Actualitate
EXPLOZIV/ Acoperitii SRI, schimbati cu cei de la „Doi s’un sfert“?

Diviziunea de Operatiuni Regionale din cadrul DGPI! Aceasta este noua pepiniera de cadre folosita intensiv de catre adevarata conducere a PSD pentru a-i inlocui pe oamenii adversarilor nu atat politici, cat din sistem. Astfel ca „marea epurare“ politica de la noi, cu care ne obisnuisera deja partidele, indiferent de culoarea si doctrina lor nu a mai avut loc si acum, dupa instalarea la Putere a noii coalitii de guvernamant. Si asta cu toate ca presiunea din teritoriu este una uriasa, tot mai multi baroni locali fiind frustrati ca nu-si mai pot numi oamenii de casa pe toate functiile visate si atat de mult ravnite in anii tulburi ai Opozitiei.
Pe langa retragerea ordonata de Eduard Hellvig, SRI-istii au o noua concurenta
Si, totusi, minunea pare sa se fi intamplat, in ultimele zile fiind „ejectati“ din institutii vitale ale statului puzderie de „functionari“ si chiar demnitari recunoscuti in sistem si nu doar drept ofiteri acoperiti ai Servicului Roman de Informatii. Sau cel putin din zona de influenta a SRI-ului de pe vremea expansiunii maxime a acestuia. Numai ca locurile astfel eliberate nu au fost ocupate imediat de catre oameni cu carnet de la „talpa“ partidului, ci de niste „no name“ care i-au bagat cu totul in ceata atat pe multi dintre liderii PSD si ALDE, cat si pe cei din ministere sau alte institutii vizate. Si cu toate ca pentru politrucii patriei si camarilla acestora este imposibil de elucidat „enigma“ acestor numiri cel putin surprinzatoare, pentru initiatii sistemului nu doar ca exista o explicatie, dar aceasta este si cat se poate de simpla. Noile „tinere sperante“ promovate de la varful PSD sunt de fapt „cutre batrane“ in ale jocului subteran, provenind din randurile Diviziunii de Operatiuni Regionale din cadrul „Doi s’un sfert“. Iar cum Diviziunea de Operatiuni Regionale este codificarea interna pentru structura responsabila de efectuarea de operatiuni sub acoperire, iata ca meciul dintre SRI si „Doi s’un sfert“ se incinge acum mai mult decat oricand. Asta daca nu cumva, in sfarsit, cele doua structuri vor reusi sa cada la pace si sa-si delimiteze clar sferele de influenta, ceea ce ar fi cel mai bine pentru toti. Cu toate ca mutarea surpinzatoare de la varful PSD de aruncare in linia intai a ministerelor a „artileriei grele“ din unitatea de acoperiti a „Doi s’un sfert“ se poate dovedi o sabie cu doua taisuri. Pentru ca, pe de o parte, cei promovati mananca si ei „meserie pe paine“ cand vine vorba de jocurile operationale, astfel ca s-ar putea ca, stiind acest aspect, „acoperitii“ SRI-ului sa nu mai incerce sa-I penetreze cu aceeasi nonsalanta ca pana acum. Dar, in acelasi timp, dupa cum sustin sursele noastre, la mijloc sunt si nenumarate razboaie vechi intre cele doua tabere de „fantome“, rani care inca nu s-au cicatrizat si ar putea fi redeschise oricand pe fondul noii realitati operative…
Expansiunea maxima a SRI a avut loc in mandatul lui Florian Coldea
Operatiuni sub acoperire
Dupa ce nu mai au voie sa faca filaj, acoperitii DGPI sunt mutati prin institutii
Desi la cat isi da cu parerea toata lumea despre serviciile secrete, prea putini au strecurat fie si o vorbulita despre strucuturile specializate Ia efectuarea de operatiuni sub acoperire, aceasta tacere generalizata nu inseamna ca ele nu exista. Indiferent de serviciul secret care are sau nu consemnat negru pe alb in organigrama astfel de structuri. Intre care, de atata amar de vreme, se poarta un razboi pe cat de surd, pe atat de crancen si nemilos, care a dus la nenumarate victime colaterale. Iar in ultimii ani, „acoperitii“ Serviciului Roman de Informatii au reusit sa penetreze nenumarate alte structuri, tocmai dupa ce le-au anihiliat acestora Directiile de operatiuni sub acoperire. Ai caror membri au fost, in cele mai multe randuri, obligati fie sa paraseasca chiar respectivele structuri, plecand in „exil“, detasati pe la alte institutii, fie s-au trezit la comanda chiar cu „acoperitii“ SRI-ului sau ai altor servicii. Ceea ce, desigur, a reprezentat umilinta suprema. Iata insa ca, in ultima vreme, incepem sa asistam la un adevarat efect de bumerang, astfel ca „detasatii“ de la SRI, mai mult sau mai putin cu acte justificative, parasesc unul dupa altul functiile in care fusesera instalati in ultimii doi ani. Desigur, marea majoritatea sub diverse pretexte birocratice, insa cert este ca acestia, la randul lor, precum odinioara cei de la „Doi s’un sfert“, sunt nevoiti acum fie sa se intoarca la „firma mama“, fie sa plece in „bejanie“ pe la alte institutii mai putin importante, unde vor fi detasati pentru urmatoarea perioada.
Marea confruntare
Guvernul “inghite” ofiterii Diviziunii de Operatiuni Regionale
Si chiar daca aparatul de propaganda al principalului partid de guvernamant pare bulversat de aceasta schimbare de strategie a liderilor, voci din sistem sustin ca, prin aceasta miscare de „aratare a pisicii“, s-ar putea redefini „campul tactic“ din Justitie si nu doar. Pentru ca nou numitii pe functii au si ei „memoriile“ lor. Plus setea de razbunare fata de cei care i-au umilit in ultimii ani. Si tocmai acest din urma aspect este si cel care ingrijoreaza cel mai mult. Pentru ca daca SRI-ul pare la randul sau sa-si retraga oamenii din „avanposturile“ prea avansate, revenind la „matca“ pur constitutionala sub conducerea lui Eduard Hellvig, repozitionarea „pasnica“ ar putea fi tulburata doar de incercarea de „vendetta“ a celor de la „Doi s’un sfert“, care sunt din nou pe caii mari ai guvernarii. Ceea ce ar duce la „marea confruntare“, una care poate avea doar efecte paguboase pentru stabilitatea tarii. In schimb, daca negocierile subterane ar duce la o noua delimitare a sferelor de influenta, marii pierzatori ar fi „sorosistii“ care, trebuie spus, s-au aflat de nenumarate ori la originea dezbinarilor dintre structurile din sistemul de siguranta nationala. Ce-i drept, acestea se urau si inainte de moarte, in loc sa colaboreze intre ele, dar reteaua sorosista de ONG-uri nu a facut decat sa adanceasca si mai mult aceasta „falie“…(Catalin Tache).
Actualitate
Suedia alocă suma colosală de 30 miliarde de dolari pentru apărare, anticipând un nou prag NATO
Actualitate
3 modele de scaune de bucătărie preferate de designerii de interior în acest an

Amenajarea bucătăriei pune accent pe combinația subtilă între estetică și funcționalitate, iar alegerea scaunelor potrivite poate transforma complet atmosfera acestui spațiu. În acest an, designerii de interior pun accent pe mobilier care îmbină confortul, materialele premium și liniile moderne, iar scaunele de bucătărie devin piese de design în sine. Fie că îți dorești un decor minimalist sau unul sofisticat, există modele care se potrivesc perfect în orice tip de amenajare.
Eleganță modernă cu scaune din plastic și picioare metalice
Dacă apreciezi un stil contemporan și aerisit, scaunele pentru bucătărie din plastic cu picioare metalice sunt o alegere inspirată. Designerii le preferă pentru versatilitatea lor, dar și pentru paleta variată de culori care se potrivește oricărei estetici. În tendințele acestui an domină nuanțele neutre, precum alb, gri și negru, dar și tonurile pastelate, care adaugă o notă delicată decorului.
Pe lângă aspectul modern, aceste scaune pentru bucătărie impresionează prin durabilitate și ușurința întreținerii. Materialul din care sunt fabricate este rezistent și permite curățarea rapidă, iar picioarele metalice, adesea realizate din oțel vopsit electrostatic, oferă stabilitate și un aspect sofisticat. Designul ergonomic asigură confort pe termen lung, iar dacă spațiul bucătăriei este unul compact, modelele empilabile devin un avantaj incontestabil.
Raffinament și confort cu scaune de bucătărie din catifea
Pentru un plus de lux și o atmosferă sofisticată sunt preferate scaune de bucătărie realizate din catifea, acestea se află în topul preferințelor designerilor. Textura elegantă transformă orice încăpere, oferind senzația de confort absolut. În acest an, se poartă tonurile intense, care creează impact vizual puternic și adaugă profunzime decorului.
Dincolo de estetică, aceste scaune sunt apreciate și pentru confortul lor. Spătarele ușor curbate și tapițeria moale fac din fiecare masă un moment de relaxare. În plus, modelele cu picioare metalice în finisaje aurii sau negre adaugă un aer sofisticat și se potrivesc perfect în interioarele elegante.
Design scandinav cu scaune din plastic și picioare din lemn
Stilul scandinav rămâne un reper important în amenajările interioare, iar scaunele de bucătărie din plastic cu picioare din lemn sunt o alegere preferată pentru un decor armonios și funcțional. Liniile curate, simplitatea și echilibrul dintre materialele naturale și cele moderne creează un efect vizual plăcut și relaxant.
Culorile predominante sunt cele inspirate din natură și contribuie la crearea senzații de spațialitate, ceea ce le face ideale pentru bucătăriile mai mici. Picioarele din lemn de fag sau stejar oferă un contrast elegant și asigură stabilitate, iar designul ergonomic adaugă un plus de confort. Aceste scaune pentru bucătărie sunt ușor de integrat atât în interioarele minimaliste, cât și în cele cu influențe boeme.
Tendințele actuale în designul bucătăriilor pun accent pe armonie, funcționalitate și estetică impecabilă. Alegerea perfectă ține de stilul tău personal, dar și de modul în care vrei să îți definești bucătăria – un spațiu de socializare, relaxare și inspirație zilnică.
Actualitate
Armata SUA testează operațiuni mobile cu Unitatea Multi-Domeniu
-
Exclusivacum 9 ore
Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin
-
Exclusivacum 3 zile
Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă
-
Ancheteacum 2 zile
ANP: O săptămână de transparență sub conducerea Ioanei Morar
-
Exclusivacum 3 zile
DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru
-
Exclusivacum 9 ore
WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești
-
Exclusivacum 2 zile
Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)
-
Exclusivacum 3 zile
Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție
-
Exclusivacum 2 zile
Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou