Connect with us

Featured

Se destramă UE. Franța nu mai vrea Green Deal și globalizare

Publicat

pe

Războiul nu este cel declarativ al oficialilor NATO, care tot bagă bățul prin gardul Federației Ruse, la comanda americanilor. Adevăratul război deja a început în Europa, declanșat de fermierii francezi împotriva Green Deal, împotriva UE sau a ceea ce a devenit și împotriva jafului generalizat al multinaționalelor. Actele de vandalism, extinse pe tot teritoriul Franței, sub deviza ”trăim liber sau murim”, arată că nu mai există cale de întoarcere și anunță dezintegrarea UE.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Ceea ce se întâmplă acum în Franța este de o gravitate fără precedent. Cu toată cenzura din mass-media globală și cu toate încercările de a îndrepta furia oamenilor împotriva fermierilor francezi, dat fiind distrugerile produse, războiul declanșat în această țară aduce, fără îndoială, sfârșitul Uniunii Europene, sau a construcției schimonosite care a mai rămas.

Ironia sorții face ca agricultorii francezi să se plângă acum de exact aceleași lucruri pe care le trăiește de ani de zile agricultura românească. Multinaționalele care dețin marile rețele comerciale fac legea și încasează, pe lanțul alimentar, cel mai mare profit, aducându-i în sapă de lemn pe producători. Aceleași multinaționale le refuză marfa conformă, doar pentru a vinde, cu câștiguri mai mari, marfa venită din Ucraina, din Polonia, Spania, Portugalia sau din State ale Americii Latine, la prețuri mai mici.

Tocmai de aceea, furia francezilor s-a îndreptat împotriva hipermarketurilor, în care au intrat și au golit rafturile de produse din afara Franței, Culmea este că, după această operațiune, rafturile au rămas aproape goale. Un alt lucru care i-a șocat pe fermierii francezi în hipermarketuri și în tirurile care veneau să aprovizioneze  marile magazine a fost ștampila cu proveniență Franța pe produse fabricate în Comunitatea Europeană sau în Ucraina. În România, fenomenul este de mult timp generalizat, astfel că, dacă nu cumperi direct de la producător, marfa este produsă în România doar pe etichetă. Cum este posibil să se întâmple așa ceva? Foarte simplu. Autoritățile de control din România și din toate statele UE nu își fac treaba, devenind complici ai marilor retaileri.

Se tem că își vor pierde pământurile

Experimentul multinaționalelor s-a derulat, prima oară în România, unde autoritățile statului și guvernele au putut fi mituite extrem de ușor. Mai întâi s-a dat lege pentru a permite străinilor să cumpere foarte ușor pământ românesc. Apoi s-au luat măsuri împotriva fermierilor români, de genul cele mai mici subvenții din UE, plăți întârziate, fără bani de despăgubiri în cazul calamităților naturale, absența totală a vreunui sprijin al statului sau al UE pentru procesare, accesul aproape interzis la creditele bancare, până când agricultorii au fost forțați să își vândă terenurile.

S-a ajuns, astfel, ca aproape 50% din terenurile arabile din România să fie deținute de proprietari străini. Și acesta a fost doar începutul. Acum, fermierii francezi avertizează că au ajuns în faliment și că multinaționalele le vor cumpăra terenurile agricole, așa cum a început să se întâmple deja, de anul trecut, în Germania, și că, în 3-4 ani, marile rețele comerciale vor avea controlul asupra tuturor terenurilor agricole din Uniunea Europeană. Picătura care a produs explozia de furie a fermierilor din mai multe state europene a fost anunțarea noilor măsuri ale Comisiei Europene, de condiționare a acordării subvențiilor de îndeplinirea criteriilor de mediu, de reducere a subvenției la motorină, sub pretextul descurajării utilizării combustibililor fosili, și de interzicere de a mai cultiva pe suprafețe extinse de teren.

Apel la boicotarea hipermarketurilor

Fermierii francezi au făcut apel la populație să boicoteze hipermarketurile și să cumpere direct de la producători, pentru că, altfel, produsele autohtone vor dispărea. Și asta în condițiile în care Franța este cel mai mare producător agricol din UE. Ultimele măsuri ale Comisiei Europene îngroapă definitiv agricultura din UE, confruntată deja cu interdicții de utilizare a mai multor pesticide și îngrășăminte, cu creșteri de prețuri la inputuri și la energie, pe fondul crizei energetice declanșate de politica halucinantă a Comisiei Europene. Culmea este că, în timp ce fermierii din UE s-au confruntat cu restricții majore și cu creșteri ale costurilor de producție, care au dus, implicit, la majorarea prețurilor, pe piața UE s-a dat liber la intrarea fără taxe vamale și fără conformitate cu regulile UE a unor cantități imense de produse agroalimentare din Ucraina, America Latină, SUA, Canada etc. Un europarlamentar francez semnala că, după ce s-a aprobat tratatul de liber schimb cu Noua Zeelandă, tocmai a fost votat un tratat de liber schimb cu Chile, prin care zeci de mii de tone de carne, dar și de alte produse vor intra în UE. La asta se adaugă viitorul tratat Mercosur, care va duce la inundarea pieței europene cu produse din țările Americii Latine, cu pesticide dăunătoare sănătății și cu organisme modificate genetic.

Exclusiv

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Publicat

pe

De

Când Șoarecele se Crede Leu

Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar – un eveniment neașteptat pentru mulți, iar acesta s-a implicat profund în conducerea IPJ Neamț. Agitația sa nu este determinată nici de compasiunea față de victime, având în vedere că au avut loc și alte decese pe drumuri, fie când era prefect fie când era șef al ATOP, nici de starea drumurilor. De fapt, problema este legată de „lezmajestate!”

Printr-un schimb de mesaje pe Facebook în miez de noapte cu socru-său, s-a evidențiat o frustrare profundă: deși deține funcția de prefect de câteva luni, singurul loc unde este recunoscut ca prefect al județului Neamț este propria sa pagină de Facebook. Parcă nimeni nu îi simte prezența sau lipsa, la fel ca atunci când era președinte al ATOP.

De ce era necesar să fie informat de către Poliție când deja avea raportul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență? Nu cumva situația arată orgoliul unui șoarece care a fost lăsat să preia rolul unui leu și acum așteaptă să fie tratat conform propriilor sale dorințe? Este posibil să fie supărat că gestul său de apreciere către Ministerul Afacerilor Interne, făcut pe pagina sa de Facebook, nu a fost răsplătit cu recunoștință din partea conducerii IPJ Neamț?

Sursa captura: tvneamt.ro

Domnul Bourceanu, cu toată experiența sa ca șef ATOP, ar putea trece cu vederea această „scăpare” a conducerii IPJ Neamț, implicate activ în menținerea liniștii și ordinii publice în județ, cu resurse umane limitate și suprasolicitate din cauza factorului politic.

Frustrarea sa pare să fie amplificată de amenințarea de a demite colegi din motive discutabile. Chiar dacă unul dintre ei poate pleca oricând având pensia asigurată, funcția actuală reprezintă singurul motiv care îl ține în sistem. Celălalt coleg amenințat este titular, iar o demitere abuzivă ar fi greu de justificat din punct de vedere profesional.

Reacția domnului Bourceanu pe Facebook poate fi văzută ca un răspuns la provocarea socrului său, iar Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul” intervine menționând că doar el poate înțelege cu adevărat sensul expresiei „zen puturos”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor referitoare la depistarea șoferilor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în pofida unor reglementări legislative recente.

Deși au fost emise acte normative actualizate, inclusiv o Hotărâre de Guvern pentru aplicarea acestor reglementări, eșecul conducerii din Direcția Rutieră a MAI și din IGPR/MAI de a actualiza procedurile de depistare a conducătorilor auto sub influența substanțelor interzise a stârnit critici dure. Mai mult, conducătorii MAI și IGPR pare să apere fotoliile ocupate, lansând acuzații nefondate împotriva polițiștilor rutieri, sugerând că aceștia ar acționa ilegal în privința depistării șoferilor care conduc sub influența drogurilor.

În tentativa de a-și justifica poziția, autoritățile au început să promoveze interpretări discutabile ale unor studii, susținând că turbinele eoliene nu ar afecta sănătatea oamenilor și a animalelor, deși numeroase plângeri au fost formulate în sens contrar. Această atitudine a provocat tensiuni în rândul polițiștilor rutieri ce au fost învinuiți că ar acționa în neregulă în aplicarea legii, deși procedează în conformitate cu Codul de Procedură Penală și regulile existente.

Sindicatul Europol a făcut publice aspecte din legislația actuală care contrazic acuzațiile aduse polițiștilor rutieri. Prin detaliile prezentate, se subliniază că conform Codului Penal, conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive reprezintă o infracțiune, necesitând întocmirea unui dosar penal.

Încercările de reinterpretare a legislației privind conduita polițiștilor rutieri au determinat o reacție vehementă din partea surselor oficiale considerate responsabile pentru aceste acțiuni, dar acestea par să ignore prevederile legale și protocoalele existente. Criticile aduse autorităților privește atitudinea de negare a realităților și presiunea pusă asupra poliției pentru a face modificări discutabile ale regulilor existente.

În concluzie, Sindicatul Europol avertizează cu privire la confuzia creată și presiunea injustificată exercitată asupra polițiștilor rutieri, atrăgând atenția asupra necesității respectării riguroase a legislației existente pentru asigurarea aplicării corecte a legii în domeniul rutier. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Extinderea parcurilor eoliene pe pajiștile permanente – Schimbări controversate în peisajul rural

Publicat

pe

De

Într-un recent articol semnat de jurnalista Claudia Marcu din Cotidianul Național, s-a dezvăluit că guvernul a aprobat amplasarea eolienelor pe pajiștile permanente, în detrimentul spațiilor de pășune pentru animale. Acest demers a fost justificat prin posibilitatea ca oile și vitele să se hrănească sub zgomotul generat de turbine. Cu toate acestea, fermierii din diverse regiuni ale lumii au raportat că animalele lor au fost afectate negativ de prezența eolienelor.

Autoritățile au început promovarea unor studii care ar atesta că turbinele eoliene nu afectează sănătatea oamenilor și a animalelor, argumentând că acestea vor fi amplasate departe de localități și ferme zootehnice. Însă, tot mai mulți oameni au semnalat efectele adverse ale eolienelor, mai ales asupra animalelor. Cu toate acestea, Guvernul a decis să permită amplasarea eolienelor și a panourilor fotovoltaice pe pajiștile permanente, modificând normele metodologice în acest sens.

Ministerul Agriculturii a susținut că aceste măsuri sunt parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, cu scopul de a crea un cadru legal pentru investițiile în surse de energie regenerabilă pe terenurile deținute de stat. Potrivit Ministerului, impactul social al proiectului ar include crearea de noi locuri de muncă în mediul rural și sprijinirea creșterii animalelor pe pajiști în mod durabil și orientat către piață.

Modificările aduse normelor metodologice prevăd că utilizarea pajiștilor permanente în sistem dual ar cuprinde atât pășunatul și producția de furaje, cât și generarea de energie electrică din surse regenerabile. Aceste activități ar trebui să nu afecteze buna exploatare a pajiștilor, iar suprafața ocupată de turbine și instalațiile aferente nu ar trebui să depășească 20% din suprafața totală a pajiștii.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Confruntările de putere în subteranele Administrației Locale din Neamț

Când Șoarecele se Crede Leu Un grav accident în județul Neamț l-a pus într-o situație dificilă pe prefectul interimar –...

Exclusiv15 ore ago

Controverse în Legislația Rutieră: Confuzie și Presiune Asupra Polițiștilor Rutieri, dezvăluite de Sindicatul Europol

Sindicatul Europol a atras atenția asupra unei situații tensionate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și IGPR, referitoare la neactualizarea procedurilor...

Exclusivo zi ago

Conflicte Sindicale și Lipsa Transparenței în Administrarea Financiară la SC Hale și Piețe SA Ploiești

Sindicatul Administrației Publice și Asistenței Sociale „Alexandru Ioan Cuza” (SAPAS), reprezentat legal de către Președinte – domnul Radu Florian Constantin,...

Exclusiv2 zile ago

„Alba neagra” privind drepturile și libertățile cetățenești/Intrigă la o Secție de Poliție dintr-un oraș din Prahova (V)

Avem informații detaliate conform cărora, pentru a acoperi posibile abuzuri ale agentului de poliție Picior Alexandru de la Poliția Boldesti-Scaieni,...

Exclusiv2 zile ago

Ancheta complexă: Scandalul implicării politice și economice la Șantierul Naval 2 Mai și cheltuielile bugetare sub semnul întrebării

Pe data de 04 iulie 2024, ziarul nostru, Incisiv de Prahova, a publicat un articol intitulat „Jocuri dubioase politico-economice: Oprea...

Exclusiv2 zile ago

Opacitatea sumelor: RetuRO și enigma mafiotă de spălare de bani a sistemului de Garanție-Returnare

Conform dezvăluirilor din serialul nostru de la Incisiv de Prahova (aici, aici, aici, si aici, ), Returo este o schemă subtilă...

Exclusiv2 zile ago

Clarificarea informațiilor despre rațiile militare etichetate în limba română și pregătirea pentru exercițiul național din septembrie

Contextul clarificărilor: Deputatul Dumitru Coarnă a adresat o interpelare Ministrului Apărării legată de informațiile apărute despre rațiile militare etichetate în...

Exclusiv2 zile ago

Semnalare de fapte suspecte în dosarul despăgubirilor imobilelor: se apelează la Integritatea Judiciară

D. Ș., cu domiciliul în Orașul Otopeni, ne atrage atenția noua si Inspectorului șef al Inspecției Judiciare asupra unor posibile...

Exclusiv2 zile ago

Turbulențe și incertitudini în privința aplicării ordonanțelor privind testările antidrog pentru polițiștii rutieri din România

In cadrul unei intervenții la Digi 24, Cosmin Andreica, reprezentant al Sindicatului EUROPOL, a subliniat încă o dată faptul că...

Exclusiv2 zile ago

Controverse și acuzații în mediul poliției Neamț: de la proteste la posibile acte de corupție

Se pare că verificările privind protestul considerat „neautorizat” în fața sediului IPJ Neamț sunt efectuate de către comisarul șef de...

Exclusiv3 zile ago

Despre comunicare și diferențiere în scrierea publică: o analiză a Comunicatului Poliției Române

Prin școala generală am învățat că există diferențe de limbaj – extindem termenul la noțiunea de ”comunicare” – pentru diverse...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumiri profunde ale Polițiștilor din Constanța: Protest major împotriva Reorganizării IPJ și a condițiilor de muncă

Polițiștii din Constanța anunță un protest masiv: nemulțumiri profunde privind reorganizarea IPJ și condițiile de muncă, dezvaluie Sindicatul Politistilor- Sidepol....

Exclusiv5 zile ago

Discuții la MAI privind acordarea sporului operațional: avertisment cu privire la evaluările semestriale

Reprezentanții Sindicatului Sidepol au participat la o ședință organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne pentru a discuta despre modalitatea de...

Exclusiv5 zile ago

Scandalul testelor antidrog: dezvăluiri explozive și critici aspre la adresa IGPR

Emil Pascut de la Sindicatul Diamantul a dezvăluit un atac nemilos al IGPR îndreptat împotriva lui Andreica, considerat a fi...

Exclusiv5 zile ago

Sporul de performanță în discuție: dezvăluiri din interiorul MAI

Astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință cu tema majorării pentru creșterea capacității operaționale Sindicatul Europol...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv