MOARE DOLARUL/ Rusia si alte tari BRICS PARASESC sistemul bancar global pentru unul BAZAT pe AUR

0
242

yournewswire.comPutin: Russia Leaving Global Banking System – Ditching Dollar For Gold

Președintele rus Vladimir Putin si-a anunțat planurile de a scoate Rusia din cartelul bancar internațional, prin dărâmarea dolarului, pentru un sistem nou, bazat pe aur. 

Alături de alte țări BRICS precum Brazilia, India, China și Africa de Sud – Putin declară că eliberează poporul rus de mafia internațională bancară, astfel încât Rusia să se poată bucura de o independență financiară reală.

Problema este însă, că băncile internaționale amenință să blocheze accesul rusesc in acest sistem dacă părăseste „clubul cel mare”.Mulți economiști au informat liderii mondiali despre consecințele cu care se vor confrunta aceștia dacă elimină Rusia din sistemul SWIFT.  Ewald Nowotny, economist și factor de decizie pentru Banca Centrală Europeană, a subliniat că, dacă Rusia va fi scoasă din sistemul SWIFT, companiile internaționale care desfășoară activități în Rusia vor fi primele care suferă.

Cu toate acestea, potrivit lui Elvira Nabiullina, economist rus și fost consilier economic al președintelui Putin și șef al Băncii Centrale a Rusiei, în cazul în care Rusia va fi scoasă din Telecomunicațiile Financiar Bancare Internaționale, băncile din Rusia nu se vor prăbuși. Ea a explicat modul în care au elaborat un nou sistem care va continua operațiunile în format SWIFT și va funcționa ca o alternativă pentru țară.

Potrivit unui raport publicat anul trecut, mai mult de 300 de bănci din Rusia au adoptat alternativa SWIFT – Sistemul de Transfer al Mesajelor Financiare sau SPFS așa cum o numesc rușii.

În plus, pentru a imbunatati sistemul SPFS, prima sucursală internațională a băncii centrale din Beijing a fost deschisă, iar chinezii au deschis o instituție financiară în Rusia pentru a întări relația financiară dintre cele două națiuni și pentru inceperea „de-dolarizării”.

În ceea ce privește Rezerva Federală și alte instituții financiare internaționale care tranzacționează valută nefinanciară și pe cea viitoare și toate celelalte practici mai riscante, cumpără acum cantități mari de aur fizic – lăsând vechea lor practică în urmă.

Potrivit lui Mac Slavo, care scrie pentru SHTFplan, ONG-urile conduse de Soros au fost interogate și eliminate, împreună cu institutiile Rothschild.

„Se pare că numai războiul din afară va rezolva vreodată aceste jocuri de putere pentru dominația sau moartea petrodolarului american, controlat în cele din urmă de aceleași mâini care conduc și controlează băncile centrale ale aproape tuturor națiunilor lumii”, scrie Mac Slavo (ortodoxinfo.ro)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here