Connect with us

Administratie

Exercițiul Justice Sword 24

Publicat

pe

Mai sunt doar câteva săptămâni până când Brigada 282 Blindată Unirea Principatelor din Focșani va participa la exercițiul Justice Sword 24  în poligonul din Smârdan, județul Galați. Este o etapă importantă în pregătirea militarilor acestei unități, mai ales că vor fi implicați foarte mulți tineri, unii dintre ei având doar câteva luni de la angajare.

I-am văzut determinați, curioși, disciplinați și n-am putut să nu mă întreb ce îi motivează. Vremurile și oamenii s-au schimbat, asta se spune din ce în ce mai des în ultima perioadă și, cu siguranță, ceea ce ne-a îndreptat pe noi spre armată nu este valabil și astăzi.

Iată care au fost gândurile și planurile lor atunci când au ales să facă parte dintr-o brigadă cu foarte multe cerințe în ceea ce privește instrucția și într-un context dificil:

Sublocotenentul Tudor Cioară este din Alba Iulia. A absolvit Colegiul Național Militar Mihai Viteazul din localitate și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu. Este genist și în prezent este comandant de pluton.

Sublocotenet Tudor Cioară.

Am aflat de Brigada 282 Blindată în Academie, cu o seară înainte de repartiție. Atunci când au fost afișate locurile am căutat în presă informații și am aflat că este printre cele mai importante unități din țară și că desfășoară o multitudine de exerciții tactice.

Într-adevăr, este departe de casă, dar cariera militară cere și sacrificii. Aștept să particip la exercițiul din iunie, pentru că vreau să văd exact ce presupune, mai ales că până acum nu am avut această oportunitate.

Caporalul Petruș Mihalache este încadrat în Batalionul 469 Sprijin Logistic Putna. Deși are 44 de ani, a îmbrăcat haina militară acum șapte ani.

Caporal Petruş Mihalache.

Până atunci a lucrat în diverse locuri și domenii, o perioadă chiar în străinătate. În perioada 2021 – 2022 a participat la misiune în teatrul de operații din Afganistan, o experiență pe care o poate împărtăși acum noilor colegi.

Alegerea carierei militare a fost o provocare. Am început cariera militară la București, apoi am ales să vin mai aproape de casă. Am fost în misiune în Afganistan, timp de șapte luni într-un context dificil; era în timpul pandemiei, cu restricții și limitări, cu foarte puțin timp înainte de închiderea acestui teatru de operații. Da, pot fi făcute multe comparații între viața civilă și cea dintr-o cazarmă însă nu regret alegerea făcută.

Soldatul Vlad-Emanuel Damian este încadrat la Batalionul 280 Infanterie Walter Mărăcineanu din decembrie 2023. În viitor își dorește să avanseze în carieră și să profeseze ca jurist.

Soldat Vlad-Emanuel Damian.

Mi-am dorit să urmez o astfel de carieră și m-am pregătit pentru asta. Sunt absolvent de Drept și mă pregătesc pentru admiterea la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri Basarab I din Pitești. Îmi doresc o carieră de jurist.

Tocmai de aceea, dacă voi urma acest traseu, voi lucra mai mult la birou. Până atunci trebuie să învăț cât mai multe, tocmai pentru a fi întotdeauna un militar foarte bine pregătit. Îmi plac provocările și  cred că asta m-a determinat să aleg arma infanterie.

Sergentul Ana-Maria Manolache,încadrată la Batalionul 280 Infanterie Walter Mărăcineanu, are 21 de ani, este din Galați și a ales cariera militară, arma artilerie, în urmă cu 10 luni.

Sergent Ana-Maria Manolache.

Am ales acest drum deoarece îmi oferă o varietate de opțiuni în formarea mea profesională. Îmi place ceea ce fac și îmi doresc să avansez. Am ales artileria pentru că, atunci când am fost la Centrul Militar Județean, erau cele mai multe locuri și aici a fost să fie.

A fost prima mea opțiune! Este o armă grea, da merită! Este frumos și a meritat tot efortul! Îmi doresc să termin studiile și să aplic pentru ofițeri!

Sergent-major Elena Stan, încadrată la Batalionul 469 Sprijin Logistic Putna, este din Buzău, are 27 de ani și a optat să fie în armată în urmă cu șase ani. Primii trei ani i-a petrecut la un batalion de infanterie.

Sergent-major Elena Stan.

Sunt trei ani în care m-am format ca militar și ca om. Am avut foarte multe de învățat de la colegii mei. Acum îmi desfășor activitatea pe linie logistică într-un compartiment din care am, de asemenea, multe învățat.

Am ales arma infanterie cu gândul de a merge și în misiuni externe, da nu am reușit. Îmi doresc să rămân în sistemul militar și  să îmi continui pregătirea pentru că mă regăsesc în ceea ce fac!

Soldatul Elena-Ionela Bătrînu este cea mai tânără femeie soldat pe care am întâlnit-o vreodată. Are 18 ani și, deși este la vârsta la care alți tineri se gândesc mai mult la timpul liber, ea s-a angajat într-o meserie care cere sacrificii. Și știe exact de ce a ales acest drum!

Soldat Elena-Ionela Bătrînu.

Sunt din Dumitrești, județul Vrancea și mi-am dorit dintotdeauna să devin militar! Familia m-a susținut foarte mult mai ales că mai am rude care lucrează în acest sistem. Mi-am zis că trebuie să duc tradiția mai departe. Nu știu câți dintre prietenii mei au crezut în visul meu, dar eu mi-am dorit foarte mult, am reușit și sunt mândră de asta.

Sergentul Monica-Andreea Tărchilă a absolvit Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri Basarab I din Pitești și a ales arma CBRN (apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară). Opțiunea ei a fost Brigada 282 Blindată Unirea Principatelor pentru că a știut că este vârful de lance al Armatei României.

Sergent Monica-Andreea Tărchilă.

Pot spune că m-a influențat în alegere și prietenul meu care este tot militar. Însă mi-am și dorit foarte mult. Am ales specializarea pentru că am absolvit și o școală postliceală de sanitari, la Farmacie, și având treabă cu chimia, am mers pe Apărare CBRN. Este frumos și provocator! (S./ Raicu).

Administratie

Poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanța peste 14.700 mașinuțe de jucărie, în valoare de aproximativ 1.550.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute

Publicat

pe

De

La sfârșitul săptămânii trecute, o echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unor containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor amănunțite s-a constatat că în interiorul celor două containere se aflau 14.776 bucăți mașinuțe de jucăriecare sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.551.480 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată,  polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale, mai transmite sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

Administratie

Primul sistem de aeronave fără pilot (UAV), Bayraktar TB2, a intrat în dotarea Forțelor Terestre române

Publicat

pe

De

După recepționarea primului lot de drone, armata română va trece la efectuarea etapelor de antrenament, iar, la începutul lunii viitoare, piloții români vor face primele zboruri de instrucție.

Conform Ministerului Apărării Naționale (MapN), achiziția sistemelor de aeronave fără echipaj uman la bord (UAV) Bayraktar TB2 contribuie la realizarea obiectivelor Programului de transformare a Armatei României, până în 2040, și are în vedere implementarea țintelor de capabilități ale țării noastre în cadrul procesului NATO de planificare a apărării.

Achiziția sistemului de drone turcești Bayraktar a fost aprobată în primăvara lui 2023, valoarea achiziției fiind de 321 milioane de dolari. MApN va primi și drone Watchkeeper, după ce, la finalul lui 2022, MApN și compania Elbit Systems au semnat un contract pentru achiziția a șapte sisteme de drone Watchkeeper X. Fiecare sistem dispune de un centru de comandă și control la sol și trei drone. MApN se va dota astfel cu 21 de drone Watchkeeper X. Aceste Watchkeeper vor fi produse prin implicarea directă a industriei de apărare din România.

Prin această achiziție vor fi asigurate echipamente cu destinație militară și sisteme de armament în sprijinul unor categorii și comandamente de forțe ale armatei, pentru realizarea unor structuri de forțe flexibile, cu un spectru larg de capabilități specifice secolului al XXI-lea, cu mijloace care să îi asigure supraviețuirea în câmpul tactic, o cunoaștere extinsă a situației din teren și o putere de foc mărită, a transmis MApN.

În prezent, Batalionul 184 Senzori și Apărare Antiaeriană din Timișoara se pregătește intens pentru recepționarea și operaționalizarea acestor sisteme. La momentul actual, prin integrarea companiei Bayraktar și extinderea celorlalte capabilități, abordăm diferit problematica, dezvoltând mai mult partea de senzori. Practic, este o adaptare și a Forțelor Terestre.

Noi suntem doar un element al schimbării și în esență suntem un batalion unicat, fiindcă nu mai există unul similar cu atâtea specialități și tehnică. Ce aduce nou acest sistem este un mod inedit de a vedea lucrurile și de a lucra. Este o capabilitate achiziționată pentru sprijinul acțiunilor forțelor terestre. Aduce, practic, în punctul de comandă, imaginea pe care o vede UAV-ul, astfel încât comandanții să poată lua cea mai bună decizie, având la dispoziție imaginea câmpului de luptă în timp real,  a explicat, pentru Observatorul militar, comandantul unității, locotenent-colonel Petru Berinde.

Acesta a adăugat că principalul avantaj al acestei drone este anduranța foarte mare în zbor, de până la 27 de ore, în funcție de încărcare. Totodată, poate supraveghea o zonă foarte mare datorită echipamentelor pe care le are în complet. Poate fi dislocată pentru a extinde zona de supraveghere, chiar pe întreg teritoriul național.

În viitor, infrastructura de la Timișoara va fi utilă și pentru sistemele Watchkeeper, care vor intra, de asemenea, în dotarea batalionului. Pe lângă infrastructură, operarea noilor sisteme necesită personal pregătit.

În acest sens, unitatea, cu sprijinul eșaloanelor superioare, desfășoară un amplu proces de recrutare. Batalionul 184 Senzori și Apărare Antiaeriană Timiș a recepționat primul sistem Bayraktar, urmând ca, până în primăvara anului viitor, să aibă structura integrală dotată cu tehnică nouă și personal instruit, astfel încât să poată să genereze și să operaționalizeze o capabilitate nouă pentru Forțele Terestre și Armata României, a încheiat Berinde.

Dronele Bayraktar sunt aparate de zbor fără pilot care pot atinge viteza maximă de 222 km/h. Au o rază de acțiune de 4.000 de km, pot atinge o altitudine de 7.600 de metri și dispun de o autonomie de 27 de ore de zbor. Vor fi achiziționate trei sisteme de drone, fiecare dotat cu șase aparate. În total, Armata României, va avea în dotare de 18 drone Bayraktar TB2

Drona propriu-zisă este ghidată dintr-un punct de comandă de la sol. Sistemul include un terminal de date, un terminal video pentru imagini la distanță, prin intermediul căruia soldații din teren pot vedea cum acționează aparatul fără pilot, precum și un alt post de comandă echipat cu radar. Dronele Bayraktar pot executa misiuni de supraveghere sau de atac.

Bayraktar TB2 poate fi echipată cu doua tipuri de rachete. Una de 21,5 kg, care poate distruge inclusiv tancuri sau nave de război, și una de 7 kg, eficientă împotriva blindatelor ușoare. Ambele rachete pot fi lansate de la o distanță de până la opt kilometri de țintă, timpul până la impact fiind de maximum 80 de secunde.

Dronele Bayraktar TB2 au fost considerate, la începutul conflictului din Ucraina, printre cele mai performante arme ale Kievului. (L. Anghel).

Citeste in continuare

Administratie

O nouă lege a PNL reglementează mecanismele de identificare digitală şi utilizare a semnăturii electronice

Publicat

pe

De

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat cu majoritate covârşitoare de voturi proiectul de lege iniţiat de PNL privind utilizarea şi prestarea serviciilor de încredere, care va definitiva toate aspectele legate de folosirea semnăturilor electronice, sigiliului eloctronic, a mărcilor temporale şi prestarea serviciilor aferente acestora.

Propunerea legislativă reglementează folosirea tuturor documentelor electronice cărora li s-a aplicat o semnătură electronică, un sigiliu electronic sau o marcă temporală, precum şi stabilirea condiţiilor prestării serviciilor de încredere şi a atribuţiilor autorităţilor şi instituţiilor publice în domeniul prestării acestor servicii.Promovarea acestui act normativ era imperios necesară în vederea creării cadrului juridic necesar implementării Regulamentului (UE) nr.910/2014 al Parlamentului European şi al Consiliului din 23 iunie 2014 privind identificarea electronică şi serviciile de încredere pentru tranzacţiile electronice pe piaţa internă.În prezent, instaurarea încrederii în mediul online este esenţială dezvoltării economice şi sociale din ţara noastră. Dezvoltarea gradului de siguranţă a românilor, persoane fizice şi juridice, de a iniţia relaţii economice online nu putea fi încurajată decât printr-o solidă securitate juridică şi cibernetică a tranzacţiilor, precum şi prin siguranţa raporturilor juridice derulate în mediul electronic.Din această perspectivă, creşterea încrederii cetăţenilor şi a agenţilor economici în parafarea unor acte juridice la distanţă este fundamentală, în scopul adaptării la noile pieţe dinamice şi digitalizate.Agrearea acestei iniţiative legislative concretizează din punct de vedere procedural funcţionarea unor mecanisme clare şi adecvate de identificare electronică a cetăţenilor. De asemenea, actul normativ reglementează serviciile care includ verificarea online a identităţii persoanelor şi a agenţilor economici, precum şi verificarea autenticităţii documentelor electronice.Armonizarea legislaţiei României la regulamentele europene din domeniu va determina o schimbare complexă de paradigmă în ceea ce înseamnă identificarea digitală şi semnatura electronică, îndeosebi prin îmbunătăţirea modului în care populaţia şi companiile tranzacţionează şi interacţionează.Digitalizarea administraţiei centrale şi locale, precum şi a tuturor serviciilor publice oferite populaţiei de către stat, este un deziderat asumat de Partidul Naţional Liberal, noul act normativ înscriindu-se în reuşitele palpabile obţinute în acest sens, în beneficiul fiecărui român.Am votat acest proiect de lege din considerentul că aplicarea acestuia elimină necesitatea prezenţei fizice a unei persoane ca şi condiţie obligatorie pentru a-i verifica identitatea, sporind astfel încrederea românilor în garanţiile suplimentare aplicate prin noile mecanisme de identificare digitală şi utilizarea semnăturii electronice, transmite deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv2 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv3 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv3 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv4 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusiv7 zile ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusiv7 zile ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Europol face apel către conducerile armelor, să ia de URGENȚĂ toate măsurile pentru înlocuirea politistilor care se află în aceste momente în așteptare pentru predarea sacilor cu buletinele de voturi!

Tocmai s-au făcut 24 de ore de când zeci de mii de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri, sunt...

Exclusivo săptămână ago

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta

Sindicatul Diamantul a reusit declasificarea ROF-urilor IPJ. Test rapid de incompetenta la responsabilii cu aplicarea legii 544/2001.   ROF declasificat...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv