Connect with us

Administratie

Captură majoră în Portul Constanța: 178.000 brichete suspecte de incălcare a dreptului de proprietate intelectuală

Publicat

pe

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța Sud-Agigea un transport de 178.000 brichete, cu o valoare estimată de 900.000 lei, suspectate că ar aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră de la Garda de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud-Agigea a efectuat controlul fizic al unui container sosit din China, destinat unei societăți comerciale din Ucraina.

În urma verificărilor amănunțite, s-a constat că interiorul containerului conținea cele 178.000 de brichete, produse care ar putea încălca drepturile de proprietate intelectuală ale unor mărci recunoscute.

Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări pentru a verifica punerea în circulație a unui produs cu o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, care prejudiciază titularul mărcii înregistrate. La finalizarea cercetărilor, vor fi luate măsurile legale corespunzătoare. (Paul D.).

Administratie

Captură semnificativă de dulciuri ilegale în Portul Constanța Sud

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în Portul Constanța Sud peste 95.000 de dulciuri în valoare de aproximativ 110.000 lei, produse care sunt suspectate că aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

O echipă comună formată din polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă și inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud-Agigea a efectuat un control fizic asupra unui container care sosise din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina. În urma unor verificări amănunțite, s-a constatat că în interiorul containerului se aflau peste 95.000 de dulciuri de tip mix spray jelly pop, cu o valoare totală estimată de 110.000 lei, produse care încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unei mărci cunoscute.

În acest context, polițiștii de frontieră au început cercetările pentru a stabili dacă produsele comercializate poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prejudiciind astfel titularul mărcii înregistrate. La finalizarea anchetei, vor fi luate măsuri legale corespunzătoare. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Recomandări ale Poliției Române pentru siguranța rutieră pe timp de iarnă

Publicat

pe

De

Poliția Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să respecte normele legale în vigoare, să adopte o manieră preventivă de condus și să urmeze indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Conform art. 102 alin. (1) pct. 28 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, constituie contravenție „conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă.” În plus, vehiculele de transport marfă cu o masă totală autorizată mai mare de 3,5 tone și cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei de tracțiune sau cu lanțuri antiderapante certificate.

Fapta se sancționează cu o amendă cuprinsă între 1.485 și 3.300 de lei, precum și cu reținerea certificatului de înmatriculare.

De asemenea, conform art. 112 alin. (1) lit. h1 din același act normativ, „certificatul de înmatriculare se reține de către poliția rutieră… dacă autovehiculul nu este dotat cu anvelope de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.”

Este important de menționat că anvelopele de iarnă trebuie să fie omologate conform directivei europene 92/23/CE și pot fi identificate prin inscripționarea cu simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”.

Sezonul rece aduce cu sine condiții meteorologice nefavorabile circulației rutiere, generând nesiguranță în deplasare. Trăsăturile traficului din această perioadă diferă de cele obișnuite, iar unii șoferi ar putea să nu aibă experiența necesară conducerii pe autostradă, având tendința de a ignora reguli elementare, ceea ce poate duce la accidente.

Cele mai multe accidente rutiere pe autostrăzi au avut loc în zone unde se circula cu viteză redusă din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ceață, ploaie torențială, ninsoare, polei). De asemenea, unii șoferi nu erau familiarizați cu reglementările legale privind utilizarea benzii de urgență sau nu au menținut o distanță corespunzătoare, ceea ce este esențial pentru frânarea în siguranță.

Reguli esențiale de respectat pe autostradă:

  • Respectarea limitelor de viteză stabilite;
  • Menținerea unei distanțe corespunzătoare față de vehiculele din față;
  • Interzicerea opririi nejustificate pe banda de urgență;
  • Utilizarea sistemului de lumină de avarie în cazul unei staționări sau circulații cu viteză redusă;
  • Folosirea luminilor de întâlnire;
  • Circularea pe banda din dreapta a căii unidirecționale;
  • Echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă;
  • Respectarea indicațiilor transmise prin panouri cu mesaje electronice;
  • Accesarea secțiunii Infotrafic a site-ului Poliției Române pentru actualizări privind circulația.

Respectarea acestor reguli și dotarea corespunzătoare a vehiculului sunt esențiale pentru asigurarea siguranței rutiere în condiții de iarnă. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Întâlnire la MAI pentru soluționarea revendicărilor angajaților Arhivelor Naționale

Publicat

pe

De

Ieri, 12 noiembrie 2024, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a avut loc o întâlnire între conducerea MAI, reprezentanții Arhivelor Naționale și ai Sindicatului Polițiștilor Europeni – EUROPOL.

Tema principală a discuțiilor a fost continuarea negocierilor pentru soluționarea revendicărilor care au dus la declanșarea grevei de către funcționarii publici din cadrul Arhivelor Naționale.

La finalul întâlnirii, părțile au convenit ca, azi,  data de 13 decembrie 2024, să fie termenul-limită pentru rezolvarea revendicărilor angajaților Arhivelor Naționale, arătând astfel angajamentul de a găsi soluții constructive pentru a încheia conflictul de muncă. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Dezinformarea referitoare la pensionările antecipate

Mesaje false și dezinformare în spațiul online Sindicatul Diamantul a tras un semnal de alarmă cu privire la dezinformarea care...

Exclusiv6 ore ago

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor acuză ANP de ilegalități în combaterea hărțuirii

Critici la adresa conducerii ANP Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză conducerea ANP de legiferare tardivă și...

Exclusiv6 ore ago

Corupție și conexiuni oculte: Despre mafia Volosevici și strategiile pseudo-jurnalistului santajist si spagar Cătălin Stavri

O retea criminală în acțiune După cum vă dezvălam într-un articol precedent, procurorul de caz îi va „încinge la foc...

Exclusiv6 ore ago

Angajații Serviciului Județean Suceava au intrat în grevă generală din cauza condițiilor de muncă neacceptabile

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și a Arhivelor Naționale a dotat angajații din cadrul Serviciului Județean Suceava cu pereți și...

Exclusivo zi ago

Corupția în Ploiești: Legăturile dubioase ale pseudo-jurnalistului spagar si santajist Cătălin Stavri

Anchete și legături intunecate: Structura crimei organizate din interiorul Poliției Române O rețea criminală în sânul Poliției În materialele anterioare...

Exclusivo zi ago

Controverse în jurul Camerei Operaționale din Administrația Naționala a Penitenciarelor (ANP)

Artizanul evadărilor din penitenciarele românești, cunoscut sub numele de Marinică, cu doar trei luni de vechime într-un penitenciar, artizanul evadarilor,...

Exclusivo zi ago

Ilie Bolojan: Între imaginea publică și implicațiile legale

O figură politică controversată De cateva zile toti liderii marcanti ai partidelor politice arunca pe piata libera numele lui Ilie...

Exclusiv2 zile ago

La vremuri noi, oameni noi: Sfârșitul unei ere pentru Ginel Preda?

Timp liber și pierdere în greutate Se pare că de câteva săptămâni Ginel Preda are mai mult timp liber, ceea...

Exclusiv2 zile ago

Scandalul WHITE TOWER: Ample dezvăluiri despre mafia imobiliară din Ploiești

EXCLUSIV FOTO: Denunțurile lui Cătălin Stavri și apartamentele spagă în afacerea WHITE TOWER (aici) În data de 7 aprilie 2024,...

Exclusiv3 zile ago

Contestație surprinzătoare în sistemul penitenciar: Lupta pentru reputația directorului ANP

Cazul Erli Zsolt Un caz rar a ieșit la suprafață în sistemul penitenciar românesc, unde un deținut, Erli Zsolt, a...

Exclusiv4 zile ago

Degradarea Serviciului Siguranța Deținerii din ANP: lipsă de viziune și incertitudini în management

Problemele acute din Serviciul Siguranța Deținerii Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a lansat recent un apel asupra...

Exclusiv4 zile ago

Avansări înainte de termen pentru polițiști, anunțate de Sindicatul Sidepol în preajma Zilei Naționale

Sindicatul Sidepol a anunțat că se apropie perioada avansărilor înainte de termen pentru polițiști, conform reglementărilor Ministerului Afacerilor Interne. Așa...

Exclusiv5 zile ago

Trădarea lui Mirițescu: O rețea de corupție și politică în interiorul Poliției Române (I)

Eduard Mirițescu: Presiuni și minciuni în demersul obținerii conducerii DGA Prahova Controverse în cadrul Poliției În articolul „EXCLUSIV Adevărul în...

Exclusiv5 zile ago

Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP

Sindicaliștii din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au tras un semnal de alarmă referitor la posibilele pierderi financiare ce ar...

Exclusiv5 zile ago

Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor

Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, discută despre provocările cu care se confruntă pensionarii militari în urma atacurilor asupra modificării...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv