Connect with us

Actualitate

RECOMANDĂRI PRIVIND SUPRAVEGHEREA FINANTELOR SERVICIILOR DE INFORMATII

Publicat

pe

Cu toate că nu există nicio abordare care să fie considerată „cea mai bună” în cazul supravegherii finanţelor serviciilor de informaţii, următoarele recoman­dări, extrase din legi, modele instituţionale, constituie bune practici care pot fi adaptate pentru a corespunde unei multitudini de modele legale şi instituţionale diferite. Cele mai multe re­comandări pleacă de la ipoteza că există deja cadrul legal şi instituţional pen­tru bugetare şi auditare şi că a fost creat cadrul legal pentru gestionarea şi uti­lizarea fondurilor publice.

Recomandări privind bugetarea si raportarea financiară □ Bugetele serviciilor de informaţii trebuie să fie „cuprinzătoare”, ceea ce în­seamnă că trebuie să acopere întreaga activitate financiară a unui serviciu. Legea trebuie să interzică în mod expres serviciilor să se angajeze în activităţi financiare care nu sunt incluse în bugetele lor.

 • Guvernele trebuie să facă publice cât mai multe informaţii posibil despre bugetele serviciilor de informaţii, fără a pune în pericol siguranţa publică sau securitatea naţională. Ele trebuie să facă publice cel puţin suma totală alocată unui serviciu, subtotalurile pentru anumite categorii de costuri, precum şi obiectivele asociate anumitor cheltuieli. Informaţiile bugetare trebuie clasificate numai atunci când secretizarea este strict necesară pen­tru a proteja interesele naţionale legitime de Parlamentele trebuie să adopte legislaţia care să reglementeze ce infor­maţii financiare (inclusiv bugetele şi situaţiile financiare) trebuie făcute publice şi care anume pot rămâne confidenţiale şi/sau supuse unor proce­duri extraordinare de raportare şi auditare.
 • Serviciile de informaţii trebuie să elaboreze versiuni publice ale situaţiilor lor financiare, care să conţină cât mai multe informaţii posibil.

Recomandări privind controalele financiare interne

 • Serviciile de informaţii nu trebuie exceptate de la legile care reglemen­tează controalele financiare şi mecanismele de auditare interne ale agenţiilor publice.
 • Dacă, ocazional, unui serviciu de informaţii i se permit abateri de la legile şi reglementările cu privire la gestionarea şi utilizarea fondurilor publice, au­toritatea care aprobă astfel de abateri trebuie stabilită prin lege.

Ffecomandări privind supravegherea financiară externă

 • Legea trebuie să impună instituţiilor SAI să controleze finanţele serviciilor de informaţii pentru a stabili dacă situaţiile lor financiare sunt exacte şi co­recte, dacă tranzacţiile lor financiare respectă legile şi reglementările apli­cabile şi dacă fondurile publice au fost întrebuinţate într-o manieră care asigură un raport optim cost-eficacitate. Pentru a realiza aceste obiective, SAI trebuie să aibă competenţa de a controla toate aspectele activităţii serviciilor, inclusiv evidenţele contabile speciale, referitoare la operaţiuni sub acoperire sau sensibile din alte puncte de vedere.
 • Parlamentele şi SAI trebuie să supună finanţele serviciilor de informaţii aceluiaşi nivel de verificare pe care îl aplică în cazul altor agenţii publice. Această verificare trebuie să aibă loc pe parcursul ciclului bugetar, înce­pând cu analiza completă a secţiunilor clasificate din propunerile de buget şi încheind cu verificarea ex post şi auditarea evidenţelor financiare ale serviciilor.
 • Legea trebuie să acorde organismelor externe de supraveghere acces la toate informaţiile pe care acestea le consideră necesare pentru a-şi desfăşura activitatea şi care sunt deţinute fie de serviciul de informaţii auditat, fie de un alt organism public. Un astfel de acces trebuie susţinut prin competenţe de investigare adecvate, suficient de puternice pentru a obliga la dezvăluirea informaţiilor respective.
 • Parlamentele şi SAI care dispun de acces la informaţii confidenţiale trebuie să ia măsuri pentru protejarea acestor informaţii împotriva unei dezvăluiri neautorizate. Astfel de măsuri trebuie să asigure faptul că informaţiile în cauză sunt disponibile numai pentru personalul care trebuie să le cu­noască, sunt securizate fizic şi tehnologic şi că sunt instituite sancţiuni pen­tru a descuraja dezvăluirea neautorizată.
 • Membrii comisiilor parlamentare cu responsabilităţi de supraveghere financiară trebuie să aibă suficiente resurse, atât umane, cât şi tehnolo­gice, care să le permită să înţeleagă finanţele serviciilor de informaţii şi să efectueze verificări de substanţă.
 • Parlamentele trebuie să se asigure că SAI au autoritatea şi resursele nece­sare pentru a-şi desfăşura activitatea. Mai mult, ele trebuie să promoveze punerea în aplicare a recomandărilor SAI de către serviciile de informaţii.
 • Parlamentele trebuie să se asigure că există legături corespunzătoare între organismele externe de supraveghere în aşa fel, încât rezultatele verifică­rilor ex post şi ale auditului să poată fi folosite ca informaţii de suport în examinarea proiectelor de buget din anii următori.
 • Comisiile parlamentare responsabile cu supravegherea financiară a servicii­lor de informaţii trebuie să colaboreze activ cu SAI. Această colaborare ar trebui să includă examinarea rapoartelor lor, organizarea unor întâlniri de evaluare şi adoptarea măsurilor necesare prin care să se asigure că SAI dis­pun de competenţele şi resursele adecvate pentru auditarea serviciilor de informaţii.

Parlamentele şi SAI au responsabilitatea de a informa constant populaţia cu privire la supravegherea pe care o efectuează în cazul serviciilor de informaţii. Ele trebuie să elaboreze versiuni publice ale constatărilor lor şi să prezinte periodic opiniei publice rapoarte despre activităţile pe care le desfăşoară.

Actualitate

Actrița, cîntăreața și topmodelul Ramona Bădescu, cea mai cunoscută româncă din Italia, s-a înscris în partidul lui George Simion.

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și pentru românii din diaspora, care au nevoie de sprijin.
„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți”, a afirmat Ramona Bădescu, potrivit unui comunicat al AUR.

Citeste in continuare

Actualitate

Primărița din Cîmpulung, userista Elena Lasconi, și-a anunțat oficial disponibilitatea pentru a candida la prezidențialele de anul viitor și de a deveni prima femeie președinte a României

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

”Eu îmi doresc să unesc poporul” a spus Elena Lasconi într-un interviu pentru Antena 3.

”Eu nu m-am gîndit nicio secundă la chestia asta, oricum mi se pare o pălărie prea mare. Dar eu am intrat (în politică, probabil n.n.) ca să fac bine pentru țară. Și dacă aș ști că aș putea să schimb în bine țara, aș face orice. Deci aș face orice pentru asta, inclusiv aș candida la prezidențiale. Așa, sună frumos, visăm frumos… să fiu prima femeie președinte a României” a spus ea.

O declarație interesantă a fost cea potrivit căreia ”o să fie din ce în ce mai urîte atacurile și deja am semnale, știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii”.

Citeste in continuare

Actualitate

Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel

Publicat

pe

În era turismului modern, confortul oferit de camerele de hotel este esențial. Unul dintre elementele care contribuie la această experiență este frigiderul. În mobilarea camerei de hotel, valoarea minibarului este inestimabilă. Clienții apreciază atât faptul că au băuturi răcoritoare la rece, cât și funcționalitatea unui astfel de produs pentru depozitarea corectă a medicamentelor sau cosmeticelor. Experiența generală este îmbunătățită pentru fiecare client în parte de existența unui frigider destinat camerelor de hotel, cu un nivel de zgomot redus.

Explicăm în continuare care sunt caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel, aspecte necesare pentru ca afacerea ta să fie prosperă.

Tipuri de frigidere perfecte pentru o cameră de hotel

Frigiderele pentru camera de hotel mini pot fi ideale, au suficient spațiu pentru depozitarea alimentelor necesare pentru o scurtă ședere. Pe de altă parte, camerele mai mari pot beneficia de frigidere pe măsură, care pot oferi mai mult spațiu de stocare și opțiuni suplimentare, precum compartimente separate pentru băuturi sau congelator. Dimensiunea frigiderului poate influența confortul și satisfacția oaspeților, oferindu-le posibilitatea de a-și păstra alimentele și băuturile preferate în mod convenabil în cameră.

Un alt aspect important de luat în considerare este tipul de frigidere în funcție de design și caracteristici. Pentru camerele de hotel frigiderele cu uși de sticlă pot fi o opțiune atractivă. Acestea pot crea o atmosferă plăcută și pot permite oaspeților să vadă ce conțin înainte de a deschide ușa. Pe de altă parte, pentru camerele de hotel standard frigiderele cu ușă clasică pot fi mai potrivite, oferind funcționalitatea necesară la un cost redus. Caracteristici suplimentare, cum ar fi dispozitivul de gheață sau opțiunile de răcire rapidă, pot adăuga un plus de confort și rafinament pentru oaspeți.

Frigiderul ales pentru o cameră de hotel trebuie să se integreze armonios cu restul mobilierului și decorului. Aspectul trebuie să fie luat în considerare în funcție de dimensiune, formă, culoare și stil, pentru a se potrivi esteticii camerei. În special în camerele de hotel mai mici, un design compact și modern este un plus, creând o atmosferă plăcută și spațioasă. Există un astfel de produs care întrunește toate aceste calități, un minibar frigider hotel de 40 litri, alb, cu raft de sticlă și ușă reversibilă.

Eficiență energetică

Eficiența energetică este un aspect crucial la achiziția frigiderelor pentru camerele de hotel. Un aparat eficient din punct de vedere energetic nu doar că reduce costurile de operare, ci contribuie și la protejarea mediului. Este recomandată alegerea unui model cu o clasificare energetică bună, pentru a minimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

Mentenanță și durabilitate

Frigiderele destinate camerelor de hotel sunt produse care au o durată de viață mare, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și funcționează corect. Este important ca aparatul să fie durabil și să necesite o întreținere minimă. Materialele rezistente la uzură și coroziune, cum ar fi oțelul inoxidabil, pot crește durabilitatea frigiderului. De asemenea, este recomandat ca acesta să aibă o funcție de auto-dezghețare, pentru a reduce necesitatea întreținerii frecvente.

Caracteristici suplimentare

Funcționalitatea și caracteristicile suplimentare pot fi luate în considerare în funcție de nevoile hotelului și ale oaspeților săi. De exemplu, pot fi avute în vedere beneficii suplimentare la achiziție, prezența unor compartimente speciale pentru băuturi sau alimente, reglarea temperaturii, sistemul de răcire sau nivelul de zgomot produs. Unele frigidere vin chiar și cu funcții precum afișajul digital sau controlul temperaturii, care pot fi utile pentru oaspeți, în special pentru cei care au nevoie să păstreze la anumite temperaturi unele medicamente sau produse cosmetice.

Când discutăm despre nivelul de zgomot produs de un frigider, trebuie să ținem cont de confortul oaspeților, în special în timpul nopții. Este important să alegem un tip de frigider care să asigure liniștea și confortul în camera de hotel. Există diferite niveluri de zgomot, iar un frigider cu nivel redus de zgomot precum un minibar hotel absorbție 40 Eco, de 38 de litri, cu nivel de zgomot 0 db, poate fi preferat pentru a nu deranja somnul oaspeților.

În concluzie, alegerea unui frigider destinat unei camere de hotel trebuie să fie un proces bine gândit și informat. Factorii-cheie precum tipul de frigider, designul, eficiența energetică, întreținerea și durabilitatea sunt esențiali pentru a asigura confortul și satisfacția oaspeților. Nu uitați, alegerea corectă a frigiderului poate face diferența în experiența oaspeților!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv3 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană.

Azi se împlinește 1 săptămână de când am avut primii studenți care au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, dezvaluie cei...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv