Sabina Fati, jurnalistă la România Liberă si corespondenta Europei Libere, onorată de ambasada SUA la București cu premiul „Romanian Women of Courage”

0
290

Sabina Fati, a primit premiul „Romanian Women of Courage” decernat de Ambasada Statelor Unite în România. Un omagiu adus femeilor curajoase care promovează drepturile omului, egalitatea de gen și progresul social, în ciuda riscurilor la care se expun. Premiul a mai fost acordat anul acesta altor trei românce, o militară, o învățătoare și o doctoriță. Activista Simona Voicescu care luptă împotriva violenței în familie a fost nominalizată de Ambasada Statelor Unite la București la premiul „International Women of Courage” decernat anual de Departamentul de Stat.

Sabina Fati a primit versiunea locală a acestui premiu pentru contribuție la „construcția democrației în România” prin relatările sale la Europa Liberă, în care a promovat „transparența și lupta anticorupție (…) cu prețul propriei securități”, a spus David Schlaefer, consilier politic al Ambasadei Statelor Unite la București. „A fost atacată fizic în stradă de un necunoscut, în vreme ce relata despre lipsa de transparență în structurile guvernamentale de securitate. Într-o încercare de a o intimida pentru a-și înceta relatările, a fost hărțuită împreună cu familia și vecinii. Dar nu a renunțat. Are curaj”, a mai spus Schlaefer. De asemenea, Sabina Fati a fost omagiată și pentru călătoriile ei reportericești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here