Connect with us

Administratie

Cu aplicația EDAC, dezvoltată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii realizează legitimarea folosind terminale mobile.

Publicat

pe

Aplicația informatică instalată pe aceste dispozitive oferă, prin simpla scanare a documentului de identitate, toate datele necesare legitimării.
În lipsa documentului de identitate, legitimarea se poate efectua și prin introducerea manuală, de către polițist, a datelor persoanei.
Se pot astfel identifica la timp persoanele semnalate în bazele de date ca dispărute, urmărite sau în diverse situații de risc.
Odată cu intrarea în spațiul Schengen, acțiunile de verificare în teren au fost intensificate. (Sava N.).

Administratie

Polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de Sfintele Sărbători Pascale și în Ziua de 1 Mai

Publicat

pe

De

În perioada 1-6 mai a.c., pentru menținerea ordinii și siguranței publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât și în proximitatea lăcașurilor de cult, peste 1.500 de polițiști, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, vor acționa, zilnic.

Astfel, vor fi asigurate măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, unde urmează a se desfășura slujbe religioase, precum și în localitățile turistice și în zonele de agrement.

Efectivele de poliție planificate în serviciu, în perioada 1-6 mai, vor acționa pe mai multe paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

În această perioadă, peste 500 de polițiști rutieri, vor acționa pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației pe principalele căi de comunicație spre și dinspre stațiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudinii prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aproximativ 30 de aparate radar.

În noaptea de Înviere, pentru menținerea ordinii publice la manifestările religioase, vor fi angrenați polițiști rutieri, de la ordine publică, de investigații criminale și din cadrul altor structuri.

Recomandăm tuturor cetățenilor să aibă în vedere un minimum de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Paște în liniște și sănătate!

Dacă plecați cu trenul, fiți foarte prudenți în gară! Aici pot acționa hoții de buzunare.

Nu vă lăsați bagajele nesupravegheate!

Dacă plecați cu mașina, asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule!

Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România!

Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi, cereţi-le un document de legitimare!

Asiguraţi-vă că încuiați locuinţa când plecaţi de acasă!

Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!

Când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

În timp ce celebrăm renașterea și speranța aduse de această sărbătoare, suntem alături de comunitatea noastră, asigurând un mediu sigur și pașnic pentru toți locuitorii județului nostru.

În spiritul colaborării și al solidarității, suntem dedicați în continuare să servim și să protejăm!

Vă dorim un Paște fericit, plin de bucurie și armonie alături de cei dragi!

Citeste in continuare

Administratie

Primarul PSD din localitate și prefectul PSD de Prahova au întreaga responsabilitate pentru gestionarea situației create de dezastrul natural de la Slănic/PeSeDiștii stau cu mâinile în sân și așteptă să se prăbușească toate lucrurile în jurul lor

Publicat

pe

De

PSD incearca sa impiedice finalizarea alimentarii cu gaze a localitatilor de pe Valea Prahovei
Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu:
În timp ce noi ne-am străduit să alimentăm cu gaze Valea Slănicului, PSD-iștii nu știu ce motive să inventeze pentru a împiedica acest lucru.
Clanul Cosma, care vrea să se întoarcă la conducerea Prahovei, încearcă să acrediteze ideea absurdă că surpările de teren din Slănic sunt rezultatul lucrărilor la extinderea reţelei de gaze naturale pe Valea Slănicului.
Îmi asum două lucruri:
1.  În mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Prahova, s-a construit reţeaua de gaze naturale pe Valea Slănicului – ce nu au fost în stare să facă PeSeDiştii timp de 30 de ani înaintea mea. Urmează conectarea acesteia la magistrala de gaze.
2.  Toate lucrările care au fost efectuate au avizele legale (inclusiv de la primăriile din zonă – chiar și de la Slănic – primărie condusă de PeSeDistul Daneluş Costea).
Faptul că nu există nicio legătură între lucrări şi surpări este evident din aceea că, la Slănic, au loc surpări de teren de mai bine de 10 ani. Mai mult, oricine înțelege că, săpând la 70 de cm, nu poți produci o surpare a pământului la adâncime de 10 m.
Trebuie să spun încă un lucru: în decembrie 2023, PeSeDistul Virgiliu Nanu, în calitate de preşedinte al Comitetului pentru situaţii de urgenţă din Prahova, pe când era prefect, s-a angajat să facă un raport de expertiză cu surpările din Slănic, document care nu a fost elaborat nici până acum. În ianuarie 2024, tot ca prefect, i-a mințit pe oamenii din Slănic că sunt în siguranță.
Primarul PSD din localitate și prefectul PSD de Prahova au întreaga responsabilitate pentru gestionarea situației create de dezastrul natural de la Slănic. Niciodată nu am văzut atâta incompetență și rea-credință la un loc. În loc să identifice cauza reală a surpărilor, să ia imediat măsuri de punere în siguranță a vieții oamenilor, caselor, instituțiilor, rețelelor de utilități, PeSeDiștii stau cu mâinile în sân și așteptă să se prăbușească toate lucrurile în jurul lor.”
Citeste in continuare

Administratie

Membrii grupului infracțional organizat ar fi distribuit substanțele alpha-PHiP în municipiul București, către consumatori preponderent tineri

Publicat

pe

De

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Cercetările efectuate au relevat faptul că, în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024, persoanele cercetate ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (alpha-PHiP), în vederea obținerii unor sume importante de bani din vânzarea acestora către diverși consumatori.
Membrii grupului infracțional organizat ar fi distribuit substanțele în municipiul București, către consumatori preponderent tineri, vânzările având loc stradal, în special în zona Centrului Vechi, dar și în diverse locații închiriate în acest scop.
Pe parcursul administrării probatoriului și în urma celor 3 percheziții domiciliare efectuate, a fost indisponibilizată pulbere alpha-PHiP din care s-ar fi putut obține aproximativ 17.000 de pliculețe, 200 de plicuri cu substanță psihoactivă destinată comercializării, peste 1.000 de plicuri autosigilante noi, sume de bani, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.
De asemenea, cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al jandarmilor Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București au fost indisponibilizate alte peste 300 de doze de substanță psihoactivă.
Substanțele psihoactive destinate vânzării ar fi porționate în pliculețe mici, care ar conține între 0,02 grame și 0,05 grame, la un preț accesibil celor dependenți (de regulă 10 lei pentru un pliculeț ), iar consumul de alpha-PHiP constituie, de mai mulți ani, o problemă care aduce atingere gravă vieții și sănătății persoanelor, precum și ordinii și liniștii publice.
La data de 29 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 5 persoane (una aflată în stare de recidivă post executorie și alta trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru același tip de infracțiuni) și măsura controlului judiciar față de alte 3, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.
În cursul zilei de ieri, 30 aprilie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă a persoanelor reținute, pentru 30 de zile, mai transmite sursa citata. (Sava N.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Ce spune Curtea de Conturi despre hoțiile gestionate de Ștefăniță Munteanu, săgeata lui Miță Ciolacu și finul premierului Marcel Ciolacu

Transelectrica este condusă de Ștefăniță Munteanu, finul lui Marcel Ciolacu și apropiat al nepotului său, Miță Ciolacu. Miță Ciolacu este...

Exclusivo zi ago

SGR RETURO încalcă flagrant legea/ SGR nu livrează ce a promis (I)

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru...

Exclusivo zi ago

Un caz halucinant/În ce țară UE mai vezi șeful de secție să îi fie șofer subalternului, adică șefului de birou?

Chestorul principal Bogdan Berechet, a dispus cercetarea disciplinară a unui agent de ordine publică de la Secția 5 care a...

Exclusivo zi ago

Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA/Virgiliu Nanu, fost șef la OCPI, fost prefect de Prahova din partea PSD și candidat la postul de șef al Consiliului Județean Prahova este implicat în tot felul de escrocherii care mai de care mai colorate

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower/Primarul Volosevici ar urma să fie reținut de DNA....

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXXI – b)/Sub protectia politistilor corupti, gruparea de criminalitate economico-financiar organizata (din dosarul WHITE TOWER) a pus „laba” si pe Termo Ploiesti!

Muresan Catalin de la Recop Recycling SRL (cel cu Bomba ecologica de la Pleasa) – forțează obținerea de lucrari (aici)...

Exclusiv2 zile ago

SECURITATEA PENITENCIARELOR ROMANESTI,  ESTE  GESTIONATĂ DE UN DIRECTOR CU O VECHIME DE DOAR TREI LUNI, INTR- O FUNCȚIE DE CONDUCERE, IN CADRUL UNUI PENITENCIAR !

Doar 3 luni a ocupat funcția de Director Adjunct Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, domnul cms șef Ilie Marian, la...

Exclusiv2 zile ago

Lanțul slabiciunilor între poliție, parchet și instanță, breșa creată în sistemul polițienesc prin neresponsabilizarea celor aflați în funcții de conducere

Vă spuneam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de renunțare la...

Exclusiv4 zile ago

Avem multe locuri libere și la ISU, pline de ”salarii nesimțite”, ”privilegiați”, ”necontributivi”, locuri ce abia așteaptă să fie umplută cu cetele asmuțate odinioară de USR si PLUS (REPER)

Încă de la finele anului trecut am întreprins demersuri pentru a obține cifrele exacte privind dinamica pensionărilor în Poliția Română...

Exclusiv4 zile ago

Prim-Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman a dat fix doi bani pe solicitarea polițistului Cănărău Ioan

Zilele trecute vă dezvaluiam cum procurorul Vieriu Tudor Ionuț și judecătorul Apetri Robert Valerian au dat și menținut soluția de...

Actualitate5 zile ago

PSD Prahova nici nu știi, cât de mic începi să fii! Candidatura lui Nicolae Drăgan la Primăria Târgsoru Vechi respinsă de Judecătorie! Se caută un nou candidat!

Lovitură usturătoare pentru PSD-ul condus de Virgiliu Nanu! După ce au anunțat cu surle si trâmbițe și au mers cu...

Exclusiv5 zile ago

Un eşec anunţat: ancheta „Mineriada“/Motivele pentru care dosarul Mineriadei s-a întors la Parchetul General pentru refacerea de la zero a anchetei/ANALIZA

Procurorii au început audierile în Dosarul Mineriadei din 1990, la 34 de ani distanță de la violentul incident. Ion Iliescu,...

Exclusiv5 zile ago

Europa, zguduită de cazuri de spionaj rusesc/România este ținta unor încercări de penetrare informativă

Raportul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru 2023, aflat în dezbaterea parlamentarilor, evidențiază că România este ținta unor acțiuni...

Exclusiv6 zile ago

Descoperă Excelența în Servicii pentru Acoperișuri și Renovări cu AcoperisuriLaCheie.eu

Când vine vorba de acoperișuri, renovări și îmbunătățiri pentru locuința ta, nu există compromisuri. Ai nevoie de o echipă de...

Exclusiv6 zile ago

Mafia lui Portocala ajunge la alt nivel, procurori falși,  firme de paza, politisti corupti, totul în mijlocul „urbei lui Caragiale”/ Orasul acaparat de mafie (I)

Bătăi, santaje, tepe, politisti corupti si falsi procurori Daca avem politisti dansatori cu interlopi, care acopera si alti interlopi ce...

Exclusiv6 zile ago

Dupa protestele lucrătorilor poștali ies la iveala ERORI GRAVE ALE MANAGERULUI GENERAL de la Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ S.A.

Situația de fapt Managementul poștei și administratorii sunt numiți în majoritate prin Oug 109, pe mandat de 4 ani, membri...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!