Connect with us

Anchete

TEHNOLOGIA WIRELESS este NOCIVĂ

Publicat

pe

Un experiment cu routere WiFi făcut de un grup de eleve de clasa a noua are parte de multă atenție la nivel internațional. Iată de  ce…

Cercetători din Anglia, Olanda și Suedia au arătat un mare interes față de experimentul făcut de 5 fete de clasa a noua din nordul Jutland-ului.

Ele au facut un experiment pentru un test la biologie, atât de inteligent, încât a atras atenția la nivel internațional a numeroși biologi și experți în radiații.

Fetele au fost total surprinse de atenția bruscă din întreaga lume.

“A fost ca o cursă în rollercoaster. Încă nu îmi vine să cred” , spune Lea Nielsen, una dintre fete.

“Este total copleșitor și emoționant. Nu este ceva care experimentezi în fiecare zi”. A adăugat Mathilde Nielsen,o altă fată din grup.

Totul a început pentru că ele găseau foarte dificil să se concentreze în timpul orelor, la școală:

“Noi am constatat că este dificil să ne concentrăm la școală, dacă am dormit cu telefonul aproape de cap, și câteodată am avut dificultăți în a dormi”, explică Lea Nielsen.

Așa că iată ce au făcut:

Au luat 400 semințe de creson și le-au pus în 12 tăvi. Apoi, au pus 6 tăvi în 2 camere separate la aceeași temperatură. Au dat aceeași cantitate de apă și de soare pentru toate tăvile timp de 12 zile.

Însă, 6 dintre tăvi au fost puse lângă două routere WiFi.  Același tip de router-e care emit același tip de radiații ca un telefon mobil obișnuit.

După 12 zile  ceea ce rezultatul a arătat a fost clar: semințele din apropierea router-ului nu au crescut și câteva dintre ele au suferit mutații sau au murit.

 “Este absolut înspăimântator că există un efect așa de puternic, așa că am fost într-adevăr șocate de rezultat”, spune Lea.

Olle Johansson, un renumit profesor de la Institutul Karolinska din Stockholm, este unul dintre cercetatorii impresionați.

El va repeta acum experimentul cu un coleg belgian, profesorul Maria-Claire Cammaert la Universite libre din Bruxelles.

Conform celor spuse de el, acest experiment este absolut nemaipomenit:

„Fetele au rămas în sfera de aplicare a cunoștințelor lor, și cu dibăcie au implementat și dezvoltat un experiment foarte elegant. Bogăția de detalii și precizie este exemplară, alegerea cresonului a fost inteligentă, și aș putea continua cu mai multe exemple”, spune el.

El nu a ezitat în a le trimite o invitație pentru a merge pe acest drum:

“Sincer sper să își  petreacă viața profesională în cercetare deoarece eu cred că au o înclinație naturală pentru acest lucru. Personal, aș vrea să am acești oameni în echipa mea!”

Dar experimentul a dovedit ceva foarte important. Ceva ce majoritatea dintre noi facem fără să cunoaștem consecințele.

“Nici una dintre noi nu mai doarme cu telefonul aproape de pat. Fie telefonul este pus departe, fie este lasat în altă cameră. Și computerul este întotdeauna închis”, spune Lea.

Dacă patul tău este în apropierea unui router WiFi te sfătuim să schimbi poziția patului sau locația router-ului. Și atunci când vine vorba de somn, lasă tehnologia  acolo unde îi este locul.

 

Anchete

Poate ca anii scursi din 2019 pana in prezent l-au inteleptit pe Radu Varluga, iar magistratul a abandonat credinta hashtagista

Publicat

pe

De

A avut loc un nou termen la Tribunalul Militar Bucuresti cauza nr. 206/753/2023, in care 16 jandarmi sunt judecati pentru abuz in serviciu dupa ce au dejucat lovitura de stat rezist din 10 august 2018, dezvaluie Lumea Justitiei.

Coincidenta face ca dosarul sa fi nimerit la un judecator tot din tabara activistilor. Este vorba despre capitanul Ion-Radu Varluga (foto), vicepresedintele cu delegatie al Tribunalului Militar Bucuresti. In 2018 si 2019, Varluga a semnat doua scrisori deschise de protest ale Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania. Prima era legata de participarea AMR si UNJR in Comisia Iordache (comisia parlamentara comuna de modificare a legilor justitiei), iar a doua avea in vedere faptul ca aceeasi comisie condusa de deputatul PSD Florin Iordache ignora, in procesul de legiferare, avizele emise de Comisia de la Venetia si Consiliile Consultative ale Judecatorilor si Procurorilor Europeni, precum si rapoartele Comisiei Europene si ale GRECO.

Dar de ce sa fim rai?  (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Abia intrat in magistratura, un procuror a decis sa plece.

Publicat

pe

De

Este vorba despre procurorul Mihai-Eduard Dina, procuror stagiar la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragasani, dezvaluie Lumea Justitiei. Acesta a trimis cererea de eliberare din functie prin demisie la CSM, urmand sa fie aprobata zilele viitoare de procurorii din Consiliu. Care sunt motivele gestului, nu se stie pana acum. Oricum, speram sa nu fie ceva grav. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

DNA va livra marfa dupa alegeri

Publicat

pe

De

Dupa ani de zile in care DNA s-a confundat practic cu abuzul, iata ca avem parte de o insanatosire a parchetului anticoruptie condus in prezent de procurorul Marius Voineag (foto). Si nu avem in vedere doar la schimbarea de viziune, in sensul de a se pune accent pe marea coruptie, dezvaluie Lumea Justitiei.

Multi se intreaba in aceste zile de ce la DNA este o relativa liniste, iar dosarele cu oameni politici lipsesc. Ei bine, din cate am inteles noi, DNA a decis sa isi modifice strategia si sa nu dea drumul la cauze cu politicieni, pentru a nu fi acuzata apoi de jocuri politice, exceptie facand doar dosarele urgente in care nu se poate rata momentul operativ. Cumva e de inteles aceasta abordare. Spunem asta tinand cont ca orice dosar aparut in aceasta perioada, in care sa fie vizat un om politic, ar fi suspectat ca este o operatiune politico-judiciara din partea parchetului anticoruptie. Cu alte cuvinte, s-ar fi repetat episoadele de pe vremea Laurei Kovesi, cand in toiul campaniei electorale la DNA erau defilati si chiar saltati politicienii intrati pe lista neagra a Sistemului de teroare care conducea la acea data Romania, cei mai multi dintre ei fiind apoi achitati, actiunile DNA dovedindu-se a fi doar un mod de a incerca eliminarea acestora din politica. Asadar sa avem rabdare, caci suntem convinsi ca DNA va livra marfa dupa alegeri. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv4 ore ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusivo zi ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv3 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv3 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv3 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv4 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv4 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv4 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv4 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv5 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv5 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv5 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv