Connect with us

Anchete

Viitorul sună bine… În 2001, la Câmpina, erau undeva la 11 candidați pe un loc

Publicat

pe

Situație numerică a candidaților la școlile de agenți de poliție, după proba scrisă și înainte de depunerea contestațiilor, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul!
1) Vasile Lascăr Câmpina
• Locuri disponibile – 1340 locuri (din 20 locuri romi și 10 alte minorități)
• Candidați planificați la proba scrisă = 1256 (locuri comune) + 12 (locuri minoritate romă) + 5 (locuri alte minorități)
• Candidați care au obținut note de trecere = 1212 (locuri comune) + 11 (locuri minoritate romă)+5 (locuri alte minorități) = 1228
2) Septimiu Mureșan Cluj-Napoca
• Locuri disponibile – 300 locuri (din care 2 locuri romi și 2 alte minorități)
• Candidați planificați la proba scrisă = 337 (locuri comune) + 3 (locuri minoritate romă)+ 2 (alte minorități) = 342
• Candidați care au obținut note de trecere = 334 (locuri comune) + 3 (locuri minoritate romă)+ 2 (alte minorități) = 339
3) Avram Iancu Oradea (poliție de frontieră)
• Locuri disponibile – 240 locuri (din care 2 locuri romi și 2 alte minorități)
• Candidați planificați la proba scrisă = 213 + 1 beneficiar admis conform OMAI 35/2014
• Candidați care au obținut note de trecere = 204 (locuri comune) + 1 candidat admis conform OMAI 35/2014 + 1 (alte minorități) = 206

Anchete

Rezultatele testării psihologice pentru candidații la revenirea în magistratură 

Publicat

pe

De

Recent, s-au aflat rezultatele testării psihologice pentru doi dintre candidații la revenirea în magistratură, conform informațiilor dezvăluite de către Lumea Justiției. Din cei doi, un fost judecător a fost declarat admis, în timp ce celălalt a picat testul psihologic. Aceasta vine în urma respingerii a trei dintre cei 15 foști judecători care și-au exprimat intenția de a reveni în funcție și care au trecut prin testarea psihologică.

Astfel, în final, în fața Sectiei pentru judecatori a CSM vor ajunge un total de 13 foști magistrați care aspiră să se reintegreze în sistem, cu mențiunea că această cifră poate varia în funcție de eventuale modificări ulterioare în procesul de selecție și evaluare.

Acesta este stadiul actual al procedurii de reincadrare în funcția de judecător pentru cei care au solicitat acest lucru. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Procurorul care vizează AUR continuă presiunile, conform dezvăluirilor din mediul judiciar: George Simion alertează asupra presiunilor politice fără precedent

Publicat

pe

De

Procurorul care urmărește AUR nu se lasă: George Simion alertează asupra presiunilor politice și intimidărilor

Procurorul Rares-Petru Stan de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost subiect de discuție încă de la începutul lunii iunie, când a fost implicat într-un caz ce viza presupusa falsificare a listelor cu semnături în legătură cu juristul Silvestru Sosoaca, fostul soț al senatoarei (viitoare europarlamentare) Diana Iovanovici-Sosoacă și candidat independent la Parlamentul European. Informațiile recente dezvăluite de Lumea Justiției arată că anchetatorii de la PICCJ continuă să exercite presiuni asupra membrilor și susținătorilor Alianței pentru Unirea Românilor. Președintele AUR, George Simion, a adus la cunoștință publicului situația, exprimându-și îngrijorarea pe propriul site în data de vineri, 19 iulie 2024.

Simion a semnalat un adevărat caz de „poliție politică”: „Abuzurile împotriva mea și a partidului AUR continuă. Sute de membri și simpatizanți AUR afirmă că au fost citați la Poliție sau la Parchet în săptămânile următoare, din simplul motiv al apartenenței la AUR.” Informațiile aparținând Lumea Justiției indică faptul că interogarea membrilor din județul Buzău de către reprezentanții sistemului i-a pus în situații delicate, punând sub semnul întrebării loialitatea față de AUR. Interogatorii au inclus întrebări precum momentul înscrierii în AUR, conținutul adeziunii, rolul în cadrul partidului, semnarea listelor cu semnături, precum și relația cu Silvestru Sosoaca.

Simion a remarcat că presiunile exercitate au scopul de a intimida membrii și susținătorii AUR, încercând în același timp eliminarea partidului din sfera politică prin afectarea strângerii necesare de semnături pentru candidatura sa în alegerile prezidențiale și pentru lista parlamentară. El a ridicat probleme referitoare la abuzurile susținute politic, remarcând lipsa de drepturi precum confiscarea telefoanelor și laptopurilor unor membri AUR. În plus, s-a arătat că procurorii refuză să efectueze percheziții informatice, accentuându-se astfel caracteristicile demne de un regim sovietic.

George Simion a îndemnat cu tărie membrii și simpatizanții AUR să rămână puternici și hotărâți: „Este posibil să fiți convocați la secția de poliție în săptămânile următoare. Nu vă faceți griji! Acesta este doar un mod de intimidare menit să vă descurajeze de la susținerea AUR. Sper cu tărie ca aceste tactici de intimidare să nu vă facă să cedați, să nu vă sperie. Nu au dreptul să profeseze asemenea presiuni asupra membrilor unui partid politic, însă totuși o fac. Rămâneți hotărâți, mergem până la capăt!” (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Probleme psihice la un judecător – Expunerea normelor legale și proceduri de conformitate

Publicat

pe

De

Judecător trimis la control psihiatric, dezvăluie Lumea Justiției

Un alt judecător este suspect de probleme psihice. La data de miercuri, 17 iulie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii a emis Hotărârea nr. 1421 din 27 iunie 2024, prin care l-a trimis pe respectivul magistrat la comisia medicală specializată în vederea efectuării unui examen psihiatric.

Cu toate acestea, a fost nevoie de 20 de zile pentru ca CSM să renunțe la secretomanie. În mod inițial, minuta din 27 iunie 2024 nu oferea nicio indicație despre problemele judecătorului vizat:

„Situația unui judecător (11026/2024)

Soluție

Sectia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis să ia măsuri în conformitate cu prevederile Legii nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la situația unui judecător. (vot unanim)”.

Abia la data de 17 iulie, când a fost publicată decizia motivată, CSM a indicat fundamentele legale – mai exact: art. 199 alin. 2 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor (pentru mai multe detalii, consultați facsimilul).

Redăm pasajele semnificative din Legea 303/2022:

  • art. 197 alin. 1 lit. d: „Judecătorul sau procurorul poate fi suspendat din funcție în următoarele cazuri: (…) când suferă de o afecțiune psihică care îi afectează capacitatea de a-și exercita funcția corespunzător”;
  • art. 199:

„(1) În cazul prevăzut la art. 197 alin. (1) lit. d), afecțiunea psihică se confirmă printr-o expertiză medicală specializată efectuată de o comisie medicală de specialitate numită de sectoarea corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, pe baza propunerilor nominalizate ale Ministrului Sănătății.

(2) În situația în care există indicii că un judecător sau procuror suferă de o afecțiune psihică, la sesizarea președintelui instanței sau a procurorului șef, a colegiului de conducere al instanței sau parchetului sau din oficiu, sectoarea corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune prezentarea judecătorului sau procurorului la expertiza medicală de specialitate prevăzută la alin. (1).

(3) În cazul în care comisia medicală specializată confirmă că judecătorul sau procurorul suferă de o afecțiune psihică care îi afectează capacitatea de a-și îndeplini funcția corespunzător, acesta este suspendat din funcție în baza unei hotărâri a sectoarei corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii. Printr-un raport de expertiză, comisia stabilește și termenul la care judecătorul sau procurorul trebuie să se prezinte pentru o reexaminare.

(4) Suspendarea din funcție este valabilă până la vindecare, confirmată prin încă o expertiză medicală de specialitate realizată de către comisia medicală. În cazul în care noua evaluare medicală constată recuperarea completă, sectoarea corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii hotărăște încetarea suspendării și reinstaurarea judecătorului sau procurorului în funcție. În caz contrar, sectoarea poate dispune prelungirea suspendării sau, în cazul unei afecțiuni ireversibile, poate propune eliberarea din funcție prin pensionare.

(5)-(6) Metodologia de efectuare a expertizei medicale specializate este aprobată de către sectoarea corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, la propunerea comisiei medicale de specialitate.

(6) În cazul în care judecătorul sau procurorul refuză nejustificat să se supună expertizei medicale de specialitate sau dacă aceasta nu poate fi efectuată din motive imputabile persoanei respective, sectoarea corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune suspendarea acestuia pe o perioadă de un an. Pe toată durata suspendării pentru acest motiv, judecătorului sau procurorului nu i se acordă drepturi salariale și nu se aplică dispozițiile referitoare la interdicții și incompatibilități conform art. 227 și 231. Aceasta perioadă nu este considerată vechime în funcție. Suspendarea poate fi revocată înainte de expirarea anului, dacă judecătorul sau procurorul se supune expertizei medicale. Încetarea suspendării este confirmată printr-o hotărâre a sectoarei corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii”. (Irinel I.).

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv18 ore ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv18 ore ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusivo zi ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul testelor antidrog: dezvăluiri explozive și critici aspre la adresa IGPR

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit un atac nemilos al IGPR îndreptat împotriva lui Andreica, considerat a fi...

Exclusiv5 zile ago

Sporul de performanță în discuție: dezvăluiri din interiorul MAI

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință cu tema majorării pentru creșterea capacității operaționale Sindicatul Europol...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv