Connect with us

Administratie

Primele atestări ale Românilor ca Românii sau Valahi sunt dinaintea venirii ungurilor în zonă

Publicat

pe

Pe mai multe forumuri, în multe comentarii şi chiar pe chat-uri am văzut, în disputele cu ungurii – şi alţi alogeni – repetată iar şi iar O MARE PROSTIE, la care nu am văzut pe nimeni să răspundă.
Dar care e prostia?

rromini fara istorie
de bozgoru (2006-12-10 14:50:50)

din istoria voastra lipsesc 1.000 ( O MIE) de ani, incepand cu anul 273-retragerea aureliana. Nimeni dintre romani nu spune unde ati stat 1.000 de ani, nu 100, nu 10. Credeti basme cu glad si menumorut, pai astia erau romani?

Cât de furat de ceartă poţi să fi, ca Român, sau cât de pătimaş, ca ungur, ca să nu poţi face o simplă operaţie aritmetică?
Chiar dacă pornim de la datele proclamate de unguri, 273+1000=1273!
Ori Românii sunt atestaţi ca atare din sec. IX cel puţin!
Deci, de fapt, 800-273=527!
Deci, aproape jumătate din perioada presupusă!
Oricum, primele atestări ale Românilor ca Românii sau Valahi sunt dinaintea venirii ungurilor în zonă, dar asta este altă problemă, de care ei se feresc mult.
Revenind la MAREA PROSTIE a „golului” de 1000 de ani (o formulă gazetărească fără acoperire ştiinţifică), să observăm că nu are nici o acoperire şi că se bazează doar pe vorbe goale.
Astfel, retragerea trupelor sub Aurelian va fi urmată de reocuparea Banatului, Olteniei şi sudului Munteniei sub Constantin cel Mare, la începutul sec. IV.
Deci, în loc de 273 ajungem la 331, când are loc invazia goţilor, taifalilor şi dacilor liberi… Dar! Constantin cel Mare îi înfrânge, îi supune şi îi transformă în federaţi ai Romaniei!
Deci, chiar pentru nordul Dunării, ajungem la 367-369, când iar are loc un conflict cu goţii, care îi sprijineau pe cei care erau împotriva împăratului Valens. Deci goţii erau parte activă în problemele interne ale Romaniei!
Valens va rezolva problema şi va fi şi pus la punct în erezia sa ariană de episcopul Vetranion sau Betranion de Tomis (român, desigur).
Ajungem prin urmare la 375, anul invaziei hunilor!
Adică la peste 100 de ani de data vehiculată de ungurii inculţi sau răuvoitori ca limită pentru Dacia nord-dunăreană!
Dar invazia hunilor nu înseamnă dispariţia Românilor nordici, nici a datelor despre ei!
În 381, adică la 6 ani după invazia hună şi izgonirea goţilor din zonă, carpii vor ataca, pentru ultima dată, Romania sud-dunăreană. Erau încă acolo şi încă puternici!
Dar, mai mult decât atât, la curtea lui Atila (care era hun, săracul, nu ungur, cum îl văd astăzi unii), sunt atestaţi Românii! Mai mult, stăpânirea Romaniei cu capitala la Constantinopole asupra Munteniei şi Olteniei continuă până pe la 440, când se va reduce la câteva capete de pod. Acestea sunt menţinute încă, precum este menţinută şi legătura Romaniei cu Românii nord-dunăreni. În liniştirea hunilor un rol foarte mare îl joacă marele general Flavius Etius, Român din Durostor (fiul lui Gaudenţiu), care îi înfrânge la Nedao, în româneasca Panonie (astăzi în Ungaria), în 451.
Am ajuns, iată, în a doua jumătate a secolului V!
Departe de 273…
Dar ce se întâmplă mai departe?
Ei bine, gepizii, care fuseseră supuşi de goţi în vremea în care aceştia erau federaţi ai Romaniei, care, de asemenea, fuseseră preluaţi de huni şi folosiţi de aceştia în administrarea Transilvaniei de astăzi şi a altor zone româneşti, vin la putere! Ei vor prelua de la huni controlul asupra majorităţii teritoriului stăpânit de huni. Deci, viaţa merge mai departe, la fe şi istoria noastră, până la 567.
Intrăm, iată, în secolul VI, de când datează cele mai vechi biserici (creştine, desigur) de la nord de Dunăre, care se găsesc, desigur, în vechea Dacie nord-dunăreană.
Mai mult, marele nostru împărat Iustinian (527-565), va aduce din nou sub directa administrare a Romaniei şi Oltenia şi Muntenia, accentuând şi mai mult dependenţa de Constantinopol a gepizilor.
În 567 avarii aliaţi cu longobarzii înving pe gepizi şi îşi rezervă pentru ei veniturile Transilvaniei şi ale altor zone, aparatul administrativ fiind asigurat în multe părţi chiar de gepizii înfrânţi.
Aceeaşi continuitate a poporului, aceeaşi frământare la nivelul conducerilor: apa trece, pietrele rămân.
Mauriciu, ultimul împărat român înainte de grecizarea Romaniei (grecizare care câştigă puterea desăvârşit după invazia slavă din 602), scrie Arta militară în care, vorbind despre strategiile pentru războaiele de la nord de Dunăre, atrage atenţia că Românii nordici care se oferă călăze sunt uneori de partea inamicului, deci trebuie acceptaţi cu prudenţă.
Atenţie!!!!
610 urcă pe tronul de la Constantinopole Heraklios, care înlătură latina ca limbă oficială a Romaniei şi o înlocuieşte cu… greaca!
Pentru a-şi justifica stăpânirea în Romania, grecii se proclamă… „romei” şi urmaşi ai Imperiului roman!
Ca urmare, evită din răsputeri să amintească de Români, adevăraţii moştenitori, pe care îi jefuiseră de moştenirea părintească.

După cum vom vedea curând, acest lucru a trezit o mare ură a Românilor faţă de greci şi, fireşte, i-a făcut aliaţi ai slavilor. De altfel era şi o înrudire veche între Români şi slavi, de vreme ce aceştia din urmă fuseseră civilizaţi de către triburile dacice nordice, iar unii slavi încă păstrau învăţăturile lui Zalmoxis şi Anarchasis (chiar în sec. VIII-IX).
Alianţa dintre slavi şi Români, ura Românilor faţă de grecii care îi persecutau permanent şi alte elemente similare vor apărea în primele documente bizantine care se referă iar deschis la Români.
Chiar dacă am ignora arheologia şi am accepta un gol documentar între 610 şi sec. IX, tot avem o distanţă de MAXIMUM 200 de ani. Şi, totodată, anterioritate faţă de unguri.
Deci, golul de 1000 de ani nu există decât în imaginaţia şi incultura unora.
El a fost cel mult o figură de stil pentru a arăta puţinătatea informaţiilor documentare din vremea respectivă, nu lipsa lor totală. (Pr. Mihai Andrei Aldea)

 

Administratie

„Candidez la prima funcție importantă pentru România din noul mandat al Parlamentului European”

Publicat

pe

De

„Am deținut această funcție și în precedentul mandat de europarlamentar, coordonând pozițiile grupului în ceea ce privește bugetul Uniunii Europene și politica agricolă europeană.
În următorul mandat, îmi propun:
 Să apăr în continuare fondurile europene alocate României;
 Să apăr în continuare interesele fermierilor români;
 Să sprijin crearea unei majorități proeuropene în Parlamentul European, formată din Grupul PPE, din Socialiștii Europeni și din Grupul Renew. Astfel, europarlamentarii extremiști, antieuropeni, precum AUR, vor fi izolați și nu vor putea influența deciziile europene;
 Să susțin Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.” a precizat Siegfried Muresan, europarlamentar PNL.
Citeste in continuare

Administratie

Programul Vânător de mine al Forțelor Navale române

Publicat

pe

De

Indiferent cât de performantă ar fi tehnica, eficiența muncii militarilor care o deservesc este esențială. La bordul Vânătorului de mine M 270 Sublocotenent Ion Ghiculescu echipajul se instruiește intens pentru misiunile viitoare.

Minele marine reprezintă una dintre cele mai mari amenințări de la Marea Neagră. Forțele Navale române sunt la datorie zi și noapte, iar marinarii militari fac tot posibilul pentru a asigura liberatea și siguranța căilor de navigație.

La bordul Vânătorului de mine M 270 Sublocotenent Ion Ghiculescu, instruirea este intensă. Nava comandată de locotenent-comandorul Denis Giubernea urmează programe de instruire specifice pentru lupta contra minelor. Nu este ușor, mai ales că echipajul este de 40 de marinari și sarcinile sunt multiple la bord.

Maistrul militar clasa a II-a Bogdan Bodorin are 33 de ani și încadrează o funcție de specialitate în cadrul serviciului de luptă senzori și armamente, adică lucrează în opsroom, camera de conducere a luptei.

Vânătorul de mine are echipaj mai mic, aşa că fiecare membru este policalificat. Bogdan, pe lângă funcţia sa de bază, execută cart la timonă şi este șef ambarcațiune.

 

Am executat misiuni internaționale cu dragoarele maritime, apoi am auzit de acest program cu vânătoarele de mine. Fiind tânăr și în putere, am considerat că trebuie să fac parte din primul echipaj al acestui vânător de mine. Pregătirea în Scoția a fost o adevărată provocare. Am fost instruiți de cei mai buni, consider eu, din Royal Navy. Ne-au antrenat cu simț de răspundere, ne-au stors de energie, dar am simțit când am dat mola spre țară că suntem pregătiți să operăm această navă.

 Maistru militar clasa a II-a Bogdan Bodorin

Povestea sa cu marina militară începe de copil. Pasiunea pentru meserie i-a fost insuflată de tatăl său, care a fost tot maistru militar de marină. Acesta a urmat liceul militar, apoi Școala Militară de Maiștri Militari a Forţelor Navale, promoție ‘92. Datorită rezultatelor bune, a ocupat o funcție la submarinul Delfinul.

L-a prins activ, a ieșit cu el pe mare și acolo și-a desfășurat toată cariera, până la pensie. Bogdan a fost fascinat de această capabilitate a României și şi-a dus acolo, de Ziua Porților Deschise, toți prietenii săi. Este foarte mândru de tatăl său şi nu uită cum prezenta submarinul tuturor. Acum îl sprijină în continuare, inclusiv cu copiii.

Dragostea pentru această profesie a început atunci când eram copil și-l priveam pe tatăl meu când venea acasă îmbrăcat în uniformă, fie cea neagră, cea albă sau de instrucție. Da, sunt fiu de marinar militar. Ştiam de mic ce înseamnă această meserie. Tata mi-a pus în balanță avantajele și dezavantajele reale.

 

Am cântărit foarte bine această decizie și am observat că nu este nimic banal în ceea ce facem și este total diferit de la o zi la alta, de la o săptămână la alta. Și avem foarte multe provocări și nu prea ajungi la plafonare, a afirmat Bogdan.

Maistrul militar clasa a II-a Bodorin a absolvit școala militară în 2012, aceeași specialitate ca tatăl său, armament și arme sub apă. Repartiția a fost la Dragorul martim 24. A participat la multe activităţi naţionale şi internaţionale cu navele din Divizionul 146 Nave Minare Deminare. Apoi a răspuns provocării numită vânător de mine. A plecat la pregătire în Marea Britanie cu camarazii săi.

Coeziunea echipajului a fost rapidă, deoarece cei de la FOST (n.r. instruirea colectivă a echipajului prin intermediul Fleet Operational Sea Training – FOST. Acesta este un program de instruire recunoscut la nivel mondial şi nici o navă a Royal Navy nu pleacă în misiune până ce nu a trecut prin aceste evaluări) ne-au pus în niște situații în care efectiv am depins unul de altul.

Scenariile exerciţiilor au fost atât de reale, cu fum, cu izolări electrice, cu găuri de apă reale. Au poligoane de antrenament exact ca în filme și ne-a fost de mare ajutor să lucrăm unul cu altul și să ducem treaba la bun sfârșit. La bord am mai multe calificări şi mi-a fost foarte greu, deoarece a trebuit să învăț de la fiecare serviciu de luptă câte ceva. Nu a fost uşor, dar cu puțină ambiție și pasiune sunt pe drumul cel bun.

 

M-am încadrat foarte bine la navă și toate rolurile ordonate le execut exemplar. Echipajul este unit, ne cunoaștem foarte bine, majoritatea suntem din divizion și am lucrat pe toate vapoarele acestei unități. Sunt mândru de ce am realizat până acum eu şi camarazii mei, indiferent de grad sau funcţie.

Recent am obţinut şi certificarea navei. A fost un moment de mândrie, să zic așa, pentru că este rezultatul final al tuturor eforturilor depuse. E sfârșitul unei etape, o să înceapă altele, sunt convins de aceasta, dar suntem toţi la datorie, gata de acţiune, chiar dacă am parcurs etape grele, epuizante, afirmă maistrul militar clasa a II-a Bodorin.

Fruntaşul Cristian Ohriniuc este radiotelegrafist. Este în armată şi la vapoare de patru ani. A lucrat la Dragorul maritim 30 timp de trei ani, după care s-a mutat la vânătorul de mine M 270. Este de loc din Iași. A îndeplinit o misiune externă cu Puitorul de mine și plase Viceamiral Constantin Bălescu în cadrul EUNAVFOR MED IRINI.

 

Pregătirea din Marea Britanie nu a fost ușoară, dar am avut colegi care ne-au ajutat și ne-am sprijinit unii pe alții. A fost o experiență unică, pe care nu am întâlnit-o în România. Cel mai greu a fost cursul FOST. Tehnica nouă a fost puțin dificil de învățat, dar ajutându-ne unii pe alții am reușit să o ducem la capăt. Acum am mai trecut un alt examen al vânătorului, al certificării. Niciun pas nu este uşor, din contră, dar cred că experiența pe care am dobândit-o în ultima perioadă mă va ajuta pe mine și camarazii mei să ne dezvoltăm.

 Fruntaş Cristian Ohriniuc

Am vrut să vin aici, la mare, de mic! Mi-am dorit să călătoresc cu vaporul. Mi-au plăcut comunicațiile, am avut impulsul acesta, iar acum fac ceea ce îmi place. Chiar din prima zi în marina militară, când am venit la divizion, am ieșit pe mare cu Puitorul de mine și plase și a fost o experiență extraordinară.

Mi s-a îndeplinit visul! Atunci am realizat că pot să fiu marinar, mai ales pentru unul venit de pe dealurile Iașului. Viața de gradat profesionit nu e așa roz și totuși am rămas aici în Constanța. Îmi place ceea ce fac, marina, îmi plac comunicațiile!, spune Cristian.

Fruntaşul Ohriniuc a acumulat experienţă, aşa că pasul către vânătorul de mine a venit inevitabil. A tras din greu la pregătirea din Scoţia. A fost şi este mult de învăţat. Muncă, efort, instruire, stres sunt doar câteva cuvinte, dar ce simte Cristian e mult mai complex.

Simți cum crește acest echipaj. Eu zic că suntem din același aluat. Toți avem această tragere către mare și marina militară. Aceasta ne unește!, spune el. (L. Irimia).

Citeste in continuare

Administratie

Ministerul Justiției sprijină victimele traficului de persoane cu vouchere în valoare de până la 3 300 de euro.

Publicat

pe

De

Peste 1,3 milioane de români trăiesc în Marea Britanie. Iar această legătură strânsă între popoarele noastre se vede și în cooperarea judiciară româno-britanică. Regatul Unit  e partenerul nostru numărul 1 în extrădari și în combaterea traficului de persoane.
 M-am bucurat să discut aceste subiecte cu noul Ambasador al Regatului Unit la București, E.S. domnul Giles Matthew Portman.
 În 2024, au fost aduși până acum 84 de fugari din Marea Britanie (cel mai mare număr de fugari aduși dintr-o țară anul acesta). Din 2023, România are un magistrat de legătură în Marea Britanie, iar acest lucru se vede.
 România şi Regatul Unit vor să pună „stop” traficului de persoane. La fiecare 30 de ore, un copil cade în mâinile traficanţilor de persoane în România, potrivit unui raport publicat de Justice and Care România. Ministerul Justiției sprijină victimele traficului de persoane cu vouchere în valoare de până la 3 300 de euro. Am discutat cu Ambasadorul britanic despre redactarea unui ghid comun pentru a apara cetățenii de traficul de persoane.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusivo zi ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv2 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv3 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv5 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv6 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusiv7 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv7 zile ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusiv7 zile ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Exclusivo săptămână ago

IPJ Prahova confirma dezvaluirile ziarului Incisiv de Prahova privind fruda la alegerile locale din Breaza unde reprezentantul PSD din Sectia de Votare numarul 210 Breaza a fost prins de doua ori cum a inmanat aceleiasi persoane cate doua buletine de vot pentru primar

La data de 09 iunie 2024, Incisiv de Prahova publica articolul, in exclusivitate, „EXCLUSIV/O noua frauda la alegeri in Breaza/Reprezentantul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv