Connect with us

Featured

Răspunsul Hamas la actualul acord de pace întârzie deja de mai bine de două zile

Publicat

pe

Statele Unite şi Regatul Unit au cerut organizaţiei teroriste Hamas să accepte o propunere israeliană pentru un armistiţiu în războiul din Gaza şi eliberarea unor ostatici deţinuţi în teritoriul asediat, arată Jerusalem Post. Presa

În acest moment, soluţia pentru pace în Gaza este în mâna celor care au pornit acest război, organizaţia teroristă Hamas. Israelul a cedat şi a acceptat eliberarea unui număr mult mai mic de ostatici, de la 40 la 33 şi chiar 20. Sunt informaţii că din cei 130 de ostatici foarte puţini mai sunt în viaţă. Presa apropiată Iranului şi miliţiei Hezbollah din Liban, controlată de Iran, a criticat acordul de încetare a focului şi a cerut liderilor Hamas să nu cadă în capcana SUA, Egipt şi Qatar.

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a declarat luni că propunerea israeliană transmisă Hamas include o încetare a focului de 40 de zile în războiul din Gaza şi eliberarea a mii de deţinuţi palestinieni în schimbul eliberării unor ostatici israelieni. Şi secretarul de stat al SUA, Antony Blinken a precizat că oferta Israelului este extraordinar de generoasă.

Preşedintele Biden a vorbit luni la telefon cu omologul egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, şi emirul Qatarului, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, cei doi ţin legătura cu lideri Hamas, în încercarea de a-i face să accepte acordul de încetare a focului.

Acordul aflat în prezent pe masă prevede eliberarea a aproximativ 20 de ostatici, pe parcursul a trei săptămâni, în schimbul eliberării a aproximativ 500 de deţinuţi palestinieni şi a întoarcerii a 300.000 de persoane în nordul Fâşiei Gaza, potrivit Wall Street Journal.

După încetarea focului de trei săptămâni, un armistiţiu de zece săptămâni va intra în vigoare, a declarat o sursă egipteană pentru Maariv. În acest timp, Israelul şi Hamas vor fi aşteptate să ajungă la un acord de încetare a focului pe termen lung, care ar vedea retragerea forţelor israeliene din poziţiile lor de separare din Fâşie. Cu toate acestea, IDF va putea în continuare să oprească şi să verifice palestinienii care trec în Nord.

Israelul a instruit ambasadele sale din străinătate să se pregătească pentru o reacţie antisemită severă în cazul în care Curtea Penală Internaţională va emite mandate de arestare împotriva liderilor israelieni de top, inclusiv prim-ministrul Benjamin Netanyahu, ministrul apărării Yoav Gallant şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Herzl Halevi. CPI nu a emis nicio declaraţie oficială cu privire la acţiunile în curs, iar procurorul său şef Karim Khan a confirmat încă din noiembrie 2023 că investighează situaţia din Gaza, Cisiordania şi Ierusalimul de Est. Acuzaţiile aduse liderilor israelieni ar fi împiedicarea ajutoarelor umanitare şi o reacţie militară exagerată la atacul grupării teroriste Hamas din 7 octombrie. (F. Jipa).

Sursă foto: IDF

Exclusiv

Coruptie la Prefectura Prahova/Devalizare de proporții prin vânzarea ilegala a peste 15 ha de teren/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (III)

Publicat

pe

De

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA Bucuresti ce are ca obiect fapte de coruptie si abuzuri savarsite la Prefectura Prahova ce era condusa la aceea data de Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova care este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate.

Plangerea penala s-a efectuat tot pentru intabularile de care Virgiliu Nanu „clameaza”, in van, ca „habar” nu are.

Va dezvaluiam ca, plangerea este efectuata impotriva Lucianei Batrinca, in calitate de director OCPI Prahova si Nicolae Madalin Enache, in calitate de Secretar General al Instututiei Prefectului Prahova, precum si a tuturor persoanelor care vor fi identificate in urma cercetarilor si care se fac vinovate de savarsirea infractiunilor mai sus mentionate.

De asemenea, precizam cu subiect si predicat ca, din documentele intrate in posesia ziarului Incisiv de Prahova reiese, in clar, ca cel vizat este chiar Virgiliu Nanu.  Aceste „intabulari” seamana izbitor cu intabularile din dosarul Fermei Dacilor și escrocheria White Tower (aici).

Scandal Major la OCPI Prahova: Devalizare de proporții prin vânzarea ilegala a peste 15 Ha de teren

Un nou scandal de corupție zguduie din temelii Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Prahova, după ce s-a descoperit că 15 hectare de teren aflate în administrarea statului au fost vândute ilegal, la o licitație trucată, către o persoană din anturajul directorului general al OCPI.
Tranzacția a fost urmată de o serie de revânzări succesive, care au adus profituri fabuloase celor implicați, în detrimentul bugetului public.
Potrivit surselor noastre, terenul a fost subevaluat în mod deliberat și oferit spre vânzare într-o licitație organizată cu ușile închise. Documentele cadastrale au fost manipulate pentru a transforma acest bun de stat într-unul privat, facilitând astfel achiziționarea lui la un preț derizoriu de către un apropiat al directorului general al OCPI.
Într-o perioadă scurtă de timp, terenul a fost revândut de mai multe ori, fiecare tranzacție crescând semnificativ valoarea terenului.
Această devalizare a statului nu este doar un act de corupție, ci și un atac direct asupra intereselor publice. Vom reveni. (Cristina T.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Brinzi Bogdan Florin , „bunul samaritean” care doreste schimbarea Orașului Comarnic/Conflict de interese si pacalirea bisericii si a enoriasilor

Publicat

pe

De

Brinzi Bogdan Florin  este un „bun samaritean” care timp de trei ani de zile, in calitate de consilier local, s-a aflat succesiv in conflict de interese si a reusit, in interes personal, sa pacaleasca Parohia Comarnic si pe enoriasi.

Brinzi Bogdan Florin  este un „bun samaritean” care candideaza din partea AUR la functia de primar.

Mentionam ca, in anul 2017 Parohia Comarnic a primit un sprijin financiar in suma de 50.000 lei, conform HCL 41/30.05.2017.

In anul 2018, Parohia Comarnic a primit un sprijin financiar in suma de 45.000 lei, conform HCL 33/27.03.2018.

In anul 2020, Parohia Comarnic a primit un sprijin financiar in suma de 50.000 lei, confor, HCL 90/20.11.2020.

In episoadele urmatoare o sa dezvaluim pe fiecare an cum „bunul samaritean” Brinzi Bogdan Florin, in calitate de consilier local, s-a aflat succesiv in conflict de interese si a reusit, in interes personal sa pacaleasca Parohia Comarnic si pe enoriasi. Vom reveni. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Prahova, paradisul ilegalitatilor: spălare de bani, tranzacții fictive, intabulari ilegale, tunuri imobiliare, dosare penale blocate in sertar (I).

Publicat

pe

De

Intabularile ilegale din dosarul Fermei Dacilor și din escrocheria White Tower  au scos la iveala o practica generalizata in tot judetul Prahova.

Investigatiile complexe ale ziarului Incisiv de Prahova releva ca, drumul spre cadastrare este presarat de complicitate la fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual în formă continuată.

In primul episod din aceasta investigatie va prezentam cazul celor 20.000 teren intravilan dati in folosinta primarului si familiei acestuia pentru infiintarea unui club de fotbal.

Printr-o hotarare a Consiliului Local Paulesti nr 21/25.03.2008, Consiliul Local aproba darea in folosinta gratuita a suprafetei de 20.000 mp teren situate in satul Cocosesti, Tarlaua 10, Parcele 576, pe o perioada de 20 ani.

Beneficiarul direct al acestei suprafete de teren este insusi Sandu Tudor, presedinte in cadrul Asociatiei Sportive Real Rio Cocosesti, functie pe care a predate-o ginerului sau Sterie Ioan Alexandru pentru ca afacerea sa ramana in familie si initiaza un proiect de hotarare in vederea vinderii suprafetei de 20.000 mp teren – hotarare respinsa de consilierii locali.

Ca tabloul sa fie complet in anul 2014, FARA ACORDUL Consiliului Local Pailesti, Sandu Tudor intabuleaza un drept de ipoteca pe acest teren in valoare de 170.000 ron.

“Colac peste pupaza (si nu este cea din tei)”, asistam in present la o cedare a Asociatiei Sportive Real Rio Cocosesti catre o societate, tot FARA ACORDUL Consiliului Local, societate care si-a insusit acest teren, a inceput sa investeasca si a postat pe gardul care imprejmuieste incinta bazei un afis cu mesajul: ACCESUL INTERZIS, PROPRIETATE PRIVATA.

Oare unde va ajunge acest teren?

Deci, Prahova a devenit paradisul ilegalitatilor: spălare de bani, tranzacții fictive, intabulari ilegale, tunuri imobiliare, dosare penale blocate in sertar . Oare politistii corupti despre care dezvaluim de ceva timp au o legatura cu acest paradis al ilegalitatilor? Vom reveni. (Paul D.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusivo zi ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Devalizare de proporții prin vânzarea ilegala a peste 15 ha de teren/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (III)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusivo zi ago

Brinzi Bogdan Florin , „bunul samaritean” care doreste schimbarea Orașului Comarnic/Conflict de interese si pacalirea bisericii si a enoriasilor

Brinzi Bogdan Florin  este un „bun samaritean” care timp de trei ani de zile, in calitate de consilier local, s-a...

Exclusivo zi ago

Prahova, paradisul ilegalitatilor: spălare de bani, tranzacții fictive, intabulari ilegale, tunuri imobiliare, dosare penale blocate in sertar (I).

Intabularile ilegale din dosarul Fermei Dacilor și din escrocheria White Tower  au scos la iveala o practica generalizata in tot...

Exclusivo zi ago

FSANP: „Răspundem înzecit la atac și sfidare. Dacă o considerați amenințare, luați-o ca atare!?/”Stați departe de abuzuri”

„FSANP s-a reîntregit. Sindicatele din Penitenciarele: Botoșani, Târgșor și Ploiești au făcut posibilă reîntregirea uneia dintre cele mai vizibilei și...

Exclusiv2 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene versus Forţa Dreptei, Orban, vrăjitoria, clanul Fabian si „imaculatul” George Ionescu

Suspecții crimei de la Padina, scoși din închisoare de judecători! Compromisul (in)justitiei prahovene Curtea de Apel Ploiești a dispus saptamana...

Exclusiv2 zile ago

Politia Locala Ploiesti utilizata in campania electorala a PSD-istului Andrei Volosevici

Dupa ce Andrei Volosevici a facut presiuni asupra liderilor de sindicat din TCE pentru a face declarații publice de susținere...

Exclusiv3 zile ago

„În urmă cu doar câțiva ani – și ca să fiu mai exact, cam până la Guvernul Câțu – opțiunea tinerilor pentru structurile MAI se afla undeva după Facultatea de Drept sau Medicină.”

Motivele erau evidente pentru oricine: în ciuda vieții cazone și a restricțiilor specifice, tânărul avea perspectiva unui loc de muncă...

Exclusiv5 zile ago

Penitenciarul Ploiești câmp de război!

Nu mai este nimic de mirare. Totul se poate întâmpla în Penitenciarul Ploiești manageriat de comisarul șef Valentin Matei. In...

Exclusiv5 zile ago

Structurile din ordine si aparare ( MAI, MAN, SRI, etc) pot sa faca demersuri pentru acordarea cu textele directivei europene pe salarizare/7 iunie 2026 este doar termenul final de executare!

A fost publicata si a intrat in vigoare cea mai importanta directiva europeana pe salarizare din ultimii 10 ani si...

Exclusiv5 zile ago

Swinging-ul politic si protectia „divina” pentru aceasta grupare de criminalitate economico-financiar organizata din Prahova (I)

Pe noi, cei de la Incisiv de Prahova ne intriga aceasta secventa de subminare a economiei nationale, inca de pe...

D.N.A.6 zile ago

Coruptie la Prefectura Prahova/Un nou dosar penal/Vizat chiar Virgiliu Nanu – fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova (II)

Asa cum va dezvaluiam, in data de 09.05.2024, sub nr R33/459 a fost inregistrata plangerea penala la Parchetul de pe...

Exclusiv6 zile ago

Elevii Școlii de Agenți de Poliție din Câmpina au rămas fără pista de atletism iar normele de securitate la incendiu și iscirizare sunt încălcate!

Aceasta a fost distrusă în timpul lucrărilor la o sală de sport. Din această cauză, elevii sunt nevoiți acum să...

Exclusiv6 zile ago

Se confirmă faptul că răzbunările maleficului Ilie Marian au avut ca scop mazilirea directorului adjunct de la Penitenciarul de Femei Ploiesti Târgșorul Nou

Spectacolul evadărilor din poliția penitenciară băștinașă ar putea descalifica orice țară europeană de pe podiumul rușinii. Cu toate acestea, Franța...

Exclusiv6 zile ago

Din cauza unor judecatoare din TMB-Sectia contencios administrativ care aveau soti pilosi, cu influenta in PSD, s-a modificat in 2018, art 10 din legea 554/2004, astfel incat sa poata fi distruse dosarele colective ale sindicatelor

Cautand prin niste hotarari judecatoresti mai vechi, am dat de urmatoarea explicatie ( vezi foto) data de un judecator din...

Exclusiv6 zile ago

Raze de Soare ascunse prin municipiul Slobozia/Swinging-ul politic similar celui de la municipiul Ploiesti?

Dragos Soare este actualul primar al municipiului Slobozia care in anul 2023 recunostea public ca “i-a fost teribil de greu...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv