Featured
Polițiștii din România primesc despăgubiri retroactive: Ministerul Afacerilor Interne bun de plată
Decizie istorică a Înaltei Curți de Casație și Justiție
Numărul polițiștilor afectați de neplata salariilor de excelență este de peste 30.000, conform publicației Cotidianul Național, semnalată de jurnalista Claudia Marcu. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) este obligat să plătească retroactiv pentru o perioadă de cinci ani, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că aceștia au fost privați de aproximativ 1.000 de lei pe lună din salariul lor. Fiecare polițist afectat a pierdut între 3.000 și 5.000 de lei, ceea ce trage după sine o datorie totală ce depășește 120 de milioane de lei, incluzând și pensionarii care ar trebui să beneficieze de recalcularea pensiilor.
Decizia ÎCCJ: Salarii necorect calculate
În ședința din 18 noiembrie 2024, ÎCCJ a admis o sesizare de la Tribunalul București, în care a stabilit că majorările salariale pentru personalul din domeniul apărării și ordinii publice nu trebuie plafonate la nivelul acordat în decembrie 2018. Președintele SNPPC, Vasile Zelca, a declarat că această decizie a „aruncat în aer Guvernul României” și a subliniat că, în baza acestei hotărâri, este necesar să se aplice în totalitate Legea 153/2017 cu privire la salarizare.
30.000 de polițiști afectați
Mihai Zlat, vicepreședintele SNPPC, a adăugat că ministerul a fost nevoit să calculeze salariile pe baza unei baze greșite, folosind date din 2009 sau 2018. În urma deciziei ÎCCJ, polițiștii care ar trebui să primească salariile de excelență vor continua să susțină că MAI le-a calculat greșit salariile, afectându-le drepturile salariale.
Recalcularea pensiilor militare
De asemenea, se așteaptă ca MAI să returneze banii datorați între 2019 și 2023 tuturor celor 30.000 de polițiști. Acest lucru implică, de asemenea, recalcularea pensiilor pentru pensionarii care au fost afectați, având în vedere că salariul de excelență este parte integrantă a calculului pensiei finale. Mihai Zlat a menționat că, după primirea motivării deciziei ÎCCJ, se vor iniția acțiuni legale împotriva ministerului pentru punerea în aplicare a despăgubirilor.
Exclusiv
O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean
De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene conferite de calitatea de simplu cetatean, calitate care nu ii prieste deloc.
Dupa ce, in cursul saptamanii trecute, la sesizarea unor cetateni, infractorul narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri a fost sanctionat contraventional pentru oprirea autovehiculului in loc interzis (aici), acesta tradeaza in modul specific si incearca o noua repozitionare prin prezentarea unei stiri care vizeaza situatia unor spatii detinute de comerciantii de flori din zona platoului Halelor Centrale.
Un demers dubios
Pentru cititori acest lucru nu ar avea o semnificatie aparte si ar putea fi privit ca o stire care prezinta un demers al noii administratii (aici).
Insa, pentru cunoscatori, prezentarea unui astfel de material ridica mai multe semne de intrebare.
Primul dintre acesta este legat de situatia juridica a autorului care a prezentat o situatie care (aici), din putinele informatii pe care le detinem, are legatura cu faptele pentru care este acuzat in dosarul penal instrumentat de domnul procuror Mihaila Mihai, Seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si pentru care a fost cazat in arestul IPJ Prahova si/sau IPJ Dambovita, sa fim mai exacti.
Poate infractorul incearca vigilenta domnului procuror!
De aceea se impune verificarea modului de respectare a obligatiilor impuse prin masura preventiva a controlului judiciar si daca aceste abordari constituie o incalcare a obligatiilor.
Încercarea de a se adapta noilor condiții
Un al doilea semn de intrebare vizeaza incercarea de repozitionare in siajul noii administratii, acesta uitand, in maniera caracteristica unui tradator, faptul ca aceste tipuri de situatii erau cele care ii confereau un atu in relationarea cu fosta administratie condusa de primarul Volosevici Andrei, care la randul sau fusese avertizat, la inceputul mandatului, de legatura nefireasca si asocierea nepotrivita cu acest tradator.
Un trecut marcat de cunoștințe dubioase
Asocierea de la care se pare ca i s-a tras atat sfarsitul politic dar si inceputul problemelor judiciare.
Daca ar fi manifestat putina atentie si ar fi pus cap la cap toate informatiile publice, macar cele publice, si-ar fi dat seama ca nu era decat o chestiune de timp pana cand acesta va fi victima gruparii infractionale, grupare care a actionat si in timpul fostului procuror Negulescu, care ii furniza informatii cu privire la persoanele cercetate in dosarele penale instrumentate si cu privire la masurile, in special preventive, care urmau a fi dispuse in privinta acestora.
Cu toate ca ascensiunea infractorului i s-a datorat exclusiv procurorului Negulescu, acesta nu a ezitat sa intoarca miseleste armele impotriva acestuia in momentul in care Negulescu a avut primele probleme judiciare.
Caracterul infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
Bine ca macar el nu a avut tupeul inimaginabil sa il minta privindu-l pe acesta in ochi, preferand sa ii intoarca spatele precum o curva.
Acesta este caracterul, acesta este omul.
Aceasta este adevărata față a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri ale cărui acțiuni reflectă degringolada morală și etică. În loc să manifeste loialitate și respect, a ales să se războiască cu cei care i-au fost aliați, dovadă că trădarea este un risc inerent în carierele marcate de crima organizată și corupție (aici).
Această situație subliniază nevoia urgentă de a restaura integritatea în administrația publică și de a acționa împotriva corupției, asigurând un climat de transparență și responsabilitate în comunitate. (Cristina T.).
Exclusiv
Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar
Exclusiv
Alexandru Fulgeanu: De la ghivece la scandaluri, între mantia de primar și controversele personale
Relații complicate și scandaluri personale
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa