Exclusiv
Corupție și abuzuri în Vălenii de Munte: O rețea complexă de interese – Dezvăluiri șocante

Rețeaua de corupție din Vălenii de Munte: Dezvăluiri socante (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
O rețea de corupție extinsă
La data de 19 decembrie 2024, publicația noastră, Incisiv de Prahova, a publicat un articol amplu intitulat „Afaceri și corupție: Adevărul nespus din Vălenii de Munte” (aici). Această investigație a scos la iveală o serie de scandaluri grave legate de corupție și abuzuri de putere în această localitate. Investigațiile noastre relevă existența unei rețele complexe de corupție, cu conexiuni profunde în administrația prahoveană, instituțiile centrale, dar și în serviciile secrete. Această rețea subliniază amploarea și gravitatea fenomenului care afectează nu doar Vălenii de Munte, ci și întreaga regiune.
Amenințări: Un fost consilier al primăriei devine țintă
După cum am relatat într-un articol anterior, I.C., fost consilier al primăriei, a fost amenințat cu moartea de către primar.
Neglijența poliției: Un caz ignorat?
În ciuda plângerii depuse la Poliția Vălenii de Munte, cazul său a fost ignorat, probabil din cauza influenței exercitate de primar. Cercetările noastre indică faptul că subcomisarul Alexandru Militaru, șeful Poliției din Vălenii de Munte, poartă responsabilitatea pentru amânarea dosarului referitor la amenințările îndreptate împotriva lui I.C.
Afaceri cu beton: Firma „Concris” și practicile dubioase
Activitatea firmei de betoane „Concris”, asociată cu primarul și înregistrată pe numele soției acestuia, este extrem de discutabilă. Această firmă furnizează beton pentru diverse lucrări din zonă, iar martorii afirmă că tot betonul utilizat în ultimele 24 de luni provine din această sursă.
Intimidarea primarului din Cerașu: Un act de răzbunare?
Primarul din Cerașu, refuzând să achiziționeze produse de la firma asociată cu primarul din Vălenii de Munte, a devenit ținta unei acțiuni de intimidare. Conform informațiilor obținute, Alexandru Militaru a inscenat un dosar penal împotriva primarului din Cerașu, exacerbând astfel atmosfera de corupție și intimidare care domnește în Vălenii de Munte. Investigatiile noastre au continuat in mod accentuat, ajungand in inima mafiei.
Dezvăluiri din 08.03.2025: Un sistem de protecție complex
Așa cum dezvăluiam în articolul din data de 08.03.2025, ziarul nostru Incisiv de Prahova revine cu dezvăluiri despre un primar corupt, protejat de polițiști, procurori și judecători. Dezvăluirile viitoare vor arăta cum un primar, pentru interese personale și de afaceri, își impune legea cu ajutorul polițiștilor corupți, sprijinit de procurori și judecători de drepturi și libertăți, de asemenea implicați.
Un judecător cu legături dubioase: Afaceri disimulate și un incendiu misterios
Un indiciu: un judecător de drepturi și libertăți, fost polițist în Prahova, cu afaceri personale disimulate prin intermediari și rude. Un incendiu misterios din 2017, la un depozit de lemne, a distrus documente care ascundeau furturi. Vărul judecătorului, fost pădurar, este acum asociat în afacerile acestuia.
Percheziția de la Homoraciu: Un furt mascat sub masca legitimității?
La Homoraciu, o percheziție politică la domiciliul lui Dragoș Morcovescu a avut drept rezultat confiscarea a 0,66 metri cubi de lemn putred de plop găsit în grădina sa. Însă, scopul real al acestei acțiuni a fost mult mai amplu: după confiscarea sistemului de supraveghere video de pe proprietate, polițiști implicați în această schemă au utilizat alte persoane, cu căruțe, pentru a fura aproximativ 20 de metri cubi de lemn uscat din aceeași grădină.
Complicitatea procurorilor și judecătorilor: Mandate la comandă
Această operațiune nu ar fi fost posibilă fără complicitatea prim-procurorului Epurescu Ionuț, fost polițist, și a fostului său coleg, Dumitran Marius Andrei. Dumitran, actual președinte al Judecătoriei Vălenii de Munte, a profitat de vechea sa carieră în Poliție, transformându-se într-un judecător care emite mandate la comandă împotriva opozanților, inventând acuzații penale pentru a-i intimida și a le face viața un calvar.
Lynodoris Impex SRL: O firma-paravan cu o istorie tumultoasă
Activitatea sa judiciară este strâns legată de afacerile ilegale ale firmei LLynodoris Impex SRL, o companie-paravan controlată de el. Înființată la 4 august 2003 pe numele lui Irimia Constantin, firma a trecut prin mai multe schimbări de proprietari și sedii. Conflictele financiare și cele legate de lemn din Fondul Forestier, rezolvate cu ajutorul unui brigadier silvic, au dus la schimbări frecvente. La 29 august 2005, sediul a fost mutat la Malaiești, comuna Rafov, iar Pantazi Costel a fost numit administrator cu puteri depline. În octombrie 2005, profitând de influența sa în poliție, firma a concesionat pe patru ani un teren în Poiana Trestiei, comuna Cosminele, utilizându-l ca sediu și punct de lucru pentru transporturi. În septembrie 2006, Oprescu Maria Roxana a fost numită administrator, iar în septembrie 2008, firma și-a extins activitatea la reparații auto. La 16 iulie 2009, Pavel Nicolae a fost înlăturat, iar Dumitran Ovidiu, vărul judecătorului, a devenit asociat unic, mutând sediul în comuna Dumbrăvești, sat Malaiești. În iunie 2016, Opreșcu Maria Roxana (fostă Stanciu) a fost revocată din funcția de administrator, din cauza unor neînțelegeri după căsătoria sa. La 22 februarie 2017, Rotaru Constantin Dragoș a fost numit administrator cu puteri depline. Începând cu 11 august 2020, Dumitran Ovidiu deține 40% din acțiuni, Dumitrescu Valentin 60%, cu Rotaru Constantin Dragoș rămânând administrator.
Un sistem complex de corupție: Implicarea serviciilor secrete
Această epopee istorică ascunde un sistem de corupție complex, în care judecătorul Dumitran emite mandate la comandă, pentru a-și proteja complicii (procurori corupți și polițiști cercetați, incluși pe lista nr. 120/70 din 16 septembrie 2024, trimisă de șeful I.P.J. Prahova către parchet).
Acesta clasează dosare penale prin presiuni, abuzând de putere pentru a-și albi complicii și a-i persecuta pe cei care îi denunță.
Sunt implicați în percheziții comandate, inventând acuzații false împotriva opozanților, confiscând proprietăți și luând decizii abuzive în instanță, sub oblăduirea politicului local și cu complicitatea unor personaje din serviciile secrete („nea Neculaita” și fiul său).
După anul 2018, personajul Neculăiță a revenit în atenția publică.
Pe 7 martie 2018, ziarul nostru publica un articol exclusiv, intitulat „“Cartita” din S.R.I. a procurorului Negulescu Mircea este în continuare șef Sector “A”/ Albul și negrul combinate într-un gri infinit luminat de becurile care pâlpâie stins în SRI!” (aici), referitor la un personaj suspectat că oferă protecție corupției și abuzurilor din Vălenii de Munte.
O investigație jurnalistică de la acea data dezvăluia legături între un procuror și un ofițer SRI, sugerând potențiale implicații în corupție.
Jocurile secrete ale puterii în SRI: Poker și Bridge
La SRI, ascensiunea se aseamănă cu jocurile de cărți. Pokerul simbolizează avansarea lentă, cu șanse reduse de succes. Bridge-ul reprezintă strategii complexe și colaborări secrete pentru a atinge obiectivele dorite. Succesul depinde de relații, loialitate și servicii prestate unor superiori. În SRI Prahova, se folosește un sistem specific, „Treflă albastră”.
Lt. col. Neculăiță Dragoș: Un ofițer SRI în centrul atenției
Lt. col. Neculăiță Dragoș, prieten cu procurorul Negulescu Mircea, era acuzat de furnizarea de informații secrete și de monitorizări ilegale. Împreună cu Nita Dragoș (acum pensionat), au fost „cârtițele” din SRI Prahova ale procurorului.
Cariera fulminantă a lui Neculăiță Dragoș: Relații și influență
Neculăiță Dragoș a avansat rapid în SRI, beneficiind de relații cu Negulescu Mircea și de sprijinul unui locotenent al unității centrale SRI. Originar din Izvoarele-Homorâciu, zona în care tatăl său a fost pădurar și proprietar de gater, a beneficiat de influențe locale (sursa: wwwjurnalul.ro ANUNTURI, joi 24 septembrie 2015, pagina 15). Un incident cu furtul mașinii sale este menționat, cu suspiciuni de mușamalizare.
Concluzie: Suspiciuni de corupție și abuzuri
Articolul din 7 martie 2018 sugera o rețea de corupție în SRI Prahova, implicând procurorul Negulescu Mircea și lt. col. Neculăiță Dragoș. (vezi http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/dovada-colabor-rii-str-nse-dintre-sri-i-dna-415992 pentru detalii despre colaborarea dintre SRI și DNA). În 2018, Neculăiță Dragoș era șef Sector A (vezi document atașat: [pdf-embedder url=”https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2018/03/Neculaita-Lista-persoanelor-fizice-atestate-conform-OM-1763_2015-actualizata-01.03.20171.pdf” title=”Neculaita Lista-persoanelor-fizice-atestate-conform-OM-1763_2015-actualizata-01.03.2017(1)”])
Concluzie:
În final, acești foști polițiști, care se intitulează singuri „crai de la răsărit”, colaborează cu indivizi din serviciile secrete pentru a susține abuzurile și corupția din Vălenii de Munte, provocând teroare în rândul oamenilor de afaceri și al cetățenilor obișnuiți. Vom reveni cu mai multe informații. (Cristina T.).
Exclusiv
Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute
Exclusiv
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.
Deficitul de personal face cazul și mai critic
În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.
Argumente nefundamentate
Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.
Impactul modificării programului de lucru
În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.
Riscuri pentru sănătatea polițiștilor
Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.
Acțiunile Sindicatului Europol
Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).
Exclusiv
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial