În caz de pensionare sau transfer, eliberarea din funcție se face dupa trecerea în rezervă, sau, dupa caz, în retragere”.

Este evident că un magistrat militar, odată trecut în rezervă, nu-și mai poate exercita funcția de procuror sau judecator militar si nu va mai fi  salarizat, astfel că , daca i se va achita efectiv pensia numai dupa data decretului președintelui, el va fi in situația de a rămâne o perioadă fără resurse necesare traiului, neavând nici cea mai mică culpă legală în crearea acestei situații.

În sistemul de drept românesc o astfel de privare de drepturi nu poate avea la bază decât o faptă culpabilă a celui în cauză și trebuie să fie fundamentata pe un text legal.

Orice deviere de la aceste reguli va fi de natură să atragă dezdăunarea celui în cauză dar și tragerea la răspundere materială, disciplinară sau penală, dupa caz, a persoanelor ce se fac vinovate de incalcarea legii.

           Aflându-se în aceasta situație, în concret, DOANA VASILE nu a mai putut desfașura, dupa data trecerii in rezervă, niciuna din atribuțiile unui procuror militar  (efectuarea urmăririi penale, participarea în ședințe de judecată la instanțele militare, etc),. Dacă ar fi desfășurat după această dată astfel de activități, ele ar fi fost lovite de nulitate și ar fi avut un caracter abuziv, conform prevederilor Codului de Procedura Penală.

            Acesta este unul din  motivele pentru care, incepând cu data trecerii in rezervă, nu a mai fost salarizat de S.P.M., precizându-i-se insă ca va primi pensie din aceeași dată, dar că aceste drepturi bănesti imi vor fi achitate retroactiv, după ce Președintele va semna decretul de eliberare din funcție.

            Legea 303/2004 nu consacră, ea singura, în mod expres, existența distinctă a instituției pensionării în raport de instituția eliberării din funcție, de așa manieră încât să rezulte clar, doar din textul acesteia, diferențierea dintre cele două noțiuni. O face însă implicit, atunci când reglementează alte drepturi ale magistraților. Astfel,  la art. 81, alin.1, care consacră dreptul magistraților la o anume indemnizație, se prevede textual: “Judecătorii si procurorii cu o vechime în magistratură de…beneficiază , la data pensionării sau a eliberarii din funcție… de o indemnizație…”.

            Aceasta expresie a legii, chiar dacă este utilizată în cadrul reglementării altor drepturi, ne dezvăluie clar ca legiuitorul a înțeles să separe, ca instituții dar și ca momente cronologice diferite, ”pensionarea” de “eliberarea din funcție”, așa că ele nu pot fi confundate.

Această “lipsă a legii” este numai aparentă, deoarece Legea nr. 303/2004 trebuie aplicată împreună cu Normele  Metodologice, aprobate prin H.G. nr. 1275/2005.

Toate lipsurile aparente ale legii dar și toate confuziile inacceptabile în care se află Casa de Pensii s-ar fi clarificat foarte ușor dacă factorii decidenți din structura ar fi citit aceste norme metodologice. Dar cei ocrotiti de fostii DGIA nu au reflexul cititului.

La art. 16 alin. 2 din H.G.1275/2005 se stabilește, clar și fără echivoc, data de la care se acordă și se plătesc pensiile magistraților, redau textual : Drepturile de pensie de serviciu stabilite potrivit art. 82, alin. 2 din lege se acordă și se plătesc dupa cum urmează:

 1. a) de la data intrării in vigoare a Legii nr. 247/2005 privind reforma in domeniile proprietații si justiției, precum si unele măsuri adiacente sau de la data solicitării, daca cererea a fost depusă în termen de 90 zile de la această dată;
 2. b) de la data depunerii cererii, dacă cererea a fost depusă cu depășirea termenului prevăzut la lit. a).”(varianta aplicabilă în cazul meu).

Așadar, în cazul DOANA, este clar că pensia de serviciu trebuie să-i fie plătită începând din data de 29.12.2017, când a fost trecut în rezervă și până la care a fost salarizat.

La fel de adevarat este faptul ca legea 303/2004 impune ca plata pensiei să nu se facă mai devreme de apariția decretului prezidențial, însă ea trebuie să fie retroactivă, mai precis de la data când i s-a născut acest drept, data dealtfel menționată în cuprinsul deciziei de pensionare ca fiind cea de 29.12.2017.

Din motivele expuse mai sus , expresia din art 85, alin.3 din Legea nr. 303 /2004, referitoare la momentul plații pensiei, trebuie interpretată în sensul că de la data decretului prezidential devine exigibilă obligația ministerului de a-i vira efectiv drepturile de pensie, incepând cu data nașterii acestora. De dragul teoriei juridice, care ne fundamentează deciziile pe care le luăm, se poate afirma că “natura juridică” a decretului prezidențial, în raport cu drepturile magistratului militar la pensie de serviciu, este aceea de a fi un act constatator de drepturi și nu unul creator de astfel de drepturi.

Caz similar

            La data de 01.12.2014, col. mag. Panzariu Liviu Gabriel Mihai, procuror militar, a fost trecut în rezervă cu drept la pensie de serviciu (conform Legii nr. 303/2004). Ordinul de trecere în rezervă are nr. MP 622/2014. La data de 23.01.2015 a fost eliberat din funcție prin decret prezidențial. Casa Sectorială de Pensii a M. Ap. N. i-a platit pensia din 01.12.2014, plata facându-se numai dupa apariția decretului.

               Daca, stimati cititori, va incearca lehamitea, sunati-ne! Am luat noi un kilogram de lamaie! (Ec Adrian Radu).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/Dupa oua si iepuras, catelus, pisicuta, PRESEDINTE si acoliti lor la UPG (SRI)

Incisiv

Publicat

pe

De

Revenim in prim plan cu remuneratiile nejustificat de mari ce le incaseaza persoanele din posturile de conducere din cadrul Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti.

Pe site-ul acestei institutii, la adresa http://www.upg-ploiesti.ro/sites/default/files/informatii_publice/lista_functii/lista_functii_2018.pdf, se regaseste lista cu remuneratiile nesimtite ale conducerii acestei institutii in raport cu ceilalti angajati. La un simplu calcul, studiind grila de salarizare, aceste remuneratii sunt la maximul ce poate fi atins abia in anul 2022. Sunt sume la care foarte multi romani nici nu indraznesc sa viseze si care nu reflecta deloc realitatea activitatilor din aceasta institutie.

Joi, 19 aprilie 2018, Catelusul a prezentat RAPORTUL privind Starea Universitatii Petrol – Gaze din Ploiesti pentru anul 2017, un simulacru. Acest raport este un atentat la inteligenta membrilor comunitatii academice si administrative din aceasta institutie.

In cadrul sedintei de Senat, Catelusul a prezentat situatia roz a universitatii (situatie roz pentru el, Pisicuta, Presedinte si celelalte personaje din marea echipa de „succesuri” – management), situatie ce nu are nimic de-a face cu ceea ce se regaseste in realitate. Majoritatea salilor sufera din cauza deteriorarii (in unele dintre aceste sali nu s-a mai facut o investitie de peste 20 – 30 ani), toalete insalubre ce emana mirosuri pestilentiale (din holul unde au dumnealor birourile si toaleta moderna cu cheie, nu se simte mirosul pestilential), mizerie din cauza lipsei personalului si materialelor pentru curatenie etc. Din bula lor extraterestra nu se vad aceste lucruri sau poate nesimtirea care-i caracterizeaza ii impiedica sa vada aceste neajunsuri.

Toate aceste lucruri se pun in seama lipsei de fonduri. Daca ar fi adevarat acest lucru, atunci ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa umble si la remuneratiile lor ce rasplatesc impotenta manageriala care-i caracterizeaza. Dar nu vor sa le micsoreze pentru ca ei sa aiba pensii, peste un an, doi sau trei cand parasesc sistemul, direct proportionale cu aceste venituri. Cine poate sa-i opreasca din aceasta foame acerba de venituri nemeritate?

In plus fata de situatia prezentata trebuie sa se stie ca se scurg fonduri imense pe actiuni organizate de Pisicuta descurcareata (simpozioane, cazari gratuite in caminele studentesti, mese platite din bugetul UPG). Pentru aceasta, prin concursul/sprijinul Consiliului de Administratie ce aproba actiunile ei, sacul nu are fund. Toate acestea se pot face pentru ca exista aceasta umbrela a SRI care a acoperit si acopera actiunile ilegale ale personajelor mai sus amintite (isi sustine sursele – turnatorii).

Asa cum s-a mai prezentat anterior majoritatea acestor personaje din echipa manageriala ar fi trebuit sa iasa la pensie dar nu au avut taria sa faca acest lucru. Nu i-a lasat foamea de putere si de venituri nesimtite, nicidecum grija pentru viitorul universitatii si a comunitatii academice. Se sprijina intre ei pentru obtinerea de foloase materiale ce nu justifica cu nimic volumul de munca pe care-l presteaza. Isi acopera ilegalitatile si se sustin reciproc pentru obtinerea de contracte pentru firmele „de casa” ce le aduc venituri suplimentare din comisioane.

Tot din bugetul UPG s-au acoperit cheltuielile neeligibile ale unor contracte paguboase si ale numeroaselor procese fara spor de izbanda. Aceste sume trebuie sa se impute ordonatorului de credite si membrilor din echipa manageriala, in consecinta ar trebui sa fie platite din salariile dumnealor!

Va readucem in prim plan desfasurarea fara niciun fel de resentiment a amenintarilor, presiunilor si traficului de influenta practicate de Catelus, Pisicuta si conducerea UPG in diferite situatii (am prezentat aceste aspecte in articolele anterioare) cu sprijinul unor personaje ce au facut parte din conducerea SRI.

Si domnul PRESEDINTE AL SENATULUI trebuie verificat de ANI si DNA pentru legaturile cu societatea comerciala ASESOFT, unde sotia dumnealui a fost director. Aceasta societate a gestionat si gestioneaza, prin firme interpuse carora le-a vandut dreptul de utilizare, cu sprijinul acestuia, bazele de date cu datele personale (studenti, cadre didactice etc.) prin utilizarea unui software perimat, inchiriat,  de gestionare a activitatilor din UPG pentru care s-au platit costuri nejustificat de mari pentru mentenata.

Din anchetele noastre am identificat cateva spete intrate in vizorul organelor abilitate ce nu au inca „unda verde” din partea DNA si a Parchetelor. Am vrea sa vedem declansarea actiunilor judiciare macar pentru una dintre aceste spete, care sa-i sperie pe toti cei implicati, Sa vedeti apoi ce o sa iasa la iveala! (Cerasela N.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

EXPLOZIV/ Protectia informativa a sefului statului, asigurata din salile de pacanele/ Seful luptatorilor antitero, lasat descult!

Incisiv

Publicat

pe

De

Desi temutul stat paralel parea la un moment dat atat de inspaimantator tocmai pentru ca poza intr-o masinarie informativa pe cat de complexa, pe atat de bine pusa la punct, care functiona  brici si „o lua la cheie ca Rollse Royce- ul”, vorba lui Basescu, imperiul construit in peste un deceniu de cativa sefi de servicii secrete sau alte structuri se dovedeste acum nu doar doar unul de carton, dar si cat se poate de gaunos pe dinauntru. Si aproape ca nu exista exemplu mai bun pentru a intelege penibilitatea acestor structuri informative decat a privi din nou „in ograda” pastorita inca din 2005 de generalul Lucian Pahontu.

Si unde comandatul sectiunii de protectie interna SSI, , adica ceea ce ar trebui sa fie unitatea de elita contrainformativa din cadrul Serviciului de Protectie si Paza este, dupa cum l-am „marcat” intr-o dezvaluire anterioara, Voroneanu Dumitru, ofiter provenind din controversata pepinera de cadre a Directiei Generale de Informatii a Armatei. Numai ca pe langa pasiunea sa cea mare care sunt ciobanestii germani, comandantul U.M. 0163 H a fost documentat ca mai avand o alta pasiune, de se mira si „colegii” de la alte structuri contrainformative cum de a luat testul PIC, pentru a putea avea acces la SSID – informatii de tip Strict Secret de Importanta Deosebita!

Protectia informativa a sefului statului, asigurata din salile de pacanele

Mai ales ca in testul PIC, obligatoriu la un asemenea nivel, Voroneanu fiind comandantul unitatii care supervizeaza inclusiv protectia informativa a Presedintelui Romaniei sunt intrebari foarte clare la care ofiterul SPP chestionat trebuie sa rapunda pe propria raspundere, cum ar fi daca are probleme financiare, cu alcoolul sau cu jocurile de noroc ! Si daca prima intrebare nu este dificila, atata timp cat de pe apartamentul si garsoniera din zona 13 Septembrie – Monitorul Oficial inchiriate – se stie foaret bine cui ! – tot mai pica un ban in plus, comandantul ultra-secretei U.M. 0163 H ar figura in rapoartele contrainformative ale altor structuri, la capitolul „pacatele tineretii”, ca fiind, nici mai mult nici mai putin, decat consumator de „pacanele”, adica practicant al unor jocuri de noroc !

Si cum inainte de a fi avansat la comanda U.M. 0163 H in locul lui Stefan Ganea, retras la o frumusica pensie de aproximativ 18.000 lei, Voroneanu a fost „seseistul” Sectiunii 1, raspunzand direct de protectia informativa a sefului statului, iata ca baietii de la alte structuri abia asteapta sa-i intrebe pe colegii sepepisti cum de-a ajuns Iohannis sa fie pazit de la sala de pacanele… Dar si cum de unui alt ofiter cheie de o importanta majora in protectia presedintelui Romaniei, insusi comandantul unitatii de Interventie Antitero, deja celebrul „Coldica” nu doar ca i-ar fi fost dezumflate cauciucurile in parcarea de langa Regimentul de Garda, dar i s-au mai furat si adidasii cu tot cu sosete din vestiarul salii de sport !? Asta ca sa se vada cine conduce  „unitatea de elita” a generalului Pahontu, cel mai longeviv sef de serviciu secret din Romania…

Penetrati in zona !

Parca pentrui a intari „legenda” ca oamenii pusi pe functii de generalul Pahontu au fost documentati temeinic, cu multa vreme in urma rabufneste si informatia privind inadvertentele dintre raspunsurile actualul sef al SSI-ului si raportele de contra-filaj care arata ca „pacanelele” nu sunt totusi un subiect chiar strain pentru Voroneanu Dumitru. Oricum, si daca ar fi adevarata „legendarea” ca sefii protectiei interne si acoperitilor sunt „penetrati” de „agenturili straine”, cum se tot vaita acestia, aproape ca nici n-ar fi greui de tras in poze cei doi atata timp cat coloneii Paunica Ioan si Voroneanu Dumitru isi omoara timpul in aceleasi zone, in ciuda celor mai elementare notiuni de munca informativa. Paunica, comandantul U.M. 0163 L pe langa sediul conspirativ de la Cosbuc iar Voroneanu in zona 13 Septembrie – Monitorul Oficial, unde ar exista si apartamentul si garsoniera date in chirie, insistam, se stie cui !

Lasat fara adidasi si cauciucuri !

Ce-i drept, nu este mai breaza in cadrul serviciului nici pozitia comandantului altei unitati de elita, U.M. 0373, colonelul Darius Strete Ascariu, ca sa nu fie vreo confuzie dupa schimnbarea numelui, dar devenit deja „viral” dupa dezvaluirile din „National” sub apelativul de „Coldica”, datorita „cumetriei” care il leaga de fostul director general adjunct al SRI, generalul Florian Coldea.

Seful luptatorilor antitero, lasat descult!

Mai ales ca, din nou, luptatorii de la alte structuri abia asteapta urmatorul concurs inter-arme pentru a rade cu lacrimi cand vor intreba cum de a fost posibil ca sefului Directiei Antiteroriste sa-i fie dezumflate cauciucurile, chiar daca acesta a parcat „ca bizonul”, pe doua locuri ! Ca sa nu mai amintim de urmarea tragi-comica a plecarii fara sa-si dea seama, asa ca si-a taiat cu totul anvelopele ! Iar cu toate ca tine mai mult de „caterinca baieteasca”, faptul ca acelasi „Coldica” ar fi fost lasat descult la propriu dupa ce i-au disparut adidasii de la vestiarul salii de sport a SPP-ului chiar ca arata „prestanta” de care se bucura momentan oamenii adusi din alte structuri si impusi de generalul Pahontu la comanda celor mai importante unitati ale serviciului !

Busuioc ii cauta la continuitate

Insa dincolo de „pacatele tineretii” ale sefului protectiei interne, de spaima sefului acoperitilor ca va fi „taiat imprejur” dupa implicarea excesiva din „Black Cube” si arogantele la care este supus seful interventiei antitero de proprii luptatori, conducerea SPP are, totusi, probleme mult mai grave pe cap. Mai ales ca sursele noastre sustin ca una dintre prioritatile absolute ale inspectorilor Curtii de Conturi, institutie condusa de Mihai Busuioc, cel la care Pahontu a fortat in zadar o audienta este verificarea a ceea ce s-a intamplat anul trecut, in lunile iunie si iulie , SPP-ul aproape ca ramasese fara banii de salarii.

Pahontu, singurul sef de serviciu secret din lume care cara paltoane si genti

Iar informarile ajunse la Curtea de Conturi indica posibila cauza trecerea „la continuitate” a cam tuturor comandantilor si loctiitorilor de unitati, de la Voroneanu Dumitru si  Ganea Stefan, pana la Marius Grecu, Sorin Deaconescu si „tematorul” Usurelu, pentru a putea lua astfel sporul aferent de 40 la suta! Asta ca sa nu mai vorbim ca multi comandanti s-au calicit intr-un asemenea hal ca se treceau si in week-end-uri non stop la comanda, pentru incasarea unui alt spor, de nu mai putin de 75 la suta! Si uite cum, ca sa dam un singur exemplu, Usurelu, inlocuitorul lui Costea va trebui sa explice performanta de a figura  la continuitate la comanda unitatii, pe cand se plimba in „timpul liber”, cu masina de serviciu, pe la vilele de protocol de la mare si munte, dupa cum reiese din informarile transmise deja altor organe competente… Iar tocmai calicia sefilor a facut ca acum „palmasii” sa dea cu cardul special cand intra si ies din sediu in zilelel de wek-end! Si daca generalul Cristi Cioc se lupta si acum pentru sporul cuvenit de 40 la suta, ce sa mai zicem de „nea Fane” Ganea, fostul sef al protectiei interne, care ar fi incasat si spor de continuitate, si de week-end, si de cifru si „Oscar”-ul Ordinului 15 ! Pai si cum sa nu ajungi atunci la o „biata” pensioara de vreo 180 de milioane lei vechi…? (Catalin Tache).

 

 

Citeste in continuare

Știri calde

Actualitate17 ore ago

EXCLUSIV/M.Ap.N., COMPONENT DE NADEJDE AL SISTEMULUI, SAU CUM SA PARADESTI PATRU PROCURORI MILITARI DINTR-O LOVITURA

Chiar daca s-a clintit, pe alocuri serios, dupa ultimele recente lovituri incasate in rafala in ultima perioada, continua sa-si faca...

Actualitate17 ore ago

EXCLUSIV/Dupa oua si iepuras, catelus, pisicuta, PRESEDINTE si acoliti lor la UPG (SRI)

Revenim in prim plan cu remuneratiile nejustificat de mari ce le incaseaza persoanele din posturile de conducere din cadrul Universitatii...

Actualitate17 ore ago

EXPLOZIV/ Protectia informativa a sefului statului, asigurata din salile de pacanele/ Seful luptatorilor antitero, lasat descult!

Desi temutul stat paralel parea la un moment dat atat de inspaimantator tocmai pentru ca poza intr-o masinarie informativa pe...

Actualitate17 ore ago

Salvarea presei românești din falimentul aproape total vine de la campionii datoriilor/ Cum salveaza Gusa mass-media mioritica

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS): O, ce veste minunată: salvarea presei românești din falimentul aproape total vine de...

Actualitate17 ore ago

Un individ care n-are niciun Dumnezeu/ CÂTEVA PRECIZĂRI NECESARE PENTRU NAIVII CARE SE POT LĂSA SEDUȘI DE MINCIUNILE LUI BOT

După ce l-am ignorat în privința mizeriilor ventilate despre mine – nu se face să răspunzi alienaților -, Mălin Bot...

Actualitate17 ore ago

Război pe Ierusalim la București

Guvernul României a decis. Ambasada noastră se va muta de la Tel Aviv la Ierusalim. Suntem prima țară din Europa,...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Intalnirea profesionistilor SPR „Diamantul” de la Predeal

Delegații, profesionistii SPR Diamantul, acționând în echipa pentru soluționarea problemelor membrilor de sindicat.

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/DOCUMENTE/Protocolul dintre M.A.I., Poliție și Parchet privind „dosarele buclucașe” EXISTĂ!

Dintotdeauna am avut convingerea că: nu există imixtiune în activitatea polițistului, procurorului respectiv instanței de judecată, independența actului de Justiție...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Aparatul Central al M.A.I. nu se dezminte de calitatea sa oficială: „HOȚ DE BAN PUBLIC”!

Faptul că Aparatul central al M.A.I. este în declin dat fiind incompetenții și impostorii cu grade care îl populează și...

Actualitate4 zile ago

EXPLOZIV/„Audit” si la Parchetele Militare/ Dosare bomba tinute sub „presul” Serviciilor!

Parchetul Militar a devenit „presul” pe care isi sterg picioarele cand si cum au chef sefii de structuri, in special...

Actualitate4 zile ago

Slujirea Nefertiti si cele 10 calamnitati pentru DNA si justitie

1. A generat 2 conflicte constitutionale, unul chiar pe persoana fizica. Asta e unic pana in prezent. 2. Sub ea...

Actualitate4 zile ago

Kovesi MINTE si amenință procurorii din DNA

Victor Ciutacu a prezentat joi seara, în emisiunea sa, e-mail-ul pe care șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-ar fi trimis...

Actualitate4 zile ago

Pactul Merkel-Putin

Seamănă teribil de mult cu un al pact. Mai vechi. Cu Pactul Ribbentrop-Molotov. Prin care a fost împărțită Europa. Cu...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Consiliul Concurentei nu are protocol incheiat cu SRI dar primeste informari printr-un sistem de comuncatii securizat intre cele doua entitati juridice?

Ce minunatii sunt in spatiul romanesc si cum cetatenii pot fi afectati de DNA, indirect si disimulat de SRI prin...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/BOMBA/Preşedintele Comisiei de Control al SRI MINTE SAU ESTE MINTIT/AVEM DOVADA/ INREGISTRARI AUDIO

Dupa declaratiile lui Manda, Viziteu (USR) urmare a vizitei la sediul SRI, am constatat ca, in fapt, nu ar fi...

Top Articole Incisiv