Connect with us

Actualitate

Așa-numita recrutare la poartă se dovedește a fi o schimbare în bine a modului de a atrage candidați pentru statutul de soldat profesionist

Publicat

pe

Există persoane care părăsesc sistemul militar, dar își doresc să se reîntoarcă la un moment dat. Faptul că acum se pot reîncadra în aceeași unitate pe care au părăsit-o este un lucru de care țin cont, în mare măsură.

Batalionul 96 Geniu Cetatea București, primii militari recrutați la poartă au început instrucția la 5 februarie și au încheiat-o la 12 aprilie. Doi dintre aceștia se regăsesc în situația descrisă la început.

Soldatul Cătălin Marius Coman are 38 de ani și este încadrat pe funcția de constructor drumuri și poduri. Cariera de militar component al batalionului a început în 2009, renunțând la kaki în 2019, când a decis să ia calea străinătății în căutarea unui salariu mai mare.

A plecat cu gândul că va fi urmat de familie, dar, după un an de muncă în Germania, soția și copilul nu i s-au putut alătura.

Am lucrat în Germania doar un an, dar am revenit în țară, pentru că nu am putut să stau acolo fără copil și soție, chiar dacă câștigam un salariu foarte bun. A revenit în țară cu gândul de a-și deschide o afacere cu banii câștigați peste graniță.

Soldat Cătălin Marius Coman.

În timp ce Streinu-Cercel le arăta românilor China, un punct mic pe harta mondială, liniștindu-i că nu vor ajunge să pice pe stradă precum chinezii întrucât coronavirusul e foarte departe de noi, Coman își făcea planuri de investiții.

Unii începuseră deja să cumpere masiv măști și dezinfectanți de pe piața liberă, pe care să-i vândă ulterior în caz de penurie, însă el a deschis o frizerie în Alexandria natală. De mic, a visat să tundă, dezvoltând o adevărată pasiune pentru retezarea podoabei capilare a semenilor.

M-am înscris la un curs de frizerie, am obținut diploma de calificare, și mi-am deschis propria afacere, un salon de frizerie.

Din păcate, în timp ce aștepta clienții, foști colegi de arme ieșiseră în stradă. Stare de urgență, pandemie, distanțare socială. Brusc, comenzile online pentru mașini de tuns au explodat, iar România s-a transformat peste noapte într-o țară de frizeri.

A investit o sumă mare în frizerie, de la echipamente la dotări generale, dar pandemia i-a retezat nu doar elanul, ci și buzunarul.

A fost cea mai mare dezamăgire a vieții mele, pentru că am investit banii câștigați atât de greu în străinătate. Nu aveam clienți, stăteam, pur și simplu, degeaba. Chiar și când s-au mai relaxat restricțiile, tot n-a mers, pentru că erau școlile închise.

Mă bazam foarte mult pe elevi când mi-am făcut planul. Am rezistat în jur de opt luni. În toată această perioadă nu mi-am scos nici măcar cheltuielile de zi cu zi ale salonului. Dezamăgirea a fost atât de mare, încât nu vreau să mai aud de așa ceva.

Unul din motivele pentru care a renunțat la cariera militară a fost și corvoada navetei Alexandria-București. Toată ziua eram pe drumuri, copilul și soția erau acasă, eu veneam la muncă, mai stăteam și pe la prieteni.

După ce s-a spulberat visul cu frizeria, s-a apucat de taximetrie în Alexandria. Sincer, nu m-am așteptam la câștiguri mari, dar am rămas surprins plăcut de ceea ce a urmat.

La  un moment dat, soția sa a terminat cursurile de asistent medical, iar singurul loc unde s-a putut angaja a fost un spital de stat din București.

Viața m-a readus în București, cu tot cu familieNu aveam niciun loc de muncă, eram frustrat că trăiam din banii soțieiLiberat cu gradul de caporal clasa a II-a în 2019, s-a gândit iar la armată.

Armata m-a educat, am învățat să respect omul, știu să gătesc, știu să-mi fac singur curat. Am venit în armată de drag, în 2009. Mi-a plăcut armata și m-am gândit să revin în sistem. Chiar dacă am ajuns la 38 de ani, încă nu m-au lăsat puterile.

Am fost sportiv, am jucat fotbal și vreau să spun sincer că, în prezent, contează și salariile care au crescut. Pe mine m-a ajutat foarte mult faptul că am lucrat în sistem. Am avut un accident de mașină grav în timp ce activam ca militar. Am stat în concediu medical aproape un an, iar eu, un om simplu, am apreciat că sistemul militar nu mi-a dat cu piciorul.

A dat concurs din nou, a trecut de toate probele, iar caporalii care s-au ocupat de instrucția sa erau dintre foștii săi colegi. Chiar dacă o iau de la capăt, de la gradul de soldat, sunt echilibrat atât profesional, cât și financiar mulțumită armatei.

În momentul acesta, nu-mi mai doresc decât să rămân aici, să lucrez în sistem cât o vrea Dumnezeu. Îmi plac oamenii, mă integrez repede, armata e tot ce-mi trebuie.

Fratele său de 36 de ani, care a încercat să intre în armată în 2009, dar a eșuat, a plecat în Cipru unde a stat șapte ani. A revenit în țară, a muncit în mediul privat, dar nu a fost mulțumit.

I-am dat un sfat prețios, cred eu, trimițându-l să dea probele pentru a deveni soldat profesionist la B96 Geniu. A luat probele și a început instrucția la 7 mai.

Soldatul Viorica Tritade are 35 de ani, fiind pionier cercetaș la B96. După o carieră în vânzări, cu multe amintiri militare culese de la bunicul său, veteran de război, în 2020 a reușit să treacă de probele de concurs pentru SGP, fiind repartizată la B96.

Soldat Victoria Tritade.

Mi-am dorit din copilărie să devin militar, doar că visul nu s-a materializat în urmă cu 13 ani, când mi-am mai depus un dosar de candidat pentru SGP, însă nu am mers până la capăt.

În 2020 a simțit că a venit vremea să se așeze stabil într-un loc, pentru că munca în vânzări presupune multe deplasări. A fost doar un surogat de stabilitate, pentru că, doi ani mai târziu, a renunțat la armată, cu gândul la o carieră în domeniul medical. S-a înscris la o școală postliceală, iar, în scurt timp, s-a angajat la un cabinet stomatologic din București.

Cu medicul care deținea clinica n-am avut o relație angajator-angajat foarte bună. Am primit multe promisiuni atât financiare, cât și profesionale, dar care nu au fost respectate. Mi-am dat demisia, regretând că plecasem din armată.

A reluat pregătirea pentru concursul de angajare în armată, fiind încântată și de faptul că, odată cu recrutarea la poartă, avea șansa să se reîntoarcă la batalionul din care plecase.

Am reușit să trec de toate probele, eram deja călită, trecută prin toate etapele vieții de soldat. A fi militar presupune respect reciproc, iar acest lucru lipsește în multe domenii. Armata reprezintă un domeniu foarte vast, în care ai șansa să te dezvolți, pe când în civilie am constatat că nu putem evolua.

Celor care vor să îi urmeze exemplu le transmite că niciodată nu este târziu pentru schimbări profesionale. Dacă au un vis, să nu ezite. Trebuie să îți dorești să faci schimbarea, cum, de altfel, și armata se schimbă și se adaptează pe zi ce trece la tendințele actuale. (L. Anghel).

Actualitate

Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România: Calitate și Performanță Garantată

Publicat

pe

conveioare romania

SKBS România se afirmă pe piața echipamentelor industriale printr-o diversificată gamă de conveioare și lifturi hidraulice, proiectate pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor de logistică și producție. În acest articol, vom analiza avantajele și caracteristicile acestor echipamente, explicând de ce SKBS România este partenerul de încredere pentru afacerea ta.

De ce să Alegi Gama de Conveioare și Lifturi Hidraulice de la SKBS România?

Fiabilitate și Rezistență

Produsele SKBS România sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, fiind fabricate din materiale de înaltă calitate. Aceste echipamente sunt concepute să reziste în condiții de utilizare intensivă, garantând o funcționare pe termen lung fără probleme.

Eficiență Operațională Superioară

Gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România este optimizată pentru performanță maximă. Datorită tehnologiei avansate, aceste echipamente permit manipularea rapidă și eficientă a materialelor, reducând timpul de operare și costurile asociate.

Adaptabilitate și Versatilitate

Indiferent de dimensiunea și tipul materialelor transportate, gama de conveioare și lifturi hidraulice oferită de SKBS România poate fi personalizată pentru a satisface nevoile specifice ale fiecărei afaceri. Aceste soluții flexibile maximizează eficiența și productivitatea.

Tipuri de Conveioare Disponibile la SKBS România

Conveioare cu Bandă

Concepute pentru transportul produselor de dimensiuni variate și forme diverse, conveioarele cu bandă oferite de SKBS România asigură o mișcare lină și continuă a materialelor. Acestea sunt ideale pentru diverse aplicații industriale.

Conveioare cu Role

Aceste conveioare sunt perfect adaptate pentru transportul produselor grele sau voluminoase. Sistemele cu role de la SKBS România sunt robuste și eficiente, capabile să manipuleze sarcini mari fără dificultăți.

Conveioare Modulare

Pentru flexibilitate maximă, conveioarele modulare sunt alegerea perfectă. Acestea permit configurarea și extinderea sistemului în funcție de cerințele specifice ale fiecărui proiect. SKBS România oferă conveioare modulare care pot fi integrate cu alte echipamente pentru soluții personalizate.

Lifturi Hidraulice de la SKBS România

Lifturi Scissor (Foarfecă)

Aceste lifturi sunt ideale pentru ridicarea și poziționarea precisă a încărcăturilor. SKBS România oferă lifturi scissor cu capacități variate de ridicare, adaptabile pentru diverse aplicații industriale.

Lifturi cu Platformă

Proiectate pentru ridicarea materialelor la diferite niveluri, lifturile cu platformă sunt echipate cu sisteme de siguranță avansate, asigurând o operare sigură și eficientă.

Lifturi Verticale

Pentru transportul materialelor pe verticală în spații limitate, lifturile verticale sunt soluția ideală. SKBS România oferă lifturi verticale fiabile și eficiente, potrivite pentru depozite și unități de producție.

De ce să Colaborezi cu SKBS România?

Expertiză și Profesionalism

Echipa de specialiști de la SKBS România, cu vastă experiență în domeniu, se angajează să ofere soluții personalizate și suport tehnic de înaltă calitate.

Tehnologie de Vârf

Utilizând tehnologii de ultimă generație, SKBS România asigură performanța și fiabilitatea echipamentelor sale. Investițiile constante în inovație permit companiei să ofere produse de top, adaptate nevoilor pieței.

Servicii Complete

SKBS România oferă nu doar echipamente de calitate, ci și servicii complete de instalare, mentenanță și suport tehnic. Astfel, fiecare client beneficiază de soluții integrate și eficiente.

Concluzie

SKBS România se remarcă prin gama sa variată de conveioare și lifturi hidraulice de înaltă performanță. Cu o combinație de fiabilitate, eficiență și flexibilitate, aceste echipamente sunt alegerea ideală pentru orice afacere care dorește să-și optimizeze operațiunile. Alegând SKBS România, investiți în calitate și profesionalism, asigurând succesul pe termen lung al afacerii dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii despre gama de conveioare și lifturi hidraulice de la SKBS România, vizitați site-ul nostru oficial și descoperiți soluțiile adaptate nevoilor dumneavoastră.

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să alegi o pompă de stropit de calitate? 6 criterii de luat în considerare

Publicat

pe

O pompă de stropit este esențială pentru întreținerea eficientă a grădinii sau culturilor tale, asigurând distribuția uniformă a pesticidelor, fertilizanților sau a apei. Iată care sunt principalele criterii pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a face cea mai bună alegere!

1. Tipul pompei

Pe piață există diferite tipuri de pompe de stropit, iar printre cele mai cunoscute se numără cele cu acțiune manuală și versiunile cu acumulator. Cele dintâi sunt compacte și ușor de transportat, fiind ideale pentru grădini mici și plante de interior. Cu toate acestea, acestea pot necesita un efort fizic semnificativ, ceea ce le face mai puțin potrivite pentru suprafețe mari sau pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Pe de altă parte, modelele cu acumulator sunt mai puternice și pot acoperi suprafețe mai mari, dar sunt, de asemenea, mai costisitoare și pot necesita întreținere specializată.

2. Capacitatea rezervorului

Acesta influențează cât de mult poate stropi pompa într-o singură încărcare, devenind astfel un factor cheie în funcționarea eficientă a sistemului de irigare. Factorii care influențează alegerea capacității rezervorului includ dimensiunea și tipul grădinii, frecvența de udare necesară și disponibilitatea apei. Dacă ai o grădină mare sau o livadă, vei avea nevoie de o pompă cu un rezervor de capacitate mare.

Un rezervor prea mic poate necesita umpleri frecvente, consumând timp prețios și creând inconveniențe. Alegerea echilibrului dintre capacitate și greutate este o altă considerație importantă. În timp ce un rezervor de capacitate mai mare poate stoca mai multă apă, acesta poate deveni dificil de transportat.

3. Materialul pompei

Plasticul, de exemplu, are avantajul de a fi mai ușor și mai ieftin comparativ cu alte materiale. Cu toate acestea, este puțin durabil decât oțelul inoxidabil sau aliajele de aluminiu. Pe de altă parte, oțelul inoxidabil este cunoscut pentru rezistența sa la coroziune și uzură. Totuși, aceste versiuni sunt mai grele.

Materialul pompei poate avea, de asemenea, un impact asupra considerațiilor de mediu și de sănătate. Unele materiale pot fi mai ecologice decât altele. De exemplu, o pompă de stropit din plastic este potrivită pentru stropirea plantelor comestibile, în timp ce un model din oțel inoxidabil este adecvat pentru utilizarea de substanțe chimice puternice.

4. Presiunea de lucru

Reprezintă forța cu care apa este împinsă prin furtunul pompei. Acesta este un parametru esențial în funcționarea și performanța pompei, având un impact direct asupra vitezei și distanței la care apa poate fi stropită. Presiunea determină viteza și distanța la care apa poate fi stropită. Pentru aplicații de stropire la distanță mare sau pentru distribuirea apei la înălțimi mai mari, va fi necesară o pompă cu o presiune de lucru mai mare.

Cu toate acestea, presiunea prea mare poate duce la irosirea apei și la deteriorarea plantelor, în timp ce o presiune prea scăzută poate duce la o udare ineficientă. Unele modele permit reglarea presiunii, oferindu-ți astfel mai multă flexibilitate în utilizare. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă în cazul grădinilor cu plante de diferite tipuri și dimensiuni, permițându-ți să ajustezi presiunea în funcție de nevoile specifice ale fiecărei plante.

5. Ușurința în utilizare și ergonomia

Designul ergonomic al unei pompe de stropit este esențial pentru a asigura manevrabilitatea acesteia. O pompă de stropit de înaltă calitate ar trebui să vină cu un manual ce oferă instrucțiuni clare și precise despre montarea, utilizarea corectă și sigură, precum și despre întreținerea și depozitarea acesteia. Funcțiile automate sau semi-automate pot îmbunătăți semnificativ experiența utilizatorului. Acestea pot include setări prestabilite pentru diferite tipuri de irigare, un sistem de auto-curățare sau un mecanism de oprire automată.

6. Accesoriile incluse

Poți găsi pompe de stropit ce vin dotate cu duze suplimentare și alte unelte care ajută la întreținere sau îmbunătățesc funcționalitatea pompei. Accesoriile de calitate superioară vor rezista mai mult timp la uzură și vor contribui la o performanță optimă a pompei. Alegerea unei pompe de stropit care vine cu un kit complet de accesorii îți va economisi timp și efort.

 

Ținând cont de criteriile enumerate mai sus, vei putea să faci o alegere informată și să te bucuri de o grădină bine întreținută și sănătoasă. Nu uita să alegi un model de pompă de stropit care să fie calitativ!

Citeste in continuare

Actualitate

România preia conducerea grupării navale NATO SNMCMG-2 din Mediterană

Publicat

pe

De

Forţele Navale Române vor asigura pentru o perioadă de şase luni comanda grupării navale permanenta a NATO din Mediterană, de luptă contra minelor, prin comandorul Sebastian Barote, locţiitorul comandantului Divizionului 146 Nave Minare-Deminare.

Ofiţerul român se va afla la bordul Puitorului de mine şi plase 274, care va pleca joi, 20 iunie, din Portul militar Constanţa, anunţă MApN.

În perioada iulie – decembrie 2024, gruparea navală permanentă a NATO de luptă contra minelor, sub comandă românească, va executa misiuni specifice în bazinul Mării Mediterane.

La bordul navei vor fi 85 de militari români şi străini. La misiunea Standing NATO Mine Countermeasures Group Two mai participă nave din Italia, Spania şi Turcia.

Puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, număr de bordaj 274, a intrat în serviciul Marinei Române în 1981 şi a fost reparat ultima oară la începutul acestui an, la Şantierul Damen din Mangalia, pentru aproape 10 milioane lei.

Anul trecut, România a cumpărat două nave britanice „vânător de mine”, HMS Blyth (lansată la apă în 2000) şi HMS Pembroke (lansată la apă în 1997), la mâna a doua, pentru 150 milioane euro.

Vânătorul de mine M 270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, fost HMS Blyth în Marina Regală Britanică, a intrat de anul trecut în dotarea Marinei României, urmând ca anul acesta să vină şi a doua navă. (F. Jipa).

Sursă foto: SMFN

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv2 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv3 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv4 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv6 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv7 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv