EXPLOZIV/ Acoperitii SRI, schimbati cu cei de la „Doi s’un sfert“?

0
537

Diviziunea de Operatiuni Regionale din cadrul DGPI! Aceasta este noua pepiniera de cadre folosita intensiv de catre adevarata conducere a PSD pentru a-i inlocui pe oamenii adversarilor nu atat politici, cat din sistem. Astfel ca „marea epurare“ politica de la noi, cu care ne obisnuisera deja partidele, indiferent de culoarea si doctrina lor nu a mai avut loc si acum, dupa instalarea la Putere a noii coalitii de guvernamant. Si asta cu toate ca presiunea din teritoriu este una uriasa, tot mai multi baroni locali fiind frustrati ca nu-si mai pot numi oamenii de casa pe toate functiile visate si atat de mult ravnite in anii tulburi ai Opozitiei.

Pe langa retragerea ordonata de Eduard Hellvig, SRI-istii au o noua concurenta

Si, totusi, minunea pare sa se fi intamplat, in ultimele zile fiind „ejectati“ din institutii vitale ale statului puzderie de „functionari“ si chiar demnitari recunoscuti in sistem si nu doar drept ofiteri acoperiti ai Servicului Roman de Informatii. Sau cel putin din zona de influenta a SRI-ului de pe vremea expansiunii maxime a acestuia. Numai ca locurile astfel eliberate nu au fost ocupate imediat de catre oameni cu carnet de la „talpa“ partidului, ci de niste „no name“ care i-au bagat cu totul in ceata atat pe multi dintre liderii PSD si ALDE, cat si pe cei din ministere sau alte institutii vizate. Si cu toate ca pentru politrucii patriei si camarilla acestora este imposibil de elucidat „enigma“ acestor numiri cel putin surprinzatoare, pentru initiatii sistemului nu doar ca exista o explicatie, dar aceasta este si cat se poate de simpla. Noile „tinere sperante“ promovate de la varful PSD sunt de fapt „cutre batrane“ in ale jocului subteran, provenind din randurile Diviziunii de Operatiuni Regionale din cadrul „Doi s’un sfert“. Iar cum Diviziunea de Operatiuni Regionale este codificarea interna pentru structura responsabila de efectuarea de operatiuni sub acoperire, iata ca meciul dintre SRI si „Doi s’un sfert“ se incinge acum mai mult decat oricand. Asta daca nu cumva, in sfarsit, cele doua structuri vor reusi sa cada la pace si sa-si delimiteze clar sferele de influenta, ceea ce ar fi cel mai bine pentru toti. Cu toate ca mutarea surpinzatoare de la varful PSD de aruncare in linia intai a ministerelor a „artileriei grele“ din unitatea de acoperiti a „Doi s’un sfert“  se poate dovedi o sabie cu doua taisuri. Pentru ca, pe de o parte, cei promovati mananca si ei „meserie pe paine“ cand vine vorba de jocurile operationale, astfel ca s-ar putea ca, stiind acest aspect, „acoperitii“ SRI-ului sa nu mai incerce sa-I penetreze cu aceeasi nonsalanta ca pana acum. Dar, in acelasi timp, dupa cum sustin sursele noastre, la mijloc sunt si nenumarate razboaie vechi intre cele doua tabere de „fantome“, rani care inca nu s-au cicatrizat si ar putea fi redeschise oricand pe fondul noii realitati operative…

Expansiunea maxima a SRI a avut loc in mandatul lui Florian Coldea

Operatiuni sub acoperire

Dupa ce nu mai au voie sa faca filaj,  acoperitii DGPI sunt mutati prin institutii

Desi la cat isi da cu parerea toata lumea despre serviciile secrete, prea putini au strecurat fie si o vorbulita despre strucuturile specializate Ia efectuarea de operatiuni sub acoperire, aceasta tacere generalizata nu inseamna ca ele nu exista. Indiferent de serviciul secret care are sau nu consemnat negru pe alb in organigrama astfel de structuri. Intre care, de atata amar de vreme, se poarta un razboi pe cat de surd, pe atat de crancen si nemilos, care a dus la nenumarate victime colaterale. Iar in ultimii ani, „acoperitii“ Serviciului Roman de Informatii au reusit sa penetreze nenumarate alte structuri, tocmai dupa ce le-au anihiliat acestora Directiile de operatiuni sub acoperire. Ai caror membri au fost, in cele mai multe randuri, obligati fie sa paraseasca chiar respectivele structuri, plecand in „exil“, detasati pe la alte institutii, fie s-au trezit la comanda chiar cu „acoperitii“ SRI-ului sau ai altor servicii. Ceea ce, desigur, a reprezentat umilinta suprema. Iata insa ca, in ultima vreme, incepem sa asistam la un adevarat efect de bumerang, astfel ca „detasatii“ de la SRI, mai mult sau mai putin cu acte justificative, parasesc unul dupa altul functiile in care fusesera instalati in ultimii doi ani. Desigur, marea majoritatea sub diverse pretexte birocratice, insa cert este ca acestia, la randul lor, precum odinioara cei de la „Doi s’un sfert“, sunt nevoiti acum fie sa se intoarca la „firma mama“, fie sa plece in „bejanie“ pe la alte institutii mai putin importante, unde vor fi detasati pentru urmatoarea perioada.

Marea confruntare

Guvernul “inghite” ofiterii Diviziunii de Operatiuni Regionale

Si chiar daca aparatul de propaganda al principalului partid de guvernamant pare bulversat de aceasta schimbare de strategie a liderilor, voci din sistem sustin ca, prin aceasta miscare de „aratare a pisicii“, s-ar putea redefini „campul tactic“ din Justitie si nu doar. Pentru ca nou numitii pe functii au si ei „memoriile“ lor. Plus setea de razbunare fata de cei care i-au umilit in ultimii ani. Si tocmai acest din urma aspect este si cel care ingrijoreaza cel mai mult. Pentru ca daca SRI-ul pare la randul sau sa-si retraga oamenii din „avanposturile“ prea avansate, revenind la „matca“ pur constitutionala sub conducerea lui Eduard Hellvig, repozitionarea „pasnica“ ar putea fi tulburata doar de incercarea de „vendetta“ a celor de la „Doi s’un sfert“, care sunt din nou pe caii mari ai guvernarii. Ceea ce ar duce la „marea confruntare“, una care poate avea doar efecte paguboase pentru stabilitatea tarii. In schimb, daca negocierile subterane ar duce la o noua delimitare  a sferelor de influenta, marii pierzatori ar fi „sorosistii“ care, trebuie spus, s-au aflat de nenumarate ori la originea dezbinarilor dintre structurile din sistemul de siguranta nationala. Ce-i drept, acestea se urau si inainte de moarte, in loc sa colaboreze intre ele, dar reteaua sorosista de ONG-uri nu a facut decat sa adanceasca si mai mult aceasta „falie“…(Catalin Tache).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here