Connect with us

Featured

Ucrainenii își confirmă lipsa de „materie cenușie” întocmind o listă nouă a „rusofililor-agenți ai lui Putin în România”

Publicat

pe

După ce s-au îndoit public și oficial de inteligența indienilor și chinezilor (zilele trecute, prin vocea dobitocului de Podolyak), ucrainenii își confirmă lipsa de „materie cenușie” întocmind o listă nouă a „rusofililor-agenți ai lui Putin în România”, care listă, așa cum a fost redactată la Kiev, oferă deja perspectiva câștigării alegerilor din 2024 de către o „partidă rusească”.

Iar asta deoarece, pe lângă deja consacrații „rusofili” Simion-AUR și Diana Șoșoacă, ucrainenii lui Podolyak adaugă chiar câteva nume grele, printre care Andrei Marga (pe care Podolyak l-a așezat acum un an pe „lista morții” a celor de la Myrotvorets), Ilie Năstase (care a râs public de câteva ori de prostia ucrainenilor), respectiv pe mine (firesc cumva, la câte „papare” le-am administrat lui Zelenski&Company). Vă închipuiți că, dacă ar fi așa cum zic ucrainenii, văzându-ne pe noi trei alături de partidele suveraniste, o întreagă pleiadă de profesori universitari, jurnaliști, sportivi, vedete publice, ș.a., s-ar înscrie rapid și ei, rezolvând problema de expertiză, credibilitate și leadership a noii „partidei rusești” din România.

Probabil că-n ediția „iarnă 2023”, ucrainenii lui Podolyak ne vor ajuta să ne întărim echipa și nu-i vor omite și pe alții care s-ar califica, precum Petrișor Peiu („spaima multinaționalelor”), Simona Halep (că tot au pus-o americanii cu botul pe labe), Ion Ion Țiriac (care se bate cu americanii, arătându-le găunoșenia în cazul Serena Williams), plus alții, și-atunci vom rezolva și strategia economică și finanțarea „partidei rusești”, și nu doar că vom câștiga alegerile, dar o vom face cu peste 50% din voturi! Cred totuși că, înafara prostiei, ucrainenii ce-au întocmit lista asta sunt manipulați „în orb” chiar de la Moscova, referitor la problematica României.

Cozmin Gușă

Actualitate

O noua promisiune devenită realitate!/Primii 50 de studenți medicinisti au început cursurile la Ploiesti

Publicat

pe

De

Moment special la Ploiesti. Primii pasi spre un sistem de sănătate modern a fost facut prin deschiderea noului an universitar 2023-2024 la Universitatea de Medicină Carol Davilla, sectia Ploiești.

Cei 50 de studenți care se vor specializa în asistență medicală au fost prezenți in sală. La deschidere au participat si senatorul Roberta Anastase, deputatul Mircea Rosca si viceprimarul Daniel Nicodim.

Iulian Dumitrescu, presedintele CJ Prahova, si-a indeplinit promisiunea de a aduce medicina la Ploiesti, astfel incat sistemul sanitar sa nu mai sufere din lipsa personalului specializat.

Iar vestea cea mai bună este că anul viitor, Palatul Culturii ar putea deveni sediul oficial al secției Ploiesti a Universității de Medicină Carol Davilla, iar numărul studenților ar putea creste la 500. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Publicat

pe

De

Discutăm despre cazul polițiștilor Secției 17 Poliție Urbană – D.G.P.M.B. din data de 18.09.2023 când au intervenit asupra unei persoane ce prezenta un comportament haotic și autoagresiv, aspecte confirmate și de Ministerul Public care a ieșit cu un comunicat de presă în acest sens.

Persoana a decedat ulterior la data de 26.09.2023, conform constatării I.N.M.L. decesul ar fi survenit ca urmare a leziunilor traumatice meningo-cerebrale ce s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur. 

Imediat, tipic mioritic, după decesul individului ”tribunale populare”, ”instanțe mass-media” și alte entități ”pseudo-judiciare” ad-hoc constituite pe baza sentimentului ”revoluționar” populist și demagog au concluzionat: polițiștii l-au omorât.
Respectarea prezumției de nevinovăție a ajuns opțională atât pentru societatea civilă, cât și pentru presă sau politic, însă să ferească Dumnezeu ca vreun polițist să o încalce în vreo circumstanță. Nu contează că există numeroase, poate chiar prea multe, organisme de cercetare și anchetă care să elucideze cazul individului decedat, contează postacii și postările lor care au un talent deosebit de a anatemiza polițiștii, iar poporul român are o afinitate nativă pentru sentimente anti-poliție, sentimente tot mai exacerbate în ultimii ani.

Reiese clar și fără echivoc că individul nu a respectat solicitările polițiștilor de a adopta o poziție inofensivă și de a nu se apropia de aceștia conform Legii 218/2002:

Articolul 33 – (1)Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

(2)Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control. Prin poziție inofensivă se înțelege:

a) ținerea mâinilor deasupra capului sau paralel cu solul;

b) depărtarea picioarelor;

c) adoptarea poziției șezut;

d) adoptarea poziției culcat;

e) altă poziție a corpului, care previne săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului și respectă demnitatea umană.

(3)Solicitarea de a adopta o poziție inofensivă trebuie să fie adecvată pericolului pe care îl poate reprezenta persoana și să nu depășească nevoile reale pentru atingerea scopului intervenției. Se interzice solicitarea adoptării poziției șezut sau culcat în cazul femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vizibile ale unei dizabilități și copiilor.

(4)În înțelesul prezentei legi, prin atac armat se înțelege atacul săvârșit de o persoană cu o armă de foc sau cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor.

(5) Se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului fapta persoanei de a se apropia de acesta după ce, în prealabil, a fost avertizată prin cuvintele: Poliția, stai! – Nu te apropia! ori de a nu se conforma solicitărilor prevăzute la alin. (1), referitoare la renunțarea temporară la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat, sau alin. (2).”

Articolul 42 – (1)Polițistul este îndreptățit să folosească forța fizică în scopul înfrângerii rezistenței fizice a persoanei care, fără a folosi violențase opune ori nu se supune solicitărilor legale ale polițistului, potrivit art. 31 alin. (1) lit. m)-o) sau referitoare la:

a) conducerea la sediul poliției sau al altor organe judiciare;

b) efectuarea percheziției potrivit normelor de procedură penală, a controlului corporal și al bagajelor persoanei legitimate, precum și a vehiculului utilizat de aceasta;

c) aplicarea cătușelor sau a altor mijloace de imobilizare.

(2)Folosirea forței fizice nu trebuie să aibă ca scop provocarea unor suferințe fizice, altele decât cele inerente înfrângerii rezistenței fizice a persoanei.

(3)Polițistul este îndreptățit să utilizeze mijloace adecvate pentru a opri și a pătrunde în vehicule sau pentru a pătrunde în orice spații închise în care se află persoana care se regăsește în situațiile prevăzute la alin. (1), în scopul extragerii acesteia.”

Textul de lege este clar, desigur pentru cei care au capacitatea funcțională de a citi și înțelege un text și capacitatea morală de a înțelege că legea produce efecte obligatorii indiferent de persoană vizată.
Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare. Această nație nu poate înțelege că nerespectarea legii atrage după sine consecințele legale stabilite de legiuitor, iar vremea când legea străzii era în ”vigoare” a trecut, iar cine crede că România poate fi o junglă, este invitat să părăsească societatea civilizată și să caute jungla pe care și-o dorește.

Poliția Română avea responsabilitatea să iasă cu un comunicat de presă similar celui emis de Ministerul Public încă din momentul când avea la îndemână toate informațiile necesare, să-și apere angajații așa cum toate celelalte instituții publice se comportă cu angajații lor.

Opriți ”măcelul mediatic” declanșat la adresa polițiștilor, opriți manipularea și dezinformarea care nu fac altceva decât să paveze drumul către anarhie, campanie arhi-susținută din toate colțurile societății: politic, mass-media, societatea civilă și, mai ales, hoardele de ”activiști” care în ultima vreme pe lângă sumele uriașe de bani pe care le încasează din denigrarea și decredibilizarea instituției Poliției.

Degeaba ca organizație sindicală s-a transmis ministerului și I.G.P.R.-ului în ultimii ani de zile zeci de propuneri referitoare la modalitățile de reformare și reorganizare a sistemului polițienesc, fiindcă toate sunt tratate cu o indiferență greu de înțeles mai ales atunci când vorbim de segmentul de ordine și siguranță publică, mai dezvaluie sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Featured

Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns! Mai ales că vorbim de o posibilă ”infestare în masă” anchetată acum de procurorii uneia dintre puținele structuri de Parchet cu adevărat de elită

Publicat

pe

De

Astfel că am ajuns să ne mulțumim că, fie și cu o întârziere mult prea mare pentru gravitatea probatoriului la care tocmai se lucrează în aceste zile cu adevărat fierbinți pentru procurorii care au preluat ancheta penală a infestării Lacului Snagov, autoritățile statului s-au trezit din ”adormire”… Numai că acum este datoria tuturor structurilor și instituțiilor statului de  a sprijini cu celeritate ancheta procurorilor. 

(Preluare National – Catalin Tache):

Sursa: PONTONUL 800

Și nu neapărat pentru că de la ”sursa” identificată ca fiind ”Pontonul 800” ar fi putut fi infestată o întreagă arie freatică unde trăiesc mii de cetățeni… Sau nici măcar pentru că aici, pe malurile Lacului Snagov se regăsește cea mai mare densitate de miliardari români pe metru pătrat! Ci, pur și simplu, pentru că orice astfel de alertă trebuie documentată de îndată! Experții consultați avertizând că o infestare cu ”bacterii coliforme” precum cele depistate pe Lacul Snagov ar putea avea efecte vizibile asupra persoanelor expuse nu neapărat azi, nu mâine, ci chiar și peste doi – trei ani! Ceea ce le face cu atât mai grave!

Rapoartele de expertizare a apei potabile

Conform informațiilor de ultimă oră intrate în posesia noastră, la această oră procurorii se axează pe expertizarea celor mai îngrijorătoare semnale de alarmă venite de pe malul Lacului Snagov. Vizată fiind activitatea operatorului economic S.C. OYSTER NP S.R.L., cu punctul de lucru identificat ca fiind în satul Snagov, comuna Snagov, parc ponton 800, județul Ilfov.

Este vorba, despre cum rezultă cât se poate de clar din documentele oficiale intrate în posesia noastră, în primul rând de către mai multe rânduri de ”rapoarte de expertizare” a apei potabile destinate consumului uman.

Instituțiile abilitate în acest sens fiind deja mobilizate de către procurori pentru a furniza toată documentația necesară trecerii anchetei la ”next level”! Unul care nu este prea greu de prevăzut din moment ce, după cum reiese din cele doar câteva concluzii a diverse instituții de control și pe care le prezentăm astăzi, situația ”apei potabile” de pe ”pontonul 800” al Lacului Snagov capătă deja vădite conotații penale…

” (…) apa utilizată în spațiul de producție provenea dintr-un puț exterior pentru care NU EXISTĂ AUTORIZAȚIE/AVIZ EMIS DE CĂTRE DSP”;

”(…) operatorul economic prestează servicii care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor…”;

”(…) în urma încercărilor efectuate asupra probelor provenind de la chiuveta din bar, respectiv de la chiuveta din bar, analizele au stabilit că acestea nu corespund prevederilor O.G. nr. 7/2023 privind calitatea apei destinate consumului uman”;

”(…) în urma rapoartelor de expertizare nr.(…) și rapoartelor de încercări nr. (…) a rezultat că proba analizată, în speță APA POTABILĂ prelevată de la chiuveta din bucătărie NU CORESPUNDE prevederilor O.G. nr.7/2023 privind CALITATEA APEI DESTINATE CONSUMULUI UMAN,LA PARAMETRUL BACTERII COLIFORME, ufc/100ml: prevăzut : 0 și determinat : 11 ufc/100 ml.”;

”(…) de asemenea, în condițiile în care operatorul economic nu face dovada existenței unui contract încheiat cu un furnizor de servicii de apă/canalizare, există suspiciunea rezonabilă cu privire la faptul că operatorul economic deversează apele uzate în condiții contrare legislației în vigoare, devenind incidente prevederile art. 356 alin. (1) Cod penal.” ;

”(…) faptele descrise în cuprinsul prezentei ÎNTRUNESC ELEMENTELE CONSTITUTIVE ALE INFRACȚIUNILOR de (…) și DE INFESTARE A APEI, fapte prevăzute și pedepsite de art.358 alin. (1) și art. 356 alin. (1) Cod penal”.

Și uite cum, deja procurorii anchetează acum cum apa servită la ”Taverna Racilor” de pe Lacul Snagov nu doar că nu este conformă consumului uman, fiind plină – de 11 ori mai mult decât prevederile legale în domeniu! – de ”bacterii coliforme”, dar apoi apele uzate sunt deversate în Lacul Snagov! Acolo unde se bălăcesc nu doar miliardarii patriei, dar și zeci de mii de turiști! 

Așa că fie și cea mai mică posibilitate a declanșării unei ”inevitabile” infestări în masă cu E.coli trebuie stopată ferm încă de acum!

Acum e penal!

Ancheta penală privind ”suspiciunea rezonabilă” de comitere a infracțiunii de INFESTARE a APEI survine după ce oricum mai multe restaurante deținute prin intermediari de numitul Nicolau Paul zis ”PESCOBAR” fuseseră închise de organele de control. 

La unitățile de pe malul Lacului Herăstrău și Timișoara – acolo unde Taverna funcționa fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara fiind găsite nenumărate nereguli grave. De la produse comercializate fără a se respecta ”circuitul frigului” și alterate, până la muște pe ustensilele pline de grăsime din bucătărie, bucăți lipsă de tavan, infiltrări și… tot așa! Mizeria găsită în mod repetat în bucătăriile și restaurantele ”Regelui Tik Tok” PESCOBAR fiind deja intens mediatizate…

Numai că, de această dată este vorba de cu totul altceva! Ancheta procurorilor ducând totul în penal!

Astfel că ”marea familie” a ”milițienilor” de la Snagov – se știu ei care! – ar face bine să se abțină de la tragerea tradiționalelor sfori. Nu de alta, dar oricum sunt băgați până în gât în ”Ancheta PESCOBAR”! Cea privind o infracțiune de o gravitate fără precedent: cea de infestare a apei!

În paralel cu ancheta privind infestarea apei din Lacul Snagov, se documentează și o altă anchetă privindu-l pe numitul NICOLAU PAUL, zis ”PESCOBAR”! Cea de la Giurgiu! Și aici concluziile preliminarii ale anchetatorilor fiind unele cât se poate de îngrijorătoare pentru sănătatea publică! Rămânând de văzut doar dacă se va recurge la contopirea într-un ”număr unic” a celor două anchete penale sau acestea se vor desfășura în continuare separat…

 

Profit curat: peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău

 

 

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv16 ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate2 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!