Connect with us

Actualitate

Agenția Europeană pentru Siguranță Alimentară nu a spus că trebuie să mâncăm insecte, ci doar că acele insecte sunt comestibile

Publicat

pe

Autoritatea Europeană pen­tru Siguranță Alimentară (EFSA) a analizat câteva insecte și a stabilit că patru din­tre acestea sunt potrivite pentru consum uman, iar producătorii le pot comercializa, indicând clar pe etichetă conținutul. Este im­portant de precizat că Agenția Europeană pentru Siguranță Alimentară nu a spus că trebuie să mâncăm insecte, ci doar că acele insecte sunt comestibile. European Digital Media Observatory (EDMO), după o cercetare efectuată la nivel european, a anunțat că, proba­bil, cea mai răspândită teorie conspiraționistă, susține că cetățenii UE vor mânca insecte chiar și împotriva voinței lor, de­oarece insectele vor fi ascunse în produse fără etichetare corectă.

Mai mult, Comisia Europea­nă a recomandat etichetarea produselor care conțin diverse făinuri din insecte, întrucât anumiți consumatori pot fi alergici la acest tip de produse. Astfel, când vrei să verifici dacă un aliment conține pudră de insecte, va trebui să cauți pe etichetă fie termenul Alphitobius diaperinus (viermele de făină), Tenebrio Molitor (gândac de bălegar), Locusta migratoria (lăcusta migratoare), Acheta domesticus (greierele de casă).

Cu ochii-n patru și cu mintea la diabolica proteină spike din vaccinuri sau la dârele chimi­ce lăsate de avioane pe cer, detectivii post-pandemie sunt permanent în căutarea desci­frării planurilor întunecate ale numai ei știu cui, inundând periodic rețelele sociale cu rezultatele investigațiilor lor.

Una dintre acestea a vizat și desci­frarea modului în care, treptat și subtil, făinurile de insecte vor fi introduse în tot ceea ce mâncăm, fără să fim atenționați  prin etichetare. Sau, dacă totuși va fi pusă o etichetă pentru a nu încălca legea, comercianții vor susține că, de fapt, aceasta are cu totul alt rol.

Astfel a ajuns un simbol, denumit generic broasca de la Lidl, în mijlocul unei adevărate furtuni internautice, în straturile căreia și-a făcut loc un noian de avertizări de genul v-am spus, ăștia nu se lasă până nu ne nimicesc! Dacă un astfel de ochi fin care scanează zilnic internetul în căutarea unor tipare care să-i confirme convingerile găsește ceva, să fim siguri că nimic nu-l va convinge de contrariu.

El, un oarecare, e țintit nociv de Bill Gates și ai lui, dar, în ciuda lor, reușește performanța să le demaște planurile. Nu doar că a scăpat cu viață din această încleștare, dar le-a demantelat uneltirile sinistre. Cum să nu-ți dea o asemenea performanță putere de muncă și dorința acer­bă de a merge mai departe!

O simplă etichetă care înfățișează o broască, aplicată pe unele produse descoperite în magazinele Lidl și nu doar, i-a dus pe unii cu gândul la o stratagemă folosită de produ­cătorii care deja au început să introducă în alimentație făinuri de greieri și gândaci. Dacă, la în­ceputul furtunii conspiraționiste, scepticii acuzau că produsele astfel etichetate conțin arome și făină din gândaci, că modifică orientarea sexuală, iar fabrican­tul susține alimentația și afaceri­le cu insecte, mai nou atenția s-a deplasat către familia Bill Gates, acuzată că vrea să otrăvească populația globului.

 

Dacă tot nu a reușit cu vaccinuri, încearcă prin alte metode, spun detectivii. Legătura cu vaccinurile ARNm a fost făcută rapid, semn că este o iluzie să credem că, odată cu finalul pandemiei și eșecul vaccinării în masă, puteam sta liniștiți. FROG este creația lui Bill Gates și marchează materiale contaminate cu ARNm ( otrava din vaccin), scrie pe Facebook Cristian Papane.

O anume Corina Cernat ne atenționează, pe pagina sa de Facebook, că aceste insecte ne vor oferi o mulțime de floră parazită (rea). Chityna este învelișul exte­rior dur pentru insecte și distruge organele interne provocând boli. Insectele sunt un rezervor de floră parazită și patogenă care para­lizează treptat organele umane. Nu poți scoate acești paraziți din corpul tău.

Alcora Marinescu, din a cărei poză de profil reiese că ar fi rudă cu Iisus, ne spune că broasca de pe etichete arată că produsele respective conțin o substanță numită atrazină, provenită de la un erbicid folosit în cultivarea arborilor de cacao și cafea. Bill Gates, psihopa­tul păpușar, și fundația lui au introdus-o în alimente, în special în dulciuri. Această substanță transformă încet tinerii bărbați în femei, scăzând testosteronul bărbaților.

Înțelegem că cel care vrea să efemineze bărbații nu doar că nu o face subtil, ci în gura mare, plasând o etichetă cu tâlc pe anumite produse. De fapt, ar spune dacii liberi, chiar e o etichetă cu cifru, întrucât puțini sunt capabili să înțeleagă că e un mesaj criptat pentru elita globalistă. Observăm că, pe mă­sura trecerii timpului, paleta de nenorociri puse în cârca broaștei de la Lidl se lărgește tot mai mult.

Factual.ro scrie că logo-ul broscuței de pe etichetele mai multor produse alimentare aparține asociației nonprofit Ra­inforest Alliance, ai cărei membri încearcă să reducă impactul pe care îl are societatea de consum asupra ecosistemului și muncito­rilor din domeniu. Programul de certificare, prin care producătorii pot obține ștampila Rainforest Alliance, este unul complex și riguros: membrii asociației, care are filiale în 70 de țări, trebuie să se convingă că procesul prin care alimentul este obținut res­pectă regulile unei economii cu cât mai puține emisii de carbon, fără pesticide, dar și că angajații sunt respectați și plătiți cores­punzător. Simbolul e folosit de peste 35 de ani și sugerează că produsul e obținut în mod suste­nabil pentru mediu și respectând demnitatea umană.

Ei spun că au ales imaginea unei broaște pentru a eticheta produsele prietenoase cu mediul înconjurător pentru că acești amfibieni sunt considerați de oamenii de știință bioindicatori, ceea ce înseamnă că o populație sănătoasă de broaște indică un mediu sănătos. Fiind o asociație nonprofit, Rainforest Alliance a primit diverse granturi de-a lungul timpului, inclusiv cinci milioane de dolari de la fundația Bill și Melinda Gates, în 2007. Conform raportului anual din 2022 al ONG-ului, peste 8.000 de persoane și 6.000 de companii s-au aflat pe lista donatorilor. (L. Anghel).

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Actualitate

Radioslatina.ro: Mai mult decât un simplu site de știri, o voce a comunității din Slatina

Publicat

pe

De

radioslatina.ro

Imaginează-ți un loc unde poți găsi cele mai proaspete știri din Slatina, prezentate într-un mod captivant și imparțial. Un loc unde poți fi la curent cu evenimentele locale, te poți informa pe teme diverse și te poți conecta cu ceilalți membri ai comunității. Aici intervine Radioslatina.ro, mai mult decât un simplu site de știri, o voce autentică a Slatinei.

Radioslatina.ro: O perspectivă unică asupra Slatinei:

 • Știri locale relevante: De la politică și economie la cultură și sport, Radioslatina.ro acoperă o gamă largă de subiecte care afectează viața de zi cu zi a slătinenilor.
 • Jurnalism de calitate: Echipa noastră de jurnaliști experimentați și dedicați oferă informații precise, verificate și bine documentate.
 • Format multimedia captivant: Articole detaliate, reportaje video, interviuri și podcast-uri aduc la viață știrile și te fac să te simți ca și cum ai fi chiar în centrul acțiunii.
 • Actualizări în timp real: Fii la curent cu cele mai recente evenimente din Slatina și din regiune, cu notificări instantanee și o platformă mereu actualizată.

Mai mult decât știri:

 • Comunitate interactivă: Participă la discuții, exprimă-ți opinia și conectează-te cu ceilalți membri ai comunității prin intermediul secțiunii de comentarii și a forumurilor dedicate.
 • Evenimente locale: Descoperă o agendă cuprinzătoare a evenimentelor din Slatina, de la concerte și spectacole la festivaluri și târguri.
 • Informații utile: Găsește resurse și informații practice despre Slatina, de la administrație locală la transport și educație.

Radioslatina.ro: O voce puternică pentru Slatina:

 • Promovarea transparenței: Ne angajăm să oferim o platformă imparțială și transparentă pentru dezbateri constructive și exprimarea liberă a opiniilor.
 • Sprijinirea cetățenilor: Ne dorim să contribuim la o societate civilă activă și informată, oferind acces la informații de calitate și facilitând dialogul dintre cetățeni și autorități.
 • Dezvoltarea comunității: Susținem proiectele locale și promovăm valorile civice, contribuind la o Slatină mai prosperă și mai unită.

Radioslatina.ro nu este doar un site de știri, ci o platformă dedicată comunității din Slatina. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor complete, a dialogului deschis și a implicării active. Alătură-te nouă și fă parte din povestea Radioslatina.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri din Slatina.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o voce puternică pentru Slatina!

Radioslatina.ro: Informația care contează, la un click distanță.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusiv20 de ore ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusiv20 de ore ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Exclusiv7 zile ago

M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi ...

Exclusivo săptămână ago

„Acei chirurgi esteticieni pe care i-am mai văzut că profesau fără a avea studii superioare în domeniul medical, nu ar mai trebui să fie condamnați penal, atâta vreme cât același lucru se întâmplă în MAI”

„Prostituția profesională”, este un termen pe care l-am auzit în ultimii ani din gura colegilor care au ales să renunțe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!