Administratie
Roberta Anastase, președintele PNL Ploiești: „Avem de-a face cu un primar iresponsabil”/”Fazarea înseamnă că nu ești prost o data, ci că ești prost de două ori”
„Mă întreb dacă măcar domnul primar are bun-simțul – zic eu necesar în momentul în care pierzi 86 de milioane de euro – să dea înapoi banii pe care i-a încasat, acea primă în valoare de 25% în plus la salariu, pe care i-a încasat că cică muncește mult pe fonduri europene. Neperformanța nu trebuie plătită. E cazul să dea acești bani înapoi. Nu vreau să aud lamentări, nici «Mamă, n-a fost în subordinea mea!», că am auzit de mai multe ori. Deci el tună, fulgeră și zice «N-a fost în subordinea mea». Nu, ploieștenii te-au votat astfel încât să conduci Primăria Ploiești și să iei decizii, asta face un manager adevărat, nu încearcă să dea vina pe unul și pe celălalt. Domnul primar, când a venit directorul de Relații Internaționale în funcție, primul lucru pe care i l-a spus a fost «De proiectele lui Dobre nu te ocupi!», ăsta a fost și motivul pentru care domnul director a vrut să părăsească funcția când, doi ani mai târziu, i-a zis «Nu avem absorbție, ce s-a întâmplat?»”, a mai afirmat Roberta Anastase.
„Domnul primar a apărut într-o emisiune în care se lăuda că nu sunt probleme cu fondurile și că fazează proiectele. Fazarea înseamnă că nu ești prost o data, ci că ești prost de două ori. Prost administrator, desigur”, a adăugat parlamentarul prahovean.
„Noi am avut niște discuții încă din perioada de campanie, când a fost prima oară când a spus «Eu nu fac proiectele lui Dobre». Erau mai mulți colegi de față. Eu m-am uitat, m-am blocat. «Nu tai panglici eu la proiectele lui Dobre». Și i-am spus «Nu sunt proiectele lui Dobre și, în general, astea sunt proiecte care durează pe o perioadă care excede mandatul unui primar». E o chestie care e normală, administratorii de oraș, la fel și miniștrii, preiau proiectele făcute, duse până într-un punct, și le duc mai departe. Asta e și responsabilitatea primită de la cetățeni, care te-au votat poate pentru că te-au considerat mai bun, poate își doreau mai mult și atunci tu ai obligația să te ocupi de alea până le faci și să mai depui și altele. Vă reamintesc că domnul Bolojan, în anul Centenarului, a depus 100 de proiecte. Ce să vedeți, Primăria Oradea nu a dezangajat. Oare de ce numai la noi e o problemă? Avem așa o zonă de calamitate, numai la noi a fost problema cu COVID-ul, numai la noi a fost vremea urâtă și cetățenii încruntați”, a continuat Roberta Anastase.
Administratie
Preluarea președinției Comisiei Hidrografice pentru Marea Mediterană și Marea Neagră de către România
Administratie
COMEDS: A 62-a ședință plenară subliniază importanța sprijinului medical în cadrul NATO
Administratie
Sondaj CURS: Călin Georgescu, favorit în turul II al alegerilor prezidențiale
Rezultatele sondajului
Un sondaj realizat de CURS în ziua alegerilor parlamentare arată că Călin Georgescu este marele favorit al turului II al alegerilor prezidențiale, cu 57,8% din voturi estimate, în timp ce Elena Lasconi ar obține 42,2%.
Dinamica votului pe partide
Analiza votului electoratului arată că:
- USR: 91,9% pentru Elena Lasconi, 8,1% pentru Călin Georgescu.
- UDMR: 50,4% pentru Georgescu, 49,6% pentru Lasconi.
- PNL: 63,9% pentru Lasconi, 36,1% pentru Georgescu.
- PSD: 60,4% pentru Georgescu, 39,6% pentru Lasconi.
- AUR: 93,8% pentru Georgescu, 6,2% pentru Lasconi.
- SOS România: 89,6% pentru Georgescu, 10,4% pentru Lasconi.
- POT: 93,3% pentru Georgescu, 6,7% pentru Lasconi.
- Contextul votului
- Deși Călin Georgescu se află în frunte, influențele politice interne și externe ar putea schimba dinamicile în viitor, subliniind incertitudinea procesului electoral.
- Metodologia sondajului
- Sondajul CURS a fost realizat pe un eșantion de 24.629 de chestionare aplicate la ieșirea de la urne, având o marjă de eroare de 0,6%.
Aceste rezultate indică o competiție strânsă pentru turul II al alegerilor prezidențiale, cu o divizare semnificativă între alegători în funcție de apartenența la diferite partide. Călin Georgescu pare să beneficieze în special de sprijinul susținătorilor AUR și altor partide mai mici, în timp ce Lasconi se bucură de o majoritate clară în rândul alegătorilor USR și PNL.
-
Exclusivacum o zi
Guvernul răspunde criticilor Avocatului Poporului privind pensiile militare
-
Exclusivacum 2 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase (II)
-
Exclusivacum 2 zile
Mihai Polițeanu promite legalitate în Ploiești: Acțiuni impotriva ilegalităților în zona Hale și Piețe
-
Exclusivacum 4 zile
Sindicatele din Penitenciare reacționează la declarația lui Ilie Bolojan cu privire la pensiile militare
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de corupție în procesul de mutare a Polițiștilor de Penitenciare
-
Exclusivacum 3 zile
Moștenirea lui Silviu Prigoană: Un labirint al corupției și alianțelor periculoase
-
Exclusivacum 4 zile
Impactul protestului pensionarilor militari din 29 noiembrie 2024: O privire asupra așteptărilor și cerințelor
-
Exclusivacum 3 zile
Acuzații de abuz și vulnerabilizare în Sistemul Penitenciar: Marian Ilie sub lupa