Connect with us

Actualitate

EXCLUSIV/ Un denunț pierdut la DNA și mega afacerea Big Brotherul SRI / INVESTIGAȚIE COMUNĂ INCISIV DE PRAHOVA ȘI FLUX 24

Publicat

pe

Comisia comuna permanenta de control asupra activitatii SRI existenta in Parlamentul Romaniei a dat un raspuns prin adresa nr.4c-20/247/03.04.2017 catre petitionarii Societatea Academica din Romania, Active Watch, Asociatia Militia Spirituala, Apador – CH si APTI, organizatii neguvernamentale ce au sesizat oficial si public acest organism institutional cu privire la unele aspecte de nelegalitate referitoare la accesarea de catre SRI, in anul 2016, de fonduri europene pentru dezvoltarea unui proiect informatic de amploare la nivel national.

Interesant este ca acest raspuns oferit sub semnatura presedintelui si secretarului comisiei in cauza, este rezultatul compilatiei dupa alte raspunsuri primite de acest for parlamentar de la alte institutii publice cum ar fi SRI, MCSI si MFE, conform declaratiei dlui Tutuianu data in 04.04.2017 si ulterior acestei date (http://www.mediafax.ro/politic/comisia-sri-a-cerut-date-despre-sii-analytics-de-la-sri-ministerul-dezvoltarii-regionale-si-ministerul-comunicatiilor-16203315) si nu al unei evaluari/analize pertinente si de specialitate realizata in conformitate cu legislatia aplicabila si alte resurse publice de informare de catre aparatul institutional al comisiei referite. Acest aspect denota clar rolul informal al acestei comisii care in fapt nu poate realiza un control autentic si real asupra activitatii SRI ci reprezinta decat o entitate care accepta tot ceea ce i se livreaza in format scris fara o cercetare fundamentata pe lege, logica sau date usor verifcabile in contextul dat.

Oare cum putem sa credem ca institutiile solicitate a da raspunsuri pe diverse teme de interes public de catre oficialii parlamentari sus mentionati se vor incrimina in scris cu privire la posibile neregului sau incalcari ale legii pe subiectele in discutie si “cercetate” pentru aflarea adevarului, cu atat mai mult cu cat unele aspecte in litigiu pot intra sub incidenta si sanctiuni de natura penala? Oare institutiile publice respondente

Din raspunsul furnizat de catre Comisie catre asociatiile petente se pot identifica cu usurinta o serie de contradictii normative si logice pe care insasi membrii comisiei si le insusesc prin raspunsul asumat si transmis public, contradictii pe care sugeram sa le observe si publicul nostru cititor doar daca dorec sa lectureze continutul raspunsulului in cauza anexat.

Dar interesant este faptul ca atat MCSI cat si Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene la solicitarea doamnei Victoria Stoiciu[1], au formulat raspunsuri pe subiectul SII_SRI care la o analiza detaliata sunt contradictorii chiar cu cele precizate in raspunsul oferit de Comisie societatii civice.

Prezentam mai jos raspunsurile si solicitarea doamnei Victoria Stoiciu precum si articolul publicat de aceasta pe site-ul Romania Curata (https://www.romaniacurata.ro/comisia-de-de-control-a-sri-e-de-fapt-portavocea-sri/).

Lasam cititorii ziarului nostru si nu numai sa evalueze critic cele semnalate si prezentate de sociatatea civica si oficialii autoritatilor nationale in drept.

Dar un fapt relevant este ca raspunsul MCSI a fost semnat la acea data si inaintat catre petenta de catre secretarul de stat Horatiu –Silviu Anghelescu, nimeni altul decat cel care a semnat Ordinul ministrului nr.282/07.06.2016 prin care s-a aprobat Ghidul solicitantului pentru proiectul Big Data, in baza caruia SRI a accesat fondurile europene subsecvente. Numai ca contrar Legii nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, actul normativ amintit anterior a fost publicat in Monotorul Oficial la peste o luna de la adoptarea sa, adica in data de 27.07.2016 sens in care intrega procedura generata de ministerele de resort de accesare a fondurilor europene de catre SRI, si acceptata tacit de catre SRI prin depunerea documentatiei aferente si adjudecare a solicitarii de fonduri europene, este nelegala si neconforma cu normele comunitare si nationale in speta data.

Surpriza este ca secretarul de stat mentionat in paragraful anterior in data de 02.03.2017, semnatar al ordinului de ministru respectiv si a raspunsului catre solicitantii societatii civice, a fost, evident cu totul intamplator, “calcat” de organele de urmarire penala pentru suspiciunea de producere de catre persoana in cauza a unor fapte cu potential infractional . http://news.ournet.ro/story/fostul-secretar-de-stat-horatiu-anghelescu-adus-cu-mandat-pentru-366613

Pe langa acest fapt interesant de persoana care a “sprijinit” accesarea fondurilor europene de catre SRI este ulterior urmarit penal, mai exista o surpriza legata de semnatara raspunsului formulat efectiv in numele OIPSI – MCSI, anume directorul general Adina Moga care, din nou cu totul intamplator, este nominalizata intr-un denunt catre DNA, formulat de catre dna Carmen Rosu, fost director general al Autoritatii Management POSDRU si POSCCE. In denunt se facea referire la trafic de influenta exercitat de dl Sebastian Ghita pentru diferite proiecte finantate european, in relatie cu diverse persoane cu functii relevante in stat cum ar fi fostul ministru Dan Nica, directorul Adina Moga etc. Lasam cititorii sa se delecteze cu continutul denuntului despre care nu exista informatii publice cu stadiul lui de lucru sau nu!   

 

[1] Victoria Stoiciu este coordonator de programe la Fundaţia Friedrich Ebert România. A publicat articole în revista Dilema Veche, pe platforma CriticAtac si in Romania Libera. Între 2001-2006 a lucrat la Societatea Academică din România. Este bursieră Transatlantic Forum on Migration and Integration (GMF) şi absolventă a Şcolii Europene pentru Democraţie din Cadrul Consiliului Europei. Organizatoare a unor conferinte internationale unde au fost dezbatute subiecte de maxim interes public in anul 2016 etc.

 

 

Actualitate

Rheinmetall achiziționează Loc Performance: Un pas strategic pentru expansiunea pe piața americană

Publicat

pe

De

O achiziție semnificativă

Rheinmetall a finalizat achiziția Loc Performance, cu sediul în Michigan, pentru aproape 1 miliard de dolari, o mișcare esențială pentru extinderea prezenței companiei în Statele Unite.

Consolidarea poziției pe piață

Matthew Warnick, directorul general al American Rheinmetall Vehicles, a subliniat că obiectivul principal al achiziției este consolidarea poziției Rheinmetall pe piața americană, ceea ce se va realiza prin extinderea capacității de producție și prin integrarea unei forțe de muncă experte.

Resurse și forță de muncă

Achiziția aduce cu sine aproape 2 milioane de metri pătrați de spațiu de producție și în jur de 1.000 de angajați care au experiență în fabricarea componentelor pentru vehicule de luptă.

Perspective financiare promițătoare

Cu o valoare de 950 de milioane de dolari, achiziția este așteptată să genereze aproape 850 de milioane de dolari venituri în 2025, cu potențialul de a depăși 1 miliard de dolari până în 2027, în funcție de noile contracte câștigate.

Expansiune internațională

Rheinmetall vizează o cotă de piață mai mare în Statele Unite, participând la competiții importante ale Armatei, precum programul de înlocuire a vehiculului Bradley, și planificând extinderea capacității de producție în SUA.

Planuri de dezvoltare viitoare

Creșterea pe piața americană va determina strategia de expansiune a companiei, inclusiv posibilitatea de a construi un centru de excelență pentru vehiculele militare în Statele Unite.

Acesta reflectă strategia ambițioasă a Rheinmetall de a se consolida pe piața americană, aducând în capitalul său uman și infrastructură valoroasă, ceea ce le va permite să răspundă mai eficient cerințelor din industria de apărare.

Citeste in continuare

Actualitate

USR, Lasconi și iluzia progresului: O analiză asupra influenței curentului ‘woke’ în România

Publicat

pe

De

O ideologie problematică importată

Într-o amplă analiză, Simona Tănăsescu discută despre impactul curentului „woke” în România, evidențiind cum această ideologie, promovată agresiv de partide precum USR, a adus mai mult rău decât bine. În special, Tănăsescu atrage atenția asupra efectelor negative asupra comunităților vulnerabile, inclusiv LGBTQ+, care, în lipsa speranței, s-au agățat de promisiunile unei ideologii care, în realitate, nu le va oferi salvarea.

Promisiuni înșelătoare

Adevărul, așa cum îl prezintă Tănăsescu, este că niciun partid sau niciun curent nu va salva comunitățile marginalizate. Iubirea și identitatea acestor persoane au fost folosite ca instrumente în jocurile politice. „În spatele zâmbetelor politicienilor și a discursurilor despre diversitate, realitatea este că sunteți manipulați,” scrie aceasta, subliniind că ideologia nu a oferit sprijin real, ci a perpetuat problemele.

Efectul devastator al curentului woke

Curentul „woke” nu numai că a eșuat în a aduce schimbări pozitive, dar a creat și mai multă divizare și ură. Sustinătorii acestuia sunt transformați în pioni pe tabla de şah a jocului politic, abandonati când nu mai sunt considerați utili. Exemplele date de Tănăsescu subliniază cum Lasconi a decis să se distanțeze de comunitate atunci când a realizat că nu poate câștiga alegerile folosind această susținere.

Scanarea realității emoționale

Tănăsescu afirmă că curentul „woke” a distrus nu doar relații, ci și conexiuni fundamentale între generații. Nicio lege nu va putea schimba sentimentele părinților sau va umple golurile lăsate de respingerea familială. „Realitatea care doare” nu poate fi ștearsă prin aprobări sociale avute în vedere de politici și campanii.

Fraza centrală a dezamăgirii

„Curentul woke a distrus mai mult decât a construit,” concluzionează Tănăsescu, subliniind tranziția iubirii în marfă de negociat pe scena politică. Comunitățile sunt invitate să se vadă nu ca statistici sau simboluri ale progresului, ci ca indivizi cu nevoi și aspiratii personale.

Apel la acțiune autentică

Tănăsescu face apel la cetățeni să recunoască această manipulare și să nu mai fie pioni într-un sistem care nu le oferă nimic în schimb. Schimbarea adevărată, spune ea, nu începe cu voturi sau petiții, ci cu curajul de a căuta validare interioară și reconectarea cu familiile lor.

Un drum anevoios, dar esențial

Calea spre schimbare reală este dureroasă și poate părea imposibilă, dar este considerată singura care merită efortul. „Restul e doar zgomot. Iar zgomotul, în cele din urmă, se stinge,” concluzionează Tănăsescu, invitând la reflecție asupra valorilor reale și a iubirii care contează cel mai mult.

Citeste in continuare

Actualitate

Expoziția dedicată Revoluției din Decembrie 1989 se deschide la 1 Decembrie, pentru elevii Timișoarei

Publicat

pe

De

În urmă cu 35 de ani, Timișoara a schimbat mersul istoriei. A oprit timpul în loc.

De aceea, nu avem voie să uităm, fiind datori să lăsăm în urma noastră grija de a duce mai departe memoria lui Decembrie 1989. De a o lăsa moștenire copiilor noștri.

În acest context, Duminică, 1 Decembrie 2024, la ora 17:00, va avea loc, la Comenduirea Garnizoanei din Piața Libertății, deschiderea pentru elevi a expoziției „’35”, dedicată Revoluției din Decembrie 1989.

 Expoziția, care este o producție comună a Societății Timișoara și a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, este adresată atât scenei de artă contemporană, cât și publicului larg, tinerilor – din dorința de a facilita aprofundarea subtilităților unui moment de schimbare a paradigmei socio-politice și culturale din România. Astfel, publicul este invitat și provocat să reflecteze la dinamica puterii, la interacțiuni pierdute, la anxietăți sociale, să privească simultan la trecut și la viitor.

Definită drept „un spațiu și un timp de trecere, între before and after 1989”, expoziția abordează, pe de o parte, divizarea asociată cu controlul și, pe de altă parte, solidaritatea și transformarea – teme relevante nu doar în societate și în politică, ci și în dinamica valorilor și principiilor umane fundamentale. În acest context, viziunea artistului Adrian Florin Pop este completată de experiența trăită a revoluționarului Cătălin Regea, precum și de interpretarea curatorilor Cristina Daju și Mihai Toth, care au resemnificat spațiul simbolic, al vechii Comenduiri a Garnizoanei din Piața Libertății.

Lucrările de artă sunt realizate cu tehnici diverse de la pictură la video, sunet, instalație artistică, folosind ca punct de plecare fotografii și filmări originale.

Calendarul expoziției este următorul:

Duminică, 1 decembrie 2024, ora 17:00               Deschiderea expoziției, pentru elevi

2-16 decembrie 2024, orele 10:00-14:00              Vizite ghidate destinate elevilor

 

17 decembrie 2024, ora 17:00                                Vernisajul oficial al expoziției

17 decembrie 2024-30 ianuarie 2025                  Vizite ghidate destinate publicul larg

orele 16:00-20:00

În perioada 2-16 decembrie, vizitarea expoziției este deschisă exclusiv grupurilor de elevi. Aceasta se poate face de luni până vineri, între orele 10:00-14:00, prin rezervare prealabilă, pe mailul office@ccmt.ro

Vizitele programate for fi ghidate de mediatori, prezenți în acest interval orar la sediul Garnizoanei, pentru a facilita înțelegerea, de către elevi, a intenției autorilor.

Parteneri:

Direcția pentru Cultura Timiș, Brigada 18 ISR „Decebal”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Școala Gimnazială 19 „Avram Iancu”

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv7 ore ago

O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean

De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene...

Exclusiv7 ore ago

Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar

Rețeaua de protecție În decursul recentelor alegeri, Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar a...

Exclusiv7 ore ago

Alexandru Fulgeanu: De la ghivece la scandaluri, între mantia de primar și controversele personale

Un final controversat de mandat După încheierea mandatului său, fostul primar al comunei Cătina, Alexandru Fulgeanu, a plecat la sfârșitul...

Exclusiv7 ore ago

Sindicatul Europol critică ipocrizia patriotismului în discursurile oficiale de 1 Decembrie

Discursuri emoționante la ceremonialul de 1 Decembrie Cu ocazia zilei naționale, sute de parlamentari și guvernanți din întreaga țară au...

Exclusivo zi ago

Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare

Punctul de vedere oficial al Guvernului Sindicatul Diamantul a făcut public punctul de vedere al Guvernului cu privire la criticile...

Exclusiv2 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)

Moștenirea lui Silviu Prigoană, cunoscută prin compania ROSAL, a devenit obiectul disputelor interne și al intereselor corupte ale serviciilor secrete,...

Exclusiv2 zile ago

Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe

Criminalitate și corupție: O rețea mafiotă în sânul Poliției Române Ziarul Incisiv de Prahova a dezvăluit existența unei structuri de...

Exclusiv3 zile ago

Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa

Marian Ilie, directorul Direcției Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP), se confruntă cu acuzații grave din partea unei organizații sindicale...

Exclusiv3 zile ago

Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare

Într-o scrisoare adresată domnului chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Federația...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) își exprimă îngrijorarea față de recentele declarații ale lui Ilie Bolojan, președintele...

Exclusiv4 zile ago

Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor

Protestul pensionarilor militari programat pentru 29 noiembrie 2024, susținut de Sindicatul Diamantul, ar putea avea efecte semnificative asupra peisajului politic...

Actualitate5 zile ago

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache

Garda de Mediu Prahova in…”pielea goala”. Sau, protecția mediului a rămas în „familia” lărgită? Noul interimat „asigurat” de Dana Tudorache....

Exclusiv5 zile ago

Afacerea ROSAL: Meciul subteran între mafia deșeurilor și justiție

Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu,...

Exclusiv5 zile ago

Poliția Română lansează acțiunea „TROTINETA” pentru monitorizarea bicicliștilor și trotinetiștilor

Contextul acțiunii „TROTINETA” Misiunea Direcției Rutiere în fața incidentelor rutiere Sindicatul Diamantul a anunțat lansarea acțiunii „TROTINETA” de către Poliția...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv