Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/ SRI n-a scăpat de oamenii generalului Coldea

Publicat

pe

Un articol exceptional publicat de colegii de la Cotidianul.ro si semnat de fostul senator Valer Marian. Este o radiografie exacta a evolutiei sau involutiei din S.R.I., radiografie care confirma dezvaluirile noastre, a celor de la Flux 24, Luju.ro si Evenimentul Zilei.

Trioul (Florian) Coldea – (Sorin Gabriel)Cozma – (Elena) Istode a fost implicat și în mari afaceri imobiliare, în acest sens fiind devoalată implicarea fostului șef operativ al SRI în achiziționarea unei suprafețe de teren de circa 20.000 de hectare de către un om de afaceri arab. Afaceristul musulman ar fi controlat îndeaproape prin fratele Anacondei, care este angajat șofer al acestuia, cu un salariu lunar de 3.000 euro, un salariu de înalt demnitar, care, cel mai probabil, reprezintă o mită mascată pentru Elena Istode, scrie îm Cotidianul fostul senator Valer Marian.

Cum arată, aşa gândesc

O mare parte a presei s-a grăbit să titreze că ultimii oamenii ai generalului Florian Coldea au părăsit Serviciul Român de Informații, după ce, cu o săptămână în urmă, s-a anunțat că s-au pensionat și au trecut în rezervă nu mai puțin de 10 generali care au fost promovați în funcții de fostul șef operativ al SRI și au fost apropiați fideli ai acestuia. Unii jurnaliști mai apropiați de SRI au clamat chiar că actualul director, Eduard Hellvig, continuă reformarea principalului serviciu de informații din România.

Din păcate, niciuna din cele două alegații nu are acoperire în realitate. Pe de o parte, nu este vorba despre nicio continuare a reformării SRI, întrucât cei 10 generali crescuți în umbra lui Coldea au plecat dintr-un motiv pur materialist, mercantil, respectiv pentru a beneficia de o pensie mai substanțială sub imperiul legii în vigoare, în contextul în care se anunța modificarea acesteia printr-o ordonanță de urgență în cursul săptămânii trecute. Pe de altă parte, în SRI au mai rămas oameni fideli generalului Coldea și încă în funcții foarte importante. Și, ce este mai grav, nu au dispărut mentalitățile totalitare de tip Gestapo sau NKVD cultivate de generalul Coldea.

Spitalul SRI din Baloteşti, prilej de poliţie politică la Jurnalul Naţional

Amanții fideli ai generalului Coldea

O parte din generalii pensionați acum au fost trași pe linie moartă cu un an în urmă, respectiv în iulie 2016. Atunci au fost schimbați din funcție, printre alții, doi generali foarte apropiați lui Florian Coldea: Sorin Gabriel Cozma și Elena Istode, poreclită Anaconda. Generalul Cozma a fost șef al Direcției Securitate Economică (2006-2009) și șef al Direcției de Prevenire și Combatere a Terorismului (2009-2016), după care, în vara anului trecut, a fost retrogradat și marginalizat în fruntea unui oficiu legat de ORNISS. În calitate de șef al Direcției Securitate Economică din SRI, Cozma a fost protagonistul a cel puțin două mari scandaluri mediatice. În 2006 a condus o operațiune de poliție politică împotriva ziarului Jurnalul Național, după ce ziaristul Răzvan Belciuganu a publicat o anchetă despre construirea și dotarea Spitalului SRI de la Balotești, în care a fost implicată o firmă condusă de un văr primar al generalului Coldea. În 2008 a obstrucționat grav justiția în cunoscutul dosar ALRO, constituit în urma unei sesizări formulate de direcția pe care o conducea, refuzând să efectueze supravegherea și monitorizarea foștilor consilieri prezidențiali Elena Udrea și Theodor Stolojan, deși interceptarea acestora fusese autorizată de Înalta Curte de Casație și Justiție la cererea procurorului-șef adjunct al DIICOT Ciprian Nastasiu. Cozma l-a tratat cu impertinență pe Nastasiu, iar în urma demersurilor sale și ale șefului său Florian Coldea, acesta a fost demis de procurorul general al României din perioada respectivă, Laura Codruța Kovesi, care devenise de atunci un instrument al SRI.

Combinații

Generalul Cozma a fost schimbat din fruntea Direcției Securitate Economică, fiind numit șef al Direcției pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului, după scandalul sexual în care a fost implicat cu subalterna sa Elena Istode, zisă Anaconda, pe atunci colonel, care devenise amanta sa. Cu toate acestea, generalul Coldea a numit-o în locul lui Cozma, în funcția de șef al Direcției Securitate Economică, pe amanta acestuia, Elena Istode. Generalii Cozma și Istode au fost printre cei mai de încredere oameni ai generalului Coldea, care a fost implicat cu aceștia în afaceri prin firme controlate, potrivit unor foști subalterni.

Coldea, cel necercetat de DNA şi de un Klaus Iohannis îndatorat

Afaceri cu statul

O firmă favorizată de aceștia a fost Medicare Tehnics, profilată pe livrarea de aparatură și echipamente medicale pentru spitalele din România, la care președinte-director general era un văr primar al fostului șef operativ al SRI George Tudor Coldea din Cluj Napoca. Tații lor sunt frați, fiind originari din Munții Apuseni, din zona Câmpeni. Tatăl lui George Tudor Coldea s-a stabilit în județul Cluj, în timp ce tatăl generalului Coldea s-a stabilit în județul Arad, în localitatea Târnova, unde s-a căsătorit cu o verișoară a fostului general de informații Dan Gheorghe (originar dintr-o localitate învecinată, Sinta), general care l-a ajutat substanțial pe Coldea la admiterea la Academia Națională de Informații și la începutul carierei în SRI. Firma Medicare Tehnics a fost favorizată începând cu achiziționarea echipamentului medical pentru Spitalul SRI de la Balotești, reușind să câștige în timpul directoratului operativ al lui Florian Coldea circa 5.000 de contracte cu statul (din care 4.000 prin încredințare directă), în valoare de aproximativ 85 milioane euro. Cu șapte ani în urmă am devoalat printr-o declarație politică modul în care generalul Coldea a folosit structurile SRI în favoarea firmei vărului său, arătând că acesta l-a vizitat pe președintele de atunci al Consiliului Județean Satu Mare împreună cu șeful Direcției Județene a SRI, care a făcut demersuri în vederea achiziționării de aparatură medicală pentru spitalele din județ de la Medicare Tehnics.

Afacere imobiliară Coldea – Anaconda

Conform acelorași surse, trioul Coldea – Cozma – Istode a fost implicat și în mari afaceri imobiliare, în acest sens fiind devoalată implicarea fostului șef operativ al SRI în achiziționarea unei suprafețe de teren de circa 20.000 de hectare de către un om de afaceri arab. Afaceristul musulman ar fi controlat îndeaproape prin fratele Anacondei, care este angajat șofer al acestuia, cu un salariu lunar de 3.000 euro, un salariu de înalt demnitar, care, cel mai probabil, reprezintă o mită mascată pentru Elena Istode. Aceasta și colega sa Emilia Cristina Posastiuc au fost primele femei care au ajuns la gradul de general în SRI, fiind avansate în acest grad în primăvara anului 2012 de fostul președinte Traian Băsescu, la propunerea generalului Coldea. Drept recunoștință, în vara anului 2012, după suspendarea și declanșarea referendumului de demitere a fostului președinte, aceste femei general au condus ca niște amazoane celula de criză constituită în vederea salvării acestuia, celulă care a coordonat campania de denigrare a adversarilor săi din USL și de intoxicare și manipulare a opiniei publice interne și internaționale.

Acoperiții din presă

Generalul Elena Istode, zisă și Anaconda, a fost schimbat din funcția de șef al Direcției Securitate Economică în iulie 2016 și a primit însărcinări legate de ofițerii acoperiți din presă, ANAF și Ministerul de Interne. În cursul acestui an, după retragerea și pensionarea generalului Coldea în urma dezvăluirilor compromițătoare ale fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, au fost lansate în spațiul public acuzații și probe privind petrecerea mai multor vacanțe pe Coasta de Azur de către Elena Istode împreună cu un alt politician, fostul deputat PSD Cristian Rizea și soția acestuia. Generalul Emilia Cristina Posastiuc a deținut funcția de șef al Centrului de Surse Deschise, denumit și Centrul de Monitorizare Media, unitatea SRI care s-a ocupat de penetrarea, infiltrarea și manipularea presei din România. Se vehiculează că, după pensionare, în locul său va fi promovată doamna colonel Dogioiu, cumnata patroanei site-ului ­ziare.com, Ioana Ene Dogioiu, la adresa căreia au fost lansate acuzații că ar face jocurile SRI în presă. Doamna colonel Dogioiu a avut în ultimii ani însărcinări de serviciu în Bruxelles, pe linie de documente clasificate.

Cozile de topor

În acest context, este deosebit de important de semnalat că, după recenta trecere în rezervă și la pensie a celor zece „negri mititei“ ai generalului Coldea, în conducerea SRI au mai rămas doi discipoli de bază ai fostului șef operativ al serviciului. Este vorba despre doi generali care au contribuit substanțial, alături de mentorul lor Florian Coldea, la subjugarea statului de drept prin controlarea și îngenuncherea justiției, presei, administrației publice, partidelor politice, Guvernului și Parlamentului.

Adrian Ciocârlan, alta faţă a SRI-ului sau un alt mod de a fi?

Specializat în denunțători pentru DNA

Un discipol cunoscut al generalului Coldea este generalul Adrian Ciocârlan, numit adjunct al directorului de către președintele Klaus Iohannis în vara anului trecut, când funcția de prim adjunct era încă deținută de Coldea. Până la această promovare în fruntea SRI, Ciocârlan a ocupat funcțiile de șef al Direcției de Informații a Municipiului București (2010-2013) și de șef al Direcției Apărarea Constituției (2013-2016), în care a fost promovat de generalul Coldea. Ciocârlan s-a remarcat în aceste funcții ca un emul devotat al generalului Coldea. A fost atât de fidel lui Coldea, încât acesta l-a desemnat să fie o anumită perioadă omul de legătură al SRI cu DNA. Conform unor foști lucrători din structura contrainformativă a SRI, generalul Ciocârlan a dovedit un zel deosebit în racolarea și instruirea denunțătorilor pentru DNA. În ultimii ani ai directoratului operativ al lui Coldea, anterior devoalării protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și DNA, Ciorcârlan a transmis în mai multe videoconferințe cu șefii direcțiilor județene ale SRI următoarea solicitare sau directivă: „Racolați, racolați, racolați denunțători pentru DNA“. Denunțătorii racolați erau de regulă și instruiți de ofițeri SRI, inclusiv în sediile SRI, cu privire la ce să le spună procurorilor DNA și apoi judecătorilor care instrumentau cauzele respective. La fel de grav este și faptul că martori importanți din anumite cauze au fost instruiți de ofițeri SRI. După retragerea și pensionarea lui Coldea, generalul Ciocârlan a fost văzut de mulți drept posibilul succesor al acestuia în funcția de prim adjunct al directorului SRI.

Dumitru Dumbravă, înlocuit prin promovare la secretariatul general al SRI

Al șaselea om din SRI

Un discipol și mai cunoscut al generalului Coldea, care a rămas în sistem într-o funcție importantă, este controversatul general Dumitru Dumbravă, care a ocupat până în vara anului trecut funcția de director al Direcției Juridice din SRI, care s-a dovedit o continuatoare a practicilor Direcției VI-a a Securității. Procuror ratat cooptat de SRI, cu frustrări evidente la adresa magistraților, acest general cu nume forestier a devenit celebru după ce a devoalat că SRI a transformat justiția într-un „câmp tactic“ în ultimul deceniu. S-a ajuns până acolo ca ofițerii din cadrul Direcției Juridice a SRI să elaboreze cele mai importante acte de urmărire penală, care erau de competența exclusivă a procurorilor DNA, începând de la ordonanțe de începere a urmăririi penale sau de punere în mișcare a acțiunii penale până la rechizitorii. S-a revenit astfel la practicile bolșevice din anii ’50-’60, când Miliția și Securitatea întocmeau ordonanțele de urmărire penală și referatele de trimitere în judecată, iar procurorii doar le vizau. Generalul Dumbravă a susținut cu cerbicie și legile Big Brother promovate în Parlamentul României, care au fost denunțate de Parlamentul European și anulate de Curtea Constituțională a României prin declararea lor ca neconstituționale. Dumbravă a mers cu zelul său până acolo încât a cerut la un moment dat înmatricularea tuturor calculatoarelor din țara noastră, solicitare ironizată de marile agenții internaționale de presă, în contextul în care o parte a presei autohtone a susținut demersurile sale, iar altă parte a tăcut. După devoalarea protocoalelor dintre SRI și DNA, generalul Dumbravă a fost schimbat din fruntea Direcției Juridice și a fost numit secretar general al SRI, fapt ce constituie o promovare, în condițiile în care această funcție este a șasea ca importanță în nomenclatorul SRI, respectiv după funcția de director, funcția de prim adjunct și trei funcții de adjuncți. Această funcție este foarte importantă, este o funcție-cheie, prin prisma faptului că secretarul general asigură legătura dintre direcții și directorul SRI și adjuncții săi, toate documentele transmise acestora ori transmise de aceștia trecând prin Secretariatul General.

Omul de la care mai este aşteptată o schimbare de fond

Comisie de anchetă pentru abuzurile SRI

Pentru abuzuri și alte nelegalități crase comise în ultimul deceniu sub auspiciile SRI, generalul Florian Coldea și principalii săi ciraci (Dumitru Dumbravă, Adrian Ciocârlan, Sorin Gabriel Cozma, Elena Istode, Emilia Posastiuc) nu numai că nu merită niciun fel de mulțumiri, onoruri sau pensii substanțiale, ci trebuie trași cât mai urgent la răspundere penală, pentru ca astfel de excese să nu se mai repete. Reiterez ideea că ar trebui constituită o comisie parlamentară specială de anchetă a abuzurilor SRI din ultima perioadă, în genul celebrei comisii Church a Congresului Statelor Unite ale Americii, care a anchetat activitățile ilicite ale CIA în anii ’70, după implicarea cunoscutei agenții de informații în chestiuni politice interne (scandalul Watergate) sau externe (lovitura de stat din Chile). Precedentele torționarilor Vișinescu și Ficior, care au fost anchetați și condamnați după mai bine de o jumătate de secol de la comiterea crimelor, pot constitui un exemplu și un imbold.

În cursul lunii iunie a.c., un călugăr român de pe Muntele Athos, pe care-l cunosc din copilărie, mi-a transmis printr-o cunoștință comună că generalul Florian Coldea a fost într-o vizită de reculegere la schitul la care slujește.

Cu toată pocăința sa de ultima oră, nu cred că fostul șef operativ al SRI poate obține iertarea Celui de Sus pentru relele făcute multor români și României.

 

Actualitate

John Phelan anulează contracte pentru eficiență bugetară în Departamentul Marinei

Publicat

pe

De

Măsuri de reducere a cheltuielilor în DoD

Secretarul Departamentului Marinei, John Phelan, a emis două memorii prin care anulează o serie de granturi și contracte, cu scopul de a elimina cheltuielile nejustificate din cadrul Departamentului Apărării (DoD). Printre contractele vizate se numără și cele legate de software-ul pentru întreținerea navelor și aeronavelor.

„Apreciez echipa Departamentului de Eficiență Guvernamentală (DOGE) pentru identificarea acestor oportunități de economisire și pentru creșterea capacității noastre de luptă” a declarat Phelan. În total, Pentagonul va economisi aproape 300 de milioane de dolari, conform unei declarații a lui Phelan postată pe platforma X.

Anularea contractelor NMRO

În memo-ul referitor la întreținere, Phelan a dispus încetarea tuturor contractelor din cadrul programului logistic Naval Maintenance, Repair and Overhaul (NMRO). Acest program a fost creat pentru a anticipa posibile defecțiuni ale sistemelor de pe nave și aeronave, utilizând inteligența artificială și alte analize predictive. Phelan a subliniat faptul că software-ul a fost supraingineriat și a devenit imposibil de utilizat, aceasta determinând anularea contractelor pentru a redirecționa economiile către o nouă strategie.

Contractele NMRO, acordate în 2021 către Lockheed Martin și dezvoltatorul IFS, au fost criticate. Un purtător de cuvânt al Lockheed a exprimat deschiderea de a colabora cu Marina asupra noii strategii și de a-și oferi expertiza pentru a asigura capacitatea de întreținere necesară.

Valorificarea fondurilor economisite

Anulările de contracte IT reprezintă, în total, peste 568 de milioane de dolari în valoarea contractelor, iar Phelan estimează că economia de până la 200 de milioane de dolari poate fi redirecționată în mod eficient.

Restructurarea priorităților

Un al doilea memorandum a vizat granturile și contractele DEI, schimbările climatice și alte programe care, conform lui Phelan, „nu sunt aliniate cu prioritățile DoD și DoN”. Au fost anulate 45 de granturi și contracte, inclusiv:

  • 2,7 milioane de dolari pentru studierea combustibililor pentru decarbonizarea navală la University of South Carolina
  • 3 milioane de dolari pentru studierea „Convingerii, Identității și Moralității în Medii Sociale-Cibernetice” la Carnegie Mellon University
  • 1,1 milioane de dolari pentru servicii de „consultanță de gen” la NAVSUP FLC Pearl Harbor
  • și altele

Phelan a anunțat că aceste anulări vor genera economii de până la 41 de milioane de dolari, fonduri ce pot fi mai bine alocate priorităților critice ale Marinei.

Colaborarea cu birourile de contractare

Phelan a solicitat colaborarea secretarului adjunct al Marinei pentru Cercetare, Dezvoltare și Achiziții cu birourile de contractare pentru a asigura anularea imediată și dispunerea promptă a fondurilor și activităților rămase în conformitate cu ordinele sale.

Deciziile lui Phelan vin la doar câteva săptămâni după ce Secretarul Apărării, Pete Hegseth, a publicat un memo pe 10 aprilie privind anularea unor contracte majore de consultanță IT și altele care susțin activități DEI, schimbări climatice, răspuns Covid-19 și altele neesențiale, economisind peste 5 miliarde de dolari.

Citeste in continuare

Actualitate

Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma

Publicat

pe

De

Sicriul Papei Francisc, purtat de un papamobil modificat

Sicriul Papei Francisc va fi purtat sâmbătă cu un papamobil special adaptat pentru această ocazie, același vehicul pe care Suveranul Pontif l-a folosit în călătoriile sale anterioare. Ceremonia va începe la Vatican și se va încheia la Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, marcând o ultimă călătorie simbolică pentru liderul spiritual.

Detalii despre transportul sicriului

Papamobilul a fost utilizat anterior de Papa Francisc în timpul unei călătorii în Orient, însă pentru funeralii a fost modificat pentru a susține o platformă funerară. Aceasta va fi ultima dată când pontiful argentinian va fi transportat într-unul dintre aceste vehicule, care au fost parte integrantă a interacțiunii sale cu credincioșii.

Ceremonia religioasă și parcursul cortegiului funerar

Ceremonia religioasă a început la ora locală 10:00 (8:00 GMT) în Piața Sfântul Petru din Vatican. După slujbă, cortegiul funerar va străbate străzile Romei în direcția Bazilicii Santa Maria Maggiore, locul ales de Papa Francisc pentru a fi înmormântat.

O inmormântare intimă și semnificativă

Înmormântarea va avea loc într-un cadru restrâns, în prezența cardinalilor, apropiaților și a unor persoane defavorizate. La cererea papei, vor fi incluse și persoane sărace și fără adăpost, subliniind angajamentul său față de cei nevoiași.

O schimbare de tradiție

Papa Francisc va fi primul Suveran Pontif care nu va fi înmormântat în Bazilica Sfântul Petru în mai bine de un secol. Se estimează că la funeralii vor participa aproximativ 200.000 de persoane, împreună cu peste 130 de delegații din diverse țări și organizații internaționale.

Moartea Papei Francisc

Francisc a decedat în Lunea Paștelui, la vârsta de 88 de ani, în urma unui accident vascular cerebral, urmat de comă și insuficiență cardiacă. Starea sa de sănătate s-a deteriorat semnificativ în ultimele săptămâni, afectat de insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială și alte probleme medicale.

Citeste in continuare

Actualitate

Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse

Publicat

pe

De

Prezența fondatorului SpaceX, Elon Musk, la interviul președintelui Donald Trump cu Troy Meink, nominalizat pentru funcția de secretar al Forțelor Aeriene, a fost confirmată de Meink în răspunsurile scrise către senatoarea Elizabeth Warren, obținute de Breaking Defense. Musk a fost menționat drept „unul dintre mulți” la întâlnire, fără a adresa întrebări, doar Trump interacționând cu acesta.

Controversele numirii: favoritism și legături cu SpaceX

Dezvăluirea prezenței lui Musk generează îngrijorări privind legăturile lui Meink cu SpaceX, după ce Reuters a raportat că Musk l-a recomandat pe Meink, acesta fiind implicat în acordarea unui contract important pentru SpaceX. Meink, în prezent director adjunct la Oficiul Național de Recunoaștere, a negat legături personale cu Musk și a negat orice conflict de interese.

Politico a fost prima publicație care a raportat despre prezența lui Musk la interviu. Senatorii Elizabeth Warren și Tammy Duckworth și-au exprimat anterior îngrijorările cu privire la candidatura lui Meink, caracterizând raportul Reuters ca având „acuzații extrem de grave de favoritism.”

Întrebări fără răspuns și presiuni politice

Warren a declarat că participarea lui Musk la interviu ridică noi întrebări despre influența sa asupra numirii și potențialele beneficii obținute. Warren a subliniat că Musk nu are nicio îndreptățire să selecteze oficiali de securitate națională care pot acorda contracte semnificative din fonduri publice.

Deocamdată, nu este clar dacă această dezvăluire va afecta confirmarea lui Meink, care ar putea fi votată săptămâna viitoare. Cu toate acestea, la audierea de confirmare, niciun senator nu a ridicat întrebări despre legăturile lui Meink cu Musk, concentrându-se mai mult pe chestiuni locale sau programe de armament specifice.

Angajamente față de transparență și concurență

În răspunsurile scrise către Warren, Meink a subliniat intenția de a asigura un proces corect de licitație pentru competitori, dacă va fi confirmat. A promis că va promova inovația și concurența în cadrul bazei industriale de apărare, bazându-se pe experiența sa din cadrul NRO.

Meink a luat distanță și față de comentariile lui Musk din noiembrie, care susțineau că „avioanele de luptă cu echipaj uman sunt învechite în era dronelor.”

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute

Descoperiri importante în timpul verificărilor Polițiștii de frontieră giurgiuveni au realizat o descoperire notabilă în urma verificării a cinci autocare,...

Exclusiv2 zile ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusiv3 zile ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv3 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv3 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv3 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv3 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv3 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv4 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv5 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv5 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv6 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv7 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusivo săptămână ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusivo săptămână ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv