Connect with us

Anchete

“Transparenta” disimulata a Consiliului Concurentei!

Publicat

pe

In 09.03.2017 Consiliul Concurenţei a transmis un comunicat de presa pe site-ul propriu cu privire la faptul ca va analizeaza tranzacţia prin care PayPoint Services SRL intentioneaza sa preia Payzone SA, sens in care autoritatea de concurenţă va intreprinde demersuri institutionle prin care sa identifice daca operaţiunea notificata nu altereaza  piata de profil, libera concurenta inducand posibile efecte anticoncurenţiale.

Din anuntul autoritatii de concurenta  aflam ca:

– PayPoint Services SRL este parte a grupului britanic PayPoint, înfiinţat în 1996, fiind deţinută 100% de către PayPoint PLC. PayPoint pic a preluat în 2007 distribuitorul local de produse şi servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă Pay Store SRL, redenumit ulterior PayPoint Services SRL. În 2008, societatea a lansat serviciul de încasare sume în numerar. PayPoint PLC este listată ia London Stock Exchange. Payzone SA oferă pe teritoriul României servicii similare celor oferite de PayPoint Services SRL. Payzone SA a fost înfiinţată în 2004 şi are ca acţionar majoritar societatea Payzone Group, deţinută la rândul ei de un fond de investiţii care operează din Marea Britanie;

– principalele activităţi desfășurate de PayPoint Services SRL în România sunt: (i) încasarea de plăţi şi transferul de bani; (ii) distribuţia de produse şi servicii pre-plătite pentru telefonie mobilă, Internet şi radio-TV, activităţi efectuate prin intermediul reţelelor de terminale electronice amplasate în magazine de proximitate şi alte locaţii similare.

http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12090/autorizare_contitech_mar_2017.pdf

Dar interesant este faptul ca anuntul sus mentionat si publicat de Consiliul Concurentei a aparut la ceva timp dupa ce doua publicatii on-line de specialitate in domeniul financiar-bancar, economic, cum ar fi  Capital ( sub semnatura Andreea Popescu) si Ziarul Financiar (sub semnatura Cristina Bellu), publicatii ce au  anuntat, in data de 08.03.2017, la diferenta de timp de 40- 50 minute una de alta (ora 12,15 si ora 12, 50), deci cu o zi inainte de anununtul ofical mentionat, stirea ca Paypoint va achizitiona Payzone, dand publicitatii chiar comunicatul in cauza.

http://www.zf.ro/business-hi-tech/concurenta-analizeaza-preluarea-companiei-de-servicii-de-plati-payzone-de-catre-britanicii-de-la-paypoint-16187052

http://www.capital.ro/concurenta-analizeaza-preluarea-payzone-de-catre-paypoint.html

Oare cum o fi pastrat autoritatea de concurenta confidentialitatea comunicatului daca “pe surse” cele doua publicatii au intrat in posesia acestuia cu cel putin 24 ore inaintea anuntului oficial si care or fi fost ratiunile pentru care a fost plasat celor doua publicatii si nu catre toate sursele media centrale sau locale de interes pentru sfera cunoasterii publice. Aceasta situatie poate genera suspiciuni fata de loialitate persoanelor cu functii publice care trebuie sa respecte normelor de reglementare a activitatii autoritatii in cauza, sa aiba echidistanta in raport cu tertii interesati in a primii informatii de interes public, atat timp cat informatii relevante despre diverse activitati interne cum ar fi in cazul de fata evaluarea unor concentrari economice pot sa apara in mod directionat catre anumite publicatii “de casa” inainte ca biroul de presa al autoritatii mentionate sa faca oficial anuntul respectiv pe site-ul propriu conform legii transparentei si nu numai.

De altfel, cand Consiliul Concurentei face investigatii, cum a fost cea recenta declanşata (anunt public in 23.03.2017) pe piaţa serviciilor conexe activităţii de distribuţie a gazelor naturale, investigaţie ce  se referă la o posibilă înţelegere anticoncurenţială între SC Megaconstruct SRL, SC Mega Conect SRL şi SC Instalaţii Montaj Tehnologic SRL pentru stabilirea tarifelor, iar confidentialitatea activitatii este necesara pana la momentul publicarii. Din anunt reiese ca au fost efectuate inspecţii inopinate la sediile şi punctele de lucru ale companiilor SC Megaconstruct SRL, SC Mega Conect SRL şi SC Instalaţii Montaj Tehnologic SRL. “Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.”

http://www.consiliulconcurentei.ro/uploads/docs/items/id12117/inspectii_racord_gaze_mar_2017.pdf

Ne punem o intrebare, in raport cu stire de mai sus si anume daca exista canale informale de difuzarea externa de stiri despre astfel de investigatii, analize si evaluari specifice domeniului concurentei, cum este cel mai sus reliafat cu privire la canalul de scurgere de informatii relevante catre persoane si/sau publicatii media, oare nu exista in mod evident riscul ca actiunile preconizate sa fie cunoascute de unele medii interesate inainte ca demersul ofical sa fie initiat si apoi publicat ofical, si persoane/agenti economici vizati sa isi ia masuri de protectie, respectiv de alterarea datelor/informatiilor vizate de autoritate in activitatea de control etc., cu toate consecintele negative ce pot decurge dintr-o astfel de metoda sau practica existenta in interiorul Consiliului Concurentei.

Deci  consideram ca se impune ca aceasta practica sa fie bine analizata de cei in drept si comunicatele sa se faca conform legii transparentei si legii 544/2001, cu atat mai mult cu cat intre Consiliul Concurentei si DNA a fost incheiat in 2015 un acord (protocol) privind colabora pentru depistarea practicilor anticoncurenţiale. Cred ca este interesant de citit acest protocol, cu atat mai mult cu cat despre protocoale de colaboarea incheiate intre SRI/MP/DNA, respectiv DNA si alte autoritati juridice ala administratiei publice centrale despre care opinia publica vorbeste in ultimul timp si care ar trebui sa fie facute public pentru stiinta tuturor cetatenilor Romaniei.

https://www.juridice.ro/wp-content/uploads/2015/10/protocol_dna_sept_2015.pdf
Ec. Adrian Radu

Anchete

Abia intrat in magistratura, un procuror a decis sa plece.

Publicat

pe

De

Este vorba despre procurorul Mihai-Eduard Dina, procuror stagiar la Parchetul de pe langa Judecatoria Dragasani, dezvaluie Lumea Justitiei. Acesta a trimis cererea de eliberare din functie prin demisie la CSM, urmand sa fie aprobata zilele viitoare de procurorii din Consiliu. Care sunt motivele gestului, nu se stie pana acum. Oricum, speram sa nu fie ceva grav. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

DNA va livra marfa dupa alegeri

Publicat

pe

De

Dupa ani de zile in care DNA s-a confundat practic cu abuzul, iata ca avem parte de o insanatosire a parchetului anticoruptie condus in prezent de procurorul Marius Voineag (foto). Si nu avem in vedere doar la schimbarea de viziune, in sensul de a se pune accent pe marea coruptie, dezvaluie Lumea Justitiei.

Multi se intreaba in aceste zile de ce la DNA este o relativa liniste, iar dosarele cu oameni politici lipsesc. Ei bine, din cate am inteles noi, DNA a decis sa isi modifice strategia si sa nu dea drumul la cauze cu politicieni, pentru a nu fi acuzata apoi de jocuri politice, exceptie facand doar dosarele urgente in care nu se poate rata momentul operativ. Cumva e de inteles aceasta abordare. Spunem asta tinand cont ca orice dosar aparut in aceasta perioada, in care sa fie vizat un om politic, ar fi suspectat ca este o operatiune politico-judiciara din partea parchetului anticoruptie. Cu alte cuvinte, s-ar fi repetat episoadele de pe vremea Laurei Kovesi, cand in toiul campaniei electorale la DNA erau defilati si chiar saltati politicienii intrati pe lista neagra a Sistemului de teroare care conducea la acea data Romania, cei mai multi dintre ei fiind apoi achitati, actiunile DNA dovedindu-se a fi doar un mod de a incerca eliminarea acestora din politica. Asadar sa avem rabdare, caci suntem convinsi ca DNA va livra marfa dupa alegeri. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

„În discursul de lansare a candidaților  PNL Ploiești, am explicat în ce constă clanul Cosma şi cine sunt aliaţii săi”

Publicat

pe

De

„Cred că toţi cei care ascultă acest fragment înţeleg mai bine de ce sunt atacat dimineaţa, la prânz şi seara pe un anumit post de televiziune naţional deţinut de un afacerist prahovean refugiat la sud de Dunăre.
Este simplu ca „bună ziua”: lupta mea în Prahova este cu clanul mafiot Cosma şi cu asociaţii săi care mizează pe înlocuirea mea cu marioneta lor, Nanu.
Voi continua proiectele importante pentru judeţul nostru, dar am nevoie ca prahovenii să spună NU clanului Cosma pe 9 iunie şi să-i trimită astfel la lada de gunoi a istoriei politice pe cei care au ţinut Prahova în lanţuri”, a transmis Presedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Swinging-ul politic si protectia „divina” din serviciile secrete pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe vremea cand Necsulescu Sorin (socrul „marionetei” Andrei Volosevici) si fratele sau o pastoreau, primul fiind sef sector Securitate economica la SRI Prahova.

Ca sa explicam ce protectii au acesti „baietasi” trebuie sa ne intoarcem un pic, in timp, pentru a reveni in zilele noastre la „Swinging-ul politic” si socrul „marionetei” Andrei Volosevici, in episodul urmator. Vom reveni. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv2 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv2 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.3 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv3 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv3 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv3 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv3 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Exclusiv4 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (I)

In data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de...

Exclusiv4 zile ago

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de campanie a lui Bogdan Cristian Nica, candidatul PNL la Primăria Ploiești.

După ce a fost deconspirat ca „marioneta secreta” a „Clanului Cosma”, domnul candidat a fost surprins cum „mângâia” afisul de...

Exclusiv4 zile ago

Noile condiții introduse pentru transportul săptămânal și bilunar, nu fac decât să limiteze accesarea acestui drept de către personalul care momentan beneficiază

Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea HG  nr. 1198/2022 privind drepturile de transport, pe teritoriul național, ale personalului din instituțiile...

Exclusiv5 zile ago

Cu obraznicia și tupeul marca PSD, Andrei Volosevici se filmează pozând în salvatorul cetății

Consilierul local Cristian Ganea, despre comportamentul primarului Volosevici care descopera…apa calda si se lauda cu proiecte incepute în mandatul trecut:...

Exclusiv5 zile ago

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu Jaful din bugetul public...

Exclusiv5 zile ago

CUM SE ACOPERA GAFELE DE MANAGEMENT IN POLITIA ROMANA?

Cam tot asa cum pisica isi ascunde fecalele, dezvaluie Vitalie Josanu. „Doar ca, spre deosebire de feline, sefii nostri au...

Diverse5 zile ago

Ghidul Complet pentru Alegerea Cabinei Foto Perfecte la Evenimentul Tău

Alegerea unei cabine foto adecvate poate transforma orice eveniment, fie că este o nuntă, o petrecere de burlac sau o...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv