Actualitate
Lovitură năucitoare pentru DNA și fostul șef al Comunității Naționale de Informații

Curtea de Apel București a dat luni o lovitură năucitoare DNA după ce procurorii Laurei Codruța Kovesi au decis să îl protejeze pe fostul consilier de stat care a îndeplinit funcția de ȘEF AL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII, Daniel Moldoveanu.
Curtea de Apel a decis luni după mai multe amânări să nu admită clasarea cauzei pentru Daniel Moldoveanu și ca DNA să înceapă urmărirea penală a acestuia pentru infracțiunea de dare de mită.
Încheierea din 3.07.2017/F/CP – În temeiul disp. art.340 rap.la art.341 alin.6, lit.b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Simu Horia, împotriva soluţiei de clasare a cauzei, dispusă prin Rechizitoriul nr.634/P/2015 din data de 20 iulie 2016 şi Ordonanţa nr.277/II-2/2016 din data de 5 septembrie 2016 emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie din 20 iulie 2016 faţă de numiţii Moldoveanu Daniel Andrei, Buliga-Neagu Alecsandru-Andrei, Surdu Georgian Gabriel, Niculae Aurel, Birisiu Ionuţ, Adrian Thiess, Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, privitor la infracţiunile de complicitate la săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. şi ped. de art.48 alin.1, rap. la art.290 alin.1 cu aplic. art.5 Cod penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru începerea urmăririi penale cu privire la persoanele anterior menţionate şi în ceea ce priveşte infracţiunea mai sus menţionată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată astăzi, 3 iulie 2017.
Omul de afaceri Horia Simu a depus plângere împotriva solutiilor dispuse prin rechizitoriul prin care acesta a fost trimis în judecată într-unul din dosarele ANRP și care vizează în special statutut special obținut la DNA de către Daniel Moldoveanu în ciuda faptului că existau mai multe denunţuri despre implicarea acestuia în scandalul dosarelor ANRP.
Mai multe persoane l-au denunțat pe Simu la DNA, unele fără să îl cunoască, iar în urma acestor mărturii acesta a fost arestat 4 luni de zile.
Moldoveanu a depus un denunț la DNA împotriva lui Simu, iar apoi în declarațiile depuse la dosar s-a contrazis în mai multe rânduri. Împotriva sa DNA nu a luat însă nici o măsură cu toate că mai mulți martori l-au indicat pe acesta ca unul din personajele cheie din scandalul retrocedărilor.
Mai mult Daniel Moldoveanu a rămas și cu 7 milioane de euro dintr-una din tranzacții, DNA nefăcând nici un efort de a recupera această sumă.
În plângerea lui Simu se solicita să se verifice prin ce mijloace Daniel Moldoveanu în calitate de ŞEF AL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII avea acces la informaţii despre dosarele de la ANRP şi cum a ajuns să depună un denunţ la DNA.
Mai mult, Horia Simu afirmă că reţeaua dosarelor ANRP din care făcea parte şi Daniel Moldoveanu funcţiona dinainte de 2010.
Rechizitoriul mi-a fost comunicat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la data de 26 iulie 2016, iar solutia procurorului- sef sectie mi-a fost comunicata la data de 12 septembrie 2016 ;solicitam infirmarea solutiilor de clasare ( dispuse la filele 318-320 din rechizitoriu), afirmă Horia Simu în documentul obținut în exclusitate de FLUX 24.
Procurorul șef la care referire Simu este Gheorghe Popovici, care conduce secția 1 a DNA. Popovici a fost implicat în mai multe scandaluri și este campionul achitărilor, majoritatea dosarelor instrumentate de cei din subordonarea sa și avizate de acesta personal căzând în instanță.
În cauză Horia Simu a fost reţinut şi mai apoi arestat dar nu s-au mai făcut alte verificări.Fostul șef al Comunității serviciilor de informații, Daniel Moldoveanu, a venit la mine în 2009 și mi-a spus: MI S-A DAT VOIE să fac, să rezolv niște retrocedări de la ANRP și vreau să îmi dai 50 la sută dintr-una din retrocedările tale, a dezvăluit recent la B1 Tv în emisiunea Dosar de Politician omul de afaceri Horia Simu. La câțiva ani după aceea, în 2015, Moldoveanu l-a denunțat pe Simu la DNA, iar acesta a fost arestat 4 luni de zile, dar fostul șef al Comunității de Informații a rămas cu banii și nu a fost pus sub acuzare.
Simu nu a dat detalii despre persoanele invocate de Daniel Moldoveanu că i-ar fi dat voie să facă bani din retrocedări, dar a sugerat că acestea provin din serviciile secrete.
Horia Simu a fost denunțat la DNA de Daniel Moldoveanu după ce a acceptat să îi cedeze la notar 25%, nu 50% cât acesta solicitase, dintr-una din retrocedările de drepturi litigioase pe care le cumpărase. În aceeași zi, Simu a fost denunțat la DNA și de cei doi intermediari folosiți de Daniel Moldoveanu în tranzacție. Moldoveanu era la data când i-a solicitat o parte din afacere lui Simu șeful Comunității de Informații și consilier de stat la Administrația Prezidențială.
Horia Simu l-a mai acuzat pe Daniel Moldoveanu că este un pericol pentru securitatea națională datorită afacerilor în care a fost implicat.
El a mai spus că anterior Moldoveanu i-ar fi solicitat și o donație de 30.000 de euro pentru a-și opera mama.
ÎNREGISTRAREA EMISIUNII CU HORIA SIMU:
Simu a afirmat că a făcut o plângere împotriva scoaterii de către DNA a lui Daniel Moldoveanu din dosar. El a prezentat și cele trei declarații în cazul său ale fostului șef al Comunității de Informații care se bat cap în cap.
Horia Simu a mai prezentat și o declarație a unui martor din dosar care afirma în fața procurorilor DNA că este cunoscut ca un apropiat al serviciilor secrete.
E copy paste din afacerea Microsoft. Denunțătorii sunt scoși din dosar și au rămas și cu banii, a mai spus el.
Simu a spus că va face mai multe dezvăluiri în fața instanței în momentul în care va depune mărturie. El a acuzat că serviciile secrete se implică în business și că DNA nu verifică companiile străine care fac afaceri în România dar că oamenii de afaceri români sunt obligați în urma anchetelor să își vândă afacerile
Am fost șantajat, a mai afirmat Simu.
El a precizat că potrivit fostului vicepreședinte al ANRP Ingrid Mocanu fiecare caz de restituiri făcea obiectul unei informări detaliate a SRI.
Horia Simu a mai susținut că fostul șef al Comunității de Informații Daniel Moldoveanu a făcut afaceri private folosind informații obținute în urma funcției pe care o deținea.
Horia Simu a mai mărturisit că s-au încercat presiuni împotriva sa. I s-au solicitat denunțuri și când a fost arestat a stat în celulă cu bolnavi de SIDA și alte boli transmisibile care erau acuzați de omor, iar soția sa a născut cel de al treilea copil în timp ce el era în închisoare.
Întrebat de cât timp a fost interceptat pe siguranță națională, Simu a răspuns: Cred că dintotdeauna…
Actualitate
Directorul adjunct al TCE Ploieşti, Raul Petrescu, îşi prezintă raportul de activitate, la doi ani de mandat

Actualitate
PSD ridică zi după zi ștacheta pretențiilor legate de formarea prezumtivului guvern Ciolacu:

(Preluare Inpolitics):
PSD ridică zi după zi ștacheta pretențiilor legate de formarea prezumtivului guvern Ciolacu: într-un interviu pentru ”Adevărul”, PSD anunță, prin deputatul Gabriel Zetea că miniștrii cu probleme de integritate – nu penali, atenție! – nu se vor mai regăsi în noul cabinet. Membrii guvernului cu asemenea probleme sunt Nicolae Ciucă și Lucian Bode, ambii acuzați de plagiat și Virgil Popescu, acuzat de conflict de interese. Cum Ciucă oricum pleacă, înseamnă că victimele anunțului pesedist rămîn ministrul de Interne și cel al Energiei.
Zetea a vorbit în interviu despre renunțarea la cota unică de impozitare și introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, despre faptul că nu e momentul comasării alegerilor ori despre nevoia tergiversării legilor educației pînă la forma optimă. Cu toate, subiecte extrem de delicate pentru liberali și care provoacă tensiuni maxime în coaliție.
De data asta, PSD vine cu o nouă teză, și mai incandescentă:
”Nu cred că putem să ne ascundem după deget și să spunem în acest moment că nu există probleme la nivelul vizibilității sau percepției guvernului în ochii românilor. Există probleme de integritate în ceea ce îi privește pe anumiți miniștri. În Guvernul în care premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu se vor accepta asttfel de probleme de integritate la niciun ministru, fie el PSD, fie el PNL. Aceste probleme sunt în ceea ce îi privește acum pe miniștri PNL. Dacă ar fi fost membri ai PSD, niciunul nu ar mai fi fost membru al Guvernului. Asta a vrut să spună Marcel Ciolacu” mai transmite Zetea.
PSD a mai indicat un ministru cu probleme de integritate: recent, în cadrul unei emisiuni, același Gabriel Zetea l-a acuzat pe ministrul Virgil Popescu de conflict de interese pentru afacerile pe care familia sa le are cu mai multe benzinării. L-a indicat astfel vinovat pentru scăparea pe care ar putea să o aibă OMV Petrom de la plata taxei de solidaritate.
Actualitate
Sfaturi pentru cei care își cumpără mașină nouă – De ce ar trebui să ții cont?
Cumpărarea unei mașini noi este unul dintre cele mai importante momente din viața oricui. Nu încape îndoială că o mașină este un element absolut esențial pentru oricine și atunci când vine momentul să faci o achiziție nouă, vrei să te asiguri că nu ai luat decizia greșită.
Însă înainte de orice, cel mai bun sfat pe care îl poți primi este să te documentezi serios cu privire la ceea ce urmează să faci. Ar trebui să fii conștient că un cumpărător informat este întotdeauna unul mai înțelept și asta va aduce și achiziții mai bune.
Mașinile au devenit extrem de importante în stilul nostru de viață, iar deplasarea cu mașina personală, fie că vorbim de banalul drum la muncă sau de o excursie cu mașina, trebuie să fie o experiență cât mai plăcută și sigur. De aceea, vei dori să achiziționezi cea mai bună mașină pentru nevoile tale.
Ca să fii informat, citește în continuare pentru a afla care sunt lucrurile de bază pe care nu ar trebui să le ignori când vine vorba de cumpărarea unei mașini.
La ce să te uiți când îți cumperi o mașină nouă? Nu rata aceste trei elemente
1. Fă-ți un plan bine stabilit dinainte
Înainte să te uiți concret de o mașină, ar fi bine să iei o foaie de hârtie și să scrii niște criterii. Ideea este să îți faci în mare parte o imagine în cap cu ceea ce îți dorești tu de la noua ta mașină, fără să ai deja niște variante în fața. Ideal, aici ar trebui să stabilești niște criterii clare de la care nu te abați sub nicio formă (cum ar fi să fie în patru uși sau să aibă aer condiționat) și alte criterii la care mai este loc de compromis (pentru că va fi nevoie de un compromis, ca la orice achiziție, aici nu este loc de îndoială). O variantă excelentă dacă vrei cât mai puține compromisuri sunt mașinile noi de pe dibas.ro, de exemplu.
2. Consultă-te cu cei apropiați
Asta este cu atât mai important dacă mașina va fi una de familie. Gândește-te că un autoturism de familie trebuie să răspundă nevoilor tuturor, nu doar ale tale. Tocmai de aceea, este indicat să iei în calcul opiniile tuturor. Chiar dacă e o mașină personală în care vei urca doar tu în cea mai mare parte a timpului, este bine să apelezi la sfaturi de la prieteni pentru că ei vor privi problema din alt unghi și ar putea să vină cu idei la care tu nu te-ai fi gândit.
3.Culoarea
Poate să pară cel mai neimportant aspect, însă gândește-te că nu vei mai putea (sau nu foarte ușor) să o schimbi apoi. În plus, poate că nu e o idee rea să te gândești și la cât de mult vrei să se vadă praful pe mașina ta, deci poate să alegi o culoare mai prietenoasă din acest punct de vedere.
Drept urmare, când alegi o mașină nouă, ține cont de criteriile de mai sus.
sursa foto: unsplash.com
-
Featuredacum 3 zile
Comisarul șef Conea Emanuel în așteptarea sancțiunii disciplinare de la Ministerul Justitiei!
-
Exclusivacum 3 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”
-
Ancheteacum 3 zile
DEVASTATOR!!! /Echipa pucistă din PMP a fost pusă cu botul pe labe de către Justiție
-
Exclusivacum 2 zile
Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”
-
Exclusivacum 4 zile
PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”
-
Actualitateacum 3 zile
Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00
-
Actualitateacum 4 zile
Un șef de instituție publică a rămas fără permis de conducere
-
Exclusivacum 4 zile
“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova