Connect with us

Anchete

Sindicatul Europol iși felicită membrul pentru performanța remarcabilă la Cupa României de Taekwon-do

Publicat

pe

Sindicatul Europol este mândru să anunțe performanța remarcabilă a polițistului Șchiop Andrei, membru al sindicatului și angajat al I.P.J. Timiș – Poliția Municipiului Timișoara – Secția 3 Poliție Urbană.

În cadrul Cupei României de Taekwon-do, desfășurată la Baia Mare între 11-13 octombrie 2024, Andrei a reușit să cucerească medalia de argint la proba de luptă full-contact, într-o competiție care a reunit peste 800 de sportivi din întreaga țară.

Această realizare nu doar că reflectă dedicarea și profesionalismul său în cadrul forțelor de ordine, ci evidențiază și pasiunea sa pentru sport. Pe lângă activitatea sa Policială, Andrei este un membru activ al Comisiei din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională (SPP).

„Felicitări, Andrei, pentru rezultatele deosebite! Ești o inspirație pentru noi toți,” transmite Sindicatul Europol. (Irinel I.).

Anchete

Prima zi de grevă generală în istoria Ministerului Afacerilor Interne

Publicat

pe

De

Ieri a marcat prima zi de GREVĂ GENERALĂ din istoria Ministerului Afacerilor Interne, conform anunțului celor de la Sindicatul Europol. Mobilizarea a fost impresionantă, aproximativ 80% dintre angajații serviciilor județene ale Arhivelor Naționale din 35 de județe aderând la greva generală cu un singur scop: recâștigarea demnității profesionale.

Angajații au demonstrat conducerii Arhivelor Naționale și Ministerului Afacerilor Interne că sunt determinați, demni și pregătiți să facă orice sacrificiu. Aceasta reprezintă un puternic semnal de alarmă pentru conducerea MAI din partea unor lucrători umiliți ani de-a rândul, uitați în organigrama de 135.000 de angajați ai ministerului și plătiți mai puțin, doar pentru că își desfășoară activitatea în județe și nu în structurile centrale ale Arhivelor Naționale ale României.

Sindicatul Europol dorește să transmită greviștilor că au primit zeci de mesaje de încurajare și scrisori de susținere din partea mediului academic, a cercetătorilor care sunt martori la condițiile mizere din arhivele județene, precum și din partea studenților. Aceste mesaje dovedesc, fără echivoc, că acțiunea lor este legitimă și justificată.

Fiecare zi de grevă va evidenția nivelul de respect și empatie pe care politicienii aflați la guvernare – în plină campanie – îl au față de problemele reale ale membrilor societății. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Curtea Constituțională a României: Tăcere și ezitare în fața OUG 62/2024

Publicat

pe

De

CCR și reticența față de OUG 62/2024

Publicația Lumea Justiției dezvăluie că Curtea Constituțională a României (CCR) ezită să se pronunțe asupra ordonanței privind „tribunalele sătești” (OUG 62/2024), deși a primit 13 sesizări împotriva acesteia. Această ordonanță impune instanțelor să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție clarificări în cazurile legate de drepturile salariale. Se pare că judecătorii CCR așteaptă o nouă configurație a Parlamentului, preferând să se abțină de la o decizie înainte de alegeri.

Contextul sesizărilor și reacția sistemului judiciar

Cea mai veche sesizare pe OUG 62/2024 datează din 5 august 2024. Această ezitare este evidentă și în declarațiile președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), Corina Corbu, care și-a exprimat nemulțumirea față de judecătorii care fac sesizări fără a respecta pașii procedurali.

Scenariul pesimist

Unul dintre cele mai pesimiste scenarii care circulă în sistem este acela că CCR ar putea valida OUG 62/2024, argumentând că este vorba despre o problemă de oportunitate, nu de constituționalitate. Astfel, ar putea susține că este în puterea legislativului să emită acte care, în opinia multora, sunt aberante.

Speranța în Parlamentul de după alegeri

Există o speranță în rândul observatorilor ca noii aleși să voteze o lege de respingere a OUG 62/2024, având în vedere că actualul Parlament este prea concentrat pe campania electorală pentru a lua măsuri în acest sens. Toți ochii se îndreaptă acum spre viitorul legislativ, cu așteptări semnificative privind reacția acestuia față de ordonanța contestată. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Federația Sindicatelor din Administrația Penitenciarelor susține pensiile militare printr-o petiție online

Publicat

pe

De

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) lansează un apel către toți cetățenii să semneze petiția intocmită în sprijinul militarilor rezerviști și în retragere, sub sloganul „Nu distrugeți pensiile militare! Eliminați inechitățile în rândul militarilor rezerviști!”

FSANP își reafirmă angajamentul față de toți membri săi, demonstrând solidaritate față de polițiștii de penitenciare activi, dar și față de cei care au părăsit sistemul. De aceea, organizația a inițiat o petiție online, care va fi înaintată Curții Constituționale a României (CCR) înainte de votul de constituționalitate asupra proiectului Legii pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat (Pl-x nr. 540/2024).

„Orice demers e binevenit. Nu ne pierdem speranța,” afirmă reprezentanții FSANP, subliniind importanța unității în lupta pentru drepturile militarilor.

Accesați LINK-ul de mai jos pentru a semna petiția și a sprijini cauza: Nu distrugeți pensiile militare! Eliminați inechitățile în rândul militarilor rezerviști!

Contestarea legii pensiiilor militare

Avocatul Poporului atacă leagile adoptate

Militarii rezerviști și în retragere merită echitate și respect din partea instituțiilor statului, pe care le-au protejat cu prețul vieții în momente de criză.

Este esențial să fim uniți; polițiștii, militarii, polițiștii de penitenciare și rezerviștii trebuie să lupte împreună pentru drepturile lor.

Implicațiile pentru pensionarii militari

Ce modificări vor avea loc în urma actualizării pensiilor

Se pare că situația referitoare la Legea pensiilor militare în România este destul de complexă și a generat o serie de reacții legale. Avocatul Poporului a contestat legea la Curtea Constituțională, argumentând că aprobarea cheltuielilor bugetare nu poate fi realizată fără de stabilirea surselor de finanțare.

PNL intervine în sprijinul militarilor

Decizia de a depune un „amicus curiae” la CCR

În acest context, liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a anunțat că formațiunea sa va depune un „amicus curiae” la CCR, având ca scop sprijinirea drepturilor militarilor și pensionarilor din sistemul de apărare și ordine publică. Acesta consideră că demersul legislativ este justificat și constituțional și subliniază importanța susținerii sistemului de apărare.

Argumentele legale în favoarea la legea pensiiilor

Clarificările oferite de PNL cu privire la demersul legislativ

Legea propusă prevede indexarea pensiilor militare în funcție de solda sau salariul de grad, și preconizează măsuri speciale pentru actualizarea pensiilor în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Detalii despre legea adoptată

Măsuri de indexare a pensiilor și excepții specifice

Totuși, anumite excepții sunt stabilite pentru pensionarii care ocupă funcții guvernamentale sau parlamentare, pe durata exercitării acestor funcții.

Următorii pași în procesul judiciar

Data ședinței CCR și așteptările legate de decizie

Curtea Constituțională este așteptată să discute sesizarea în data de 17 decembrie, ceea ce va determina viitorul acestei legi și impactul ei asupra militarilor și pensionarilor din acest sistem. Aceasta situație poate avea implicații semnificative atât pentru bugetul de stat, cât și pentru drepturile beneficiarilor pensiilor militare. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv13 ore ago

Corupția în Ploiești: Legăturile dubioase ale pseudo-jurnalistului spagar si santajist Cătălin Stavri

Anchete și legături intunecate: Structura crimei organizate din interiorul Poliției Române O rețea criminală în sânul Poliției În materialele anterioare...

Exclusiv13 ore ago

Controverse în jurul Camerei Operaționale din Administrația Naționala a Penitenciarelor (ANP)

Artizanul evadărilor din penitenciarele românești, cunoscut sub numele de Marinică, cu doar trei luni de vechime într-un penitenciar, artizanul evadarilor,...

Exclusiv13 ore ago

Ilie Bolojan: Între imaginea publică și implicațiile legale

O figură politică controversată De cateva zile toti liderii marcanti ai partidelor politice arunca pe piata libera numele lui Ilie...

Exclusiv2 zile ago

La vremuri noi, oameni noi: Sfârșitul unei ere pentru Ginel Preda?

Timp liber și pierdere în greutate Se pare că de câteva săptămâni Ginel Preda are mai mult timp liber, ceea...

Exclusiv2 zile ago

Scandalul WHITE TOWER: Ample dezvăluiri despre mafia imobiliară din Ploiești

EXCLUSIV FOTO: Denunțurile lui Cătălin Stavri și apartamentele spagă în afacerea WHITE TOWER (aici) În data de 7 aprilie 2024,...

Exclusiv2 zile ago

Contestație surprinzătoare în sistemul penitenciar: Lupta pentru reputația directorului ANP

Cazul Erli Zsolt Un caz rar a ieșit la suprafață în sistemul penitenciar românesc, unde un deținut, Erli Zsolt, a...

Exclusiv3 zile ago

Degradarea Serviciului Siguranța Deținerii din ANP: lipsă de viziune și incertitudini în management

Problemele acute din Serviciul Siguranța Deținerii Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a lansat recent un apel asupra...

Exclusiv3 zile ago

Avansări înainte de termen pentru polițiști, anunțate de Sindicatul Sidepol în preajma Zilei Naționale

Sindicatul Sidepol a anunțat că se apropie perioada avansărilor înainte de termen pentru polițiști, conform reglementărilor Ministerului Afacerilor Interne. Așa...

Exclusiv5 zile ago

Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române (I)

Eduard Mirițescu: Presiuni și minciuni în demersul obținerii conducerii DGA Prahova Controverse în cadrul Poliției În articolul „EXCLUSIV Adevărul în...

Exclusiv5 zile ago

Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP

Sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au tras un semnal de alarmă referitor la posibilele pierderi financiare ce ar...

Exclusiv5 zile ago

Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, discută despre provocările cu care se confruntă pensionarii militari în urma atacurilor asupra modificării...

Exclusiv6 zile ago

Funcționarea ilegală a Sistemului Național Antigrindină: un risc pentru comunități, o amenințare pentru siguranța publică

Ziarul Incisiv de Prahova, pionier în investigarea ilegalităților Sistemului Național Antigrindină Ziarul Incisiv de Prahova a demarat în exclusivitate o...

Exclusiv6 zile ago

Abuzuri la IPJ Timiș privind cercetarea disciplinară a unui polițist

Sindicatul Sidepol a adus în atenție o situație controversată în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, unde un agent...

Exclusiv6 zile ago

Pensia medie în sistemul militar: Sumarul informațiilor de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.

Sindicatul Diamantul publică detalii despre pensiile la MAPN în urma unui răspuns de la Casa de Pensii Potrivit informațiilor furnizate...

Exclusiv7 zile ago

Omiterea lui Ciolacu: Legături suspecte și afaceri în farmaceutice

Omisiunile lui Ciolacu 4/Partea II Contextul legăturilor familiale în afaceri Revenim cu noi informatii care vor arata nesinceritatea in declaratiile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv