Connect with us

Administratie

Conștiința de militar si grupul de antene Antena Mast Group (AMG) al sistemului PATRIOT.

Publicat

pe

Raluca Alexandra Sîrbu are 35 de ani, este soldat și ocupă funcția de operator pe grupul de antene Antena Mast Group (AMG) al sistemului PATRIOT.

Și-a dorit dintotdeauna să devină militar, numai că situația financiară a familiei a pus-o în situația de a munci de tânără, în loc de a studia. Am muncit o perioadă în străinătate, pentru un salariu mult mai mare decât în țarăDupă șapte ani petrecuți peste hotare, când am revenit în România mi-am impus să-mi îndeplinesc visul din adolescență, fiind cu ochii pe anunțurile de recrutare. Am fost foarte pasionată de sport și mi-am imaginat armata ca fiind locul în care îmi voi satisface această pasiune, un loc în care voi avea parte de acțiune, cum văzusem în filme.

Locuiește în Giurgiu, un oraș care oferă puține șanse de carieră, dar spune că nu a ales armata ca o soluție de avarie pentru că nu avea altceva de lucru. Nu, lucram! În timp ce mă pregăteam de examen și pentru probele sportive, aveam un loc de muncă. Am venit în armată cu sufletul deschis, acesta a fost visul meu. A dat examen la Regimentul 74 PATRIOT, fiind admisă. Filmele-s una, realitatea-i alta, iar contactul cu instrucția nu i-a oferit o copie fidelă a scenelor cinematografice.

A fost o schimbare radicală pentru ea, deoarece nu era obișnuită să fie la ordinTu-ți dorești acțiune, dar nu-ți prea spune nimeni înainte că te lovești și de anumite lucruri care te fac, într-un fel, să te simți înjosit. Pregătirea este însă un rău necesar, dar nu poți să nu te întrebi de ce trebuie să decurgă chiar așaAjungi să-i privești ciudat pe instructori, deși, altfel, chiar nu te poți forma în spirit cazon.

Crede că, în perioada de instrucție, soldatul este pus sub presiune, fiindcă se urmărește transformarea lui din civil într-un timp foarte scurt. Încearcă să te transforme cât mai repede, să îți imprime un stil specific armatei, încât ai senzația că atât cât vei sta în armată, așa o vei duce. Instructorii îți spun, la un moment dat, să stai liniștit, că, atunci când vei ajunge în unitate, nu va mai fi la fel, dar tu ajungi să nu mai crezi în spusele lor. Îți dai seama, în timp, că au avut dreptate, dar pleci destul de circumspect la drum.

De când a venit la Regimentul 74 PATRIOT și a început să pună în practică ceea ce învățase în perioada de instrucție, fiecare nouă zi a devenit tot mai interesantă. M-am lovit de situații noi, mi-am învățat lecția, iar fiecare pas de acest fel mi-a consolidat încrederea în forțele proprii, oferindu-mi și satisfacția reușitei.

 

La Regimentul 74, alături de alți colegi, se ocupă de întreținerea rețelelor de comunicații, de la instalarea antenelor până la crearea conexiunilor în rețea. Facem constant cursuri în unitate. A fost un pic mai greu la început, pentru că  în școală pregătirea am făcut-o pe alte sisteme mai vechi. Când am venit aici, am întâlnit cu totul altceva și, practic, am reînceput o nouă școalăPână să ajungă sistemul PATRIOT, instructorii americani erau deja aici, iar cursurile cu ei le-am făcut. Pe lângă faptul că ne antrenăm zilnic în teren, avem și cursuri teoretice în limba englezăSe termină un curs, începe altul. Acțiune, exact ce-mi doream când am intrat în armată!

Spune că nu ar mai fi putut rămâne la muncă în străinătate, întrucât a realizat că acolo nu era altceva decât o mașinărie într-un angrenaj mecanic, neajungând să aibă nicio satisfacție sufletească. Când am plecat, nu aveam neapărat o mentalitate setată pe ideea de apartenență la țara mea. Muncind acolo însă, mi-am dat seama că, în țara ta, poți fi altcineva, îți poți crea o identitate proprie. Armata română mi-a dat o identitate și mi-a schimbat foarte mult percepția despre valorile naționale.

Acum, din sistemul militar, privește sensul vieții din altă perspectivă.  Înainte eram foarte diferită, credeam că trebuie să muncești numai pentru a câștiga bani. În schimb, ajungând să muncesc în armată, mi-am dat seama că nu acesta este motivul principal, pentru că, altfel, cred că n-ar mai fi nimeni aici.

Îi displace că unii din militarii foarte tineri, ieșiți din academii și școlile de subofițeri și maiștri militari, nu sunt foarte conștienți de scopul profesiei pe care și-au ales-o. Nu realizează că omul de lângă ei e acela pe care, la un moment dat, e posibil să fie nevoiți să-l salveze de la moarte sau invers. Am senzația că este destul de slabă, printre unii, conștiința de militar. Am observat că sunt detașați de viața militară un pic cam mult, mai fără respect și mai reci. Sfatul meu pentru ei acesta ar fi: dacă vin într-un loc unde se formează un cerc atât de puternic, trebuie să facă tot posibilul pentru a-l ține solid. Să nu lăsăm pe nimeni în urmă. Dar pentru a atinge acest țel, trebuie să uităm de individualism când intrăm în mediul militar.

Dincolo de aceste mici nemulțumiri, la Regimentul 74 PATRIOT se bucură de respectul superiorilor. Cu bune și rele, există relații de colegialitate, fiecare regăsindu-și locul în marea familie a unității.

Are doi copii, aceștia fiind foarte mândri de mama lor militar. Prima mea uniformă a trecut în posesia fetei mele mai mici. Când veneam acasă și o dădeam jos de pe mine, ea se îmbrăca tot timpul cu uniforma mea. Între timp, a mai crescut și uniforma i se potrivește. O mai probează din când în când, îi este foarte dragă.

O întreb dacă încearcă acțiuni personale de recrutare printre amici și apropiați ai familiei. Da, am încercat să-i conving că armata li s-ar putea potrivi. Unii s-au înscris chiar pentru examen, dar au renunțat în ultimele clipe. Cred că nu au curaj să se implice deoarece se gândesc la familie. Mulți sunt de vârstă cu mine, au deja formată o familie și cred că le e greu să plece de acasă pentru perioada de instrucție. În plus, nici banii nu sunt foarte mulți. S-au mai îmbunătățit, în ultima vreme, condițiile salariile, s-au mai primit niște bani din sumele forfetare pentru navetiști, dar și prețurile au tot crescut. (L. Anghel).

Administratie

A fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 70 de grame de canabis (drog de risc), pentru 3.000 de lei.

Publicat

pe

De

La data de 10 aprilie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.
În fapt, în aceeași zi, acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 70 de grame de canabis (drog de risc), pentru 3.000 de lei.
Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada februarie-aprilie 2024, în baza aceleași rezoluții infracționale, bărbatul ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, către consumatori din județul Constanța, diferite cantități de canabis, pentru sume între 300 și 3.000 de lei.
În urma percheziției domiciliare, au fost descoperite și ridicate aproximativ 150 de grame de canabis, cântare electronice, 40 de plicuri din material plastic destinate ambalării drogurilor, precum și alte mijloace de probă.
La data de 10 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.
Ieri, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestuia, pentru 30 de zile, transmite sursa citata. (Sava N.).
Citeste in continuare

Administratie

Poliţiştii de frontieră au descoperit în Portul Constanţa peste 7.000 perechi de încălțăminte și 35 de containere încărcate cu tablă profilată, în valoare totală de 8,5 milioane de lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală

Publicat

pe

De

O echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinație o societate comercială din Ucraina.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 7.248 perechi de încălțăminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

O echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui număr de 35 containere încărcate cu tablă profilată din oțel aliat, sosite din China, având ca destinație o societate comercială din România.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că bunurile sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 2,6 milioane lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor, transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic (NATO) este o alianţă formată din 32 de state din Europa şi America de Nord care au aderat la Tratatul Nord-Atlantic

Publicat

pe

De

Scopul esenţial al NATO este acela de a asigura libertatea şi securitatea tuturor membrilor săi prin mijloace politice şi militare, în conformitate cu Tratatul Nord-Atlantic şi cu principiile Cartei Naţiunilor Unite. Tratatul Nord-Atlantic a fost semnat la 4 aprilie 1949. Acesta reprezintă baza legală şi contractuală a Alianţei şi a fost stabilit în cadrul Articolului 51 al Cartei Naţiunilor Unite, care reafirmă dreptul inalienabil al statelor independente la apărarea individuală sau colectivă.

Încă de la începuturile sale, Alianţa a depus eforturi pentru stabilirea unei ordini juste şi durabile de pace în Europa, bazată pe valorile comune ale democraţiei, drepturilor omului şi în conformitate cu litera legii.

Principiul fundamental care stă la baza Alianţei este un angajament comun faţă de cooperarea mutuală între statele membre, axat pe indivizibilitatea securităţii acestora.

Solidaritatea şi coeziunea din cadrul Alianţei susţin faptul că nicio ţară membră nu poate fi forţată să se bazeze doar pe propriile eforturi naţionale în cazul apariţiei unor ameninţări asupra securităţii sale. Fără a priva statele membre de drepturile şi obligaţiile de a-şi asuma responsabilităţile suverane în domeniul apărării, Alianţa le ajută să-şi atingă obiectivele de securitate naţională în urma unui efort colectiv.

Pe scurt, Alianţa este o asociere de state libere, unite în hotărârea lor de a-şi menţine securitatea prin garanţii comune şi prin relaţii stabile cu alte ţări. Articolul 4 din Tratatul Atlanticului de Nord permite aliaților să se consulte și să coopereze în domenii care țin de securitate și apărare, în timp ce articolul 5 consacră sarcina fundamentală a NATO, și anume apărarea colectivă, astfel: un atac armat împotriva unui aliat din Europa sau America de Nord este considerat un atac împotriva tuturor.

Structurile create în cadrul NATO permit ţărilor membre să-şi coordoneze politicile, în scopul îndeplinirii acestor sarcini fundamentale. Ele asigură o permanentă conlucrare şi cooperare în domeniul politic, economic, ca şi în alte domenii non-militare, precum şi formularea de planuri comune de apărare; stabilirea infrastructurii, a echipamentelor şi facilităţilor de bază, necesare operaţiunilor forţelor militare şi aranjamentele pentru programe şi exerciţii comune de instrucţie.

La baza acestor activităţi se află o structură militară şi civilă complexă, care implică un personal administrativ bugetar şi de planificare, precum şi agenţii desemnate de către ţările membre ale Alianţei, în scopul de a coordona lucrul pe domenii de specialitate – de exemplu, sistemul de comunicaţii necesar în facilitarea consultării politice, comanda şi controlul forţelor militare şi suportul logistic în susţinerea acestora.

Sistemul colectiv de apărare este şi va rămâne principala sarcină a NATO. Începând cu 2014, ca răspuns la schimbările majore produse în mediul de securitate după anexarea ilegală și nelegitimă a Crimeii de către Rusia, precum şi deteriorarea situaţiei din vecinătatea imediată a Alianţei, NATO a început un amplu proces de adaptare a posturii sale defensive. Acest proces vizează creșterea eficienței și capacității de reacție a NATO, printr-o abordare omnidirecțională, de tip 360 de grade.

 

Cele mai importante prevederi ale Tratatului Nord-Atlantic, semnat la Washington, în 1949

Statele care sunt parte a prezentului Tratat își reafirmă credința în obiectivele și principiile Cartei Națiunților Unite, precum și dorința lor de a conviețui în pace cu toate popoarele și guvernele. Ele sunt angajate în salvgardarea libertății, a moștenirii comune și a civilizațiilor popoarelor pe care le reprezintă, pe baza principiilor democrației, libertății individuale și a literei legii. Ele caută să promoveze stabilitatea și bunăstarea zonei nord-atlantice. Ele sunt hotărâte să-și unească eforturile în scopul apărării colective și al păstrării păcii și securității.

ARTICOLUL 3

Pentru a îndeplini mai eficient obiectivele acestui Tratat, Părțile, separat sau împreună, prin intermediul auto-ajutorării și al sprijinului reciproc continue, își vor menține și își vor dezvolta capacitatea individuală și cea colectivă de rezistență în fața unui atac armat.

ARTICOLUL 4

Părțile vor avea consultări comune ori de câte ori vreuna dintre ele va considera că este amenințată integritatea teritorială, independența politică sau securitatea vreuneia dintre Părți.

ARTICOLUL 5

Părțile convin că un atac armat împotriva uneia sau mai multora dintre ele, în Europa sau în America de Nord, va fi considerat un atac împotriva tuturor și, în consecință, sunt de acord ca, dacă are loc un asemenea atac armat, fiecare dintre ele, în exercitarea dreptului la autoapărare individuală sau colectivă recunoscută prin Articolul 51 din Carta Națiunilor Unite, va sprijini Partea sau Părțile atacate prin efectuarea imediată, individual sau de comun acord cu celelalte Părți, a oricărei acțiuni pe care o consideră necesară, inclusiv folosirea forței armate, pentru restabilirea și menținerea securității zonei nord-atlantice.

Orice astfel de atac armat și toate măsurile adoptate ca rezultat al acestuia vor trebui raportate imediat Consiliului de Securitate. Aceste măsuri vor înceta după ce Consiliul de Securitate va adopta măsurile necesare pentru restabilirea și menținerea păcii și securității internaționale. (M. Batca).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv5 ore ago

Breaking News/Dupa ce a fost bătut cu simț de răspundere, coruptul putinist „Capitan la 15 ani”,  a stabilit un nou record mondial la…fuga

Politist corupt pensionar, fost sef al SERVICIULUI ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE si fost sef al Serviciul Județean Anticorupție Prahova a...

Exclusiv2 zile ago

Capii rautatilor sunt in aparatul central iar DOP si comisiile de la IPJ, doar pionii dirijati sa va faca paguba!

Din greseala in greseala, spre victoria ( paguba) finala, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. Sau cum s-au transformat...

Exclusiv2 zile ago

In 2018 și 2019 numărul pensionărilor în Poliție, Jandarmerie, ISU este vădit insignifiant în raport cu creșterile bruște din anii următori, 2020, 2021, 2022, 2023!

Am extins investigațiile vizând dinamica pensionărilor de la Poliția Română, la Jandarmeria Română și Pompieri. Trebuie să mărturisesc întâi că...

Exclusiv2 zile ago

De ce le este rușine unor șefi din Poliția Română să poarte uniforma?

O simplă poză la prima vedere cu o oarecare activitate a Carabinierilor italieni la care sunt prezenți la fața locului...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER 30/Primele „victime” din IPJ Prahova incep sa apara in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Exclusiv3 zile ago

Ipocrizia lui Ciolacu sau cum trecutul urmareste pe oricine

In 27.11.2023, Marcel Ciolacu declara la o conferinta ca el, ca prim-ministru, nu are informatiile atat de repede, ca sa...

Exclusiv4 zile ago

Unele  perle sunt generate la mari adancimi, in cazul de fata „in putul gandirii”/Viceprimarul Mihai Savu – fost Presedinte PSD Comarnic -raspunde presiunilor la care este supus

Va dezvaluiam cum primarul și viceprimarul din Comarnic au anunțat intenția de a renunța la PSD și de a candida...

Exclusiv4 zile ago

B.A.O.L.P./Poliția Română a rămas de peste 25 de ani singura instituție de poliție din Europa căreia i-a fost „amputat cel mai puternic braț” în lupta cu infracționalitatea și fenomenul violenței urbane

Brigada de Asigurare a Ordinii și Liniștii Publice a fost unitatea specializată din cadrul D.G.P.M.B. responsabila cu asigurarea și restabilirea...

Exclusiv4 zile ago

Asistăm neputincioși la eutanasierea Poliției Române!/G-ral maior rez Cristian Marian Gomoi: România nu își merită polițiștii!

„POLIṬIA ROMÂNĂ MACELĂRITĂ DE CLASA POLITICĂ , ATENTAT LA SIGURANȚA NAȚIONALĂ! De ani buni asistăm la distrugerea controlată a Poliției...

Exclusiv5 zile ago

WHITE TOWER (XXVIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER scoate la iveala infioratoarea mafie de la IPJ Prahova/SE SPARGE BUBA?/Politisti corupti utilizati pentru protejarea „TEPARILOR”

Ce rețele mafiote ar fi trebuit să beneficieze de protecție? Raspunsul il gasim la IPJ Prahova!  Gruparea infracțională care a...

Exclusiv6 zile ago

Polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii

Conform legislației interne în vigoare polițiștii au dreptul la decontarea/asigurarea de către angajator a unor dispozitive de corecție a vederii,...

Exclusivo săptămână ago

DEBANDADĂ TOTALA LA PENITENCIARUL PLOIESTI DIN PRAHOVA!/Spectacolul continua la pușcăria din urbea lui Caragiale.

După ce acum câteva zile, un angajat a sărit la gâtul directoarei economice, gravida in cinci luni, pentru anumite nemulțumiri,...

Exclusivo săptămână ago

FOTO /WHITE TOWER (XXVIII)/Cătălin STAVRI îl denunță pe Mihai LUPU, deși nevasta și mama sa primiseră apartamente- șpagă!

Scandalul WHITE TOWER este departe de a se termina prea curând. Procurorii fac audieri pe bandă rulante, iar surse judiciare...

Exclusivo săptămână ago

Ce ciolaceli mai face Doloiu/Curtea de Apel Ploiesti nu a tinut cont de autoritatea lucrului judecat de cea mai inalta instanta de judecata din Romania, Inalta Curte de Casatie si Justitie – ICJJ, instanta superiora ierarhic CA Ploiesti

Revenim cu noi informatii, ce ne-au parvenit la redactie, despre vrajelile lui Doloiu Gheorghe in piata imobiliara buzoiana, uzand de...

Exclusivo săptămână ago

In noul acord de serviciu la MAI, o taxa de smecherie, un bir asupra neafiliatilor sindicali, de 0,5% din salariul lunar, care sa fie impartita intre federatii?

Cum s-a transformat FSNPPC-ul lui Zelca in Federatia Haiducilor din MAI, dezvaluie Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. „Zelca si...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!