Connect with us

Featured

Se cere, pur și simplu, oprirea războiului după scenariul coreean, adică înghețarea conflictului pe termen nedefinit

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Cel mai exploziv articol apărut în presa din Ucraina de la debutul invaziei rusești pînă în prezent a fost publicat în Strana Today, una dintre cele mai citite cinci publicații ucrainene ale momentului. În el se face o radiografie necruțătoare a situației de pe front, cu o Ucraină care nu dă semne că poate răzbi în fața rușilor și se cere, pur și simplu, oprirea războiului după scenariul coreean, adică înghețarea conflictului pe termen nedefinit, pe actualele teritorii. Mai mult, jurnaliștii ucraineni atrag atenția că Zelenski și Occidentul au o viziune deformată asupra realității, mai precis se îmbată cu apă rece.
Un asemenea articol în presa ucraineană, publicat, să zicem, acum un an, i-ar fi trimis pe toți jurnaliștii în pușcărie, cu eticheta de ”putiniști” pe frunte.
Acum, el ajunge la milioane de cititori. Poate nu întîmplător într-un moment cînd SUA refuză să mai dea zeci de miliarde, UE se codește cu livrările de armament, iar Zelenski e tot mai presat de cuplul Zaluzhny-Klitkscho. Iar Putin tocmai se va adresa planetei prin interviul dat lui Tucker Carlson.

Astrele ucrainene pare că încep să se alinieze.

Difuzăm integral articolul exploziv din Strana:

”În contextul unor abordări tot mai sumbre din mass-media occidentale privind perspectivele forțelor armate ucrainene pe linia frontului, precum și al datelor conform cărora există un număr tot mai mare de ucraineni care sunt gata să pună capăt mai devreme războiului prin compromisuri cu Rusia, autoritățile ucrainene continuă să adere la poziția lor rigidă anterioară – război până la atingerea frontierelor din 1991 și fără negocieri în alte condiții.

Opțiunea păcii sau a unui armistițiu de-a lungul liniei frontului (scenariul coreean) este respinsă în mod categoric.
Principalele argumente sunt că aceasta ar însemna o capitulare de facto a Ucrainei, deoarece Rusia ar păstra controlul asupra părții capturate a țării, ceea ce nu poate fi permis. În plus, încetarea focului va oferi Rusiei o pauză pentru a se pregăti pentru un nou război și pentru a ataca din nou Ucraina sau chiar Europa.

În general, această poziție este împărtășită (cel puțin în mod public) și de liderii principalelor țări occidentale.
Cu toate acestea, astfel de argumente în situația actuală par oarecum, să spunem, contradictorii.
În primul rând, trebuie remarcat faptul că, deși „scenariul coreean” va părea o victorie formală a Rusiei (fixarea controlului asupra teritoriului capturat), nu va fi nici o înfrângere și, cu atât mai mult, nici o capitulare a Ucrainei.

Ucraina își va păstra statalitatea, accesul la mare, cea mai mare parte a teritoriului său, perspectivele de aderare la UE și, cel mai important – o armată ucraineană pregătită de luptă, a cărei simplă prezență va fi un factor serios de descurajare a oricăror încercări ale Rusiei de a lansa un nou atac asupra Ucrainei sau, cu atât mai mult, asupra Europei. Și viceversa – continuarea războiului creează riscul unei înfrângeri complete a Ucrainei în cazul unor evoluții nefavorabile pe front. Cu toate consecințele care decurg de aici pentru Ucraina și pentru securitatea în Europa.

În ceea ce privește argumentul conform căruia încetarea focului va oferi Rusiei o pauză pentru a se pregăti pentru un nou război, atunci, pe baza situației actuale de pe front, nu Rusia are nevoie de o pauză acum, ci Ucraina. Pentru că armata ucraineană este cea care se confruntă acum cu un deficit uriaș de arme și muniții (nu doar din cauza lipsei unei decizii a Congresului SUA, ci și din cauza faptului că industria militară occidentală este mult mai lentă decât cea rusă în a lua avânt în producție). Și, cel mai important, armata ucraineană este cea care resimte acum cel mai acut deficitul de personal.

Prin urmare, în mod logic, Ucraina este cea care are acum nevoie de o pauză, pe care ar putea să o folosească pentru a-și reînarma armata (inclusiv prin obținerea acelor tipuri de arme pe care Occidentul le oferă acum Ucrainei beligerante la scară foarte limitată din cauza temerilor de escaladare a relațiilor cu Rusia), pentru a reface personalul și pentru a crește eficiența în luptă. Ucraina va avea, de asemenea, posibilitatea de a-și stabili propria producție de arme fără a se teme de atacuri asupra întreprinderilor sale.

Prin urmare, aceste argumente pentru respingerea „scenariului coreean” nu par logice din punctul de vedere al Ucrainei și al Occidentului.

În realitate, există un alt motiv pentru care Zelensky respinge orice altă opțiune de încheiere a războiului, în afară de cea de a merge la granițele din 1991.
Autoritățile ucrainene nu cred că Rusia este capabilă să învingă Ucraina. În imaginea lor despre lume, situația nu este atât de gravă pe cât o prezintă presa occidentală, care încearcă să încurajeze Congresul să deblocheze ajutorul pentru Ucraina.
Această imagine a lumii nu exclude faptul că armata rusă va putea cuceri alte câteva teritorii și orașe mici (de exemplu, Avdeevka sau chiar Kupyansk), dar frontul nu se va prăbuși, iar AFU nu va permite armatei ruse să pătrundă în direcții importante din punct de vedere strategic (spre Kiev, Dnipro, Odessa).

De asemenea, autoritățile ucrainene se așteaptă ca, într-un fel sau altul, mobilizarea să fie repornită și armata să fie suplimentată cu noi recruți, lipsa munițiilor să fie compensată în curând de dronele produse în masă în Ucraina, iar până în 2025 industria occidentală să „accelereze”.

Kievul contează pe primirea pachetului de ajutor deja adoptat de UE și pe faptul că SUA vor oferi asistență într-un fel sau altul. Iar dacă nu o vor face, deficitul poate fi compensat, cel puțin parțial, prin acceptarea creșterii ajutorului din partea țărilor europene (de exemplu, Norvegia). Adică, într-un fel sau altul, dar sistemul financiar și economia țării vor fi ferite de colaps. Iar problemele legate de aprovizionarea cu armament din partea SUA (dacă vor continua) vor fi cel puțin parțial nivelate prin creșterea producției interne și extinderea aprovizionării de la alți parteneri.

În general, calculul este că Ucraina poate rezista unui război lung – cel puțin un an, cel puțin doi, cel puțin trei. Și nu va exista nicio înfrângere, frontul va fi ținut. Și apoi, într-o zi, sub influența sancțiunilor și a greutăților din timpul războiului, vor începe „marile convulsii” în Rusia.

Întrebarea cheie este cât de realistă este o astfel de strategie.

În primăvara anului 2022, Rusia era pregătită să își retragă trupele până la linia 24 februarie în schimbul statutului de neutralitate al Ucrainei.

În noiembrie 2022, pe fondul situației dezastruoase de pe linia frontului, Rusia ar fi probabil pregătită pentru un „scenariu coreean” (o încetare a focului de-a lungul liniei frontului) fără nicio condiție suplimentară. Și atunci Bakhmut ar fi rămas ucrainean, iar Avdeevka nu s-ar fi transformat în ruine. Zeci de mii de ucraineni ar fi fost în viață.

Chiar și acum, dacă e să dăm crezare presei occidentale, Putin este încă pregătit pentru „scenariul coreean”. Deși va insista probabil asupra statutului de neutralitate al Ucrainei.

Cu toate acestea, dacă evenimentele din război vor începe să se dezvolte într-un scenariu nefavorabil pentru AFU și dacă previziunile sumbre privind amenințarea unei prăbușiri a frontului sunt justificate, atunci, cel mai probabil, atitudinea atât a lui Zelenski, cât și a partenerilor occidentali față de „scenariul coreean” se va schimba dramatic. Și vor fi gata să înceapă negocieri cu Putin pe această temă.

Cu toate acestea, marea întrebare este dacă Putin va fi gata să negocieze într-o astfel de situație. Și chiar dacă va fi pregătit, este evident că termenii unei încetări a focului pentru Ucraina vor fi de multe ori mai răi decât ar putea fi acum.

Dorința conducerii militare și politice a Ucrainei de a pune capăt războiului prin atingerea granițelor din 1991 este de înțeles. Cu toate acestea, riscul imens pentru țară de a judeca greșit perspectivele de evoluție a evenimentelor este, de asemenea, de înțeles”.

Exclusiv

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Publicat

pe

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care au scos la iveală fapte de corupție, trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, bancrută frauduloasă.

Din datele, înregistrările și documentele primite primite de redacția Incisiv de Prahova, în cazul deja celebrului dosar „White Tower”,  par a fi implicați oameni de afaceri, notari publici, avocați, funcționari din Primăria Ploiești și chiar din instituțiile statului, dar și un ziarist santajist si spagar.

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti din IPJ Prahova si de chestorul Eduard Miritescu!

Va dezvaluiam ca aceasta cercetare s-a efectuat de politsiti din IPJ Dambovita deoarece existau suspiciuni rezonabile ca eterna coruptie bantuie pe holurile IPJ Prahova.

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI/Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro!

Secretara domnului cms.sef Ginel Preda, o prietena de familie, este numita Hagiu Monica, care, in fapt este angajata la Ordine Publica. Sotul acesteia, un “maistru mecanic” (Hagiu Gabriel) a lucrat la Garajul institutiei de unde, pe bani publici ai IPJ Prahova, ii repara autoturismul personal maharului (asta pana cand un sef din IPJ Prahova i-a reprosat lui Ginel, in plina sedinta ca nu este normal ca autospecialele cu care se deplaseaza in misiuni sa figureze ca reparate, dar să fie defecte, dar în schimb se repara autoturisme personale pe banii institutiei).

Procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova.

Astfel, la varful IPJ Prahova s-a format o retea de camatari.

Despre aceasta retea am primit informatii inca din luna octombrie 2023, de la o sursa din varful M.A.I si nu ne venea să credem.

Sursa a revenit in ianuarie 2024 si ne-a dat numarul de dosar penal si numele procurorului care efectueaza cercetarile penale, intr-un dosar in care foarte multi politisti din IPJ Prahova au solicitat credite (unii dintre acestia nici macar nu stiau de acest aspect), in acest dosar fiind descoperite si adeverinte false. Cu o mare parte dintre acesti politisti reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova au discutat, confirmand in totalitate dezvaluirile de azi.

Modus operandi

Secretara si prietena domnului cms.sef Ginel Preda a făcut zeci de credite pe numele unor politisti, unii dintre acestia au stiut, altii nu, pe tip suveica caritas. Singura conditie a fost ca secretara sa le achite ratele ca ei nu isi permit asa ceva.

Iata cum procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova, aparand mari intarzieri in achitarea ratelor pana cand un numar mare de politisti si/sau fosti politisti s-au deplasat la poarta institutiei sa solicite achitarea ratelor la creditele efectuate pe numele acestora de catre Hagiu Nicoleta, intalnirea derulandu-se intr-un mare scandal.

Pentru Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, DGA si/sau DGPI va prezentam numele politistilor care au luat astfel de credite in reteaua infiintata de Hagiu Nicoleta – secretara domnului cms.sef Ginel Preda, pe sectii, ca sa fie mai usor de urmarit.

Sectia 4

Badica, Badea, Dogea, Rafira, Popa.

Mai adaugam doua nume ca sa se stie unde ne indreptam in numarul viitor: Chivu S, Neacsu S.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I, doar în anul 2021 peste 176 de lucrători ai M.A.I. au primit calitatea de suspect, in dosare penale.

În 2022, numărul lucrătorilor M.A.I. declaraţi suspecţi a crescut la 189. Cel mai recent, pe 29 ianuarie 2024, şase poliţişti de frontieră au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită în formă continuată.

Si, pana atunci mai „spicuim” dintr-o declaratie data de un sef din cadrul IPJ Prahova, in fata organelor de cercetare penala:

“S-a prezentat in biroul meu un ziarist care il tot vedeam, aprope zilnic, la adjunctul sefului IPJ Prahova. Era insosit chiar de catre cms.sef Ginel Preda. Acesta mi-a propus o colaborare institutionala dar mi-am dat seama din agitatia lui ca altul era scopul. Avea o frustare vadita si m-a rugat sa ii intermediez o intalnire cu seful inspoectoratului deoarece el este obisnuit sa isi bea cafeaua de dimineata cu sefii institutiei si actualul sef nu doreste sa il primeasca. Mi-a zis ca daca reusesc sa ii intermediez aceasta intalnire ma poate muta in secunda zero la IGPR  pe o functie mai mare ca sa pot iesi la pensie cu o solda mult marita. A scos telefonul mobil si mi-a zis ca il suna acum pe Miriterscu si pe _____, ca ii sunt prieteni si ma muta pe loc. Aceasta oferta mi-a fost facuta de fata cu cms.sef Ginel Preda, probabil pentru a da mai multa greutate acestei propuneri. I-am transmis ziaristului ca eu, personal, nu imi permit sa ii cer o astfel de favoare sefului inspectoratului, ca eu am cu acesta doar o relatie institutionala. Ulterior am vazut in ziarul acestuia cum era atacat seful inspectoratului care refuzase sa isi bea cafeaua cu acesta”….

In afara de latura penala exista o mare vulnerabilitate deoarece, se pare ca, fiica secretarei “sifonului” gruparii de criminalitate economico-financiar organizata este, la randul sau, secretara la “ditamai” seful de la DGPI. Oare cum se simt politistii verticali din aceasta institutie ca o simpla angajata la Ordine Publica sa primeasca sporuri si alte drepturi specifice acestui serviciu si sa „faca” pe secretara, o secretara care a format o retea chiar in cadrul institutiei statului de drept -„Siguranță și încredere”? Se simt discriminați? O sa aflam impreuna cu dumneavoastra!
Vom reveni.
(Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Publicat

pe

De

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi, dezvaluie cei de la sindicatul Diamantul. Stie cineva detalii? Cum a ajuns specialistul in religie detasat acolo, a cui pila e si ce face el acolo pe banii statului? II sfinteste pe aia, face dui-uri? Transmite mesaje si biletele roz de la Grecu la MM si viceversa?
Cica si MAN ar avea un om de legatura, detasat acolo, mai dezvaluie sursa citata. (Sava N.).
Citeste in continuare

Exclusiv

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Publicat

pe

De

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol
Pe DN 6 ce tranzitează orașul Mihăilești din județul Giurgiu traficul a fost îngreunat din cauza unui accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule. La fața locului au intervenit și două ambulanțe pentru acordarea îngrijirilor victimelor.
La acel moment, nu a existat NICIUN ECHIPAJ RUTIER pe raza Poliției Mihăilești, cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km pentru a efectua cercetarea la fața locului.
După modificarea UNILATERALĂ impusă de chestorul Dana, inspectorul șef, programul de lucru al polițiștilor s-a schimbat din ture de 12/24 – 12/48 în schimburi de 8 ore, aspect care a dus la imposibilitatea de a asigura continuitatea în serviciu a polițiștilor din cadrul structurii rutiere a unității de poliție pe care o conduce, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).
Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv12 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusiv19 ore ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusiv19 ore ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Exclusiv7 zile ago

M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi ...

Exclusivo săptămână ago

„Acei chirurgi esteticieni pe care i-am mai văzut că profesau fără a avea studii superioare în domeniul medical, nu ar mai trebui să fie condamnați penal, atâta vreme cât același lucru se întâmplă în MAI”

„Prostituția profesională”, este un termen pe care l-am auzit în ultimii ani din gura colegilor care au ales să renunțe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!