Connect with us

Actualitate

Un rechizitoriu pentru numita Kovesi Codruța Laura

Publicat

pe

„În fapt, se rețin următoarele cu privire la numita Kovesi Codruța Laura, în prezent procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA):

A fost numită la conducerea Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în anul 2006, în pofida avizului negativ primit din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care, pe bună dreptate, a considerat că numita nu are pregătirea și experiența profesionale cerute de funcția de procuror general al României. CSM și-a întemeiat decizia pe caracterul submediocru al activității prestate de Kovesi Codruța Laura la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu unde, în clasamentul rezultat ca efect al evaluării procurorilor din anul 2005, a ocupat doar locul 10 din 16.

Există suspiciunea rezonabilă că factorii determinanți în numirea lui Kovesi Codruța Laura ca procuror general al României au fost esențialmente extraprofesionali, cu precădere politici. Suspiciunea este întemeiată pe legăturile de prietenie dintre tatăl numitei, Lascu Ioan, la acea vreme prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș, funcție pe care o ocupa încă din anul 1980, și lideri ai fostului PDL aflat la guvernare în anul 2006, precum și pe statutul de colegă de studenție cu Emil Boc, pe care împricinata l-a avut.

Activitatea lui Kovesi Codruța Laura la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu s-a remarcat prin nimic deosebit în planul înfăptuirii Justiției. Marile cazuri ale perioadei postrevoluționare, precum dosarul Revoluției sau cel al Mineriadei din 13-15 iunie 1990, au continuat să zacă în fișetele procurorilor, numita fiind chiar atenționată public de președintele de atunci al României pentru această situație intolerabilă.  În același timp, Kovesi Codruța Laura a fost acuzată public de foști procurori din subordine de tergiversarea altor anchete mari, ca, de exemplu, privatizările strategice.

În pofida acestor date ale stării de fapt, printr-un troc politic încheiat de președintele și de prim-ministrul de la acea vreme, în luna aprilie 2013, Kovesi Codruța Laura este numită în funcția de procuror-șef al DNA, mandat reînnoit, în anul 2016, de noul președinte al României. În patru ani de mandat în fruntea Direcției, Kovesi Codruța Laura deturnează activitatea DNA de la scopul prevăzut de lege și de Constituție, în speță înfăptuirea Justiției, către eliminarea de pe piața politică și economică a unor politicieni și oameni de afaceri. Latura materială acestei deturnări constă în fabricarea de dosare penale cu probatorii precare, în utilizarea excesivă a măsurii arestării preventive în aceste cazuri, precum și în impunerea unor măsuri de control judiciar în cazul unor politicieni, măsuri care nu servesc stabilirii vinovăției sau a nevinovăției inculpaților, ci doar îndepărtării acestora din funcția publică în care au fost aleși de cetățeni.

În fapt, sub conducerea numitei, lupta anticorupție se transformă într-o vânătoare de vrăjitoare intens mediatizată, care nu are nicio legătură cu Justiția, ci ține exclusiv de lupta pentru puterea politică. Susținem aceste acuzații cu probe care au caracter public: dosarele penale întocmite de DNA și încheiate cu achitări definitive la instanță (cazul „Dan Radu Rușanu”), ori cu acele dosare atât de absurde și de prost întocmite, încât au fost clasate de procurorii DNA înșiși (cazul ”Ponta-Șova-Turceni-Rovinari”).

Pentru a-și atinge aceste obiective care înfrâng normele democratice ale unui stat de drept, numita Kovesi Codruța Laura a constituit ad-hoc un grup de imixtiune în gestionarea puterii politice legitime, împreună cu membri ai conducerii Serviciului Român de Informații precum generalii Coldea sau Dumbravă, ori cu politicieni asupra cărora planează suspiciunea rezonabilă că ar avea legături strânse cu serviciile secrete. Probe în acest sens sunt dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic, din serialul „Noi suntem statul”, publicat în „Evenimentul Zilei”, precum și mărturiile fostului deputat PSD, omul de afaceri Sebastian Ghiță, afirmații confirmate de alte figuri publice. Grupul a utilizat în mod abuziv competențele legale și mijloacele tehnice ale SRI pentru a întocmi dosare penale ori a șantaja politicieni, oameni de afaceri și magistrați, operațiuni prin intermediul cărora jocul politic și electoral, așa cum este el normat de Constituție și de legile țării, a fost grav afectat.

În exercitarea mandatului de procuror-șef al DNA, Kovesi Codruța Laura a acționat ca un actor politic orientat către operațiuni de imagine publică, și nu ca un magistrat al cărui rol este înfăptuirea Justiției. Cele mai elocvente fapte care conduc la această concluzie sunt dosarul penal deschis membrilor guvernului pentru adoptarea Ordonanței 13/2017, și repetatele declarații publice care, prin conținutul lor politic, au excedat cadrul activității specifice puterii judecătorești. O dovadă indirectă a caracterului esențialmente politicianist al activității numitei o reprezintă afirmațiile mincinoase ale acesteia, făcute, în spațiul public, cu privire la contactele pe care le-a avut cu politicieni, precum și cu privire la caracterul înregistrărilor difuzate de România TV, în care Kovesi Codruța Laura le cerea procurorilor din subordine să accelereze cercetarea penală a unor dosare de politicieni importanți, chiar cu prețul nerespectării întocmai a normelor de procedură penală.

De asemenea, există suspiciunea întemeiată că, în relația cu procurorii din subordine, Kovesi Codruța Laura are un comportament abuziv, discreționar. Criteriile de evaluare a activității procurorilor DNA de către persoana care îi conduce, precum și promovările corelative acestora, au în vedere doar fidelitatea față de numită și disponibilitatea permanentă de a executa ordinele acesteia. Susținem aceasta prin probele directe furnizate de procurorii Mihaela Iorga Moraru și Doru Țuluș, magistrați cu rezultate importante în activitatea anticorupție, împotriva cărora Kovesi Codruța Laura a pornit o acțiune disciplinară al cărei scop vădit este răzbunarea. De asemenea, susținem aceasta prin probe indirecte, precum simpla prezență în corpul procurorilor DNA a unor persoane care nu au dovedit că dețin calitatea morală (Negulescu-„Portocală”) ori profesională (în cauză, prin ultimele date ale realității, se poate regăsi Jean Uncheșelu) de a ocupa demnitatea de magistrat anticorupție.

Apreciem, în baza celor expuse mai sus, că numita Kovesi Codruța Laura se dovedește o sinteză a tuturor tipurilor de ticăloșie postdecembristă: minte cu seninătatea unui prezentator de la TVR-ul anului 1990, sfidează legea și instituțiile cu un tupeu demn de un baron FSN-PDSR-PSD și se comportă cu subordonații precum ultimul ofițer de securitate pensionat, cu regrete, de Virgil Măgureanu, și recuperat de Sorin Ovidiu Vântu, ca responsabil cu managementul intern la FNI.

Pe aceste temeiuri, solicităm ministrului Justiției și președintelui României punerea de urgență în mișcare a acțiunii de demitere a numitei Kovesi Codruța Laura din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Apreciem că orice întârziere în aplicarea acestei măsuri afectează grav nu doar credibilitatea Justiției din România, ci și stabilitatea instituțională a acesteia. Asupra eventualului caracter penal al faptelor expuse lăsăm organele în drept să se pronunțe”.

Acest rechizitoriu poate purta semnătura tuturor românilor obișnuiți să gândească cu mintea proprie și să privească realitatea și dincolo de grilajul obsedant al unui haștag. (Evz.ro).

 

 

 

Actualitate

Aștept să apară și aplicația pentru tinerii netalentați care vor să fie filozofi

Publicat

pe

De

Dimineața asta începuse bine. Eram fericit. Apoi m-a mâncat să pornesc televizorul. Delir maxim. Marius Moga și Sebastian Dobrincu (pentru care am un respect mare) prezentau oficial un soft care te ajută să înregistrezi orice piesă cu vocea oricărui om.

Practic poți înregistra oribil o voce, iar apoi o corectezi și o faci să sune ca a lui Meat Loaf. Dacă ăsta este viitorul muzicii… mă bucur că nu mai am chiar mult de trăit. Spuneau cu atâta mândrie că poți să auzi cum sună piesa ta cu vocea lui Taylor Swift. De ce ai vrea să auzi asta? De ce să mă intereseze cum ar suna Metallica cu Bruce Dickinson la voce?

Știu că e la mare modă ca lumea să spună despre tine că ești „elitist” atunci când nu accepți orice căcat muzical ce-ți este aruncat în față. În cazul ăsta doresc din suflet să fiu numit „elitist”.

Aștept să apară și aplicația pentru tinerii netalentați care vor să fie filozofi: tu spui tâmpenii, aplicația le dă o formă, iar tot ce mai ai de făcut este să alegi „stilul” – Kant, Sartre, Nietzsche etc.

Și ca să fiu și mai elitist: niciun muzician real nu va înregistra cu astfel de petarde tehnologice. De la Tom Jones la James Hetfield și de la Beth Heart la Myles Kennedy. Vor intra în studio și vor înregistra zeci de variante pentru fiecare piesă. Voci reale, cu emoție, trecând prin diverse stări, modificând liniile vocale etc.

Alin Dincă

Citeste in continuare

Actualitate

„Ceea ce am vazut eu la Spitalul Judetean a fost un miracol”

Publicat

pe

De

„Îi mulțumesc medicului chirurg Dan Oprea, șeful Secției Chirurgie Generală II de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu Ploiești, pentru modul în care a descris ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani în acest spital.
Împreună cu doctorul Bogdan Cristian Nica, am reușit transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești într-unul dintre cele mai moderne și bine dotate spitale județene din țară. Avem un plan cu spitalul și ne ținem de el.
Schimbarea de la spital este garanția faptului că împreună – Bogdan Cristian Nica primar al Ploieștiului și eu președinte al Consiliului Județean Prahova – putem realiza lucruri extraordinare pentru ploieșteni”.
Citeste in continuare

Actualitate

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”.

Publicat

pe

De

Momentul istoric actual global este deseori descris ca un posibil început al unui al treilea război mondial. Argumentul principal e războiul Ucrainian dintre Rusia și Occidentul Colectiv prin Ucraina ca proxy.

Rușii au vorbit până de curând doar de o „operațiune militară specială”. Conflictul intern din Palestina sau Israel oricât de violent și de comentat este nu prea are nimic de-a face cu un război mondial. Alte conflicte locale din Africa, Asia, America de Sud (Venezuela – Guyana) rămân totuși niște conflicte locale deși au în spate hegemonul american, Franța (în Africa) și Rusia – China – Iran (BRICS). Loviturile de stat și conflictele din Africa au totuși în comun cea de-a doua eliberare, cea adevărată, de sub dominația și exploatarea la sânge colonială occidentală.

Momentul istoric actual pare mai degrabă să fie punerea în operă, în practică a teoriilor lui Samuel Huntington din faimoasa sa carte „The Clash of Civilizations. Remaking of World Order” din 1996, tradusă, citită și apreciată în toată lumea. Aceasta este demonstrația convingătoare a celebrului autor francez Laurent Guyénot din „Les États-națions, c’est fini? La nouvelle geopolitique multipolaire”. Trăim de fapt un nou moment revoluționar comparabil cu 1848 sau chiar cu acela al revoluțiilor americană (1776) sau franceză (1789) de la sfârșitul secolului al XVIII-lea?

„Statele-națiune, așa cum le concepem astăzi, sunt o invenție europeană impusă ca model restului lumii în secolul al XIX-lea, câteodată cu mari lovituri de creion trasate cu rigla pe hărți, în disprețul identităților și rivalităților etnice. Acest decupaj al lumii în State-națiune nu a șters alte realități, faptul că anumite puteri cum sunt Rusia și China sunt State-multinaționale și nu State-națiune, chiar dacă ele posedă cartea de identitate de națiune la Națiunile Unite, la ONU.

Teza după care Statele-națiuni vor pierde rolul lor central în geopolitica mondială este apărată de Samuel Huntington în „Ciocnirea civilizațiilor”, apărută în 1996 și tradusă în lumea întreagă. Este o carte excelentă și chiar indispensabilă. Proasta sa reputație vine în parte de la titlu și de la exploatarea sa de neconservatori. Să notăm mai întâi că articolul publicat de Huntington în Foreign Affairs în 1993, cartea nu este decât o versiune augmentată, avea titlul „The Clash of Civilizations?” cu un semn de întrebare.” (Laurent Guyenot – Statele națiune, s-a terminat? Noua geopolitică multipolară, mai 2024, lesakerfrancophone.fr)

Laurent Guyenot merge mai departe: „Insist: nu putem înțelege politica externă americană din ultimele două decenii dacă nu luăm în considerare deturnarea geostrategiei imperiale tradiționale americane de neoconservatori. Marea viclenie a neoconservatorilor a fost să o drapeze în imperialism «civilizator» american pentru a împinge Statele Unite să distrugă Statele arabe inamice Israelului. Succesul lor cel mai spectaculos este acela de a fi obținut de Bush junior ceea ce tatăl său, care îi numea «nebuni», le-a refuzat în 1991: invazia Irakului și răsturnarea lui Saddam Hussein. Bush tatăl a respectat mandatul consiliului de securitate al ONU alungându-l pe Saddam din Kuweit, și și-a justificat refuzul său de a invada Irakul prin voința de a construi o «nouă ordine mondială» bazată pe dreptul internațional (discursul din 11 septembrie 1990 în fața Congresului). Și nici un președinte american nu a pus atâta presiune asupra Israelului în numele rezoluțiilor ONU, cum a făcut-o Bush tatăl prin secretarul său de stat, James Baker […]

Noua ordine mondială anunțată de Huntington este aproape aceeași cu cea pe care o susține Vladimir Putin: multipolaritatea, adică o lume organizată pe sfere civilizaționale, fiecare fiind centrată pe un stat far (core state în versiune originală) care asigură securitatea regională. „Lumea, a prezis Huntington, va găsi o ordine pe baza civilizațiilor, sau nu va găsi deloc”, „o nouă ordine mondială organizată pe baza civilizațiilor va apare. Societățile care au afinități culturale cooperează unele cu altele; tările se regrupează în jurul Statelor-far ale civilizației lor”. În această nouă configurație, previne Huntington „Occidentalii trebuie să admită că civilizația lor este unică dar nu universală și să se unească pentru ca să-i redea vigoarea împotriva provocărilor puse de societățile non-occidentale. Vom evita un război generalizat între civilizații dacă, în lumea întreagă, șefii politici admit că politica globală a devenit multicivilizațională și cooperează pentru a prezerva această stare de fapt” (Laurent Guyénot, op. cit)
„Rusia trebuie considerată ca un Stat-far al lumii ortodoxe și ca o putere regională esențială, care are interese legitime de securitate la frontierele sale din sud” „și în sfârșit și mai ales, trebuie admis că orice intervenție a Occidentului în afacerile altor civilizații este probabil cea mai periculoasă cauză de instabilitate și de conflict generalizat într-o lume a civilizațiilor multiple” (Samuel Huntington – Ciocnirea civilizațiilor, op. cit)

Analiza lui Laurent Guyénot bazată pe The Clash of Civilizations de Samuel Huntington este mult mai întinsă, analizează între altele și lumea arabo-musulmană ca o mare civilizație și de aceea merită să revenim asupra subiectului. Cei cu adevărat interesați pot merge direct la sursele citate și la bibliografia extinsă a lui Laurent Guyénot.

Petru Romoșan

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 minute ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Devalizare de proporții prin vânzarea ilegala a peste 15 ha de teren/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (III)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv14 minute ago

Brinzi Bogdan Florin , „bunul samaritean” care doreste schimbarea Orașului Comarnic/Conflict de interese si pacalirea bisericii si a enoriasilor

Brinzi Bogdan Florin  este un „bun samaritean” care timp de trei ani de zile, in calitate de consilier local, s-a...

Exclusiv14 minute ago

Prahova paradisul ilegalitatilor: spălare de bani, tranzacții fictive, intabulari ilegale, tunuri imobiliare, dosare penale blocate in sertar (I).

Intabularile ilegale din dosarul Fermei Dacilor și din escrocheria White Tower  au scos la iveala o practica generalizata in tot...

Exclusiv15 minute ago

FSANP: „Răspundem înzecit la atac și sfidare. Dacă o considerați amenințare, luați-o ca atare!?/”Stați departe de abuzuri”

„FSANP s-a reîntregit. Sindicatele din Penitenciarele: Botoșani, Târgșor și Ploiești au făcut posibilă reîntregirea uneia dintre cele mai vizibilei și...

Exclusiv23 de ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv23 de ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusiv2 zile ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv4 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv4 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv4 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv5 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv5 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv5 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv5 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv