Connect with us

Anchete

ANA MARIA PĂTRU „a beneficiat” de 2 dosare fabricate, caz rar întâlnit chiar și la „Unitățile de Elită” ale D.N.A

Publicat

pe

Judecătorii FLORIN MIHAI POTCOAVĂ și IRINA RALUCA MANU din cadrul Curții de Apel București, Secția a II a Penală, au pus capăt definitiv calvarului la care a fost supusă în mod abuziv în ultimii 8 ani ANA MARIA PĂTRU, fosta Președintă a Autorității Electorale Permanente (A.E.P.), de către LUCIAN ONEA și CERASELA RĂILEANU, ambii procurori la D.N.A. Serviciul Teritorial Ploiești, prin emiterea a două rechizitorii bazate pe inventarea unor situații de fapt și administrarea unor probe ticluite.

Prin respingerea apelurilor formulate, magistrații Curții de Apel București, Secția a II a Penală, au menținut sentința prin care CRISTIAN BĂLAN, judecător în cadrul Secției Penale a Tribunalului București, a dispus achitarea ANEI MARIA PĂTRU pentru ambele infracțiuni de care a fost acuzată pe nedrept, respectiv trafic de influență și spălarea banilor.

ANA MARIA PĂTRU „a beneficiat” de 2 dosare fabricate, caz rar întâlnit chiar și la „Unitățile de Elită” ale D.N.A. În ambele dosare, fosta Președintă a A.E.P. a fost trimisă în judecată pentru așa zisa săvârșire a infracțiunilor de înșelăciune și spălare a banilor.

În ambele dosare, pentru a-și vedea împlinită dorința nelegală de a o vedea condamnată pe ANA MARIA PĂTRU, cu orice preț, în orice condiții, aceeași procurori LUCIAN ONEA și CERASELA RĂILEANU, s-au folosit de aceleași persoane, respectiv IRINA SOCOL și SADOVEANU GHIORGHI, persoane a căror credibilitate tinde spre 0.

Mai mult, pentru a spori forța acuzării, în primul dosar din care a fost disjuns dosarul ce a format obiectul cercetărilor în dosarul finalizat ieri, procurorii anchetatori i-au acordat IRINEI SOCOL 3 identități distincte, respectiv „IRINA SOCOL”, „VRÂNCEANU CONSTANTIN MARIUS” și „MOCANU DENISA”.

În mod vădit nelegal, pe parcursul urmăririi penale procurorii anchetatori au audiat-o pe IRINA SOCOL sub toate cele 3 identități, declarațiile astfel obținute constituind „probe ale acuzării”.

Spre norocul ei, și primul dosar al ANEI MARIA PĂTRU a fost soluționat de magistrați cum toți ar trebui să fie : verticali și onești, judecători care, la pronunțarea hotărârii, să se raporteze exclusiv la reala situație de fapt și la probele legal administrate.

Constatând faptul că la dosar există 3 declarații date de IRINA SOCOL sub identități diferite, doamna BRÂNDUȘA ELENA GHEORGHE, judecătorul care a soluționat în mod impecabil fondul cauzei în primul dosar, a dispus excluderea acestor probe obținute și folosite în mod nelegal de către procurorii anchetatori.

Aceeași doamnă judecător a sesizat și sancționat faptul că procurorii anchetatori au jonglat în mod nelegal cu denunțurile formulate la data de 07.10.2016 de către IRINA SOCOL și SADOVEANU GHEORGHI, în sensul că procurorii LUCIAN ONEA și CERASELA RĂILEANU au încălcat (și) dispozițiile imperative ale art. 292 din Codul Penal, înregistrând nelegal două sesizări din oficiu cu toate că denunțurile erau formulate anterior.

Pentru a nu exista absolut nici un dubiu asupra faptului că urmărirea penală efectuată împotriva ANEI MARIA PĂTRU în ambele dosare, a fost abuzivă și s-a desfășurat într-un singur sens, acela al trimiterii acesteia în judecată cu orice preț, în orice condiții a acesteia, punctez în cele ce urmează doar două dintre numeroasele abuzuri săvârșite de către procurorii anchetatori din cadrul Unității de Elită a D.N.A. Ploiești :

1. La data de 13 noiembrie 2016, procurorii anchetatori au pus la cale o activitate de provocare la adresa ANEI MARIA PĂTRU, când purtând asupra sa tehnică de înregistrare dată de D.N.A., IRINA SOCOL a încercat să o convingă în incinta D.N.A. că este în beneficiul ANEI MARIA PĂTRU să recunoască pur și simplu comiterea faptelor de care a fost acuzată în mod abuziv și să coopereze cu procurorii D.N.A., să formuleze denunțuri așa cum dorește acuzarea, deoarece în acest mod își va ușura situația.

2. Pentru ca procurorii anchetatori să poată manipula mai ușor dosarul, IRINA SOCOL, profitând de încrederea pe care ANA MARIA PĂTRU o avea în ea la acel moment, a convins-o să renunțe la avocații aleși pe care îi avea la acel moment și să se lase „apărată” de avocatul OVIDIU BULAI, avocat contactat și plătit de către martora denunțătoare IRINA SOCOL.

Constatând, încă din faza fondului dosarului care a fost soluționat definitiv ieri, nelegalitățile puse la cale de procurorii anchetatori cu scopul de a forța „dovedirea” vinovăției ANEI MARIA PĂTRU prin administrarea unor probe și provocarea unor situații care nu au absolut nicio legătură cu principiile care guvernează legala desfășurare a urmăririi penale, precum și numeroasele denunțuri formulate de către IRINA SOCOL, cu scopul de a-și ușura propria situație juridică, atât cu prilejul pledoariilor avute în fața instanțelor de fond și apel, precum și în cuprinsul concluziilor scrise pe care le-am formulat, mi-am pus, nu doar retoric, ci și legitim, următoarea întrebări, :

Cine este unealta cui ?

IRINA SOCOL este unealta D.N.A., unealtă prin care Parchetul Anticorupție creează abuziv dosare în baza unor probe ticluite ?

sau

D.N.A. este unealta IRINEI SOCOL, unealtă prin care persoana care a săvârșit numeroase infracțiuni similare cu cea pentru care a fost condamnată definitiv și și-a ispășit pedeapsa, folosește Parchetul Anticorupție pentru a-și rezolva problemele judiciare ?

Indiferent cine a fost unealta și cine a fost cel care a manevrat această unealtă, un lucru este sigur : atât denunțul, cât și absolut toate declarațiile ulterioare date de IRINA SOCOL împotriva ANEI MARIA PĂTRU au fost făcute / date pro causa, cu scopul de a-și ușura propria situație juridică.

Pentru a-și atinge acest deziderat, IRINA SOCOL a acceptat să fie complicele procurorilor anchetatori la abuzurile grosolane puse la cale împotriva ANEI MARIA PĂTRU.

Spre imensa bucurie, atât a ANEI MARIA PĂTRU, a membrilor familiei sale, a tuturor celor care au crezut constant în nevinovăția sa, a tuturor avocaților implicați de-a lungul timpului în apărarea sa, evident, cu excepția avocatului impus de către IRINA SOCOL cu scopul de a o transforma într-o victimă sigură a procurorilor abuzivi de la Unitatea de Elită a D.N.A. Ploiești, coșmarul pe care l-a trăit ANA în ultimii 8 ani s-a transformat într-o victorie importantă împotriva modului abuziv prin care înțeleg UNII procurori să instrumenteze dosarele penale cu scopul de a se umple de glorie și de a paradi destinele persoanelor cercetate și ale familiilor acestora.

După ghinionul de a fi „săltată” dimineața la ora 6,00 de lângă copilul ei, minor la acea vreme, reținută și, ulterior plasată în arest preventiv și arest la domiciliu timp de 4 luni, ANA a avut și un triplu noroc :

I. ANA a avut mereu parte de o echipă de avocați dedicată cauzei ei, avocați care au depus toate diligențele legale în vederea formulării unei apărări solide.

Încă de la început a fost apărată de echipa formată din ELIZA ENE CORBEANU și CRISTIAN ENE.

Aproximativ pe la jumătatea cercetării judecătorești din faza fondului în dosarul ce tocmai s-a finalizat atât de fericit pentru apărare, ANA m-a rugat să mă alătur echipei de avocați care erau angrenați încă de la început în apărarea ei.

Evident, am acceptat cu plăcere să o asist pe ANA, atât în fața Tribunalului București, precum și în fața Curții de Apel București, fiind bucuros să-mi aduc contribuția la dovedirea nevinovăției ANEI, nevinovăție care era evidentă pentru orice om de bună credință.

Deși nu au pledat în sala de judecată, prin concluziile scrise formulate și-au adus contribuția la fabuloasa soluție obținută și colegii avocați INGRID LUCIANA MOCANU și TILICIU DANIEL IULIAN.

II. ANA a avut norocul ca, absolut toate completele de judecată care au soluționat cele două dosare, atât în faza fondului, precum și în faza apelului, să fie compuse din judecători cum toți ar trebui să fie : verticali și onești, judecători care să pronunțe hotărârile exclusiv pe baza propriei convingeri formulate în urma analizării cu atenție a realei situații de fapt și a administrării unui vast probatoriu, și în favoarea, nu doar în defavoarea persoanei cercetate.

Au respectul meu și mă înclin în fața tuturor magistraților care au pronunțat soluții în cele 2 dosare fabricate ANEI, respectiv :

– doamna judecător BRÂNDUȘA ELENA GHEORGHE, judecător care a soluționat fondul în primul dosar fabricat ANEI ;

– doamnei judecător DOINA LUMINIȚA NIȚU și domnului judecător MIHAI PAUL COZMA, judecători care au pronunțat hotărârea în apel în primul dosar fabricat ANEI ;

– domnului judecător CRISTIAN BĂLAN, judecător care a soluționat fondul în al doilea dosar fabricat ANEI.

– doamnei judecător IRINA RALUCA MANU și domnului judecător FLORIN MIHAI POTCOAVĂ, judecători care au pronunțat hotărârea în apel în al doilea dosar fabricat ANEI.

III. ANA a avut norocul ca, încă de la început, RĂZVAN SAVALIUC să sesizeze faptul că este victima unor abuzuri incomensurabile ale unor procurori abuzivi din cadrul Unității de Elită a D.N.A. Ploiești.

Imediat ce a sesizat faptul că ANA este victima unor abuzuri, RĂZVAN SAVALIUC, alături de întreaga echipă de la publicația Lumea Justiție, respectiv ELENA DUMITRACHE, GEORGE TARATA și VALENTIN BUSUIOC, au avut curajul și normalitatea de a devoala abuzurile la care era supusă ANA.

Numeroasele articole publicate de Lumea Justiției, nu doar că au surprins abuzurile săvârșite de către procurorii anchetatori și au sesizat nedreptățile pe care ANA a fost obligată să le îndure, dar au adus la cunoștința unor cititori avizați toate neregulile sesizate de-a lungul celor 8 ani scurși de la declanșarea calvarului.

Fiind mai presus de orice dubiu că nimeni și nimic nu va putea repara/restitui cei 8 ani de chin și zbucium pe care ANA a fost obligată să-i îndure din cauza manoperelor dolosive ale unor procurori abuzivi, îmi exprim încă o dată speranța că astfel de abuzuri nu vor mai putea fi posibile în România care, cât mai curând posibil, sper să se transforme într-un veritabil Stat de Drept.

Av Florin Constantin Durgheu

Anchete

60 de prelungiri de delegari aprobate!

Publicat

pe

De

Daca initial la Sectia pentru procurori a CSM erau pe ordinea de zi 50 de cereri privind prelungiri de delegari in functii de conducere, sectia – condusa de vicepresedinta CSM Emilia Ion – a suplimentat aceasta lista cu 11 solicitari, dezvaluie Lumea Justitiei. Dintre toti cei 61 de petenti, unul singur a fost refuzat. Este vorba despre procurorul Gigi-Valentin Stefan (foto), care ceruse sa ramana adjunct la PCA Constanta – functie pe care o ocupa din data de 10 ianuarie 2024, dupa ce intre 2016 si 2024 fusese procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta (si cu numire – de doua ori –, si cu delegare). (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Se solicita deblocarea la plată a normei de hrana, plata restantelor începând cu ultima actualizare din noiembrie 2022, cât și plata efectivă, la zi, a normei actualizate în cuantum de 50 lei

Publicat

pe

De

Am militat și am continuat să facem demersuri pentru punerea în aplicare a prevederilor ordinului ministrului Apărării Naționale, privind norma de hrană nr. 6 pe timp de pace, pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne, constant, la fiecare întâlnire cu factorii decizionali din Ministerul Afacerilor Interne sau Guvernul României, inclusiv la ultima întâlnire din primăvară cu premierul Marcel Ciolacu, precizeaza cei de la Sindicatul Sidepol..

Având în vedere faptul că încă din luna noiembrie a anului 2022, norma de hrană nr. 6, acordată polițiștilor este neactualizată și plafonată prin ordonanță de urgență, la valoarea aflată în plată în luna decembrie 2023, atunci când a fost emisă faimoasa Ordonanță trenuleț, în urma creșterii indicelui prețurilor de consum a alimentelor componente ale normei de hrană nr. 6, raportat la valoarea calorică de 5010 calorii, prin Ordin al ministrului apărării naționale din data de 12 iunie 2024 privind valoarea financiară actualizată a normelor de hrană , în timp de pacenorma de hrană nr. 6 a fost actualizată la valoarea de 50 lei/zi.

Conform prevederilor Ordonanței nr. 26 din 22 iulie 1994 (**republicată**) privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională și ale persoanelor private de libertate, valoarea financiară a normelor de hrană aprobate prin hotărâre a Guvernului se stabilește și se actualizează, în mod unitar, de către Ministerul Apărării Naționale împreună cu celelalte instituții publice prevăzute la art. 1, în funcție de indicii prețurilor de consum pentru actualizare la rata inflației a elementelor patrimoniale, capitolul «Mărfuri alimentare», publicați de Institutul Național de Statistică în Buletinul Statistic de Prețuri.

 Actualizarea financiară a normei de hrană se face periodic, pe baza indicilor prețurilor de consum prevăzuți la alin. (1) din OUG 36/1994, dacă rezultă diferențe de peste 5% față de luna în care s-a stabilit ultima valoare.

Problema de fond tocmai acum apare, prin faptul că (a devenit deja o obisnuință a fiecărei guvernări) norma de hrană este plafonată la valoarea de 34 lei/zi prin OUG trenuleț, tocmai de aceea această actualizare nefiind altceva decât o creștere ”pe hârtie” a unei norme care nu va fi primită efectiv în plată de către angajați, așa cum de-altfel era normal, mai ales în contextul creșterilor de preturi.

Considerăm normal ca cei aflați în conducerea ministerului, cât și premierul CIOLACU, să intervină asupra OUG 115/2023, respectiv OUG 34/2024, în sensul deblocării la plată a normei de hrana, la plata restantelor începând cu ultima actualizare din noiembrie 2022, cât și plata efectivă, la zi, a normei actualizate în cuantum de 50 lei, ceea ce ar însemna o creștere lunară de 350 lei/angajat, mai precizeaza cei de la Sidepol. (Paul D.).

Citeste in continuare

Anchete

Generalul SRI Florian Coldea se pregateste sa manareasca alegerile parlamentare.

Publicat

pe

De

Nu la noi, ci in Albania, unde scrutinul va avea loc in aprilie 2025. Cel putin asa scrie publicatia albaneza Syri, citata de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.ro. Mai mult: ziarul albanez il descrie pe Coldea drept „generalul serviciilor legat de Sinaloa”, dezvaluie Lumea Justitiei.

„Partidul Socialist, la cererea lui Edi Rama (n.r. premierul Albaniei), examineaza data potrivita pentru o intalnire majora cu diaspora in Emiratele Arabe Unite, pentru a se reuni in Dubai, inaintea alegerilor din Albania. (…)

Infractori, traficanti globali de cocaina, lideri de bande, membri ai retelelor mafiote internationale, investitori, constructori, actionari ai resorturilor turistice, jucatori in paradisuri fiscale, finantatori ai partidelor politice, parteneri ai ministrilor, deputatilor, primarilor si oamenilor de afaceri legitimi. Sunt omniprezenti, posesori de bani din trafic si infractiuni, se afla pe insule intangibile, cu nume ascunse, cat si in locuri fara acord de extradare cu tara de origine. Impreuna cu „colegii” guvernamentali, primari, procurori, judecatori, ofiteri de politie, ei sunt in consiliile de supraveghere, investitii, numiri, liste de candidati. Fratii Durim si Valter Bami, Eldi Dizdari, Plarent Dervishi, Endrit Dokle, Ramazan Rraja, Suel Çela, Arben Ndoka, Hajdar Çopja, extradati in Belgia pentru a raspunde in fata justitiei din acea tara. Bajrët, Shullazi, Dajti, Ndreca, Prenga, Visul si Poja, Agasi, intermediari si multi altii, nume ale caror mentionari in interceptari ii leaga strans de activitati ilegale.

Nici Nuredin Dumani cu Luftar Reçi, cei doi martori protejati ai SPAK, nu pot lipsi. Artur Shehu, Luftar Hysa, Florian Coldea, generalul serviciilor legat de Sinaloa, Engjëll Agaçi, Fabrizio Lisi, Massimo D’Alema, Romana Vlahutin, Luigi Soreca si Tony Blair nu pot rata evenimentul, cu invitatii speciale. KPK, KPA, SPAK, BKH, Procuratura Generala, cei de la Jurisdictia Generala de prima instanta si Apel, vor desemna reprezentanti. Aceasta este echipa lui Rama, cladita in 2013 pentru a prelua puterea si care apoi s-a extins”.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Diverse7 ore ago

Fundatie fara beton gata intr-o zi si gata refolosibila

Întreaga lume e în mişcare. Bineînţeles că ştiam asta încă de la faimosul “Eppur şi muove”, dar totuşi parcă ritmul...

Exclusiv16 ore ago

Practici santajiste ale unor sefi de IPJ impotriva sindicatului, prin folosirea art.304 Cod Penal

A venit momentul sa dezvaluim si sa detaliem, pentru prima oara, practici santajiste reale carora sunt supusi uneori, reprezentantii sindicatului,...

Exclusiv2 zile ago

Sefa SRU de la IPJ Vaslui a incalcat de mai multe ori un text foarte clar dintr-o lege in vigoare

Abuzatoarea de la IPJ Vaslui, dezvaluie Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul! Conduita abuziva a sefei de resurse umane de...

Exclusiv3 zile ago

„La IPJ Galati au nevoie de timp suplimentar, ca sa activeze fiecare, cate doua celule nervoase”

La Galati, exista sefi cu creier de broasca testoasa, dezvaluie cei de la Sindicatul Diamantul! Desi termenul limita de actualizare...

Exclusiv3 zile ago

Sună toaca prin toată armata

Conform promisiunilor făcute de un reprezentant al guvernului delegației protestatarilor din data de 07.06.2024 din fața Palatului Victoria, Guvernul urma...

Exclusiv4 zile ago

Hora șmecheriei/Mafia deșeurilor și statul paralel/Mafia deșeurile prin turnătorul șef reușește sa închidă firma Gentoil/Care este legătura între firma Geodis și Recop?

Returo este un mecanism sofisticat, profitabil pentru unii, complicat pentru alții, care învîrte bani și adună ambalaje. SGR Returo au...

Exclusiv4 zile ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (III)

Ziarul Incisiv de Prahova continua sa dezvaluie o investigatie complexa, in mai multe episoade, pentru a deslusi impreuna cu dumneavoastra...

Exclusiv5 zile ago

Maurul – Gerard Georgescu- și-a făcut datoria, inca o data!/Semnal de alarma privind razbunarea „Wlăduț & Volosevici” si Organigrama Politiei Locale Ploiesti

Maurul – Gerard Georgescu, pe pagina sa de socializare: „Eu am fost bucuros că Volosevici a plecat, dar bucuria a...

Exclusivo săptămână ago

Paraciosul si sifonul politistilor corupti din IPJ Prahova a facut un accident grav azi in Ploiesti/Solicitam oficial testul antidrog pentru Catalin Muresan cel din mafia deseurilor

Mureșan Catalin de la Recop Pleasa care este implicat în mafia deseurilor a accidentat pe trecerea de pietoni o persoana,...

Exclusivo săptămână ago

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta si ” sora” de incompetenta, la IPJ Braila

Cum ajunge la Vaslui, sef serviciu resurse, o incompetenta? Se numeste Sandu Monica, comisar sef, dezvaluie Emil PASCUT de la...

Exclusivo săptămână ago

„Alba neagra” cu drepturile si libertatile cetatenesti/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova (II)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusivo săptămână ago

Mafia deșeurilor, statul paralel și politicienii

Mai multe spitale din Prahova dau contractele, la troc, unui personaj controversat Amenință șantajează sau mituiesc pe cei ce nu...

Exclusivo săptămână ago

De ce ai nevoie de sefi sa propuna cand e clar ca beneficiarii sunt personalul de conducere si consilierii de integritate?

S-a emis ordinul MAI nr. S/84/31.05.2024 pentru completarea OMAI S /7/2018 cu reglementari privind acordarea majorarii anticoruptie de 12.5% din...

Exclusivo săptămână ago

PROMO/Amantlâc la o Sectie de poliţie dintr-un oras din Prahova. Soţul înşelat a utilizat iar politia si subordonatii in scop de razbunare (I)

Comportamentul abuziv al politistilor fata de cetateni care in general respecta legea si comportamentul favorabil fata de infractori! Despre politisti corupti din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Coruptul putinist „Capitan la 15 ani” si un nou comportament deviant/Simte ca are politia pe urmele sale?

Reamintim ca, coruptul putinist „Capitan la 15 ani” s-a autoinvitat, acum ceva timp, la o petrecere a politistilor din activitate,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv