EXCLUSIV/ Procurorul „Portocală” a primit mita o sută de buchete de flori pentru femeile din SRI și DNA

4
5687

Un caz scandalos îl are, din nou, în prim-plan pe Mircea Negulescu, zis „Portocală”. Fostul subordonat al Laurei Codruța Kovesi, de la DNA Ploiești este acuzat că a luat, fără să plătească, flori de 15.000 de lei, folosind, abuziv, cartea de identitate a unui ofițer de Poliție, conform unor declaratii ajunse in posesia jurnalistilor de la Incisiv de Prahova si de la angajatii S.G.U. . Cu aceasta ocazie, in aceasta ancheta,  ne-au fost furnizate mai multe probe.

De 27 de ani obiceiurile „fușăracilor” din administrația publică s-au împământenit strașnic în rutina zilnică și de la micile atenții primite în schimbul unor favoruri și probleme rezolvate prin intermediul unor persoane cumsecade angajate la stat, lăcomia a ajuns să despoaie caracterele oamenilor.

Într-o țară bolnavă în care tovărășia cu afaceriști interlopi, procurori și ofițeri SRI te face să te simți ,,stăpânul tuturor”, unii turbează și se transformă în javre mușcând mâinile celor care i-au hrănit.

Urmând șirul evenimentelor urbane de la Ploiești, după arestarea fostului primar Iulian Bădescu, pe holurile primăriei Ploiești circulau zvonuri despre denunțătorii acestuia, în cauză fiind și numele celor mai apropiați oameni ai săi, finul Tănase Iulian și directroul SGU Ploiești, Constantin Donald.

Despre finul sifonar, Tănase Iulian și despre soția acestuia Tănase Claudia, cea care a folosit tehnică de înregistrare audio pentru a-și înregistra nașa, presa a scos la iveală legăturile apropiate cu procurorul DNA Mircea Negulescu și interesele ascunse pe care aceștia le aveau salivând la averea lui Bădescu.

Cărătorii de geantă, nelipsiți până atunci din biroul și din viața lui Bădescu, oameni cărora fostul primar le-a pus lingura în mâna și i-a promovat până în locuri unde nici în somn nu visau să ajungă, l-au vândut precum Iuda pe Hristos.

Aflați pe cai mari, hârșiți și deja obișnuiți cu traiul de lux, acești băieți nu au mai vrut în ruptul capului să se desprindă de lumea bună a Ploieștiului și făcând pact cu diavolul au bătut palma cu așa-zisul ”ucigaș de destine”.

Constituiți în grup infracțional organizat, politicieni, șefi din administrația locală, afaceriști dubioși, procurori și ofițeri de informații au scos la înaintare persoane fără scrupule numite în funcții importante prin intermediul cărora puteau rezolva orice.

Sensibilul Donald Constantin care a pus pe butuci S.G.U. Ploiesti – fiind aproape de insolventa – si-a cumparat protectia oferind, printer altele, MITA la D.N.A Ploiesti si S.R.I. Prahova?

Astfel, pe 1 martie 2016, Mircea Negulescu i-a cerut  șefului Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești, Donald Constantin, 100 de buchete de flori pentru doamnele și domnișioarele care lucrau la cele două instituții si la cele cu care colaborau, pe care le-a primit fără să plătească pe ele niciun leu.

Micul „Binom” de Prahova

După cum a ieșit la iveală, în ultima vreme, între Mircea Negulescu și fostul șef al SRI Prahova, Sabin Iancu, a existat o relație mai mult decât profesională, cei doi fiind la originea anchetării de către DNA a mai multor oameni de afaceri, politicieni sau șefi din administrația publică locală. Colonelul Sabin Iancu, considerat omul de încredere al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a fost acuzat de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi de senatorul Daniel Savu de legături periculoase cu Mircea Negulescu, care a fost exclus din magistratură pentru fapte reprobabile. „Sabin Iancu l-a selectat pe Negulescu să facă treburile murdare şi l-a ajutat să măsluiască dosare… Relaţia personală dintre Negulescu şi Iancu depăşeşte cadrul instituţional de colaborare SRI-DNA”, susţinea Sebastian Ghiţă, despre „micul binom” SRI-DNA, din Prahova.

A luat „cu japca” buletinul unui ofițer

Pe baza acestei relații dintre Negulescu și Sabin, „Portocală” a purces, anul trecut, de 1 Martie, la sediul SGU Ploiești, ca să facă rost de flori pentru doamnele și domnișoarele de la SRI și DNA. Donald Constantin este acuzat că a pus pe butuci SGU Ploiești, societatea care aparține Consiliului Local fiind aproape de insolvență. Deși a fost acuzat de numeroase nereguli și fapte reprobabile, direcorul de la Gospodărie Urbană și-ar fi cumparat protecția șefului SRI, de atunci, Sabin Iancu, dar și a procurorului DNA Mircea Negulescu, știut de frică în tot județul. Tocmai din acest motiv, atunci când Negulescu i-a transmis, pe WhatsApp (convorbiri pe care le vom publica foarte curand), un mesaj că are nevoie de flori, Donald s-a conformat. Procurorul „Portocala” s-a prezentat la biroul lui Donald Constantin și i-a aruncat acestuia pe birou o carte de identitate a unui ofițer judiciar de la DNA, Marin Marcel Doru. Din cele aflate de jurnaliștii nostri, Negulescu a luat cartea de identitate cu „japca” pentru a se întocmi pe numele ofițerului judiciar avizul de expediție și nicidecum pentru o eventuală facturare. (Ofiterul judiciar in cauza fiind un ofiter vertical si cinstit).

Astfel, directorul SGU a oferit florile drept „cadou” pentru cele două importante instituții ale statului, SRI și DNA, câte 50 de bucăți pentru fiecare în parte. Marfa nu a fost achitată și a fost utilizată de cele două conduceri pentru recompensarea femeilor din instituțiile publice, conform declaratiilor efectuate de mai multi martori.

Buchete de flori pregatite la S.G.U. pentru procurorul „SA MOARA MAMA”

Cu toate ca a negat in presa de “casa” a “MAFIEI DE LA BRAVO” ca ar fi fost denuntator, “RATOIUL” apare ca martor al acuzarii (adica al prietenului sau procurorul periculos “Sa moara Mama”) la Înalta Curte

Fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, a fost arestat pe 1 martie 2015, pentru fapte de corupție. Este acuzat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și luare de mită într-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiești, cu suma de 3 milioane de euro, în anul 2012. Ancheta a fost extinsă, apoi, și pentru  fapte comise de Iulian Bădescu în perioada în care acesta a fost senator, dar și în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012. În acest dosar, pe 2 martie 2016 a fost audiat, ca martor și Donald Nicolae Constantin, directorul SGU Ploiești. Bădescu a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de casație și Justiție (ÎCCJ), pe 16 iunie 2016, la trei ani de închisoare cu executare. Fostul primar a făcut apel iar următorul termen de judecată este pe data de 11 septembrie 2017.

Fostul primar confirma dezvaluirile noastre

Pe 9 mai, ziua în care fostul șef al SRI Prahova, Sabin Iancu, a fost schimbat din funcţie, Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului a lansat o serie de acuzații grave la adresa ofițerului serviciului secret, dar și a ex-procurorului Mircea Negulescu. „Vreau să fac o plângere penală cu speranţa că cineva va privi cu atenţie aceste lucruri. Tot ce mi s-a întâmplat mie e o făcătură a unor minţi bolnave. Negulescu stătea la plajă în Mamaia pe banii lui, sau şi-a făcut vilă de 200.000 de euro pe banii lui sau şi-a făcut operaţie la stomac pe banii lui? Lucrurile sunt evidente. Înainte de a fi arestat cu trei luni înainte i-am spus lui Sabin Iancu ce pregăteşte Negulescu, dar ei au grăbit denunţătorii să facă ce au făcut împotriva mea. Ţintele principale sunt alţii, nu eu.”, a spus Bădescu la  emisiunea lui Victor Ciutacu, difuzată de România TV.

N.R.

D.N.A.-ST PLOIESTI si S.R.I. Prahova nu sunt vinovate, ca institutii, de faptele unor oameni care efectueaza fapte reprobabile si sunt pe functii trecatoare. In aceste institutii lucreaza persoane ONESTE care isi fac datoria cu verticalitate, persoane pe care le cunoastem(ofiteri de informatii, politisti judiciari, procurori), deci -Incisiv de Prahova nu blameaza institutiile respective si nu este de acord cu blamarea acestora.

Vom reveni cu dezvaluiri “horror” privind legatura “RATOIULUI” DONALD cu celebrul procuror Negulescu Mircea, dezvaluiri completate cu “stenograme”.

Redactia Incisiv de Prahova

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here