Exclusiv
Procesul de înlocuire a uniformei Poliției Române reprezintă în mod evident un eșec
De la depășirea tuturor termenelor asumate la început, și până la calitatea slabă a materialelor noilor elemente de uniformă, schimbarea uniformei a fost un fiasco, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. Polițiștii continuă să se plângă de noile uniforme ca fiind de cea mai proastă calitate, atât din perspectiva materialelor utilizate, extrem de rigide, care nu au niciun punct comun cu specificațiile tehnice ale unor uniforme tactice, dar și din perspectiva execuției, respectiv cusături strâmbe, sau care se deșiră imediat după prima purtare. Dar, în stilul caracteristic, inspectorul general al Poliției Române a luat atitudine imediat! L-a împuternicit inspector general adjunct pe directorul direcției logistice, ca „pedeapsă” pentru haosul generat de schimbarea uniformei.
Cu toate că de la începutul anului 2023 am sesizat conducerea IGPR despre gravele probleme întâmpinate de polițiști cu privire la noile elemente de uniformă, cu excepția unor înlocuiri de loturi, nu s-a întâmplat nimic notabil. În această perioadă primim zilnic sesizări de la polițiști care reclamă că după doar o lună de zile de la purtare, pantalonii se rup sau se scămoșează. Jachetele, bluzele, tricourile și cămășile, fie nu se potrivesc pe mărimile comandate, fie se dezlipesc elementele reflectorizante aplicate, fie au buzunarele cusute invers. La unele elemente de echipament nici măcar inscripția ,,POLIȚIA” aplicată pe spate nu a rezistat primei spălări.
Dacă nu ar fi realitatea trăită de politisti și ar fi un pamflet, am putea spune că inscripția ,,POLIȚIA” a ,,pierdut lupta cu interesele financiare”. Încă de la primele loturi de uniformă distribuite polițiștilor din țară, Sindicatul ,,Europol” a scos în evidență toate aceste probleme. Măsuri au fost dispuse, elementele de echipament au fost retrase, s-au purtat discuții cu firmele producătoare, ba mai mult, ca într-un film de ,,zmeura de aur”, Inspectoratul General al Poliției Române prin Direcția Logistică, a acuzat polițiștii că nu știu să poarte uniformă sau să o spele, și astfel „stresează” materialele. Acum așteptăm să vedem ce ne vor mai spune, mai precizeaza acestia.
Într-un nou efort de a determina IGPR să nu accepte uniforma care nu se ridică la standardele de calitate din caietele de sarcini, sindicatul Europol le solicită politistilor să facă rapoarte de calitate și să solicite înlocuirea elementelor de echipament degradate din cauza calității precare a materialelor sau a execuției. Având în vedere sesizările politistilor și faptul că nimeni nu le spune care e procedura de urmat în situația în care primesc mărimi greșite sau care nu corespund, dacă constată că materialele se degradează foarte repede sau chiar se rup, sindicatul Europol le pune la dispoziție un format de raport pe care să îl depuna la unitățile din care fac parte.
ACCESEAZĂ AICI! MODEL Raport sesizare garanție uniformă
Este important să se inteleaga că sunt alocate sume impresionate pentru noua echipare. Elementele de uniformă sunt de 2 ori și jumătate mai scumpe decât cele anterioare, suma ridicându-se la aproximativ 7500 lei. Iar dacă nu se sesizeaza acum problemele legate de uniformă, vor ieși din termenele de garanție și vor fi generate costuri suplimentare, mai dezvaluie sursa citata. (Sava N.).
Exclusiv
O încercare de repozitionare: de la infractor narcoman, santajist si spagar la cetățean
De ceva timp remarcam o incercare de repozitionare a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri la noile realitati cotidiene conferite de calitatea de simplu cetatean, calitate care nu ii prieste deloc.
Dupa ce, in cursul saptamanii trecute, la sesizarea unor cetateni, infractorul narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri a fost sanctionat contraventional pentru oprirea autovehiculului in loc interzis (aici), acesta tradeaza in modul specific si incearca o noua repozitionare prin prezentarea unei stiri care vizeaza situatia unor spatii detinute de comerciantii de flori din zona platoului Halelor Centrale.
Un demers dubios
Pentru cititori acest lucru nu ar avea o semnificatie aparte si ar putea fi privit ca o stire care prezinta un demers al noii administratii (aici).
Insa, pentru cunoscatori, prezentarea unui astfel de material ridica mai multe semne de intrebare.
Primul dintre acesta este legat de situatia juridica a autorului care a prezentat o situatie care (aici), din putinele informatii pe care le detinem, are legatura cu faptele pentru care este acuzat in dosarul penal instrumentat de domnul procuror Mihaila Mihai, Seful Sectiei Urmarire Penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si pentru care a fost cazat in arestul IPJ Prahova si/sau IPJ Dambovita, sa fim mai exacti.
Poate infractorul incearca vigilenta domnului procuror!
De aceea se impune verificarea modului de respectare a obligatiilor impuse prin masura preventiva a controlului judiciar si daca aceste abordari constituie o incalcare a obligatiilor.
Încercarea de a se adapta noilor condiții
Un al doilea semn de intrebare vizeaza incercarea de repozitionare in siajul noii administratii, acesta uitand, in maniera caracteristica unui tradator, faptul ca aceste tipuri de situatii erau cele care ii confereau un atu in relationarea cu fosta administratie condusa de primarul Volosevici Andrei, care la randul sau fusese avertizat, la inceputul mandatului, de legatura nefireasca si asocierea nepotrivita cu acest tradator.
Un trecut marcat de cunoștințe dubioase
Asocierea de la care se pare ca i s-a tras atat sfarsitul politic dar si inceputul problemelor judiciare.
Daca ar fi manifestat putina atentie si ar fi pus cap la cap toate informatiile publice, macar cele publice, si-ar fi dat seama ca nu era decat o chestiune de timp pana cand acesta va fi victima gruparii infractionale, grupare care a actionat si in timpul fostului procuror Negulescu, care ii furniza informatii cu privire la persoanele cercetate in dosarele penale instrumentate si cu privire la masurile, in special preventive, care urmau a fi dispuse in privinta acestora.
Cu toate ca ascensiunea infractorului i s-a datorat exclusiv procurorului Negulescu, acesta nu a ezitat sa intoarca miseleste armele impotriva acestuia in momentul in care Negulescu a avut primele probleme judiciare.
Caracterul infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc
Bine ca macar el nu a avut tupeul inimaginabil sa il minta privindu-l pe acesta in ochi, preferand sa ii intoarca spatele precum o curva.
Acesta este caracterul, acesta este omul.
Aceasta este adevărata față a infractorului narcoman, santajist si spagar Catalin Stavri ale cărui acțiuni reflectă degringolada morală și etică. În loc să manifeste loialitate și respect, a ales să se războiască cu cei care i-au fost aliați, dovadă că trădarea este un risc inerent în carierele marcate de crima organizată și corupție (aici).
Această situație subliniază nevoia urgentă de a restaura integritatea în administrația publică și de a acționa împotriva corupției, asigurând un climat de transparență și responsabilitate în comunitate. (Cristina T.).
Exclusiv
Stătescu, acoperit de corupție și speranțe neîmplinite: Soarta electorală a fostului primar
Exclusiv
Alexandru Fulgeanu: De la ghivece la scandaluri, între mantia de primar și controversele personale
Relații complicate și scandaluri personale
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa