Connect with us

Administratie

Volo-Pinochio prins cu o NOUA MINCIUNA de catre PNL Ploieşti: „Domnule primar, treziţi-vă!”

Publicat

pe

Reprezentanţii PNL Ploieşti au reacţionat dur şi rapid după noua conferinţă de presă a primarului Andrei Volosevici, criticând noile minciuni ale edilului, care pare a fi disperat de tavulugul PENAL (la care o sa revenim cu documente incendiare, luni!) pornit în jurul său si al gastii de criminalitate economico-financiuar organizata din care este un membru cu drepturi depline!

La asemenea consilier „ONORIFIC”, asemenea FAPTE PENALE!

Dar, ca de obicei, nici „gura nu ii miroase, ,nici apartamente sau ca nu este vizat de o ancheta penala”!

Vom vedea!

Iata comunicatul PNL Ploiesti:

„Domnule primar, treziți-vă!  Există sau nu hotărârea de Consiliul Local pentru acordarea voucherelor elevilor din Ploiești?

 Am urmărit cu stupoare conferința de presă a dlui primar Andrei Liviu Volosevici și am aflat că domnia sa neagă existența hotărârii de consiliu prin care s-a stabilit acordarea voucherelor pentru preșcolarii și școlarii claselor 0-VIII din Ploiești.

Îi reamintim dlui primar că HCL – ul a fost votat în luna august și are numărul 384/ 03.08.2023

– În data de 4 august, primăria a emis un comunicat de presă prin care anunța apariția acestui HCL și transmitea tuturor părinților interesați modalitatea de lucru pentru solicitarea acestor vouchere, cât și adresele de mail ale instituției care pot fi folosite pentru transmiterea documentelor.

– În data de 19.09.2023, primăria revine cu un nou comunicat de presă prin care informează părinții că cererile pentru acordarea acestor voucherele se pot depune inclusiv în data de 30 septembrie (ultima zi prevăzută în HCL).

În fața acestor documente / comunicate reale și de netăgăduit, îi solicităm dlui primar să-și rezolve problemele de memorie și onestitate.

A mințit conștient cei aproape 10.000 de părinți când i-a invitat să transmită cererile la primărie, deși știa că secretarul primăriei nu va acorda de viză de legalitate?

De ce nu a fost acordată acestă viză de legalitate? În câte zile ar fi trebuit ca secretarul primăriei să justifice refuzul de acordare a vizei de legalitate?

A fost transmis către Prefectură  HCL 384/03.08.2023? În cât timp după aprobarea în Consiliul Local a unei hotărâri documentul trebuie transmis la Prefectură pentru controlul de legalitate?

Domnule primar, ați vrut să vă bateți joc de un proiect al grupului consilierilor PNL și ați reușit, de fapt , să mințiți și să umiliți 10.000 de părinți care au așteptat de la dvs să aplicați această măsură de ajutor pentru elevii din Ploiești.

Prin reaua dvs credință ați blocat timp de 6 luni un proiect benefic pentru copiii ploieșteni”. (Cerasela N.).

Primarul municipiul Ploiești, Andrei Volosevici, un primar sub influenta bauturilor alcoolice/ Invitat la Ploiesti TV

 

 

 

Administratie

Poliţiştii și alți funcționari publici condamnaţi penal ar putea rămâne fără drept la pensii speciale

Publicat

pe

De

Deputatul REPER Andrei Lupu a depus, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii pensiilor militare de stat (Legea nr. 223/2015) prin care sunt eliminate pensiile de serviciu pentru militarii, poliţiştii, jandarmii şi funcţionarii publici cu statut special condamnaţi penal pentru infracţiuni de corupţie sau de serviciu.

„Este imoral să acorzi beneficii unor persoane care încalcă legea, iar situaţia devine cu atât mai gravă dacă aceste persoane sunt angajate ca să apere legea. În ultimii ani ni s-a explicat că anumite profesii implică riscuri enorme şi că persoanele care lucrează în astfel de profesii ar trebui să iasă mai repede la pensie şi să primească sume considerabile mai mari decât concetăţenii lor. Un caz special este cel al instituţiilor de forţă ale statului, care în teorie ar trebui să lucreze pentru a genera siguranţă şi încredere pentru cetăţenii României. Îmi este imposibil să mai înţeleg despre ce încredere discutăm atunci când oamenii de rând văd că tocmai cei care trebuie să asigure respectarea legii şi ordinea publică ajung să fie condamnaţi penal, iar după executarea pedepsei primesc aceleaşi pensii crescute. Nu zice nimeni să nu respectăm militarii şi poliţiştii de bună-credinţă, care îşi fac datoria legal, dar orice încălcări ale legii trebuie să fie sancţionate dur şi imediat pentru că sesizarea imediată a unei situaţii imorale este gestul de care societatea are nevoie pentru a avea încredere în statul român”, a declarat deputatul Andrei Lupu, potrivit unui comunicat de presă.

Citeste in continuare

Administratie

Poliţiştii de frontieră au depistat, ascunși în mijloace de transport, respectiv deplasându-se pe jos, 18 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria

Publicat

pe

De

Cinci cetăţenii din Pakistan și Sri Lanka au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand cu ajutorul unei drone.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărșand au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, cu ajutorul unei drone, un grup format din cinci persoane care se deplasau pe jos. S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele și interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Pakistan și Sri Lanka, intrați legal în țara noastră.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Turnu împreună cu poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au depistat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, într-un autoturism înmatriculat în Serbia și condus de un român, cinci cetăţeni străini.

În acest caz poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni Sri Lanka, Etiopia și Bangladesh.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor au descoperit,  trei persoane din Congo, ascunse sub una din semiremorcile transportate de vagoanele trenului de marfă care circula pe relația Oradea-Stuttgart. Alte cinci persoane din Egipt au fost descoperite la aproximativ 300 de metri față de linia de frontieră, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, într-un autovehicul înmatriculat în Italia.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii  autoturismelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloace de transport, respectiv pe jos, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai transmite sursa citata. (Paul D.).

Citeste in continuare

Administratie

Centrul Satelitar al Uniunii Europene din Spania este condusă de un român, Sorin Ducaru

Publicat

pe

De

„Centrul Satelitar al Uniunii Europene din Spania oferă în timp real informații provenite din mijloace spațiale și din propriile analize. Datele trimise de Centru sunt folosite de înalții oficiali europeni pentru decizii de politică externă ori de securitate, multe abordări în crize de natură civilă sau climatică bazându-se pe informațiile primite de la acest centru.
Suntem mândri că o asemenea instituție este condusă de un român, Sorin Ducaru. În vizita pe care am făcut-o aici, l-am felicitat pentru modul exemplar în care ne-a reprezentat țara și am transmis profesioniștilor români cu care lucrează aici toată aprecierea pentru munca lor.”, a precizat președintele Senatului, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă.
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusiv19 ore ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusiv19 ore ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Exclusiv7 zile ago

M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi ...

Exclusivo săptămână ago

„Acei chirurgi esteticieni pe care i-am mai văzut că profesau fără a avea studii superioare în domeniul medical, nu ar mai trebui să fie condamnați penal, atâta vreme cât același lucru se întâmplă în MAI”

„Prostituția profesională”, este un termen pe care l-am auzit în ultimii ani din gura colegilor care au ales să renunțe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!