Actualitate
EXCLUSIV/ I.S.J. Prahova a “trucat” concursurile pentru functiile de director la scolile din Prahova/ Falsurile de la I.S.J. Prahova/ DOCUMENTE

Acuzatii grave intr-o plangere inregistrata la D.N.A.-ST Ploiesti. Inspectoratul Judetean Prahova a “trucat” concursurile” pentru functiile de director la scolile din Prahova.
…., in temeiul art. 289-294 din Codul de procedură penală, formulez următoarea plȃngere impotriva Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, cu sediul in Ploieşti, str. Democraţiei, nr. 35, cod 100559, respectiv impotriva doamnei inspector Georgescu Magdalena, care în calitate de preşedinte al Comisiei de concurs nr. 5, a influenţat evaluarea probei de interviu, din data de 19.07.2017, din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de director si director adjunct din unităţile de invăţămȃnt preuniversitare.
Mai exact, in cadrul probei de interviu, doamna Georgescu Magdalena, in calitate de presedinte a comisiei de concurs, a influentat notele acordate de ceilalti patru membri. Deşi metodologia de concurs prevedea ca fiecare membru al comisiei să completeze grila de evaluare a interviului cu punctajul corespunzător fiecărui aspect vizat, aceştia, după completarea iniţială, în urma faptului că doamna presedinte a arătat calculul făcut de dumneaei, au revenit asupra punctajului si l-au modificat fără a mai respecta grila de evaluare. Menţionez, de asemenea, că evaluarea doamnei presedinte nu a urmat grila, ci dumneaei a calcutat o notă care mi-ar fi necesară, astfel încȃt, contracandidata mea să recupereze punctajul de la celelalte probe, arătȃndu-le şi discutȃnd cu ceilalţi membri ce au de făcut. Mai mult, susţin şi faptul că biletele cu întrebările pentru proba orală nu au fost extrase în momentul intrării în sală la proba orală, cel puţin una din acestea fiind pusă de membrii comisiei, contrar procedurii.
Aceste aspecte vor fi clar sustinute de inregistrările audio-video, din intervalul orar 13.30-14.30.
În data de 20.07.2017, raportȃndu-mă la art. 22 din metodologia de concurs, am depus contestaţie la registratura Inspectoratului Scolar Judeţean Prahova, sub nr. 2397. Conform aceleiaşi metodologii (art. 21, alin. 5), lista candidaţilor care au depus contestaţii trebuie publicată la sfȃrsitul fiecărei zile în care se înregistrează contestaţii la sediul şi pe site-ul inspectoratului şcolar. ISJ-Prahova nu a respectat nici această prevedere.
Depunctarea mea la proba de inteviu s-a făcut, deoarece interesele ISJ-Prahova sunt să nu am acces la funcţia de director, pentru că astfel aş vedea o parte din falsurile pe care le-au făcut atȃt la nivelul şcolii, cȃt şi in spaţiu mai larg. Tocmai pentru că nu am acceptat să fac lucruri pe care mi le impuneau in mod abuziv, in anul 2015, mi-am depus demisia din funcţia de director după un mandat de patru ani. Dovadă sunt dosarele civile şi penale îndreptate in anul 2016 impotriva unor fapte săvȃrşite de ISJ-Prahova: Dosar 197/105/2016 (la Tribunalul Prahova/Curtea de Apel Ploieşti), Dosar 1440/105/2017 (la Tribunalul Prahova), Dosarul 10258/P/2015, în care sunt martor.
Faptul că Inspectoratul Scolar Judeţean Prahova a încălcat Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului, publicată în OMEN 3969/2017 este dovedit şi prin lipsa declaraţiilor date de membrii comisiei şi de ISJ-Prahova că se află în conflict cu mine, în calitate de candidat, aşa cum cerea art. 30: “La organizarea şi desfăşurarea cncursului nu pot participa candidaţii sau persoanele care au in rȃndul candidaţilor soţ, soţie, rude sau afini… Preşedinţii, coordonatorii, membrii şi secretarii comisiilor implicate în organizarea şi desfăşurarea concursului, precum şi persoanele desemnate ca observatori, înainte de desfăşurarea concursului, dau o declaraţie pe proprie răspundere că nu au în rȃndul candidaţilor soţ, soţie, rude, afini pȃnă la gradul IV inclusive ori relaţii conflictuale cu vreun candidat.”
Atitudinea conflictuală este dovedită prin actele depuse la dosare şi prin adresele trimise la Ministerul Educaţiei Naţionale (Anexa 1). Mai exact, în Dosarul 197/105/2016, am reclamat faptul că această instituţie a refuzat să îmi pună la dispoziţie Adresa 785/2015, trimisă de Scoala Gimnazială “Anton Pann”, Municipiul Ploieşti, reprezentată de mine, în calitate de director, prin care se cerea consultanţă juridică în cazul unui litigiu de muncă. Reprezentanţii Inspectoratului au negat iniţial existenţa unei astfel de adrese, pentru ca în urma mai multor termene date în procesul civil să depună o copie a acesteia la dosar.
Falsurile Inspectoratului Scolar Judeţean Prahova se văd şi în documente trimise către Scoala Gimnazială “Anton Pann”, Municipiul Ploieşti, cȃt şi în cele depuse în alte dosare civile şi penale.
In primul rȃnd, ISJ-Prahova a trimis un e-mail pe adresa Şolii Gimnaziale “Anton Pann”, Municipiul Ploieşti, prin care imi cerea să dau o decizie de de încetare a contractului de muncă pe durată nedeterminată a unui cadru didactic şi să-l încadrez pe acesta cu un contract pe durată determinată, în timp ce persoana se afla în concediu medical şi fără a se preciza niciun articol din Codul muncii; modelul de decizie este dat abuziv şi presionar de juristul inspectoratului, Mănăilă Paula, fiind deja înscris în cuprinsul ei numele cadrului didactic şi al meu, ca director (Anexa 2). Mai mult, in e-mail mi se cerea să dau o altă dată deciziei şi să încadrez profesorul cu un contract de muncă pe perioadă determinată, fără a avea acceptul persoanei respective. Toate acestea mi se cereau, deoarece cadrul didactic chemase în judecată Inspectoratul Scolar Judeţean Prahova pentru necompletarea normei didactice. In acest proces, ISJ-Prahova a mintit instanţa de judecată că profesorul era incadrat ca suplinitor, adică ar fi avut un contract pe durată determinată. (Anexa 3)
Deoarece am ezitat să pun în aplicare directivele ISJ-Prahova, dna jurist şi inspectorii şcolari Năchilă Petre, Iancu Tudor, Toma Horia Victor, Georgescu Magdalena m-au chemat la sediul institutiei şi mi-au cerut imperios să încadrez profesorul cu un contract pe durată determinată, fără a-mi da baza legală care ar susţine acest act, deşi cerusem în scris un răspuns pentru a fi edificată în aplicarea a ceea ce mi se cerea.
În data de 29.06.2015, mi-am depus demisia din funcţia de director, iar persoana numită în funcţie (care nu făcea parte din corpul de experţi în management educaţional, desi legea cerea aceasta) a pus în aplicare ceea ce a cerut ISJ-Prahova. Însă ISJ-Prahova a continuat cu falsurile şi abuzurile, dȃnd afară din sistem profesorul căruia i-au încetat contractul de muncă, încălcȃnd flagrant Codul muncii (art 16, 17, 82, 86), precum şi Contractul colectiv de muncă la nivel naţional pentru învăţămȃntul preuniversitar 1445/2014 (art. 63 şi 75), aspecte dovedite de procesele-verbale încheiate în urma inspecţiei realizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, aflate la sediul unităţii şcolare.
În urma unui control efectuat de compartimentul Audit al ISJ-Prahova, s-au identificat o serie de erori grave în privinţa executării contractului de muncă al profesorului dat abuziv afară din sistem, obligat să presteze altfel de muncă. Inspectorul Scolar General a dat postul respectiv vacant încălcȃnd legislaţia în vigoare, fără a avea acordul consiliului de administraţie al şcolii.
ISJ-Prahova se sustrage hotărȃrilor judecătoreşti, deoarece în urma unui proces civil privind liberal acces la informaţie această instituţie ar fi trebuit “să furnizeze petentului urmatoarele informatii de interes public: care au fost cursurile de formare profesionala a cadrelor didactice finantate din venituri publice, organizate si monitorizate de intimat in temeiul art.16 alin.3 lit.h) din OMEN, pentru perioada 2014-2015; numele si prenumele cadrelor didactice din judetul Prahova, care sunt formatori, care pot sustine cursuri cu fonduri europene pentru alti formabili din invatamant ; numele si prenumele cadrelor didactice din judetul Prahova care sunt formatori si care au fost invitati sa sustina cursuri cu fonduri europene pentru alti formabili din invatamant. (Document: Hotarâre 64/2016 21.01.2016). Niciodată ISJ-Prahova nu a dus la îndeplinire această hotărȃre.
Dovada săvȃrşirii infracţiunilor la Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunt pentru unităţile de învăţămȃnt preuniversitar, din data de 19.07.2017, este inregistrarea audio-video, din timpul concursului, care s-a desfăşurat la sediul Colegiului Tehnic “Toma Socolescu”, Ploieşti, înregistrare la care, în calitate de candidat, nu am avut acces. Menţinȃnd aceeaşi atitudine de sfidare a legii, ISJ-Prahova a numit o comisie de rezolvare a contestatiilor condusă de inspectorul şcolar general adjunct Horia Victor Toma, care se afla în conflict juridic cu mine, dumnealui fiind acela care a semnat mai multe intȃmpinări care contin falsuri în Dosarul 197/105/2016. Aşadar, nici reevaluarea nu a fost obiectivă şi corectă, asa cum cere legislatia în domeniu.
Celelalte aspecte la care am făcut referire sunt susţinute prin acte.
“La proba a), testul grilă, susţinută în data de 17.07.2017, eu am obţinut 46,250 de puncte, iar contracandidata mea, Tăsică Călina, a obţinut un punctaj egal cu 40,000.
La proba b) privind evaluarea CV-ului, atȃt eu, cȃt şi contracandidata mea, Tăsică Călina, am primit acelaşi punctaj, si anume, 46,250 (nota 9,25), deşi conform datelor dintr-una din întȃmpinările depuse la dosarul 1440/105/2017, ISJ-Prahova afirmă că aceasta are gradul didactic II, eu avȃnd gradul didactic I, iar gradul didactic I este un criteriu de departajare al candidaţilor. Mai mult, eu am depus la dosar adeverinţe şi diplome care atestă faptul că am participat la 13 simpozioane şi conferinţe, deci ar fi trebuit să primesc punctaj maxim la această rubrică. Contracandidata mea nu are nici atȃtea simpozioane, nici articole publicate ca şi mine. Solicit reevaluarea CV-urilor, deoarece la concursul din octombrie 2016, doamna Tăsică Călina, a obţinut la proba de evaluare a CV-ului un punctaj de 36,250, adică nota 7,25. Cum a putut doamna Tăsică să acumuleze într-un interval atȃt de scurt puncte pentru a obţine nota 9,25? (CV-ul presupune prezentarea de adeverinţe, diplome, certificate care dovedesc activitatea de formare profesională prin cursuri, publicaţii, participare la simpozioane sau conferinţe etc).
In documentul atasat, la pozitia 309 se vede punctajul din octombrie obtinut la CV de dna Tasica Calina”.
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/07/anexa1a.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/07/anexa-1.pdf” title=”anexa 1″]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/07/anexa2.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/07/anexa3.pdf”]
[pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2017/07/anexa4.pdf”]
Vom reveni si cu alte cazuri pe aceasta tema.
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
Actualitate
Armata SUA va continua transformarea rapidă a tehnologiei, în ciuda bugetului provizoriu
Actualitate
Caseta de directie are probleme si trebuie reconditionata?

Caseta de directie este una dintre cele mai importante piese de pe o masina. indiferent ca este mecanica asistata de o pompa hidraulica, electrica sau electro-hidraulica sau de o coloana electrica, ca este hidraulica sau electrica o caseta de directie face parte dintr-un ansamblu si este in directa relationare cu axul coloana volan, cu conducte sau cablaje, cu pompa sau coloana electrica cu vas de servo si asa mai departe. Dar cel mai important de stiut lucru este ca rolul ei este sa te ajute in virarea masinii, nu sa absoarba socurile gropilor de pe strazi sau sa compenseze cauciucuri uzate, jante deformate, rulmenti care huruie, discuri de frana ovalizate sau alte elemente defecte de pe masina.
Caseta de directie este gandita sa fie protejata de articulatia masinii! Rolul nostru de proprietari de autoturism ce circula pe drumurile publice si raspund de viata sau integritatea celorlalti participanti la trafic fie ei pietoni, conducatori auto sau pasageri este sa pastram masina in conditii tehnice cat mai bune! Ansamblul directie, alaturi de cel de franare au un statut special in reglementarile legale si anume fac parte din elementele de siguranta a circulatiei, daca nu avem grija macar de aceste elemente sa fie in conditii bune suntem un pericol public.
Am facut un studiu si am cautat pe internet pe site-ul RAR serviceurile autorizate din Romania sa repare casete de directie, cel mai mare si cu cel mai mare numar de recenziii de la clienti este service Tureal Steering Solutions din Bucuresti,Sector 1 alaturi de el in capitala mai exista inca trei serviceuri autorizate dar pe internet isi mai fac reclama inca 3 serviceuri neautorizate pentru operatiunea B1.4- reparatie caseta de directie si componentele acesteia. Am sunat la serviceurile neautorizate incercand sa luam un punct de vedere dar unul auzind ca sunt de la ziar a inchis telefonul iar al doi-lea a injurat spunand ca nimeni nu are ce sa-i faca ca au toate autoritatile la degetul mic iar vidul legislativ ce nu confera putere RAR de a face control la atelierele neautorizate le permite acestora sa functioneze iar cand fac greseli grave nu ai de fapt pe cine sa tragi la raspundere. Concluziile le trageti dumneavoastra!
Care sunt simptomele unei casete de directie defecte:
Caseta de directie hidraulica curge, bate sau are joc, caseta de directie electrica bate sau are joc, huruie sau nu mai functioneaza servodirectia, casetele de directie pot merge mai greu sau chiar mai usor doar in una dintre parti. Nu va jucati cu directia caci alaturi de franare sunt cele mai importante elemente de siguranta ale unei masini si pot pune in pericol nu doar pe ocupantii masinii dumneavoastra ci si pe ceilalti participanti la trafic, soferi sau pietoni!
O caseta de directie se poate strica din mai multe motive dar cel mai des intalnite defecte sunt circulatia cu articulatia fata defecta sau dezetansarea burdufelor de protectie aflate pe caseta de directie si pe bieleta de directie.
Cum evitam aceste defecte?
Pentru a afla si opinia unui specialist, am facut o cercetare si am aflat ca in Bucuresti exista cel mai mare atelier specializat in reparatia casetelor de directie din Europa de Est, TUREAL CASETE DIRECTIE, autorizat de RAR pentru reparatii de casete de directie, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu si i-am rugat sa ne spuna ce am putea face pentru a nu ajunge in situatia in care sa platim o suma mare pentru reparatia casetei de directie:
“Pentru a menține siguranța și durabilitatea sistemului de direcție, este esențial ca starea tehnică a articulației față să fie verificată periodic într-un atelier autorizat, dotat cu echipamente capabile să simuleze condițiile reale de drum – denivelări, treceri peste bumpere etc. Evitarea acestor verificări pe baza sfatului unui mecanic care spune că „mai merge și așa” doar pentru că nu dispune de uneltele sau expertiza necesară nu face decât să agraveze problema pe termen lung. Astfel, clientul riscă defectarea ireversibilă a casetei de direcție sau a altor componente costisitoare. Dacă bucșele uzate ar fi încă funcționale, producătorii le-ar proiecta direct în această stare. La fiecare frânare, greutatea vehiculului se transferă spre față, iar elementele menite să protejeze caseta de direcție, motorul și cutia de viteze nu își mai îndeplinesc rolul. Pe termen lung, acest lucru duce la costuri mai mari pentru client, care nici măcar nu-l poate trage la răspundere pe mecanicul ce și-a ascuns nepriceperea sub pretextul că îi protejează bugetul. În realitate, acesta preferă să efectueze doar operațiuni simple și să încaseze bani regulat, evitând reparațiile mai complexe ce ar necesita realinierea geometriei roților – un serviciu pentru care nu este pregătit.
În plus, verificarea periodică a burdufurilor de protecție este crucială. Acestea trebuie să fie etanșe, astfel încât atunci când sunt apăsate, să transmită mișcarea și către celălalt burduf, semn că aerul rămâne sigilat în interior. Problema reală nu este pierderea aerului, ci infiltrarea particulelor străine care pot compromite funcționarea casetei de direcție.” Multumim domnului Dorel Grab – Director General TUREAL CASETE DIRECTIE care a avut amabilitatea de a ne transmite aceste sfaturi.
Cat de grav este un defect la caseta de directie si cum trebuie sa procedez pentru reparatie?
In primul rand trebuie sa ne selectam un atelier specializat si autorizat RAR care sa raspunda de calitatea lucrarilor prestate. Pentru asta acel atelier trebuie sa aiba autorizatia RAR B1.4 unde B1 INSEAMNA AUTORIZARE PENTRU REPARATIILE COMPONENTELEOR AUTO IAR PUNCTUL 4 INSEAMNA SISTEMUL DE DIRECTIE. Au voie sa umble in caseta de directie alte serviceuri care nu au aceasta autorizare? NU! Pentru ca daca doresc sa se autorizeze trebuie sa faca dovada a doua lucruri simple: ca au documentatia de la producator, uneltele necesare si desigur testere profesionale pentru a verifica si elimina eventualele greseli si riscuri. Taxa catre RAR este de 80 lei/an, deci nu luati in considerare scuza ca din aceasta cauza nu se autorizeaza, realitatea este ca fac experiente pe siguranta noastra a tuturor!
Ulterior sunam, facem programare si incercati sa eliminati si cauzele care au dus la aceasta defectare a casetei de directie. Piesa noua fiind foarte scumpa in comparatie cu costul de 10-15% din valoarea piesei noi in cazul reconditionarii casetei de directie!
-
Exclusivacum 2 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum o zi
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 4 ore
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ploiești: Cătălin Stavri, pseudo jurnalistul-mafiot în serviciul primarului Volosevici – O analiză amplă a rețelei de corupție
-
Exclusivacum 4 zile
Apocalipsa „Portocalei” – inculpatul Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul infractor sub asediul justiției
-
Exclusivacum 2 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Turnul Babel al fraudei imobiliare: Cristi Ciolan, pionul necunoscut din scandalul White Tower & City Gate