Connect with us

Featured

Pericolul Euroins a apărut din nou. Cadou de la ASF înainte de predarea mandatului

Publicat

pe

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România atrage atenția că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a introdus, în 13 noiembrie, în Registrul Asigurătorilor, societatea Euroins, care va putea emite asigurări pe piața românească, deocamdată, mai puțin în sectorul RCA. Măsura este una halucinantă, având în vedere că falimentul previzibil al firmei de asigurări în țara noastră a însemnat o gaură de peste 300 milioane de euro, plătită de cetățeni prin majorarea tarifelor.

(Preluare National – Claudia Marcu):

Potrivit Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), în data de 13 noiembrie 2023, ASF a introdus în Registrul Asigurătorilor și Intermediarilor din Spațiul Economic European faptul că societatea Euroins Insurance AD poate vinde în România toate clasele de asigurări, mai puțin RCA. Exceptarea vânzării polițelor RCA este temporară, având în vedere faptul că, pentru acest lucru, Euroins Insurance AD mai are nevoie doar de autorizația din partea BAAR.

”Ce se întâmplă cu instituțiile românești care acceptă la licitații asigurări de bună execuție pentru mari lucrări de infrastructură, în condițiile în care polițele sunt emise de către Euroins Insurance AD din Bulgaria? Societatea Euroins Asigurări din România a dat faliment la jumătatea lunii martie, iar în cazul asigurărilor facultative nu există schema de garantare în Bulgaria. Adică, dacă Euroins Insurance AD intră în faliment, niciun beneficiar nu va primi niciun ban, nici din partea Fondului de Garantare a Asiguraților din România și nici de la cel din Bulgaria. Nu credem că este o simplă coincidență faptul că în data de 13 noiembrie 2023, cu o zi înainte de terminarea mandatului consiliului ASF, Euroins Insurance AD este înscrisă de către ASF în Registrul Asigurătorilor și Intermediarilor din Spațiul Economic European, compania bulgărească putând vinde în România 16 clase de asigurare”, se arată într-un comunicat al COTAR.

Pierderi de peste 300 milioane de euro

Cu doar cu o săptămână înainte de a se constata că Euroins era falimentară, COTAR a solicitat public Autorității de Supraveghere Financiară să prezinte urgent situația financiară reală a companiei de asigurări Euroins, care deținea 41% din piața RCA. Și asta deoarece datele prezentate de ASF pentru Euroins erau, tot timpul, din perioade anterioare.

În momentul falimentului Euroins, 4 din 10 autovehicule care circulă pe drumurile publice din România erau asigurate la această companie, peste 50.000 de dosare de litigiu ale companiei Euroins se aflau pe rolul instanțelor de judecată, dauna medie pentru dosarele aflate în instanță era de aproximativ 3.000 de euro/dosar, iar numărul de dosare de daună avizate și nesoluționate, instrumentate de compania Euroins era de peste 30.000, susține conducerea COTAR. Dauna medie RCA este de aproximativ 2.000 de euro/dosar, iar rezerva de daună minimă pe care compania de asigurări trebuia să o fi constituit era de minimum 310 milioane de euro pentru dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată și pentru cele avizate și neachitate, aflate în etapa de instrumentare, ceea ce Euroins nu făcuse. ”Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a transformat într-o instituție opacă, partizană cu firmele de asigurări și susține în mod suspect compania de asigurări Euroins”, a precizat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR.

Comportamente abuzive

ASF a refuzat, în ultimii 2 ani, să mai publice raportul privind reclamațiile înregistrate la adresa pieței de asigurări, iar ultimul raport publicat de către ASF se referă la reclamațiile înregistrate în primul semestru al anului 2021, când piața de asigurări înregistra un număr de 32.179 petiții, în creștere cu 51% față de semestrul I al anului 2020, semnalează conducerea COTAR.

„Numărul de reclamații transmise de către asigurați la adresa pieței de asigurări reflectă în mod direct nivelul de satisfacție și încredere al acestora în piața de asigurări, iar ASF are obligația de a informa și proteja consumatorii de asigurări, misiune pe care a ratat-o din plin, în permanență. Nu poți asigura o protecție minimă consumatorilor de asigurări neinformându-i, timp de 2 ani, cât de bune sau proaste sunt serviciile oferite de către piața de asigurări pe care se presupune ca o supraveghezi. Este piață cu comportamente abuzive și cu peste 1.000 de încălcări pe zi ale Legii RCA, care nu se disciplinează cu avertismente scrise. ASF s-a transformat în fabrică de avertismente pentru societățile de asigurări din România”, a declarat președintele COTAR, Vasile Ștefănescu.

Exclusiv

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Publicat

pe

De

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele sunt pe bani foarte mulți și pentru ei nu înseamnă nimic 10% din banii publici. Dosare penale ale membrilor gruparii de crima economico-financiar organizata musamalizate de politisti corupti din varful M.A.I si din conducerea I.P.J Prahova, altele efcutate la comanda de aceaste grupari de crima organizata care se sprijina una, pe alta! DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO, orele 13.00.

Acestea sunt reformele din M.A.I. si M.J.? Reeditarea mafiei lui „Portocala”? (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

Publicat

pe

De

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în care peste 150 de studenți au avut nevoie de îngrijiri medicale, cu toate că s-a hotărât la nivelul Consiliului de Administrație și Senatului Academiei de Poliție „A. I. Cuza” suspendarea cursurilor fizice, demersul studenților continuă, dezvaluiie cei de la sindicatul Europol.

Este de necrezut că nici până în acest moment, nu au fost făcute publice cauzele toxiinfecției alimentare, chiar dacă la nivelul specialiștilor din cadrul Spitalului de boli infecțioase „Matei Balș” au fost precizate potențiale cauze preliminare ale declanșării, reprezentate de prezența rotavirus-ului sau a bacteriei e coli. Este evident că vorbim despre o mușamalizare de proporții ale cauzelor focarului de infecție.

Tot despre mușamalizare vorbim și când este vorba de răspundere. Până în acest moment, nu numai că nu a fost găsit niciun reprezentant al conducerii vinovat de aceste grave deficiențe, dar ministrul Predoiu nici măcar nu a declanșat cercetarea disciplinară, etapă obligatorie în astfel de situații. Scopul suspendării cursurilor fizice a fost reprezentat de diminuarea presiunii mediatice, dar și pentru a le oferi spațiu de manevră firmelor care au încasat milioane de euro pentru lucrările de renovare ale corpurilor de clădire din Academia de Poliție „A. I. Cuza”.

Din primul moment, Sindicatul EUROPOL a susținut sub toate formele eforturilor studenților de a avea parte de condiții decente și de un proces educațional care să se ridice la standardul unei instituții de învățământ superior. De aceea, de la declanșarea focarului de infecție, am arătat zilnic, prin postări și luări de poziție, prin ce trebuie să treacă angajații Academiei de Poliție dar și cum arată fiecare zi a studenților. Cu toate presiunile exercitate asupra noastră, chiar și oficial, prin comunicate de presă ale conducerii Academiei de Poliție, în care eram acuzați că distorsionăm realitatea și suntem tendențioși, am continuat să ne asumăm această responsabilitate de a readuce normalitatea în instituția de învățământ superior.

Complementar acțiunilor noastre, am identificat și studenți cu coloana vertebrală, asumați, care au vrut să contribuie la schimbarea pe care o așteptăm cu toții. Astfel, printr-o petiție adresată conducerii Academiei de Poliție „A. I. Cuza”, studenții ne demonstrează maturitatea cu care aceștia tratează situația, identificând probleme și propunând soluții. Putem afirma fără nicio exagerare că această inițiativă a studenților rivalizează cu „actul managerial” al celor care s-au aflat la conducerea acestei instituții în ultimul an, și care au încasat salarii de zeci de mii de lei, majorări de 50% și alte beneficii neștiute de publicul larg. Îi felicităm pe această cale pe toți cei 687 de studenți și îi asigurăm că suntem în continuare alături de ei, pentru că încă suntem departe de final. (Cristina T.).

       

                 

 

Citeste in continuare

Featured

Închiderea exploatărilor miniere provoacă un adevărat dezastru ecologic

Publicat

pe

De

Ordinul dat de UE pentru închiderea precipitată a minelor a provocat un adevărat dezastru ecologic în România. După finanțări date cu țârâita și absența unui control al efectuării lucrărilor, carierele miniere au devenit o bombă cu ceas, care pun pun în pericol viața oamenilor și produc o poluare uriașă în aceste zone. Ministerul Energiei a cerut un ajutor de stat de 350 milioane de lei pentru punerea în siguranță a minelor din Valea Jiului, care riscă să explodeze din cauza acumulărilor de gaze.

(Preluare National – Claudia Marcu):

(

Costurile financiare , sociale și de mediu pentru închiderea exploatării miniere este este unul uriaș. Doar pentru perioada decembrie 2023-martie 2024, Ministerul Energiei a solicitat aprobarea unui ajutor de stat pentru patru mine din Valea Jiului în valoare de circa 350 milioane de lei. Banii sunt necesari pentru reducerea pericolului iminent de explozii, pierderi de vieți omenești și degradarea catastrofală a mediului.

La Exploatarea Minieră Lupeni, neexecutarea completă a lucrărilor va conduce la migrarea gazelor de mină (CO,CO2,CH4, H2S) spre construcțiile civile de la suprafață poluarea mediului cu ape de mină, hidrocarburi și alți agenți poluanți ai activității miniere, și la prăbușirea terenului de la suprafață prin crearea conturilor de surpare. Toate acestea duc la o degradare a construcțiilor de la suprafață existând un pericol iminent asupra vieților umane, susține Ministerul Energiei.

Lucrările de aici erau programate să se încheie în 2026, însă, potrivit unui studiu efectuat de Institutul Minier Central  Polonia, s-a recomandat ca perioada de executare a lucrărilor de închidere precum și a lucrărilor de punere în siguranță a zăcământului să fie prelungit cu 4-6 ani față de termenele stabilite inițial. Totodată, studiile cercetătorilor polonezi au concluzionat  o tendință foarte ridicată pentru combustia spontană și un timp de incubație al incendiilor spontane scăzut, recomandându-se continuarea procesului de exploatare minieră pentru a limita pericolul.

Consecințe dramatice

O oprire a extracției în stadiul actual ar putea duce la o creștere semnificativă a pericolului și ar putea influența procesul de închidere a acestora, mai arată studiul. Într-o perspectivă mai îndelungată, ar fi un pericol pentru siguranța generală din cauza eliberării necontrolate a emisiilor de gaze de mină și a ascensiunii gazului la suprafață. Gazele explozive care migrează pot pătrunde și se pot acumula în gospodării, provocând riscuri pentru oameni.

Astfel, s-a recomandat o exploatare de punere în siguranță, panourile ce trebuie extrase necesitând timp mai îndelungat. Sistarea executării lucrărilor de punere în siguranţă a zăcământului înainte 2032, prin neeliminarea substanței minerale care prezintă riscuri de autoaprindere şi neadoptarea măsurilor necesare în ceea ce priveşte riscul de autoaprindere ar putea conduce la o creştere semnificativă a pericolului privind execuţia curentă a lucrărilor de punere în siguranţă a zăcământului la unităţile miniere şi la influenţarea procesului de închidere a acestora.

Într-o perspectivă mai lungă, poate, de asemenea, să rezulte un pericol pentru siguranța generală, din cauza emanărilor necontrolate de gaze de mină la suprafaţă, afectând atât mediul înconjurător, cât şi populaţia din zonă, se mai precizează în studiul efectuat de Institutul Minier Central Polonia.

Pericolul decarbonizării

Lipsa corespunzătoare a fondurilor necesare pentru plata materialelor, a furnizorilor și a serviciilor poate avea consecințe grave asupra activității Exploatării Miniere Lonea, atrage atenția Ministerul Energiei. Fără finanțare, exploatarea se va afla în imposibilitatea întreținerii stației principale de pompe de evacuare a apei din subteran, din tura continuă, imposibilitatea întreținerii compresoarele de aer și în imposibilitatea de a întreține echipamentele electrice de tensiune medie si joasa.

Printre riscurile iminente se mai numără oprirea stației de ventilatoare care a condus la acumularea de gaze de mină și creșterea riscului de focuri endogene, explozii și incendii, toate acestea putandu-se intensifică necontrolat și violent spre suprafață, producând un pericol iminent și eventuale pierderi de vieți omenești ale persoanelor ce locuiesc în apropierea imediată a Exploatării Miniere Lonea. De asemenea, vor apărea acumulări de metan peste limitele admise, aprinderi de metan, explozii de gaze si pulberi explozive, degajări de metan sub forma de suflaiuri, scurgeri de roca și gaze,  erupții de apă, borchis și eventuale inundații subterane, incendii subterane și focuri endogene, surpări în căile de evacuare a lucrătorilor în căile de aeraj de transport, precum și infiltrații de hidrocarburi lichide.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00

Noua mafie a lui Portocală, prejudicii de milioane de euro! Noi detalii despre mafia procurorului ”Portocală” ies la iveală! Contractele...

Exclusiv3 ore ago

Demersul studenților de la Academia de Poliție „A. I. Cuza”- continuă!!!

În urma ultimului incident declanșat de focarul de toxiinfecție alimentară ce a durat mai bine de 10 zile, timp în...

Exclusiv2 zile ago

Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO –  IN EXCXLUSIVITATE

Articol pentru cititori dar, in special, O SCRISOARE DESCHISA pentru: Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu precum si pentru si/sau in...

Exclusiv2 zile ago

Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?

Purtatorul de vorbe al IGPR a fost avansat la gradul de chestor, la 34 ani. Nascut in ’89, cu Academia...

Exclusiv2 zile ago

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023,...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita BUZATU si Justitia Sa Privata: TRIBUNALUL VASLUI, ultima veriga de lupta impotriva coruptiei generalizate, inainte de Consiliul JAI

Dupa acuzele aduse de la nivelul conducerii aliantei Nord-Atlantice, prin pozitia ferm si autoritar exprimata de secretarul general adjunct NATO,...

Exclusiv5 zile ago

VICTORIE ZDROBITOARE ÎN INSTANȚĂ, A POLIȚISTULUI CĂNĂRĂU ÎMPOTRIVA POLIȚIEI NEAMȚ. FIȘE DE EVALUARE ANULATE DE JUDECĂTORI pe bandă rulantă

Unul dintre cei mai cunoscuți (și cei mai hărțuiți) polițiști din Neamț, lider al Sindicatului Europol, Ioan Cănărău, a obținut...

Exclusiv6 zile ago

Putem discuta despre managementul defectuos în ceea ce privește planificarea polițiștilor în serviciu și de tronsoane de drumuri naționale neacoperite

Polițiștii giurgiuveni au protestat ieri pentru a opta oară în fața sediului IPJ Giurgiu față de decizia de modificare a...

Exclusivo săptămână ago

Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului

Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului, dezvaluie cei de la sindicatul Europol. După...

Exclusivo săptămână ago

Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta

Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (IV) Ticăloșie deghizată în bune intenții!/Masca...

Exclusivo săptămână ago

Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie

Întrebare de Radio Erevan: Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”? Răspuns corect: paturile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Ploiești: „Jurnalistul” de șantaje Catalin Stavri, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (III)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Un pericol zilnic la sănătatea studenților și angajaților de la Academiei de Poliție „A. I. Cuza” din București

Dacă aceste imagini vi se par că seamănă cu secvențele de Gaza, pe care le-am văzut în ultimele săptămâni la...

Exclusiv2 săptămâni ago

DOCUMENTE PARCHET/Ploiești: „Jurnalist” de șantaje, purtătorul de cuvânt pe afaceri murdare al primarului Volosevici/Inregistrari audio (II)

Boși, locotenenți, soldați: Mafia din interiorul Poliției Române, filiala Prahova Poluarea și corupția au fost mereu în topul problemelor din...

Exclusiv2 săptămâni ago

Asta arată preocuparea mimată față de cea mai valoroasă resursă pe care MAI o are, resursa umană.

Azi se împlinește 1 săptămână de când am avut primii studenți care au acuzat simptome de toxiinfecție alimentară, dezvaluie cei...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv