Renașterea României/ Nevoia de împăcare

0
413

“Renașterea României. Nevoia de împăcare.

Parcă a intrat Dracul în România. Am uitat de unde am plecat, din Iadul Comunist, am încercat, după puterile și mintea noastră, furați pe rupte de cei care voiau să ne primească în Clubul țărilor dezvoltate, să construim o societate democratică, a unui capitalism modern. După ce ne-au aruncat în bezna istoriei dându-ne pe mâna lui Stalin, timp în care ei și-au văzut de capitalismul lor, acum ne spun că suntem corupți și necivilizați, undeva la coada Europei. In 2005 șefii unei multinaționale sprijinită de un înalt oficial european alergau după mine să-mi dea 5% dintr-o lucrare dacă îi ajut să câștige licitația. I-am trimis la dracu, de atunci am avut multe astfel de experiențe, cu unii care ne tot dau lecții. Poate odată o să vorbesc despre ei, fie austrieci, nemți, englezi, portughezi, olandezi, spanioli, francezi, sau de alte naționalități. Huntington spune că în societățile în tranziție corupția este adusă de supranaționalele care vor să ocupe o țară; și mare dreptate avea: Anul trecut o firmă olandeză ne-a furat plajele de pe litoral cu tot cu vreo două sute de milioane de euro și toată lumea tace. De ce? Pentru că sunt Olandezi.

Proprția jafului și a corupției supranaționalelor, începând de la Bechtel încoace, continuînd cu EADS, dar și cu Microsoft și continuând cu alte zeci de companii străine este enormă, de zeci și zeci de miliarde de euro, raportat la amețiții de români, fie ei politicieni sau nu, iar nimeni nu scoate nici o vorbă. De ce? Pentru că, după ce ne-au aruncat în brațele rușilor, acum vor să ne spună că suntem „nașpa”, corupții Europei-în timp ce ei ne fură cu pământ și resurse cu tot.
Iar românii ce fac? Având același complex al Europei de Est inventată artificial pe la 1700, nu mai contenesc să-și pună cenușă în cap, dându-se de ceasul morții că nu mai facem, uite, vă scoatem angajații în stradă, #Rezist, promitem că vă dăm pe degeaba și ce a mai rămas din Resursele României, furați în continuare de la noi, noi o să spunem că noi suntem Hoții, ne pedepsim, ne autoflagelăm, numai lăsați-ne și pe noi pe un colț al mesei. Curată nerozie.
Nu este prima dată când o afirm: În ceea ce mă privește, este un punct de vedere personal, pe care îl susțin încă din 2010, România are nevoie de o AMNISTIE FISCALĂ GENERALIZATĂ, așa cum au făcut toate țările aflate în tranziție și nu numai, inclusiv Germania, Franța, Italia, etc., prin care timp de șase luni să fie aduși în țară și scoși la lumină toti banii și bineîțeles impozitați. După estimările specialiștilor vorbim de mult peste cincizeci de miliarde de euro. În aceată perioadă de grație de șase luni, legislația se înăsprește, iar cei care nu-și declară toți banii și sunt ulterior descoperiți, totul se confiscă.


Avem curajul? Oricum nu este o altă soluție. Sau continuăm să ne scoatem ochii și să ne băgăm ca nebunii în pușcării pentru a-i face pe plac lui Merkel?
Avem nevoie de un nou început, avem nevoie să ne împăcăm cu noi înșine, avem nevoie să construim, să ne redescoperim adevăratul potențial. Gândiți-vă doar ce s-ar putea face cu 50 de miliarde de euro care ar intra în țară; iar cine mai greșește plătește înzecit.
Am putea face lucrul acesta, din păcate nu cu Iohannis președinte sau cu vreun alt purtător de țucal al lui Merkel și al supranaționalelor, care preferă să ne vândă la bucată decât să Renaștem ca nație”! (Gelu Visan-PMP)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here