Connect with us

Exclusiv

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național la Aricestii Rahtivani/Primarul din Aricestii Rahtivani a trecut in barca baronului judetean Mircea Cosma si candideaza din partea PSD

Publicat

pe

Aricestii Rahtivani, cea mai bogata comuna a judetului nostru-vaca de muls pentru apropiatii primarului Gheorghe Orbu

Jaful din bugetul public pare a fi un sport național. Sume mari de bani, din bugetul țării și cel al Uniunii Europene, se scurg în buzunarele băieților deștepți din Primaria Aricesti, în loc să meargă către modernizarea comunei. Toate acestea întâmplându-se sub privirile îngăduitoare ale primarului Gheorghe Orbu, dezvaluie Alianța pentru Unirea Românilor Ariceștii Rahtivani, pe pagina sa de socializare.

„Domnul Gheorghe Orbu a fost ales pe listele USR, însă ulterior a trecut în barca baronului județean Mircea Cosma, iar acum candidează din partea PSD. Ce contează doctrina sau partidul, când la mijloc sunt bani mulți, nu-i așa?...

 În mandatul domnului Orbu, o mare parte din bugetul alocat investițiilor s-a cheltuit pentru contracte de consultanta, pentru studii de fezabilitate si proiecte fara finalitate.
De exemplu, în localitate s-au realizat două studii de fezabilitate pentru două proiecte de investiții total diferite, dar pe exact același amplasament: 125.000 lei (25.000 euro) pentru un bazin de înot și 238.000 lei (47.600 euro) pentru un campus rural.
 De asemenea, dintr-un studiu al investițiilor din Ariceștii Rahtivani, observăm că firmele desemnate pentru consultanță și studii de fezabilitate fac parte din clientela obișnuită a Primăriei, iar contractele au fost acordate aproape exclusiv prin încredințare directă.
Printre aceste firme, întâlnim MKOfficeOne Consulting, o firmă înființată în 2017, căreia i s-au acordat contracte în valoare totală de 795.500 lei (159.000 euro), doar între 2021 și 2024.
Această firmă cu un singur angajat, care se pare că ar aparține doamnei Monica Stancu, verișoara Roxanei Pandele (arhitectul șef al orașului Câmpina), avea, în anul 2020, un profit de numai 9.873 lei (1.740 euro). De când au început să curgă contractele de la Primăria Aricești, profitul a devenit 165.516 lei (33.103 euro)  în anul 2021, în 2022 acesta fiind de 123.840 lei (24.768 euro). O creștere exponențială a profitului, în condițiile în care vorbim doar despre consultanță. Și asta deși Primăria are deja angajați doi inspectori superiori, care au și 7 ani de vechime în domeniu, și atribuții clare în achizițiile publice.

 O altă firmă apropiată primarului Orbu este SC Alcrisoft Line SRL, înființată în martie 2022, și care, în aprilie 2022, deja avea prima comandă de la Primăria Ariceștii Rahtivani. Persoana de contact a acestei firme este Gheorghe Alexandru Irinel, care este vărul viceprimarului comunei. Coincidență, bineînțeles. Această firmă, cu un singur angajat, a avut contracte cu Primăria Aricești în valoare de 730.889 lei (146.177 euro) , din aprilie 2022 și până în prezent.

Lista firmelor de casă ale lui Orbu continuă cu SC Arby Proiect, care aparține aceleiași familii Pandele, firmă care are doar 2 angajați. Cu toate acestea, din prima lună de mandat, domnul Orbu i-a încredințat un contract în valoare de 29.500 euro, pentru o lucrare numită „Strategia de dezvlotare a comunei” , o publicație de 254 pagini. Mai valoroasă decât o lucrare de doctorat, se pare, la mai mult de 100 de euro pagina. Și asta în condițiile în care alte primării își fac strategia de dezvoltare cu maxim 5.000 de lei.
 După cum putem observa, cariera de primar a domnului Orbu generează profituri uriase pentru anumite firme ale apropiaților dânsului. Iar această rețetă este răspândită în foarte multe comune din județ”.
„Informațiile prezentate acum sunt date oficiale preluate de pe site-uri publice, din bilanțurile publice ale societăților respective și de pe site-ul SEAP (site oficial al achizițiilor publice).
Aici regăsiți contractele de consultanță ale societății MKOfficeOne, care este reprezentată de Monica Stancu, verișoara doamnei Roxana Pandele. Dacă vreți să vi se confirme faptul că doamna Monica Stancu e ca la dânsa acasă în Primăria Aricești, puteți întreba orice persoană care lucrează în Primărie.
Tot aici găsiți datele oficiale pentru ALCRISoft Line, care, așa cum reiese de pe site-ul Ministerului Finanțelor, a fost înființată în martie 2022 și este reprezentată de domnul Gheorghe Alexandru Irinel. Tot de pe același site observăm faptul că această firmă are doar un angajat.
În legătură cu societatea ARBy Proiect, tot din datele oficiale aflăm legătura cu doamna Roxana Pandele, precum și informații despre achiziția făcută pe SEAP.
Așa că, după cum vedeți, tot ceea ce s-a prezentat reprezintă date oficiale, de pe site-uri publice. Tot ceea ce se regăsește pe site-ul Ministerului Finanțelor sunt date pe care societățile le depun la ANAF, în bilanțuri (prin urmare, nu prea își permite nimeni să mintă).
Iar tot ce se regăsește în SEAP sunt achiziții publice, fiindcă toate instituțiile publice sunt obligate de lege sa facă achizițiile pe acest site (tocmai pentru ca totul să fie public și ca cetățenii să aibă acces la informație)”.
Pe cei de la ziarul Incisiv de Prahova i-a frapat o intrebare, a unui localnic: „actuala conducere posedă anumite interese meschine din rețeaua de angajări Câmpina-Brebu?”. Avem o axa „bizara”: Alexandru Nanu, primarul PSD-ist al comunei Cornu, judeţul Prahova- fratele lui Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova – si patronul clubului NUBA, fiul primarului din Cornu, Alexandru Nanu -prim-vicepreşedinte la TSD Prahova.
Vom reveni cu dezvaluiri. (Cristina T.).
Ar putea fi o imagine cu text

Exclusiv

Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute

Publicat

pe

De

Descoperiri importante în timpul verificărilor

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au realizat o descoperire notabilă în urma verificării a cinci autocare, confiscând peste 5.000 de produse de îmbrăcăminte, încălțăminte, parfumerie și marochinărie, toate inscripționate cu denumiri de mărci protejate. Există suspiciuni că aceste articole sunt contrafăcute.

Detalii despre control

Lucrătorii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN 5D, au oprit pentru control un autocar înmatriculat în Turcia, care circula pe ruta Turcia – România. Cu ocazia verificărilor, au descoperit, disimulate printre bagaje, 195 de produse de îmbrăcăminte și încălțăminte, toate fiind suspectate a fi contrafăcute. Aceste bunuri aparțineau unui pasager turc, în vârstă de 29 de ani.

Alte capturi în aceeași operțiune

În aceeași zonă, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au oprit trei autocare similare, care circulau pe aceeași rută. În urma verificărilor, au fost descoperite 3.250 de produse de îmbrăcăminte, parfumuri, încălțăminte și marochinărie, ce prezentau inscripții ale unor mărci protejate și erau suspectate a fi contrafăcute. Aceste bunuri au aparținut conducătorului unuia dintre autocare, un cetățean turc de 67 de ani, și altor pasageri turci.

În cadrul aceleași operațiuni „Green-Pass”, a fost oprit un al cincilea autocar, tot înmatriculat în Turcia. Controlul efectuat a dus la descoperirea a 1.637 de produse, inclusiv articole de îmbrăcăminte, parfumuri, încălțăminte și marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci protejate și fiind, de asemenea, suspectate a fi contrafăcute. Bunurile aparțineau unui pasager turc.

Valoarea bunurilor și următoarele etape

Produsele descoperite au fost evaluate la o valoare totală de aproximativ 1.229.550 lei (246.000 euro) și au fost ridicate pentru a continua cercetările. Acestea vor fi introduse în camera de corpuri delicte a instituției, deoarece deținătorii nu au putut prezenta documente justificative de proveniență.

La momentul actual, polițiștii efectuează cercetări împotriva persoanelor implicate pentru săvârșirea infracțiunii de „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prejudiciind astfel titularul mărcii înregistrate.” (Irinel I.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii în fața crizei acute de personal.

Deficitul de personal face cazul și mai critic

În contextul în care Poliția Română se confruntă cu cel mai grav deficit de personal din istoria sa, unele structuri, cum ar fi polițiile orășenești și comunale, reușesc cu dificultate să asigure serviciile de ordine publică și rutieră. Între timp, câțiva șefi de inspectorate județene au decis modificarea programului de lucru al polițiștilor de ordine publică și rutieră, trecând de la ture de 12 ore la ture de 8 ore, cu 3 schimburi pe zi. Această schimbare este problematică, având în vedere că deja infrastructura este sub presiune și resursele sunt limitate.

Argumente nefundamentate

Argumentele aduse de conducerea Poliției Române pentru această modificare – cum ar fi eficientizarea cheltuielilor și asigurarea unui serviciu polițienesc corespunzător – sunt contestate de sindicaliști. Aceștia afirmă că, în realitate, această decizie va duce la o scădere a eficienței, crescând costurile pentru orele suplimentare, cheltuielile cu birotica și transportul.

Impactul modificării programului de lucru

În cazul în care la ture de 12 ore erau necesari 4 polițiști pentru a asigura serviciul, la programul de 8 ore este nevoie de 6 polițiști. În contextul deficitului actual, e imposibil de înțeles cum vor fi găsiți acești polițiști suplimentari. Pe lângă aceasta, va exista o majorare dramatică a cheltuielilor cu transportul, care ar putea să crească cu peste 100%, având în vedere numărul crescut de deplasări.

Riscuri pentru sănătatea polițiștilor

Schimbarea programului va avea și consecințe asupra sănătății polițiștilor. Trecerea la un program cu schimburi de 8 ore poate conduce la un risc crescut de burnout, astfel că numărul concediilor medicale ar putea crește. La turele de 12 ore, polițiștii beneficiază de un timp de odihnă semnificativ între ture, ceea ce nu va fi cazul în sistemul de schimburi de 8 ore.

Acțiunile Sindicatului Europol

Sindicatul Europol se opune ferm oricărei încercări de modificare a programului de lucru pentru polițiștii din structurile de ordine publică și a trimis deja notificări conduitei IPJ Arad, evidențiind disconfortul și obiecțiile membrilor. Până în prezent, peste 100 de polițiști au susținut acest demers și se așteaptă ca alții să li se alăture, continuând astfel lupta pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și protejarea drepturilor angajaților din domeniul ordinii publice. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Publicat

pe

De

Genesis Biotech și prăpastia legalității

Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din Filipeștii de Pădure, devine subiectul unei anchete jurnalistice profunde. Această companie primește o cantitate impresionantă de sticle cu deșeuri neconforme de la o societate de colectare, o acțiune ce pare destinată să piardă urma acestor deșeuri, evitând taxele către stat.

Certificatul de origine: O cerință ignorată?

Aceste deșeuri neconforme ar trebui să vină însoțite de un certificat de origine, emis de Ministerul Agriculturii, o măsură menită să asigure legalitatea procesului de gestionare a deșeurilor. Cu toate acestea, Genesis Biotech, care beneficiază de certificate verzi, reușește să păcălească autoritățile prin aducerea în instalațiile lor a unor deșeuri precum apa și sucuri care nu conțin pulpă de fructe. Asta ridică semne de întrebare: unde este biogazul despre care se vorbește, dacă aceste deșeuri nu pot fermenta?

Mutarea documentației: O schimbare suspectă

După ce ziarul Incisiv de Prahova a început investigația, conducerea stației de biogaz a decis să mute documentația privind trasabilitatea deșeurilor către alte puncte de lucru din țară, unde nu este necesară obținerea certificatelor de origine. Ce se întâmplă însă cu deșeurile de lemn sau cu pet-urile care poartă marca SGR? Se pare că acestea vor fi duse la aparatele de reciclare, ceea ce ridică din nou semne de întrebare, având în vedere că stația de biogaz nu dispune de autorizație pentru colectarea deșeurilor de ambalaj.

Încălcarea legislației și fonduri europene

Există o temere că Genesis Biotech încalcă legislația, mai ales în contextul în care fabrica a fost construită cu fonduri europene, ceea ce face ca aceste acțiuni să contravină termenilor proiectului.

De ce se ascunde adevărul?

Un nume menționat în acest scandal este cel al lui Vasillis, care, pe 23 aprilie 2025, a informat conducerea – inclusiv pe Naya – că deșeurile neconforme au trasabilitate și se reciclează legal, contrar realității. Acest comportament ridică întrebări despre integritatea celor implicați.

O investigație în plină desfășurare

Ziarul Incisiv de Prahova continuă să investigheze mafia deșeurilor, un fenomen mult mai extins. Se preconizează dezvăluirea numelor persoanelor implicate, inclusiv conexiuni cu sfera politică, dar și a multinaționalelor care profită pe seama statului român.

Rămâneți alături de noi; în curând vom publica fotografii și înregistrări audio care vor ilustra realitatea sumbră a mafiei deșeurilor! (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv22 de ore ago

Poliția de Frontieră Giurgiu: Captură semnificativă de produse suspectate a fi contrafăcute

Descoperiri importante în timpul verificărilor Polițiștii de frontieră giurgiuveni au realizat o descoperire notabilă în urma verificării a cinci autocare,...

Exclusiv2 zile ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusiv3 zile ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv3 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv3 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv3 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv3 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv3 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv4 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv5 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv5 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv6 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv7 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusivo săptămână ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusivo săptămână ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv