Connect with us

Actualitate

Administrația Trump se gândește dacă să livreze sau nu arme defensive Ucrainei

Incisiv

Publicat

pe

Emisarul special american pentru Ucraina, Kurt Volker a declarat că administrația Trump se gândește dacă să livreze sau nu arme defensive Ucrainei. Aflat la Paris, Volker a explicat, într-un interviu pentru radio Europa Liberă, Current TimeTV și Vocea Americii, că această măsură ar ajuta Ucraina să se apere, „dacă Rusia încearcă să facă noi mișcări împotriva teritoriului ucrainean”. „…Rusia este deja în Ucraina și este bine înarmată. Sînt mai multe tancuri rusești acolo, decât în toată Europa de vest la un loc”, la care se adaugă prezența militară masivă a Rusiei la granița, cu Ucraina, Din acest motiv, Moscova nu ar avea de ce să se simtă provocată de posibile livrări americane de arme, care ar da însă Ucrainei o șansă de a se apăra, a mai spus emisarul special american pentru Ucraina. (Cerasela M.)

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Ceea ce a facut precedentul guvern, ca derapaj, baietii noi si „onesti” sublimeaza: amplifica derapajul

Publicat

pe

De

Dacă ,,omul de rând” al lui Iohannis este cel care joacă golf miercurea la Clubul Diplomaților sau cel care nu reușește să justifice cum trăiește, cu familia lui, cu 3000 de lei pe lună, da, în acest caz Iohannis are dreptate: pentru ,,omul lui de rând”, impactul deciziei S&P nu va fi măsurabil, întrucât omul LUI de rând nu plătește golful sau pe cei care îi cară crosele, costurile fiind acoperite de la buget. #rating. Am detaliat, mai jos precizeaza analistul Radu Teodor Soviani:

,Pentru omul de rând, impactul revizuirii S&P nu va fi măsurabil”. Iohannis când dă testul PISA?
Sau despre ,,omul de rând” al lui Iohannis în comparație cu ,,omul LUI de rând”. Tare sunt curios ce înțelege domnul Klaus Iohannis prin ,,omul de rând”. Pentru că din declarația lui de după reducerea perspectivei de rating suveran al României, de la ,,stabilă” la ,,negativă” de către cea mai mare agenție de rating din lume – S&P îmi apare ca o necesitate ca domnul Klaus Iohannis să dea, până de Crăciun, testele PISA.
Dacă ,,omul de rând” al lui Iohannis este cel care joacă golf miercurea la Clubul Diplomaților sau cel care nu reușește să justifice cum trăiește, cu familia lui, cu 3000 de lei pe lună, da, în acest caz Iohannis are dreptate: pentru ,,omul lui de rând”, impactul deciziei S&P nu va fi măsurabil, întrucât omul LUI de rând nu plătește golful sau pe cei care îi cară crosele, costurile fiind acoperite de la buget.
Pentru că omul de rând începe deja să plătească prețul retrogradării dispuse CORECT, dar pentru motive expriamte ERONAT, de către S&P. Dobânda ROBOR a urcat astăzi la cel mai înalt nivel din luna septembrie (ROBOR la 3 luni este de 3,09% și va mai urca în continuare). Doar în ultimele 10 zile, ROBOR la trei luni s-a majorat de la 2,99% la 3,09%, cu 0,1 puncte procentuale (ceea ce înseamnă o majorare a costurilor cu dobânzile, în numai 2 săptămâni, cu aproape 3,5%). Majorare pe care o simte omul de rând, dar pe care nu o simte OMUL LUI DE RÂND. Asta mușcă din venitul disponibil al omului de rând, are un impact măsurabil și nu are niciun impact asupra omului LUI de rând, cel care joacă golf pe bani publici sau cel care nu își poate justifica traiul de zi cu zi. Oamenii LUI de rând.
Nu este însă prima oară când Iohannis se exprimă prost. Dacă ar fi spus că omului de rând nu îi pasă de retrogradarea S&P, poate ar fi avut dreptate. Dar Iohannis minte categoric spunând că impactul modificării perspectivei de risc (înrăutățire) nu este măsurabil pentru omul de rând. Este chiar foarte măsurabil. Modificarea dobânzilor din piața monetară este o primă măsură.
Așa cum și costurile crizei sunt măsurabile sau costurile subordonării politice ale BNR în apărarea nivelului de curs de 4,8 lei până la turul II al prezidențialelor, ca să se realeagă Iohannis. Peste un miliard de Euro a risipit BNR în luna noiembrie din rezerva valutară, ca să îi sufle în spate (respectiv în ceafă), candidatului Iohannis.
Dar proababil că Iohannis a primit o informare de la SRI și s-a considerat informat și anume că omul de rând nu este impactat măsurabil de decizia S&P.
Altceva, în afară de faptul că decizia S&P are un impact măsurabil asupra omului de rând este la fel de important. Am detaliat ieri pentru psnews, și reiau aici comentariul și anume:
Motivul real al reducerii perspectivei de rating este ca economia a fost gestionata prost de vechiul guvern si este gestionata si mai prost de actualul guvern.
Reducerea perspectivei de rating a Romaniei de catre cea mai importanta agentie globala, S&P, de la stabil la negativ (si la doar un pas de retrogradarea la categoria JUNK – respectiv – recomandat pentru investitii cu grad ridicat de risc), este o decizie corecta din punct de vedere al fundamentelor macroeconomice, dar care subliniaza proasta gestionare a finantelor publice din prezent, nu din trecut. In evaluare, S&P face atat erori de judecata cat si aprecieri politice eronate, insa asta conteaza mai putin pentru ca important este nu cum ajunge S&P la concluzii ci concluzia la care ajunge, iar concluzia este una corecta: cei care vor investi in Romania vor solicita dobdanzi mai mari, intrucat perspectiva de risc s-a majorat si pe buna dreptate. Ca sa sumarizez, este o decizie corecta, dar din motive diferite decat cele invocate public de S&P.
In privnita gestionarii relatiei cu S&P guvernul actual da dovada de o lasitate infioratoare: parca si-au dorit aceasta retrogradare, parca au vrut-o cu tot dinadinsul pentru a da vina pe greaua mosternire si relevant pentru acest lucru este ca actualul guvern a reusit sa determine analistul S&P sa insereze chiar de la inceput o fraza politica, care nu isi avea locul si oricum este fara sens.
Fraza la care ma refer, plina de politica si subtire din punct de vedere economic este urmatoarea: ,,deviatiile de cheltuieli mari facute de guvernul precedent au fortat actualii lideri sa revizuiasca in sus tintele de deficit pentru 2019 si 2020, fata de incetinirea economiei. Majorarile de salarii si pensii vor contribui la largirea deficitului de cont curent in 2020, deja substantial. Presupunem ca vor incepe masuri de consolidare fiscala anul urmator, dar structura rigida a bugetului si mediul politic volatil aduc riscuri pentru acest scenariu”.
In primul rand ca nu e vorba despre deviatii de cheltuieli ale ,,precedentului guvern” ci ale precedentilor lideri, care in esenta, sunt aceiasi. Guvernul a pus in practica politica decisa de parlament, iar parlamentul nu s-a schimbat. Majorarile de salarii si pensii au trecut fara nicio problema de Presedintele Romaniei, care mai mult, a castigat alegerile prezidentiale cu promisiunea sa si a noului guvern ca vor continua majorarile de salarii si pensii, conform calendarului. Deci ceea ce a facut precedentul guvern, ca derapaj, baietii noi si onesti sublimeaza: amplifica derapajul.
Iată și promisiunea lui Iohannis cu care a câștigat alegerile și care a stat la baza deciziei de înrăutățire a perspectivei de rating:


Revizuirea deficitului bugetar in sus este pusa de analistii S&P pe seama incetinirii economiei (ceea ce se intampla oricum) dar, aici este partea a doua politica – vechiul guvern poate sa sustina, neconvingator, ca deficitul lui ar fi fost mai mic, ba poate chiar ar fi reusit sa raporteze un deficit mai mic de 4,4%. Tineti minte ca la anuntul rectificarii, prima tinta de deficit a noului guvern era de 4%, iar acum este deja 4%. Or, noul deficit reflecta in esenta politica NOULUI GUVERN, si nu mai reflecta pe a vechiului. Cum poate demonstra S&P ca deficitul nu ar fi fost, spre exemplu, 3,5% in 2019 daca ramanea vechiul guvern?
În al treilea rand: cum poate sa creada S&P ca va fi redus deficitul bugetar de la 4,4% in 2019 pana la 3,6% in 2020, de noul guvern, asa cum si-a asumat? Raspunsul este simplu: NU CREDE. Si are si motive sa nu creada: deja noua majoritate ia masuri pentru adancirea deficitului (parerea mea este ca va fi dublu fata de cel estimat in 2020, de 3,6%, respectiv aproape 7%).
Si eu, si S&P stim ca masura eliminarii supra-accizei si cea anuntata a abrogarii taxei bancare, pe telecomunicatii etc (din OUG 114) sunt de natura SA MAJOREZE deficitul, nu sa il scada. Acesta motivul real al reducerii perspectivei de rating. economia a fost gestionata prost de vechiul guvern si este gestionata si mai prost de actualul guvern. S&P retrogradeaza economia pentru ce face actualul guvern (care nu face nimic bun) nu pentru ce a facut vechiul guvern (care a facut multe lucruri proaste).
Si inca ceva: daca guvernul asta nou ar fi avut ceva minte, l-ar fi recuzat pe analistul S&P. va reamintesc, ca in martie, acelasi analist a avut motive solide sa retrogradeze perspectiva, dar guvernul de atunci, nu cu mult mai inteligent, dar mai atent, a facut apel la decizia analistului Si a castigat acest apel, prin urmare, perspectiva de rating ramanand nemodificata pana azi, cand reflecta rezultate si promisiunile actualului guvern. Era un motiv suficient de recuzare a analistului, doar ca actualul guvern, iresponsabil, nu si-a dorit recuzarea analistului (care in esenta ajunge la o concluzie corecta, la fel cum ajungea si in martie 2019) dar de data asta vine si cu comentarii politice).
In orice caz, dupa admiterea apelului din martie 2019, cand analistul si-a inghitit dorinta de modificare a perspectivei, este foarte clar ca judecata sa a fost intunecata iar intunecarea judecarii a fost chiar alimentata politic de actualul guvern, subliniez, chiar daca ajunge la o concluzie corecta, dar pentru motive diferite, pe care analistul nu le spune in clar: actualul guvern gestioneaza si mai prost econonomia Romaniei fata de guvernele anterioare, care au gestionat-o TOT prost. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Judecatorii ICCJ sunt fierti pe un membru CSM

Publicat

pe

De

Nu avem ce sa facem, dar si astazi trebuie sa vorbim putin despre judecatoarea Mariana Ghena din CSM. Caci, din ce am auzit noi, aceasta a declansat furia in randul colegilor sai de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei care au trimis-o in Consiliu. dezvaluie Lumea Justitiei. Sa vedeti ce mesaje circula printre judecatorii ICCJ, sa vedeti ce e la gura acestora in legatura cu Mariana Ghena. Motivul supararii, si pe buna dreptate credem noi, are legatura cu pozitia lui Ghena in cazul alegerilor pentru noua conducere a CSM pe anul 2020. De fapt, cu pactizarea Marianei Ghena cu tabara pucistilor si procurorilor din CSM, aceasta ajungand sa voteze impotriva numirii la sefia CSM a judecatoarei Nicoleta Tint, judecatoare cu grad de curte de apel, si facand astfel jocurile celor care il vor presedinte CSM pe Mihai Balan, judecator cu grad de judecatorie, judecator pe care de altfel Ghena l-a si votat. Tocmai asta a dat nastere rascoalei judecatorilor ICCJ impotriva Marianei Ghena. Acestia s-au simtit tradati de reprezentanta lor, fiind siderati ca Ghena ar fi de acord ca niste judecatori de la instanta suprema sa fie reprezentati de un judecator cu grad de judecatorie. Si nu orice fel de judecator, ci de unul pe care nu il recomanda nimic pentru aceasta functie, si care s-a facut remarcat facandu-i umbra mult mai versatului Bogdan Mateescu. Revenind la Mariana Ghena, va spuneam ca mesajele care circula intre judecatorii ICCJ sunt devastatoare la adresa ei. De cateva dintre ele am auzit si noi si fac raportare la gestul lui Ghena ca fiind unul “rusinos”. Mai grav pentru Ghena este altceva. Si anume ca printre magistratii de la instanta suprema ar fi aparut voci care cer sa se analizeze posibilitatea revocarii Marianei Ghena din CSM. Asa vorbeste lumea pe Batistei.

Noi credem ca judecatorii ICCJ au perfecta dreptate. Ceea ce a facut Mariana Ghena, votand ca presedintele CSM sa fie un judecator de judecatorie inaintea altor magistrati cu grad de curte de apel sau tribunal, este intr-adevar umilitor la adresa magistratilor ICCJ. Magistrati de care iata Mariana Ghena nu a mai tinut cont, fiind mai preocupata de jocurile de putere din Consiliu. Nu stim ce a patit aceasta judecatoare, mai ales ca in ultimii doi ani a avut o prestatie aproape fara repros. Si ne referim desigur la prestatia din CSM, nu la cea de pe vremea in care activa la ICCJ, despre care Lumea Justitiei a scris pe larg. Ce s-o fi intamplat cu ea de a ajuns sa ia asemenea decizii, gresite din punctul nostru de vedere? Sa fie liberul arbitru sau altceva? Nu stim… Oricum, fiecare doarme cum isi asterne. Daca ea asa crede ca e bine sa faca, atunci asa sa faca, dar apoi sa isi asume consecinetele si posibilele actiuni declansate de colegii sai de la ICCJ impotriva ei. Adica, revocarea despre care vorbeam mai sus. Deci daca e bal, bal sa fie! Din nou trebuie sa va spunem: noi am comandat deja popcorn. (Sava N.).

Citeste in continuare

Actualitate

Direct de pe scenă, la numărat pensii. Cum a fost parașutată la Ministerul Muncii, o progenitură de laborator, marca Hava-Roman

Publicat

pe

De

(Preluare Ancheteonline):
Noua putere se grăbește să-și numească clientela politică în funcții publice după ce au golit de PSD portofoliile din ministere și Guvern. Binențeles, tot pe metode veche utilizată de ”ciuma roșie” și blamată de PNL, dar pe vremurile uitate ale opoziției. Baronii locali își trimit progeniturile în înaltele funcții ”nobiliare”, de secretari de stat, directori diretori generali, în ministere, pe alese și pe interese.
Ne-am aștepta ca mai marii județelor din PNL să trimită la Capitală, în fruntea statului român, oameni bine pregătiți, instruiți, cel puțin cu față de profesionist. Mai ales că liberalii au trâmbițat ani de zile dictonul incompetenței pesediste, urlînd neîncetat politizarea instituțiilor. Dar cu ce ne-am ales după venirea Guvernului Orban?.
Mergem pe un caz concret: Căpetenia sa, Mircea Hava, mai marele liberalilor din Alba l-a trimis secretar de stat la Ministerul Muncii, pe pajul său de curte, Alin Ignat, o progenitură inocentă de doar 30 de ani, care are însă o calitate politică incontestabilă: este finul gălăgiosului deputat Florin Roman, unul dintre cei care a patentat acuzația de nepotism la adresa PSD. Ce-l mai recomandă pe acest tânăr pentru acest post cu greutate din Ministerul Muncii ? Poate, calitatea lui de președinte al TNL Alba, poate cea de consilier local Alba Iulia, dar nu în ultimul rând, vocea și talentul muzical pe care le deține. Poate întreaga asa carieră de om de afaceri, lăudată de nașul său, Florin Roman, el deținând o cafenea de cartier.
Dar, este de adus în atenția publică și faptul că, în întreaga și laborioasa sa carieră politică, el s-a remarcat printre tinerii liberali prin inclinația sa către muzică, el exprimând-se foarte ușor, în fața electoratului său, în sunete și versuri, așa cum ne arată unele videoclipuri care circulă, viral, pe internet. Pe pagina lui de Facebook, virale sunt și imagini angelice cu ministrul Violeta Alexandru, umăr la umăr, apropiați și zâmbitori, de remarcat fiind și laudele pline la substanță la adresa titularului de la Muncă( tot de pe fb lui personal).
De asemenea, în multele sale laudatio, este menționat și primarul interimar al municipiului Alba Iulia, Paul Voicu, șeful său pe linie administrativă, tânărul Ignat, reușind să nu uite pe nimeni în pelerinajul sentimentelor publice manifestate față de ”prorocii„ lui politici. Și, nu în ultimul rând, o informație interesantă: mama lui Ignat a fost numită, de curând, inspector general adjunct pe județul Alba. Pe bune?!

Citeste in continuare

Parteneri

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate6 ore ago

Ceea ce a facut precedentul guvern, ca derapaj, baietii noi si „onesti” sublimeaza: amplifica derapajul

Dacă ,,omul de rând” al lui Iohannis este cel care joacă golf miercurea la Clubul Diplomaților sau cel care nu...

Actualitate6 ore ago

Judecatorii ICCJ sunt fierti pe un membru CSM

Nu avem ce sa facem, dar si astazi trebuie sa vorbim putin despre judecatoarea Mariana Ghena din CSM. Caci, din...

Actualitate6 ore ago

Direct de pe scenă, la numărat pensii. Cum a fost parașutată la Ministerul Muncii, o progenitură de laborator, marca Hava-Roman

(Preluare Ancheteonline): Noua putere se grăbește să-și numească clientela politică în funcții publice după ce au golit de PSD portofoliile...

Actualitate6 ore ago

ORBAN SI PNL, DESPRE ASUMAREA RASPUNDERII: ”EXERCITAREA ABUZIVA DUCE LA INCALCAREA SEPARATIEI PUTERILOR”

(Preluare Inpolitics): Premierul Ludovic Orban a anunțat că, pînă la începutul săptămânii viitoare, va decide dacă își asumă răspunderea pentru...

Actualitate6 ore ago

„Vezi ca ți s-a sters rujul și s-ar putea ca unii chiar să te ia drept mascul…”.

După ce europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut-o veninoasă șj ticăloasă pentru că și-a permis să critice comportamentul lui Marin Ceaușescu...

Actualitate6 ore ago

Ludovic Orban minte! De îngheață apele

Constituția spune că o asumare de răspundere se poate solda cu introducerea unei moțiuni de cenzură din partea opoziției. Tot...

Actualitate24 de ore ago

Prostia si aroganta unora dintre sefi din Institutiile publice

Mancatori de „rahat turcesc” am mai vazut dar prosti sa puna „botul” la asemenea actiuni in masa de mancatorie mai...

Actualitate1 zi ago

Nesimtirea este MARE pentru unii „politruci”!

Adrian Dobre, deşi este un produs exclusiv marca Andrei Volosevici, nu a avut bunul simţ de a saluta public achitarea...

Actualitate1 zi ago

Atenție romani din Diaspora!!! Guvernul ORBAN, prin asumarea răspunderii pe OUG 118 / 2018 (modicarea iresponsabila a ART. Vl) va paraliza efectiv activitatea M.A.E., majoritatea consulatelor / ambasadelor fiind efectiv închise din lipsa de personal !!!

Colegii de la Incisiv National trag un semnal de alarma si cei de la Incisiv de Prahova dezvolta acest subiect!...

Actualitate1 zi ago

Pentru însănătoșirea relațiilor ruso-române

Palatul Parlamentului din București. Deputații ruși și români, împreună cu Ambasadorul Federației Ruse în România, Valeri Kuzmin (al cincilea din...

Actualitate1 zi ago

“Politici publice pentru drepturile omului”

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) vă invită joi, 12 decembrie 2019, începând cu ora 09.30, la conferința cu participare internațională...

Actualitate1 zi ago

Te tăvălești de off-ul ”penalilor”, urli să curgă cătușe ”fără număr”, dar când vine vorba despre drepturile tale taci ca porcul în păpușoi

Mare agitație mare! Guvernul ”Gaură” taie pensiile de serviciu … cică și ale magistraților. Când majoritatea din 2016 (mă rog,...

Actualitate1 zi ago

Soc la MAI/Despescu nu se mai lasă dus de nas de Buda

(Preluare National – Catalin Tache): Chiar pe 1 Decembrie titram ”Buda s-a combinat cu Carmen Dan! Vela știe?” Dar iată...

Actualitate1 zi ago

Bulancea, Dumitriu si procurorul din DGASPC Teleorman vor functii de conducere

Procurorii DNA Marius Bogdan Bulancea (foto), Paul Silviu Dumitriu si Adrian George Matei – cel care a instrumentat dosarul DGASPC...

Actualitate1 zi ago

Jaful franțuzesc din metroul bucureștean

Preluare FLUX 24 Preţul anual plătit de Metrorex pentru mentenanţa trenurilor de metrou, de 42 de milioane de euro, depăşeşte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv