Connect with us

Uncategorized

Apetitul de negociere al băncilor cu consumatorii în cadrul CSALB a crescut de 23 de ori între 2016 și 2024

Publicat

pe

În 2024 băncile au acceptat să intre în 1.077 de negocieri cu consumatorii, în urma solicitărilor trimise de aceștia către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Față de primul an în care au existat negocieri între consumatori și bănci (2016), anul trecut a însemnat o creștere de 23 de ori a disponibilității băncilor de a găsi împreună cu conciliatorii CSALB o soluție pentru rezolvarea problemelor semnalate de consumatorii de servicii financiar-bancare.

Între 2016 și 2024, aproximativ 4.300 de negocieri dintre consumatori și bănci s-au încheiat cu împăcarea părților. În 2024 băncile au acceptat să intre în 1.077 de negocieri cu consumatorii, iar IFN-urile au transformat o singură cerere în dosar de conciliere. Anul trecut s-au înregistrat 989 de negocieri încheiate cu împăcarea părților din totalul concilierilor, iar în 65 de cazuri părțile nu s-au înțeles. Procentul împăcărilor din totalul negocierilor este de 94% anul trecut – cel mai mare din toată activitatea CSALB.

În timp ce numărul negocierilor la CSALB a crescut, cel al rezolvărilor directe a scăzut constant în ultimii trei ani. Anul trecut, 301 cereri trimise către CSALB au fost rezolvate fără intervenția unui conciliator, dar după sesizarea Centrului, față de 555 în 2023 și 592 în 2022. Acestea sunt cereri rezolvate fără implicarea unui conciliator, dar în care comercianții propun consumatorilor o rezolvare directă a problemelor pe care aceștia din urmă le pot avea. Scăderea cererilor soluționate direct poate fi explicată atât prin creșterea complexității cazurilor, ceea ce necesită ajutorul unui conciliator, cât și prin deschiderea mai mare a băncilor spre o negociere cu consumatorii intermediată de o a treia parte.

Românii care au întâmpinat dificultăți în plata ratelor sau au avut nemulțumiri în relația cu băncile și IFN-urile au trimis către CSALB 18.300 cereri între 2016-2024.

Au solicitat rezolvarea în afara instanțelor de judecată a problemelor financiar-bancare pe care le aveau: probleme de neplată a creditelor, dificultăți în achitarea ratelor lunare cauzate de probleme sociale și familiale, derularea unor procese cu băncile-etc. Pentru prima dată numărul de cereri transmise CSALB a depășit cifra de 3.500. Față de 2016, numărul cererilor din 2024 este de peste 15 ori mai mare. Din cele 3.568 de cereri primite de la consumatorii, 2.644 de cereri s-au adresat băncilor, iar 924 de cereri s-au adresat IFN-urilor. Persoanele juridice au trimis 6 cereri către bănci în 2024 din care s-au constituit 5 dosare de conciliere.

Ce au obținut părțile: termen scurt de rezolvare a problemei, cu o medie de 15 zile, și rezultat mediu al negocierilor de 3 mii de euro

Potrivit legii, o negociere dintre un consumator și o bancă durează aproximativ 90 de zile, însă media temporală de soluționare a scăzut până la 15 zile în 2024, această rapiditate de rezolvare fiind în avantajul ambelor părți. Camelia Popa are cea mai scăzută medie temporală dintre toți conciliatorii CSALB: 10 zile de la primirea acceptului băncii pentru intrarea în procedură de soluționare alternativă, până la acordul părților pentru soluția propusă de conciliator.

5 conciliatori au atins sau au depășit cifra de 80 de dosare intermediate în 2024. Cele mai multe dosare le-a gestionat Camelia Popa (88), urmată de Roxana Mustățea (83), Alexandru Ambrozie (81), Septimiu Stoica (80) și Mircea Stroe (80). Cele mai rapide înțelegeri au fost finalizate în 2024 într-o singură zi (85 de cazuri) sau în două zile (113 cazuri). Au fost 23 de negocieri mai dificile, care s-au încheiat după mai mult de 90 de zile.

 

Valoarea totală a sumelor obținute ca rezultat în negocierile consumatori-bănci a fost de 14,3 milioane euro în perioada 2016-2024.

Valoarea medie a acestor sume în dosarele în care părțile s-au împăcat (au acceptat soluțiile propuse de conciliatori) a scăzut în 2024 la puțin peste 3.000 de euro, de la aprox. 5.000 de euro în 2023, fiind aproape de nivelul din 2020 (valoarea medie era atunci de 3.320 euro).

Sumele negociate cu valori medii, între 1.000 și 10.000 de euro reprezintă 61% din negocierile încheiate în cadrul CSALB.

Ponderea negocierilor care se încheie cu beneficii de valori mici, între 1 euro și 1.000 de euro, a crescut la 35% după 4 ani de scădere constantă. Beneficiile cu valori de peste 10.000 de euro reprezintă 4% din totalul hotărârilor. Și în cazul acestora asistăm la o scădere a ponderii în ultimii ani.

 

 

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: În 2024 activitatea CSALB a înregistrat cele mai bune performanțe de la înființare. Pentru prima dată au fost peste 1.000 de negocieri desfășurate într-un an și tot pentru prima dată a fost depășită borna 3.000 în ceea ce privește numărul de cereri trimise de consumatori. Printre cereri sunt șase venite de la persoane juridice, care au solicitat băncilor rezolvarea unor probleme legate de serviciile de plată. CSALB a primit în 2020 competența de a soluționa și problemele legate de plăți sau de emitere de monedă electronică pentru persoanele juridice.

De la începutul anului 2025 consumatorii au trimis 450 de cereri, cu 100 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. În urma acestora s-au format până acum 60 de dosare de negociere. De la 1 martie CSALB intră în al zecelea an de activitate operațională. Cel mai important câștig al CSALB din acest deceniu este că în societatea românească s-a impus un model de rezolvare amiabilă a disputelor, nemulțumirilor și problemelor dintre consumatori și bănci. Până la apariția CSALB oamenii nu aveau o alternativă profesionistă, rapidă și gratuită la instanță. În plus, Corpul Conciliatorilor a avut o contribuție importantă în echilibrarea în acești ani a relației dintre consumatori și bănci. Faptul că soluția negocierii dintre părți este propusă de o a treia parte, adică de un specialist în domeniul  financiar-bancar, a făcut ca încrederea câștigată în procesul de conciliere să contribuie la continuarea relațiilor contractuale, spre beneficiul ambelor părți implicate.

Alternativa căii amiabile de rezolvare a unui conflict funcționează și în cazul proceselor care se află deja pe rolul instanțelor sau al celor care abia sunt inițiate. La sfârșitul anului 2024 erau soluționate amiabil 167 de procese aflate pe rolul instanțelor de judecată, pentru că părțile au dorit și au reușit să găsească o soluție amiabilă în cadrul CSALB. Acest fapt ridică numărul cazurilor începute în instanță, dar soluționate amiabil cu ajutorul conciliatorilor CSALB, la aproximativ 670 (în perioada 2021-2024).

Inițiativa băncilor și recomandarea judecătorilor sunt esențiale în cazul neînțelegerilor care ajung în instanță, dar se încheie în afara ei. De aceea, recomandarea noastră către bănci și către judecători este de a prioritiza soluționarea alternativă, care are o durată medie de aproximativ o lună, față de câțiva ani cât poate dura un proces. În plus, soluționarea în cadrul CSALB scutește cele două părți de cheltuieli consistente cu derularea procesului.

O altă observație importantă este că, deși valoarea medie a rezultatelor obținute din conciliere a scăzut față de anii anteriori, observăm o creștere până la 94% a cazurilor în care negocierile s-au încheiat cu împăcarea părților. Astfel, există o disponibilitate mai mare a consumatorilor în a-și rezolva problema prin conciliere, acesta fiind scopul urmărit, iar nu încercarea de a obține din negociere beneficii însemnate. De aceea, ponderea rezultatelor mari, de peste 10.000 de euro, a scăzut la 4 procente din total, iar ponderea beneficiilor medii, între 1.000 și 10.000 de euro, a depășit 60% din total.

  Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul http://www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 16 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Exclusiv

WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Publicat

pe

De

Magnatul Daniel Ștefănescu, audiat în megaescrocheria imobiliară WHITE TOWER

Ieri, magnatul Daniel Ștefănescu, recunoscut ca unul dintre cei mai mari importatori de telefoane mobile din România și proprietar al firmei Gersim, care deține în prezent City Gate Ploiești, a fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești. Audierea a avut loc în contextul perchezițiilor și reținerilor ce vizează dosarul WHITE TOWER, cunoscut ca fiind una dintre cele mai mari escrocherii imobiliare din Ploiești, în care numeroase persoane s-au trezit fără apartamentele pe care le-au plătit, din cauza unei scheme infracționale bine planificate.

Publicația Incisiv de Prahova dezvaluie de cca 4 ani de zile despre aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata si a scris despre implicarea lui Dan Ștefănescu în scandalul WHITE TOWER și CITY GATE încă din luna februarie, precizând că Vlad Nichita se lăuda cu asocierea sa cu miliardarul.

Alina Nicolae, reținută pentru legături cu WHITE TOWER

Alina Nicolae, angajată a companiei Conpet, a fost reținută pentru 24 de ore, având legături suspecte cu afacerea WHITE TOWER. Percheziții au avut loc atât la locuința sa, cât și la sediul Conpet, unde s-a efectuat verificări informatice, fiind suspectată că a utilizat calculatorul de serviciu.

Se pare că Alina a fost manipulată de Vlad Nichita și Daniel Ștefănescu, care i-au promis că îi vor pune la dispoziție întreaga „echipă” de avocați. Când a avut loc percheziția la domiciliul său, niciun avocat din Baroul Prahova nu a dorit să intervină, astfel că a fost nevoită să angajeze un avocat din Târgoviște.

O zi aglomerată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

La PCA Ploiești, ziua de ieri a fost plină de activități intense, incluzând percheziții informatice și audieri în cazurile 221 și 282/P/2023. Printre persoanele audiate s-a numărat și multimilionarul Dan Ștefănescu, care nu este deloc încântat de trei lucruri: figura procurorului de caz, prezența la PCA Ploiești și apariția numelui său în presă.

Magnatul Daniel Ștefănescu iesind de la audierea de la PCA Ploiesti:

Alături de Ștefănescu, au mai fost audiați avocatul Vilciu, unul dintre avocații lui Gersim Holding, și avocatul Vlad Nichita, partener 50/50% în Gersim Development. O figură nouă în acest scandal este Alina Nicolae, economist în departamentul de Management al Investitiilor din cadrul Conpet SA. care, contrar așteptărilor, nu a depus plângere penală, ci s-a implicat direct în ridicarea sechestrului asigurător la blocul B1 din complexul rezidențial de apartamente. Această acțiune ar putea avea consecințe negative pentru toți ceilalți păgubiți din dosar.

Conexiuni și strategii în umbra scandalului

Potrivit unor surse, Alina Nicolae ar avea legături strânse cu foști funcționari din administrația locală sub Andrei Volosevici, ceea ce ar putea indica faptul că va beneficia de tot sprijinul lui Daniel Ștefănescu și al echipei sale de avocați. Ea este cercetată pentru folosirea fără drept a unei profesii, întrucât ar fi făcut servicii specifice avocatului, tentativă de înşelăciune şi favorizarea făptuitorului.

Nichita este cercetat in acest nou dosar penal pentru instigare la folosirea fără drept a unei profesii şi evaziune fiscală, fapte savarsite dupa inculparea sa si cand era sub control judiciar!

De asemenea, Gersim Imobiliare, reprezentată de Ștefănescu, a solicitat o adunare generală extraordinară cu ordinea de zi referitoare la retragerea firmei Gersim Development, într-o încercare de a justifica această mișcare ca o strategie legată de interesele lui Ștefănescu și Nichita. Sursa informațiilor sugerează că această manevră ar putea reprezenta o tactică de întârziere și o tentativă de a câștiga timp, astfel încât să se păcălească păgubiții și să se prelungească procesul.

Această situație complexă, care combină influența politică, corupția și manipularea, subliniază necesitatea unor investigații riguroase pentru a merge până la capăt în elucidarea întregii rețele de escrocherii imobiliare. Cu numeroși actori implicați, fiecare cu propriile sale agenda și tacticii, scandalul WHITE TOWER rămâne o temă de foc în societatea românească, în așteptarea justiției și a răspunderii legale pentru toți cei vinovați (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Administratie

Primăria Ploiești invită cetățenii la dezbaterea publică a proiectului de buget pe 2025

Publicat

pe

De

Oportunitate pentru locuitori de a-și exprima opiniile și de a contribui la viitorul orașului

Primăria Municipiului Ploiești organizează dezbaterea publică a proiectului de buget al municipiului pentru anul 2025, oferind cetățenilor, organizațiilor și instituțiilor posibilitatea de a se implica activ în procesul decizional local.

Detalii despre eveniment

Evenimentul va avea loc pe 27 martie 2025, începând cu ora 17:00, în sala mare a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești. Sunt invitați să participe toți cei interesați: persoane fizice și juridice, organizații ale societății civile, societăți comerciale, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai presei.

Acces la documentație

Documentația aferentă proiectului de act normativ poate fi consultată:

  • Pe pagina de internet a Primăriei Ploiești: www.ploiesti.ro – la secțiunea Consiliul Local – Transparență Decizională.
  • La sediul Primăriei Municipiului Ploiești, Direcția Comunicare, Relații Publice și Situații de Urgență, în timpul programului de lucru.

Proiectul de act normativ poate fi obținut și în copie, pe bază de cerere depusă la Registratura primăriei, în timpul programului de lucru cu publicul.

Înscriere la cuvânt și depunere propuneri

Înscrierile la cuvânt vor dura maxim 10 minute și se vor referi exclusiv la proiectul de hotărâre. Persoanele interesate sunt rugate să se înregistreze online la adresa de e-mail comunicare@ploiesti.ro sau la Direcția Comunicare Relații Publice și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Municipiului Ploiești.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională se pot depune până la data de 27 martie 2025, ora 12:00:

  • Pe adresa de e-mail: comunicare@ploiesti.ro
  • Prin poștă, pe adresa Piața Eroilor nr. 1A, Ploiești.
  • La sediul Primăriei Municipiului Ploiești, la Registratură.

Materialele transmise vor purta mențiunea „Propuneri privind Proiectul de buget al municipiului Ploiești pe anul 2025.“

Informații suplimentare

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Primăria Ploiești la telefon: 0244/516699, interior 427, sau prin e-mail: comunicare@ploiiești.ro.

Anunțul public privind această dezbatere de interes general poate fi consultat aici: https://www.ploiesti.ro/transparenta.php

Împreună pentru un Ploiești mai bun

Primăria Ploiești încurajează cetățenii să participe activ la dezbatere și să își exprime opiniile, subliniind că „Împreună decidem pentru viitor și un Ploiești așa cum ne dorim!”

Citeste in continuare

Uncategorized

Ce este ecografia pelviană?

Publicat

pe

Ecografia pelviană este o investigație imagistică neinvazivă, care folosește ultrasunete pentru a crea imagini detaliate ale organelor situate în regiunea pelvină. Această metodă este extrem de des utilizată în medicină, datorită caracterului său sigur, rapid, nedureros și accesibil.

În mod uzual, ecografia pelviană este indicată pentru evaluarea organelor reproducătoare feminine (uter, ovare, trompe uterine), vezicii urinare, prostatei (la bărbați) și a altor structuri anatomice din zona pelvină. Aceasta poate fi realizată transabdominal, prin plasarea unei sonde ecografice pe abdomenul inferior, sau transvaginal, prin introducerea unei sonde speciale în vagin, pentru o vizualizare mai clară a organelor interne la femei.

Contextul medical și utilitatea clinică

Ecografia pelviană a devenit un instrument indispensabil în diagnosticarea și monitorizarea diverselor afecțiuni ginecologice și urologice. Medicul poate recomanda o astfel de investigație în prezența simptomelor precum durere pelviană, sângerări vaginale anormale, cicluri menstruale neregulate, probleme urinare, infertilitate sau suspiciuni de formațiuni tumorale.

La femei, ecografia poate identifica chisturi ovariene, fibroame uterine, endometrioză, inflamații pelviene, sarcini extrauterine sau modificări endometriale. La bărbați, este adesea utilizată pentru evaluarea prostatei și a vezicii urinare, precum și pentru detectarea posibilelor mase tumorale sau infecții în zona pelvină.

Pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți în conceperea unui copil, ecografia pelviană este o investigație esențială în determinarea cauzelor posibile, precum anomalii structurale ale uterului sau ovarelor polichistice. De asemenea, este frecvent utilizată în urmărirea tratamentelor de fertilitate sau pentru monitorizarea ovulației.

Tipuri de ecografie pelviană

Există două metode principale de realizare a ecografiei pelviene: transabdominală și transvaginală. Fiecare tip este ales în funcție de simptomatologie, indicația medicală și particularitățile pacientului.

Ecografia transabdominală presupune aplicarea unui gel conductor pe piele și mișcarea sondei pe abdomenul inferior. Este mai puțin invazivă și oferă o imagine globală a regiunii pelviene, dar poate avea o rezoluție mai redusă, mai ales în cazul pacienților supraponderali sau atunci când structurile de interes sunt situate mai profund.

Ecografia transvaginală, pe de altă parte, oferă imagini mult mai clare și detaliate ale uterului și ovarelor, fiind preferată atunci când este necesară o investigație amănunțită. Este folosită în special în cazul femeilor cu dureri pelviene, sângerări anormale sau care urmează tratamente pentru fertilitate.

Tehnologia din spatele ecografiei

Ecografia funcționează pe baza undelor sonore de înaltă frecvență, care sunt transmise în corp cu ajutorul unei sonde. Aceste unde sunt reflectate de structurile interne și captate din nou de sondă, care le transmite unui computer pentru a genera imaginea pe ecran. Spre deosebire de radiografie sau tomografie, ecografia nu folosește radiații ionizante, ceea ce o face potrivită inclusiv pentru femei însărcinate sau pentru investigații repetate.

Aparatele moderne de ecografie oferă imagini în timp real și, în multe cazuri, posibilitatea de a salva fotografii sau videoclipuri pentru analiza ulterioară. Unele modele dispun de opțiuni Doppler, utile pentru evaluarea fluxului sangvin în vasele din regiunea pelvină, ceea ce poate ajuta la diferențierea unei mase tumorale benigne de una maligna.

Cum decurge o ecografie pelviană?

Investigația este una scurtă, nedureroasă și nu necesită o pregătire specială complicată. Pentru ecografia transabdominală, este recomandat ca vezica urinară să fie plină, astfel încât organele interne să fie mai ușor de vizualizat. Astfel, pacientului i se poate cere să bea o cantitate de apă înainte de examinare și să nu urineze.

În cazul ecografiei transvaginale, este indicat ca vezica să fie golită în prealabil, iar procedura se realizează în poziție ginecologică. Sonda este acoperită cu un prezervativ de protecție și un strat de gel, apoi introdusă cu grijă în vagin. Medicul mișcă ușor sonda pentru a obține imagini din diferite unghiuri. În general, examinarea durează în jur de 10-20 de minute.

Avantajele ecografiei pelviene

Printre principalele beneficii ale acestei investigații se numără lipsa de radiații, accesibilitatea, costul redus și capacitatea de a oferi informații utile într-un timp scurt. Fiind o metodă neinvazivă, nu presupune riscuri pentru pacient, ceea ce o face potrivită pentru o gamă largă de cazuri clinice.

Ecografia pelviană poate fi repetată ori de câte ori este necesar, fără a afecta organismul. Mai mult, poate ghida anumite proceduri medicale, precum biopsiile, drenajul chisturilor sau introducerea unor dispozitive intrauterine. De asemenea, este o metodă de monitorizare a evoluției unei afecțiuni sau a eficienței unui tratament, fără a presupune disconfort pentru pacient.

Rolul ecografiei pelviene în prevenție și screening

Deși este adesea percepută ca o investigație de diagnostic, ecografia pelviană are și un rol important în prevenția unor boli. Prin identificarea timpurie a unor modificări patologice, medicul poate interveni mai devreme, înainte ca afecțiunea să evolueze sau să provoace complicații.

Pentru femeile aflate în perioada fertilă, dar și pentru cele aflate la menopauză, ecografia anuală poate ajuta la depistarea precoce a unor boli precum cancerul ovarian sau uterin. La bărbați, ecografia prostatei poate fi o unealtă de screening pentru hiperplazia benignă sau cancerul de prostată.

Accesibilitatea investigației

Unul dintre marile avantaje ale ecografiei pelviene este accesibilitatea. Numeroase centre medicale, inclusiv cele din mediul privat, oferă această investigație la standarde ridicate, folosind echipamente moderne și personal specializat. Spre exemplu, cei interesați de o ecografie Cluj pot beneficia de servicii profesionale, cu programări rapide și rezultate precise, fără timpi mari de așteptare.

Limite și interpretarea rezultatelor

Ca orice metodă imagistică, ecografia pelviană are anumite limite. Calitatea imaginilor poate fi influențată de factori precum poziția organelor, prezența gazelor intestinale, greutatea corporală sau lipsa cooperării pacientului. De asemenea, unele modificări pot necesita investigații suplimentare pentru un diagnostic cert, precum RMN-ul sau laparoscopia.

Interpretarea corectă a rezultatelor ecografice este esențială și depinde atât de experiența medicului, cât și de corelarea cu simptomatologia și istoricul medical al pacientului. Este important ca pacientul să discute rezultatul cu medicul trimițător, care va decide dacă sunt necesare investigații suplimentare sau un anumit plan de tratament.

Ecografia pelviană este o investigație esențială în arsenalul medical modern, datorită siguranței, eficienței și accesibilității sale. Ea permite diagnosticarea rapidă și precisă a multor afecțiuni care afectează regiunea pelvină, fiind utilă atât în context diagnostic, cât și în monitorizarea și prevenția problemelor de sănătate. Alegerea metodei adecvate, fie transabdominală, fie transvaginală, se face în funcție de particularitățile fiecărui caz, în urma unui consult medical corespunzător.

Investigația nu presupune riscuri, iar disponibilitatea sa în cadrul clinicilor moderne o face una dintre cele mai utile resurse medicale în diagnosticul afecțiunilor pelvine.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv6 ore ago

O nouă proba de corupție: Caracatița de la Vălenii de Munte își dezvăluie tentaculele

Corupție și abuzuri în fața justiției După dezvăluirile anterioare ale ziarului nostru, Incisiv de Prahova, legate de corupția endemică de...

Exclusiv6 ore ago

WHITE TOWER: Percheziții, audieri și rețineri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești

Magnatul Daniel Ștefănescu, audiat în megaescrocheria imobiliară WHITE TOWER Ieri, magnatul Daniel Ștefănescu, recunoscut ca unul dintre cei mai mari...

Exclusiv6 ore ago

Când legea devine opțională: FSANP îi prezintă nota de plată lui Halchin

10.000 lei daune morale pentru fuga de întrebări Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) nu mai tolerează discuțiile...

Exclusivo zi ago

Bomba cu ceas de la Vamă: Parcare fără autorizație și hala de documente în stil „Bună Ziua”!

Cisterne versus Fast-Food: Judecata în parcul “Gărilor” (aici) Într-o dimineață la Vama Ploiești, imaginează-ți un peisaj de poveste: camioane colorate,...

Exclusiv2 zile ago

Bombă ecologică cu ceas la Vama Ploiești: Ilegalități, corupție și un risc de dezastru iminent! (I)

Dezvăluiri șocante despre o rețea de interese obscure care pune în pericol vieți omenești și mediul înconjurător. O investigație jurnalistică...

Exclusiv2 zile ago

Pamflet: Cătălin Luncașu, de la adjunct la… ajutor de birou

Tragedia tonerului secat și a loialității evaporate În lumea fermecată a Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), unde favoritismul înflorește asemenea...

Exclusiv2 zile ago

Acuzații grave de corupție și abuz în cadrul Poliției Române: Sindicatul Diamantul denunță un sistem parazitar

Emil Pascut acuză conducerea Poliției de incompetență, favoritism și exploatare a personalului. Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a lansat...

Exclusiv2 zile ago

Fost subsecretar de stat în MAI pledează pentru modernizarea echipamentelor forțelor de ordine

O conferință organizată la Senatul României a adus în discuție necesitatea dotării polițiștilor români cu dispozitive cu electroșocuri, o măsură...

Exclusiv3 zile ago

Vălenii de Munte: Dovada video expune caracatița corupției – Un sistem putred până la maduvă

Vălenii de Munte: Caracatița corupției expusă – Dovada video socantă! CORUPȚIE ȘI ABUZURI ÎN VĂLENII DE MUNTE: O CARACATIȚĂ CU...

Exclusiv3 zile ago

Escrocheria White Tower & City Gate: „Cei Trei Muschetari Notariali” și rețeaua de corupție

Dezvăluiri șocante despre implicarea unui notar public în mega-frauda imobiliară (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. Scandalul imobiliar White...

Exclusiv3 zile ago

DSDRP: O direcție între îndrumare și haos – cazul Ilie și Spătaru

Îndrumare absentă, control obsesiv Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP) a devenit un exemplu de management ineficient, caracterizat de...

Exclusiv4 zile ago

Poliția Română destructurează rețele infracționale în urma unor ample acțiuni de combatere a criminalității economice

Acțiuni de amploare  Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au desfășurat 21 de acțiuni de amploare, rezultând instituirea de măsuri...

Exclusiv5 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița și „Blondul” – Show-ul corupției în prime time

Joc de culise în Vălenii de Munte Stimați telespectatori/cititori, faceți-vă comozi și pregătiți popcornul, căci telenovela corupției din Vălenii de...

Exclusiv5 zile ago

Decizie crucială a ICCJ: Lipsa retroactivității majorărilor salariale pentru specialiști

Clarificări legale privind drepturile salariale Prin Decizia 105 din 09.12.2024, publicată în Monitorul Oficial al României pe 14.02.2025, Înalta Curte...

Actualitate6 zile ago

Cum prinde glas copilăria: Jucăriile de plus personalizate și tainele învățării prin joacă/ursuletultau.ro

Dragă cititorule, ia loc și răsfață-te puțin, căci azi am să-ți povestesc ceva deosebit — o istorie despre copilărie, despre...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv