Connect with us

Administratie

ORGASMUL PREZIDENŢIAL

Publicat

pe

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat, recent, foarte mulţumit de activitatea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr şi de cea a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. Această satisfacţie emoţional-sentimentală a fost transmisă în contextul în care ministrul Justiţiei, domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader, spunea că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general al României şi, separat, cu procurorul şef al DNA, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea şi că va efectua, conform competenţelor, o evaluare a activităţii acestora.

Climaxul intelectual al Preşedintelui, care prin atingerea punctului culminant a pipăit, probabil, chiar fericirea, nu trebuie să-şi aibă cauzalitatea în modul în care persoana Preşedintelui este satisfăcută de activitatea şefilor acestor organe ale statului de drept. Prin această afirmaţie, domnul Klaus Iohannis demonstrează, din nou, dacă mai era nevoie, că nu înţelege nici menirea acestor instituţii, şi nici prerogativele sale constituţionale.

Instituţiile statului au obligaţia de a acţiona în deplină legalitate, potrivit propriilor legi de organizare şi funcţionare şi în acord cu misiunile publice încredinţate prin alte legi organice primare ori complementare. Niciunde în aceste acte normative, cu atât mai puţin în Constituţia României, nu există vreo prevedere de natură orgasmică care să includă, printre scopurile, atribuţiile şi competenţele lor, pe aceea de a-i crea Preşedintelui României o stare de mulţumire.

Vă opunem următorul contraexemplu pentru a releva, cu o tuşă mai apăsată, ridicolul şi periculozitatea pentru democraţie a nefericitei exprimări a ocupantului fotoliului de la Cotroceni: şi domnul ex-Preşedinte Traian Băsescu a fost, timp de 10 ani, extrem de mulţumit de activitatea structurilor de forţă de tip PÎCCJ, DNA, SRI etc. Satisfacţia i-a pierit total, transformându-se într-o atroce durere sufletească, când acestea nu au mai acţionat în interesul său personal. Ba, din contră! Şi, de atunci, a rămas nesatisfăcut! Şi trădat în neţărmurita dragoste personală pe care i-o juraseră Koveşi şi Coldea, copiii săi dovediţi ulterior a-i fi vitregi!

Să înţelegem că, după decembrie 2019, şi domnul Klaus Iohannis, sedus şi abandonat, va încerca aceleaşi dezamăgiri instituţional-sentimentale?

 

Administratie

Trafic de migranți la Giurgiu: cetățean român arestat preventiv

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au depistat doi cetățeni străini (Irak și Maroc) fără documente de călătorie într-un autoturism condus de un cetățean român.

În timpul unui control rutier pe DN 5, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat de 46 de ani. În timpul verificării, s-a constatat că doi pasageri, cetățeni din Irak și Maroc, nu dețineau documente de călătorie.

Arest preventiv pentru trafic de migranți

Cetățenii străini au fost predați autorităților bulgare, iar șoferul român a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de migranți (art. 263 alin. 1 și alin. 2 lit. a din Codul penal).

Continuarea acțiunilor Poliției de Frontieră după aderarea la Schengen

Chiar și după aderarea României la Spațiul Schengen, Poliția de Frontieră continuă să acționeze pe baza analizelor de risc pentru a asigura securitatea granițelor țării. Gestionarea migrației ilegale rămâne o competență națională, pentru o abordare eficientă a acestei forme de criminalitate. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Destructurată o rețea de trafic de cocaină în Iași: 7 persoane reținute

Publicat

pe

De

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, au destructurat o rețea de trafic de droguri de mare risc (cocaină), reținând 7 persoane și confiscând o importantă cantitate de droguri, arme și bani.

Operațiunea, desfășurată în două cauze penale, a vizat un grup infracțional organizat, constituit în principal din membri de familie, care opera în Iași, cu extensie în Italia. Liderul grupării, o persoană de 51 de ani, este acuzat de trafic internațional de droguri de mare risc, în timp ce ceilalți membri sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc.

Mod de operare și prețuri competitive

Grupul infracțional își fideliza clienții prin prețuri mai mici decât media pieței negre (70-80 euro/gram, față de 100-150 euro/gram), comercializând cocaina la nivel stradal. Liderul grupării se deplasa în Italia pentru achiziționarea drogurilor, iar membrii grupului foloseau un imobil închiriat pentru depozitarea cocainei. Banii proveniți din trafic (de la câteva sute de lei până la peste 11.000 de euro) erau încasați în conturi bancare și retrași ulterior din diverse locații.

Operațiunea și rezultatele

La data de 17 martie 2025, un membru al grupului a fost prins în flagrant delict, în timp ce comercializa cocaină. Au fost efectuate 15 percheziții domiciliare, rezultând confiscarea a:

  • 385 de grame de cocaină;
  • 4 cântare electronice;
  • Aparat de vidat;
  • O carte de identitate falsă;
  • Un pistol tip revolver și 31 de cartușe calibru 7,65 mm;
  • Sume importante de bani în lei și euro;
  • Alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 9 autoturisme. Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani, au fost reținute (17-18 martie 2025). Șase dintre acestea au fost arestate preventiv, iar pentru o persoană s-a dispus control judiciar (decizie contestată de DIICOT).

Operațiunea a beneficiat de sprijinul unor unități specializate din București, Pitești, Iași și Argeș. Persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Acțiune națională FITOS 2025: controale pentru siguranța și sănătatea cetățenilor

Publicat

pe

De

Poliția Română, împreună cu Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), desfășoară acțiuni de control la nivel național, vizând respectarea regimului produselor de protecție a plantelor și prevenirea infracțiunilor legate de substanțe periculoase.

Acțiunea comună „FITOS 2025”, ce are loc anual începând cu 2022, implică polițiști din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase (DAESP), inspectori fitosanitari ai oficiilor fitosanitare județene și din cadrul ANF, precum și polițiști din inspectoratele județene.

Controale în Bistrița-Năsăud

Ca exemplu al acțiunii naționale, pe 18 martie 2025, polițiștii din Bistrița-Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Bistrița-Năsăud, au efectuat 14 controale la operatori economici și persoane fizice în Bistrița și Lechința.

Rezultatele controlului din Bistrița-Năsăud

Controalele au avut ca rezultat:

  • Aplicarea a două sancțiuni contravenționale cu avertisment.
  • Constatatea a 6 infracțiuni legate de regimul protecției mediului, regimul substanțelor periculoase și regimul precursorilor de explozivi restricționați.
  • Indisponibilizarea a 24 de tone de precursori de explozivi restricționați deținuți ilegal, 28 de tone de îngrășăminte chimice depozitate necorespunzător și 27 de litri și 3 kilograme de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

Obiectivele acțiunii naționale FITOS 2025

Acțiunea FITOS 2025 își propune îmbunătățirea siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirea și combaterea infracțiunilor legate de produsele de protecție a plantelor și protejarea mediului. Controalele vizează verificarea modului de efectuare a operațiunilor cu aceste produse și respectarea condițiilor de desfășurare a acestor operațiuni de către agenții economici. (Sava N.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv4 ore ago

Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr

Escrocheria imobiliară de milioane: O rețea de corupție la nivel inalt dezvăluită de Incisiv de Prahova Un act notarial fără...

Exclusiv4 ore ago

Concurs ANP: suspiciuni de nereguli la selecția directorilor adjuncți economico-administrativi

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de director adjunct economico-administrativ în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) este marcat de suspiciuni privind...

Exclusiv4 ore ago

Sinfonia corupției – Blondu’, primarul și lemnul putred: O comedie neagră prahoveană – PAMFLET

Balada Prahoveană: Un cântec de porci, lemn, și mașini BBC Sunetul fanfarei se estompează, înlocuit de grunțâitul porcilor și scârțâitul...

Exclusiv4 ore ago

Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi

Un incident recent petrecut la Penitenciarul Botoșani scoate la iveală o problemă gravă de comportament și lipsă de disciplină în...

Exclusivo zi ago

Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor

Analiză critică a situației din sistemul penitenciar românesc Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a publicat o analiză...

Exclusivo zi ago

Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar

Angajament pentru condiții îmbunătățite de detenție și muncă Ministrul Justiției, Radu Marinescu, a efectuat o vizită la Penitenciarul Deva, marcând...

Exclusivo zi ago

Sporuri salariale la MAI: SPR Diamantul acuză lipsă de transparență și interpretare abuzivă a legii

Vitalie Josanu denunță risipă de fonduri publice și responsabilitatea conducerii MAI Președintele SPR Diamantul, Vitalie Josanu, denunță nereguli grave în...

Exclusivo zi ago

Deficiențe grave în supravegherea privării de libertate în București

Probleme sistemice în penitenciare Un raport recent al Inspecției Judiciare scoate la lumină o serie de deficiențe alarmante în activitatea...

Exclusiv2 zile ago

Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni

Presiuni, dezinformare și implicarea deținuților într-un joc electoral murdar Un nou scandal zguduie sistemul penitenciar românesc. Informații obținute de la...

Exclusiv2 zile ago

Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate

Scandalul imobiliar White Tower & City Gate nu este doar o poveste despre apartamente și datorii (aici),  etc. Este un...

Exclusiv2 zile ago

Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte

Corupție și iepuri magici în Vălenii de Munte: O oda imperceptibilă a nepăsării!? In lume, când încep scandalurile de corupție,...

Exclusiv2 zile ago

Protest tăcut al polițiștilor din Neamț în sprijinul liderului sindical destituit Vitalie Josanu

Un protest simbolic, marcat de tăcere și de returnarea unei insigne de onoare, subliniază nemulțumirea față de decizia de destituire...

Exclusiv2 zile ago

ÎCCJ: Polițiștii care au cumpărat locuințe ANL în rate pot beneficia de compensație pentru chirie

Înalta Curte clarifică aspecte privind acordarea compensației de chirie polițiștilor mutați în interesul serviciului. Înalta Curte de Casație și Justiție...

Exclusiv3 zile ago

Ploiești: Cătălin Stavri, pseudo jurnalistul-mafiot în serviciul primarului Volosevici – O analiză amplă a rețelei de corupție

Un sistem de corupție intre primărie și poliție Acest articol aprofundează rolul central al pseudo -jurnalistului inculpsat Cătălin Stavri într-o...

Exclusiv3 zile ago

Turnul Babel al fraudei imobiliare: Cristi Ciolan, pionul necunoscut din scandalul White Tower & City Gate

Un agent imobiliar, inițial prezentat ca o simplă margine, se dovedește a fi o piesă cheie în complexa schemă a...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv