Connect with us

Featured

KOVESI SI RAZBOAIELE GERMANO-FRANCO/AMERICANE DIN ROMANIA SI BULGARIA

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Greu să nu te întrebi în cîte ceasuri s-ar fi umplut Piața Victoriei de #reziști dacă vreun politician gen Ponta, Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă șamd ar fi spus vreodată ce a spus ieri premierul Bulgariei despre Parchetul General de la Sofia, care ”nu există” și apără corupții. Ce iureș, ce vuiet, ce lamentări. Dar, mai ales, ce reacții internaționale vehemente ar fi urmat. Doar că e liniște deplină, nimeni nu pare indignat/deranjat. Bulgaria și România, două țări în care se duce tot mai tăios un război între Germania, pe de-o parte, și Franța+SUA pe de alta. Cine va cîștiga?

Să recapitulăm pe scurt: un supergreu al politicii bulgare, fostul premier Boiko Borisov, e săltat de Poliție fix cînd în țară se afla șefa Parchetului European, Laura Kovesi, ținut 24 de ore, apoi eliberat fără să fie pus sub vreo acuzație. Poliția zice oficial că e vorba de fraude cu fonduri europene, Parchetul General spune că nici vorbă, doar prezumtiv șantaj la adresa unui afacerist. Poliția nu mai revine ca să-și apere afirmațiile.

Vine însă premierul Bulgariei, băiatul de pe filiera americană Kiril Petkov, cu afirmații șoc, în plin Consiliu de Miniștri:

„Parchetul se comportă din nou ca un avocat când vine vorba de persoanele acuzate de corupție. Nu există un parchet independent în Bulgaria. Ne confruntăm din nou cu un sabotaj absolut din partea Procuraturii Republicii Bulgaria sub conducerea domnului Gheshev. Se ascund acte de acuzare, pe care le putem obține cu ușurință. Informațiile primite de la persoana șantajată sunt ascunse și ignorate pentru a nu se face o anchetă legală. Parchetul are o altă problemă serioasă, pentru că și Parchetul European lucrează la acest caz. În timp ce faptele sunt de obicei ascunse, iar publicul bulgar nu poate determina dacă și cum funcționează parchetul, există acum o structură europeană paralelă în care avem mai multă încredere. Vor exista informații foarte clare la nivelul UE cu privire la modul în care acţionează efectiv și ce s-a făcut. Cert este că mulți oameni spun că Bulgaria este o țară cucerită. Credem că asta nu va mai fi valabil în viitor. Vom lupta și vom face tot posibilul pentru a face din Bulgaria o țară europeană normală. Bătălia a început. Vom lucra cu toate instrumentele” a spus Petkov, conform agenției Novinite.

Presa internă și externă, mai ales cea de la noi, s-a repezit să declame că reținerea lui Borisov de către Poliție e un succes direct al Laurei Kovesi, un site popular de la noi titrând chiar ”Boiko Borisov, arestat de procurorii lui Kovesi”.

Care să fie explicația bizareriilor?

Pe teritoriu bulgar, la doi pași de noi, mascat de războiul ucrainean, are loc un alt război, geopolitic am spune.

Conducătorul unui stat membru UE și NATO spune despre un pilon al statului de drept că e protectorul corupției, ba chiar că nu există, și îl contrapune altui pilon, Ministerul de Interne. Maximă gravitate.

Ce avem aici, de fapt? Și care e rolul Laurei Kovesi în ciorba bulgărească?

Nu e complicat.

În Bulgaria are loc o confruntare între Germania cea iubitoare de ruși și binomul Franța/SUA, care vrea să dizloce țara lui Merkel din anumite sfere de influență, mai ales din estul Europei.

Boiko Borisov, lider al unui puternic partid bulgar de centru-dreapta, membru al PPE, a fost numit adesea în presa externă ”cățelul Angelei Merkel”. Fostul cancelar german și fostul lider al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au fost acuzați repetat că închid ochii la corupția care devastează Bulgaria doar pentru că țara e condusă de omul germanilor. Foarte probabil că e adevărat.

După 12 ani, puternicul Borisov a cedat puterea filierei americane, recte băieților de la Harvard Kiril Petkov și Vasen Asiliev, premier și vicepremier acum. Dar a reușit să-și plaseze la timp un om foarte greu la cîrma Parchetului General, în persoana lui Ivan Geshev, în timp ce alt acolit, fostul procuror general Sotir Tsatsarov, a preluat șefia DNA bulgăresc.
Așa cum am mai relatat, amîndoi au avut mereu un dinte împotriva Laurei Kovesi, astfel că Bulgaria a și votat împotriva numirii ei la șefia EPPO.

Kovesi, pe de altă parte a fost mereu activă pe spațiul bulgăresc și continuă să fie.
Activitatea sa ca procuror european poate da lovituri grele rețelei Borisov-GERB (partidul său), prin scoaterea la lumină a unor fapte de mare corupție.
Eliminarea grupării Borisov înseamnă eliminarea influenței Germaniei în Bulgaria, în favoarea celei exercitate de Macron și de americani.
Acum înțelegem, poate, mai limpede de ce Macron și-a retras candidatul de procuror la șefia EPPO ca să-i lase drum liber Laurei Kovesi, o manevră care a șocat Europa.
În numele unor interese viitoare.

Acționînd contra lui Borisov, șefa EPPO împușcă doi iepuri: netezește drumul viitorilor ”influenceri” ai politicii sofiote și își crește propria imagine în perspectiva unei foarte probabile lansări în politica românească, în 2024.
Pentru că și în România, nu doar în Bulgaria, se derulează un război surd între germanii dominanți în ultimii ani și franco-americani.
După greu evitabila victorie a lui Macron la prezidențiale, luna viitoare, filo-germanul Klaus Iohannis ar putea avea mici probleme, cu excepția cazului în care se va reprofila din mers, și ceva semne în sensul ăsta ar fi.
Cum o fi mai bine pentru români și bulgari: cu influențe germane ori franco-americane?
”Noroc” că la întrebarea asta, popoarelor nu li se îngăduie un răspuns.

Administratie

Piedone îi răspunde lui Ciolacu: „Marcel, iar mi-ați numărat steagurile? Am multe, știu! VĂ stresez, nu-i așa?”

Publicat

pe

De

„Marcel, iar mi-ați numărat steagurile?
Am multe, știu!
VĂ stresez, nu-i așa?
Stai liniștit! Am multe doar pentru că, vreme de 30 de ani, am muncit pentru oameni, am ascultat nevoile oamenilor, am rezolvat tot ce am putut din nevoile oamenilor și am respectat mereu oamenii! De aceea am steaguri multe, Marcel!
Dacă și VOI veți munci, cândva, pentru oameni, veți avea și voi steaguri pe casă! Momentan, salivați la ale mele, ca pisica la șuncă!
Văd c-ai mai albit în ultima lună!
Stresat? Ești bine?
Am văzut că îți luaseși doctor pe lângă tine, într-o vreme! Am crezut că ai niscaiva beteșug și ți-am urat, în gând, sănătate! Apoi, cred că ți-a pus diagnostic greșit și l-ai alungat!Că voiai regim cu trufe!
Tu știi! Să fii sănătos!
Ți-am zis că viața nu e matematică! Ai râs, te-ai împăunat și te-ai apucat să faci combinări printre acoladele palatelor, disperat să-ți rezervi pălărie potrivită pentru toamnă!
Te-ai grăbit, aud vorbindu-se pe stradă!
Zic oamenii că dacă erai isteț, te alegeai cu pălărie bună chiar în vara asta!
Ai mustăcit și te-ai dat pe mâinile unor saltimbanci mitomani care trag mereu croială strâmbă! Ghinion!
Pentru măsura ta, AVEAM un pălărier iscusit și popular! Asta e…
Astăzi se mănâncă pește!
Te-aș invita la masă, dar îl servesc cu usturoi, ca tot românul gurmand, și n-aș vrea să faci alergie!
Să fii sănătos!
Apropo: degeaba ți-ai pus la masă trufe degerate, că tot la parizer îți este gândul!” (Paul D.).
Citeste in continuare

Administratie

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! (II)/In acest moment PSD nu are candidat la Primaria TARGSORU VECHI!

Publicat

pe

De

Colosul cu picioare de lut pe numele sau Nicolae Dragan parasete scena politica pe usa din dos!
Tribunalul Prahova a respins recursul făcut de Biroul Electoral de Circumscripție 95 Târgșorul Vechi si de Nicolae Sragan, iar în acest moment PSD nu are candidat la Primaria TARGSORU VECHI!
Și asta în ciuda risipei de bannere de prin satele comunei!
Este trist când un personaj care a luat comuna pe persoană fizică se leagă cu lanțuri de scaunul de primar, ignorând total mai multe instanțe de judecată (aici).
O eră a apus!  Vom reveni. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Actualitate

PNL Prahova a depus astăzi, în Duminica Sfântă a Floriilor, lista de consilieri județeni pentru alegerile din 9 iunie

Publicat

pe

De

Liberalii vin în fața prahovenilor cu o echipă puternică, determinată să ducă mai departe proiectul „Prahova pe Primul Loc” al președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

În ultimii 3 ani, în mandatul de președinte a lui Iulian Dumitrescu, județul Prahova a atras cele mai mari fonduri pentru investiții publice din ultimii 34 de ani. Vorbim de:

– 3 miliarde de Euro – Fonduri europene contractate de CJ Prahova în perioada 2021-2024, de 50 de ori mai mult decât în perioada 2016-2020
–  2.439.024 Euro/zi – Fonduri europene aduse de Consiliul Județean în județul Prahova
Bugetul Consiliului Județean Prahova a crescut de 3 ori din 2020 până în 2024
Consiliul Județean Prahova are, în 2024, al doilea buget de investiții din România, după Consiliul Județean Bihor.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv2 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate2 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv3 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv3 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv3 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv4 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv4 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Exclusiv4 zile ago

Polițiștii protestează, din nou, la Constanța

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de modul de reorganizare a IPJ Constanța În zilele de 25,26,29 și 30 aprilie, in intervalul orar...

Exclusiv5 zile ago

Primăria Ploiesti ii face campanie electorală, pe bani publici, candidatului –  Andrei Volosevici (candidat PSD!)?/DNA si Curtea de Conturi fac „joc de glezne”?

Primăria Municipiului Ploiesti se află, oficial, în campanie electorală, deși acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Cum nicio...

Exclusiv5 zile ago

Tupeul fără margini al USR-iștilor a făcut din reforma pensiilor militare subiect de condiționare PNRR

”Nu trebuie să vină rușii să ne submineze instituțiile (statului), le subminăm noi!” este una dintre observațiile expertului în geopolitică...

covoare traditionale covoare traditionale
Exclusiv5 zile ago

Amenajarea unui living modern cu influențe tradiționale românești

În căutarea echilibrului perfect între modernitate și tradiție, mulți dintre noi ne dorim să transformăm livingul într-un spațiu care să...

Exclusiv6 zile ago

„Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate”

Un sef de IPJ, si incompetent si ipocrit, deschide actiune in raspundere civila delictuala (in numele IPJ-ului) impotriva unei subordonate,...

Exclusiv7 zile ago

WHITE TOWER (XXXII)/Vinovatii reali sunt inca protejati

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulantă, iar surse judiciare...

Exclusiv2 săptămâni ago

EVADARILE DIN PENITENCIARELE ROMANESTI, INSTITUTII IN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI, O AMENINTARE LA ADRESA SIGURANTEI NATIONALE !?

Ultimii doi ani au scos la lumina slabiciunile Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar, din cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!