Connect with us

Uncategorized

ANP instiga la munca forțată si la abuz in serviciu/Miroase a mâini legate in catușe pentru șefii ANP si șefii de pușcării care pun in aplicare inepția anepistă

Publicat

pe

Vineri 15.09.2023, ora 10.30, la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor a avut loc întâlnirea dintre conducerea ANP și reprezentanți organizațiilor sindicale reprezentative. Din partea Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar a participat dl președinte Florin Schiopu.

Ordine de zi: Analiza aspectelor relevante privind acțiunile organizațiile sindicale planificate pentru sfârșitul lunii septembrie.

Discuțiile au fost purtate într-o zonă  în care dl director general al ANP a încercat sa ne convingă că acțiunile de protest prin care am  notificat unitățile din subordinea ANP, cu privire la refuzul de a mai presta muncă suplimentară,  nu sunt legale, invocând  articole din statutul polițiștilor de penitenciare (Legea 145/2019,art 106, art. 119 lit l) si n),  articole care nu au nici o legătură cu temeiul legal pe care ne bazăm demersurile noastre, amestecând restricțiile privitoare la declanșarea grevei cu refuzul de a efectua muncă suplimentară. În același timp argumentele directorului general aveau o tentă de amenințare la adresa tuturor celor care ar îndrăzni să sfideze dispozițiile date  directorilor și care duc la împiedicarea desfășurări activităților sindicale, aceste dispoziții fiind o încălcare flagrantă a statutului polițiștilor de penitenciare, a acordului colectiv, a codului muncii, precum și a Legii dialogului social (Legea 367/2022), reprezentând o imixtiune nepermisă în activitatea sindicală. Deși am încercat să îi aducem argumente prin care îi aduceam la cunoștință că este într-o eroare, argumentațiile sustinerilor sale raportat la natura protestului nostru, sustineri ce aveau la bază argumente a direcție juridice total în afara cadrului legal ce reglementează refuzul de a mai efectua muncă suplimentară, nu am găsit un punct comun de discuție, sens în care i-am comunicat că demersurile noastre sunt perfect legale și vom continua formele de protest până când ce am cerut va fi acordat personalului din penitenciare.   Văzând că tenta ce vrea să o dea discuției dl director general al ANP ar duce într-o zonă de a culpabiliza personalul, în calitate de președinte al FSSP  m-am ridicat și am plecat.

În concluzie, având in vedere, lipsa de implicare, nepăsarea,  actualei clase politice în a rezolva problemelor existente la nivelul întregului sector de ordine publică și siguranță națională,  implicit a sistemului poliției penitenciare, până la obținerea revendicărilor transmise, Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) continuă seria de acțiuni declanșate in data de 28 august 2023. Salutam faptul ca Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) și  Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor  (FSANP) se alătură acțiunilor de protest si vom participa împreună la acțiunile de protest stabilite pentru ziua de joi 21.09.2023, orele 8.30 – 9.30.
SNPP nu participa la aceaste acțiuni, dar nu credem ca vor rămâne deoparte până la final.

ANP instiga la munca forțată si la abuz in serviciu. Miroase a mâini legate in catușe pentru șefii ANP si șefii de pușcării care pun in aplicare inepția anepistă conform surselor din FSANP, FFP si FSSP.
ANP prin Directia Juridica (DJ) considera ca, in virtutea art. 106 din Legea nr. 145/2019 privind statutul politistilor de penitenciare, care prevede că grevele si protestele, întrunirile se pot organiza “cu condiţia asigurării a cel puţin unei treimi din activitate şi a garantării drepturilor deţinuţilor şi a siguranţei locurilor de detenţie.”, POATE OBLIGA, prin DISPOZITIE SCRISĂ, ca 1/3 dintre politistii de penitenciare să desfășoare activități lucrative chiar daca aceștia REFUZĂ MUNCA SUPLIMENTARĂ.
Directorul general vrea să dispună SCALVIA in penitenciare prin analfabetism functional
Toate organizațiile sindicale au contrazis ANP si DJ, motivând ca REFUZUL MUNCII SUPLIMENTARE nu are nicio treaba cu GREVA sau PROTESTUL/ÎNTRUNIREA de orice fel. 
Munca forțată este interzisă de Constituție si de legislația in materie. Directia Juridica (DJ) din ANP dă dovadă inca o dată că aceasta structura poate interpreta legea dupa placul directorului general, chiar dacă acesta este ilegal, aplicând principiul CSV-ului (Ce Se Vrea…). 
Sedinta de vineri a fost inca o dovada că ANP si-a pierdut busola legalității, aducând absurdul in clădirea din str. Floreasca 39, făcând PENALI din directorii de penitenciare care vor achiesa la inepția de punct de vedere al acestei Direcții Juridice din ANP, referitor la munca forțată. 
Va rog să discutați cu directorii de unități sa nu cada in capcana Direcției Juridice din ANP si sa devină penali, este mesajul unanim al celor din sindicate.
Azi e Dan HALCHIN director general (dupa parerea noastra port ilegal de uniforma si functie), poate maine nu mai e, insa ei vor ramane cu dosarele penale si cu plata unor despăgubiri imense din cauza unui ANP absurd, orientat spre abuz in serviciu.
Este infracțiune să dai ca director de penitenciar dispoziții scrise ca politistii sa execute MUNCA FORȚATĂ, peste fondul lunar de timp. (ABUZ IN SERVICIU)
Mesaj pentru liderii de sindicat: Transmiteți polițiștilor de penitenciare/membrilor de sindicat ca nu au ce sa pățească daca refuza o dispozitie vădit ilegala, chiar daca directorii o dau in scris.
Mesaj pentru directorii de penitenciare: Nu fiți prosti! Nu deveniți pușcăriabili! Aveți prieteni avocați, juriști, oameni ai legii, va rog sa va consultați cu ei inainte de a pune in aplicare o eventuala dispozitie a ANP de a obliga politistii de penitenciare sa execute munca forțată! Întrebați-i care ar fi consecințele unei asemenea măsuri!
Constituția:
Art. 41 (3): Durata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore.
Art. 42: (1): Munca forţată este interzisă.
Codul muncii:
Art. 114: (1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
Statutul politistilor de penitenciare:
Art. 116: Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
„Intenția ANP de a ne transforma in sclavi, încercând sa ne prosteasca, apărând clasa politica, nu face altceva decat sa intensifice si mai tare protestele noastre si sa ii determine pe politistii de penitenciare să continue refuzul de a mai efectua munca suplimentară.*
FSANP este alături de fiecare politist de penitenciare si va asigură ca seful care va încerca sa abuzeze, transformându-va din oameni ai legii in sclavi va suporta consecintele legale: plângeri penale, procese in instanța, sesizări ale comisiei de disciplina, sesizarea Avocatului Poporului, Comisiilor de Abuzuri din Parlament si chiar organismele internaționale. Vom avea inclusiv intervenții in MASS-MEDIA”, a declarat si Cosmin DOROBANȚU – Președinte FSANP. Vom reveni. (Cerasela N.).

Uncategorized

Pentru un om al legii, legea trebuie să fie o adevărată religie

Publicat

pe

De

Este deja un truism faptul că prosperitatea și libertatea unei națiuni atârnă esențial de calitatea educației, iar educația universitară este domeniul de vârf al întregului sistem de învățământ, domeniul excelenței și al performanței.
Sper ca toți cei care pășesc pentru prima oară pragul universităților sau care își continuă studiile, profesorii și formatorii lor să dobândească această conștiință a importanței cruciale pe care studiul îl are pentru cariera lor și pentru întreaga societate.
Prezentul este plin de provocări, lumea se află într-o accelerată și profundă schimbare pe multiple planuri, iar educația joacă un rol fundamental în găsirea soluțiilor și în asigurarea unui viitor mai bun.
Este momentul în care tinerii noștri, voi, studenții, aveți oportunitatea de a vă dezvolta nu doar cunoștințele, ci și caracterul. Educația serioasă, etica și responsabilitatea sunt principii fundamentale pe care trebuie să le promovăm și să le cultivăm în noi înșine.
Respectul pentru lege și față de semeni sunt valori care definesc o societate justă și prosperă. Încurajez cu tărie pe fiecare dintre voi să fie parte activă a comunității, să se implice în proiecte sociale și să-și asume responsabilitatea pentru binele comun.
Între instituțiile de învățământ superior, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” ocupă un loc special, pentru că aici se formează profesional și moral cei care și-au ales și și-au câștigat rolul de a conduce în viitor complexul proces de aplicare a legii și protecției drepturilor cetățenilor.
Această misiune obligă de două ori mai mult, nu numai sub aspect tehnic – profesional, ci și sub aspect etic și moral, pentru că cei ce veghează la respectarea legii trebuie să fie ireproșabili sub aspect profesional și moral.
Legea nu poate fi corect aplicată și nu va dobândi respectul cuvenit al semenilor, dacă cei care o aplică o fac greșit sau chiar mai grav, o încalcă.
Un om al legii trebuie să înțeleagă legea în toate profunzimile ei și să o respecte ca pe o credință sfântă. Pentru un om al legii, legea trebuie să fie o adevărată religie. În optica mea, pentru studenții și absolvenții Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” nu există altă alternativă decât excelența profesională și morală. Cadrele didactice și conducerea Academiei sunt responsabile direct pentru realizarea acestui obiectiv.
Începând cu acest an, o serie de reforme se lansează în structurile MAI, punctual și sectorial, pentru a aborda cele mai urgente probleme și vulnerabilități apoi, treptat, în anii care urmează, pe un plan din ce în ce mai larg, care va cuprinde fără îndoială nu numai armele MAI, ci și ministerul în sine.
O astfel de măsură este și militarizarea Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza”, care va contribui la creșterea disciplinei și a responsabilizării studenților, a educării lor cu severitate și rigoare, pentru a deveni profesioniștii de mâine ai sistemului.
Întreg sistemul MAI trebuie trecut prin filtrul unei analize și modernizări pentru a fi readaptat provocărilor unei societăți care s-a schimbat mult în ultimii ani, iar aceste schimbări vor continua accelerat, atât sub aspect tehnologic, cât și al mentalităților, comportamentelor și provocărilor la adresa legalității.
Este crucial să șlefuim mentalitățile în sistemul de ordine publică al MAI și să reclădim virtuțile unor profesii nobile din spectrul tuturor armelor MAI, în special în structurile de poliție și poliție de frontieră. Acest lucru se va face cu perseverență și intransigență, cu disciplină și rigoare. Este responsabilitatea conducerii armelor și a conducerii ministerului să întroneze această disciplină, rigoare, exigență și intransigență.
De aceea, studenții de astăzi ai Academiei, specialiștii de mâine, trebuie echipați profesional și moral cu acele cunoștințe și valori care să le permită asumarea și rezolvarea misiunii de aplicare a legii în condițiile dificile prezente și cele viitoare.
Acest obiectiv nu poate fi atins decât în condiții de deplină integritate și corectitudine a procesului de învățământ, evaluare și promovare, de care cadrele didactice și conducerea Academiei sunt responsabile.
Am încredere că aceste provocări și obiective vor fi abordate și asumate corespunzător de studenții, profesorii și conducerea Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza “.
Citeste in continuare

Exclusiv

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

Publicat

pe

De

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de disciplină, în cadrul investigației viitoare vă vom arăta o altă latură ce derivă din a avea așa oameni la conducere, de ce batjocora este ca o boală care afectează pe toată lumea.”

TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0  

Iată că astăzi vă prezentăm această latura, o perspectivă tragic-comică ce se reliefează când la conducerea unei instituții a statului, o instituție foarte importantă pentru aplicarea dreptății, este un personaj ce nu mai are ce să caute în acest sistem… pe partea cu angajații de ceva vreme.

Da, ați ghicit… ne întoarcem la Penitenciarul Ploiești. Perioada aceasta de respiro a fost, după cum veți vedea, doar pentru o perioadă de așteptare… pentru a vă putea relata noi lucruri, incredibile si triste…

Dar pentru moment ne întoarcem la datoria avută…

   

       Vom pleca de la o simplă prezumție. Cum că… ZEUS, directorul împuternicit de la Penitenciarul Ploiești – comisar șef de poliție penitenciară Valentin MATEI este corupt.

 În dosarul doamnei C.C. implicarea acestuia este fundamentală căci în timpul cât conducea unitatea ZEUS cică-se au fost primite niște bunuri „donate” de partea vătămată… Dacă acestea erau „verificate” se observa ca ele nu prea au ajuns unde erau destinate și poate anumite persoane prinse în acest dosar penal, scăpau. Căci, de ce să nu fim sinceri… nu toți au avut și un câștig din speța aceasta, unii doar au executat. Dar cum ZEUS era pe postul de director, nu îi putem acorda prezumția aceasta…

Deci, ca totul să fie clar… uite cum câțiva polițiști de penitenciare scăpau de un dosar penal dacă ZEUS era capabil pe funcția la care tot salivează.

Peste cei încriminați mai scăpau și alții care au fost nevoiți să se ducă la procuratură să declare ce și cum. Se ajunge la o duzină de angajați stresați, ce pot răspunde penal… căci un incompetent se face că nu vede ce primește în curte.

  1. La momentul când ZEUS a început să primească tot felul de „atenții” din partea unora si altora(posibili afaceriști/interlopi/infractori) cota lui pe piață a sărit de la un pârlit de ofițer la unul cu bascheți Valentino de 1000$.

În secunda următoare, oamenii sistemului ce știu ce înseamnă „să primești moștenire de la mătușa Tamara niscaiva  bunuri”, au început să pună întrebări… ce ridicau alte întrebări și mai negre cu privire la noua moralitate a conducătorului unității.

În primă fază 3 ofițeri au început să fie șicanați de către ZEUS, aruncați în diferite activități pentru a fi sancționați. Cu toate că aceștia și-au spus punctul de vedere, nimeni din unitate la acel moment nu a crezut…

Dar iluzia grandorii se extinde și asupra ceilalți din unitate care credeau ca pot rămâne imuni la flagelul corupției ce se întinde… căci ZEUS avea nevoie de a baga pumnul în gura celor ce au deschis ochii și cum singur nu dovedea decât incompetență, atunci a fost nevoit să folosească și pe alții.

Rând pe rând oamenii au realizat micimea acestui om și au început să fugă:

  1. Într-un an jumătate de zile la Penitenciarul Ploiești:

–     țipă unitatea de flagelul corupției adus de ZEUS și oamenii lucrează sub stres și cu neîncredere, fiindu-le frică să nu fie trași în ilegalitățile devenite fățișe ale directorului. De la supraveghetori la primii ofițeri, aceștia sunt mereu în alertă.

–     unitatea a avut nu mai puțin de 4 președinți la comisia de disciplină, oamenii retrăgând-se pe rând când au văzut ce dorește ZEUS să facă – strivirea oricărui purice ce îi contestă autoritatea și legalitatea deciziilor.

       Vă spuneam nu demult, cum mai nou ZEUS ține direct ședințe cu membrii comisiei de disciplină si cere să fie oamenii sancționați… căci dacă la început au fost creduli și sancționau singuri, acum vorba lui nu mai are valoare iar dosarele de clasează pe bandă, sub disperarea Zeului grandorii…

       Irelevant că această comisie e independentă… dacă a ajuns să o manevreze pe cea din Ministerul Justiției, de ce nu ar putea să facă asta cu cea din curtea lui, nu? Ironic, cu ploieștenii nu prea ține căci au pielea a dracului…

–     Pe de altă parte volumul de muncă al acestor oameni care trebuie să cerceteze aberațiile cerute de ZEUS este covârșitor. Și asta doar pentru că avem de-a face cu un asemenea specimen…

–     Unitatea a avut nu mai puțin de 4 directori adjuncți pe pază, oamenii fiind de data aceasta înlăturați de ZEUS căci acesta este postul ce unge rotițele cu deținuții favorizați… și cum cei de pe această poziție nu percutau la ce le cerea ZEUS, erau rând pe rând înlăturați .

Primul lovit a fost prietenul de o viață domnul R.M., care resemnat a ieșit prematur la pensie căci a înțeles noua identitate a lui ZEUS.

       A urmat pila celor din A.N.P. care trebuia să le facă jocul… dar și acesta s-a retras după 3 luni… aparent dorește să mai lucreze în sistem… cu demnitate.

       Apoi a fost șeful de la regim, domnul Stoica… pe care l-a ținut 6 luni fără împuternicire ca apoi să cheme controlul peste el(prietenii din A.N.P. de la Inspecție penitenciară) ca să îl alunge.

       Acesta trebuia alungat căci nu îi scotea lui ZEUS deținuții după cum dorea…

       Iar vă spuneam nu demult, că marea lui „plăcere” este sa scoată la munca deținuții și vă povesteam cum s-a gândit să facă acest lucru: prostindu-l pe înlocuitorul directorului adjunct pe pază. Faza nu a ținut și fapta penală a ieșit la lumină căci nimeni nu vrea un asemenea șef pe lângă el, când se va destrăma șandramaua.

       Actualmente este șefa de la evidență, o amică veche pe care speră să o poată manipula… Pentru ce să își pună pielea pe băț? Rămâne să vedem, momentan suntem sceptici…

–     Nenumărate concursuri la care ZEUS a participat ca să bage în sistem pe alții care au fost ajutați la rândul lui, lăsând un gust amar candidaților pregătiți, dați la o parte la interviu sau la punctaj. Pe de altă parte o masă de cunoscuți ai dânsului s-au angajat aici, de departe cel mai celebru fiind protejatul fin cu același nume (coincidență).

Scârba aceasta nu face decât ca, de o parte, cei ce doresc funcții să nu mai participe la asemenea înscenări de concursuri cu șanse legale, iar pe de altă parte, cei din civilie să caute alte sisteme sau oportunități de pe piața muncii. Nu ne credeți, verificați candidații pentru concursuri!

–     Zeci de pensionări,  plus transferuri și  detașări din penitenciar în mare parte căci oamenii nu își mai găsesc motivația și plăcerea de a munci la Ploiești.

Cine să vrea să muncească cu un corupt, care dacă nu faci cum vrea el începe să te vâneze și să te terorizeze prin căprăria de care e capabil? Și mai e si protejat de directorul general al ANP?

                Si acum sa va spunem concluzia analizei noastre:

SUTE DE OAMENI AU DE SUFERIT CAND UNUL ESTE CORUPT – ȘEF FIIND SI ESTE LIPSIT DE CALITATILE ESENTIALE ALE UNUI LIDER DEMOCRATIC!

(Nu am luat în calcul victimele infracțiunilor săvârșite de deținuții preferați ai lui ZEUS, care se așteaptă ca infractorii să fie pedepsiți, nu favorizați în exercitarea PEDEPSEI cu închisoarea…

Kind reminder, ZEUS: d-aia se numește „pedeapsa cu închisoarea” și nu „recompensa cu închisoarea”…)

       Prin urmare este treaba noastră, a celor corecți să îi îndepărtăm caci avem șanse mari ca să fim atinși de asemenea toxine.

 FARA INDOIALA, VA URMA! (Cristina T.).

N. R. : – Reamintim  ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului.

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK „inca” este bine? Dar fostul trezorier de la un partid? Inca este in libertate?…

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Cat timp mai poti sa indoi legea?

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Ia! Zâno!/Joac-o și pe asta!/Dă-ți cu reveneală!/Zâna Nașa, se joacă cu gestiunile, după starea vremii la Penitenciarul Ploiesti!

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Aroganța și lipsa de profesionalism sunt fără limite, caracterul penal te dărâmă la propriu in Penitenciarul Ploiesti

,,Fantastica Woman”Anghelache Ramona (varianta XXL)/”Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

Citeste in continuare

Investigatii

„Cerem să venim cu drepturile salariale la zi și să avem parte de o lege a salarizării pe care să o putem aplica și pe care să o putem ințelege”

Publicat

pe

De

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare, continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală a legii salarizării nr.153/2017, alaturându-se Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Poliția Română care deja a notificat Primăria Capitalei cu privire la protestele ce se vor desfășura până al sfarșitul anului 2023.

Alături de Federația Polițiștilor de Penitenciare, vor continua protestele deja declanșate incă din luna August și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar , pentru că noi incă nu renunțăm la drepturile noastre legale.

Nu cerem majorări salariale, cerem plata drepturilor salariale ce ni se cuvine de drept prin lege votată de către Parlamentul României și pe care Guvernul României refuză să o aplice in integralitate și angajaților din structurile de apărare, precizeaza FPP.

De ani de zile privim neputinciosi la discursuri lipsite de bun simț ale decidenților politici prin care incearcă să ne convingă că sunt sunt bani in visteria țări pentru aplicarea acestei legi și in dreptul nostru in timp ce ei, demnitarii, si-au actuaizat toate dtepturile salariale incă din anul 2018, după principiul ” cine imparte, parte iși face”, mai comunica acestia.

Este de un tupeu fantastic această abordare sfidătoare, ca tu demnitar , după ce iți bani in buzunare drepturile salariale la maximul prevăzut de lege, să spui că pentru alții nu a mai rămas.

Este inadmisibilă și intoletabilă această abordare și chiar dacă noi suntem o federație mai micuță, ne luptăm cu toate resursele pentru a câștiga , in numele membrilor pe care ii reprezentăm, ceea ce ni se cuvine de drept și nu abdicăm.

Ar fi ideal ca toate sindicatele să acțineze sub același crez, dar suntem departe de acest ideal, de aceea ne aliem cu toti cei care sunt dispuși să lupte până la capăt și cu credință pentru fuecare drept ce ni se cuvine prin lege și singurul partener serios din sistemul penitenciar ne este Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar care ințelege pe deplin rolul sindical și alături de care vom protesta alături de SNPPC din Poliția Română.

Cerem punerea in grila de salarizare pe legea 153/2023, pentru a reduce pierderile polițiștilor de penitenciare, pierderi de 800 ron/luna/agent și 1200 ron/lună/ofiter, dezaluie cei de la FPP.

„Cerem să venim cu drepturile salariale la zi și să avem parte de o lege a salarizării pe care să o putem aplica și pe care să o putem ințelege, in prezent fiind foarte multe prevederi legislative care stabilesc moduri de calcul, inghetari salariale, blocari de sporuri, apoi iar majorări care se aplică la niste sporuri inghetate prin anii 2009, 2018 , o adevărată nebunie.

Din tot hățișul asta legislativ pe salarizare ințelegem că atinci când s-a conturat legea unica de salarizare , care include și limitarea sporurilor la 30%, s-a luat decizia creării unei sume compensatorii in care sa fie incluse unele sporuri pentru că altfel salariile se duceau in cap, asa că in suma compensatorie sunt incluse sporurile de : atena ( 10%), praf( 15%), supraveghere ( 5%), tbc, Hiv sida( 75 sau 100%), studii superioare ( 25%), izolare ( 15%) etc.
S-a prevazut in Normele de aplicare a legii salarizarii, OMJ 2415/ 2018, ca orele suplimentare și rsl să fie considerate majorari salariale, alaturi de 50% pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale.
Singurul ramas oficial ca spor este sporul de pericol ANP de 30%.
Suma comensatorie este inghetata la valoarea din luna Decembrie 2009”.

Ca noutate , pe care mulți nu o știi, inclusiv cei din salarizare din unități, pentru că sistemul a făcut din ei niște roboței ce doar introduc date intr-o aplicație națională care calculează in nod automat salariile si nu mai fac manual salariile ca pe vremuri, este aparitia O.U G .54 din Iulie 2023, care reconfigurează modul de calcul al salariilor și iar suntem pagubiti.

Prin O.U.G. 54/ 2023 la calculul salariului sunt incluse sporurile de: comanda, grad de risc, specialist de clasa, cfp, rsl, ore suplimentare , toate nu trebuie să depășeasca salariul functiei calculat din coeficientul functiei, prevăzut in anexa legii 153/2017, × salariu minim brut pe tara garantat in plata, in prezent de 2500 ron, pe aplicarea legii 153, 3000 ron.

Ca medie, un agent se duce la 6600 ron pe maxim și aici intervine problema cu elementele din suma compensatorie, descrise mai sus și daca un agent are un ppl cu hiv , care activează sporul de 75% si agentul este deja cu salariul la valoarea de sus, orele inregistrate in cintact direct cu ppl cu hiv/sida nu ii mai sunt băgate la plată, chiar dacă ele figurează ca inregistrate pentru că intervine plafonarea din lege. Asă ca degeaba are 50-80 de ore in contact direct cu ppl cu hiv/sida că acestea nu intra in plată, chiar dacă pe fluturasul de salariu și in pontaj figurează. Acesta inginerie nici măcar nu este sesizată de către angajat, asa că angajații sistemului penitenciar iar sunt păcăliți la salarizare.

Singurul mod prin care putem indrepta aceste ” inginerii financiare” este aplicarea integrală a legii salarizării nr.153/2017, și punerea la maximul din grilă, cum asa esre legal, mai precizeaza sursa citata.

Federația Polițiștilor de Penitenciare , o federatie mică și atacată din toate părțile, inclusiv de către unii presedinti de federații din sistem, care o vor desființată, pentru că incurcă și demască matrapaslâcurile din spatele scenei, va lupta cu toată resursa sa pentru aducerea la zi a drepturilor salariale ale polițiștilor de oenitenciare.

Dezbinarea unității sindicale este un factor care favorizează deciziile nedrepte ce vizează polițiștii de penitenciare de aceea ne asociem cu toti cei de bună credință pentru a face și mai puternică vocea sindicală.

Nu vă lăsați manipulati de mesaje că țara nu mai poate, că nu mai sunt bani.

Demnitarii au fost primii care si-au asigurat toate drepturile salariale prevăzute de legea 153/2017, urmați de către medici , apoi de către profesori, iar magistrații si-au făcut singuri plata si nu au mai stat la mâna politicului, prin hotărâri in instanță.

Cenușareasa sistemului bugetar, pentru care nu se găsesc bani, cu toate că sunt, este structura de apărare, ordine publică și sigurantă nationala.

Nu se gadesc bani pentru noi pentru că nu suntem avuți la suflet de catre politicieni corupți. Cum să recompensezi salarial polițistul care te prinde că faci infractiuni si te aduce la puscarie, cum să recopensezi salarial ” călăul” de polițist de penitenciare care te ține la pârnaie și nu iți deschide poarta să iesi in societate?

Cam aici e filozofia, pentru că efortul bugetar nu e mare pentru această categorie profesională care zi de zi se vrea a fi slăbită și destructurată.

Nu stați pasivi, nu asteptati ca alții să se bată pentru drepturile voastre, fiți pro-activi!

„Raul nu ar putea să exusre dacă binele nu i-ar permite!” (Cristina T.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Pentru societatea românească polițistul român trebuie să fie organ de represiune, dar și funcționar care să umble cu mânuși de catifea, în funcție de preferințele populare

Orice eveniment negativ din țara asta trebuie să aibă anumiți vinovați de serviciu, iar pentru majoritatea cazurilor cei care răspund...

Exclusiv14 ore ago

Cam suspect “atacul” lui Nea Marcel la “industria pacanelelor”

Pe principiul ca “cea mai buna aparare e atacul”. Oare sa aiba legatura apararea asta a lui Ciolacu cu modul...

Exclusiv2 zile ago

Criminalii/torționarii/milițienii de la Secția 17 Poliție, așa cum au fost numiți de 2 săptămâni încoace, pot de astăzi să reacționeze public și să vorbească despre NEVINOVĂȚIA lor

Drama tânărului care se afla sub efectul a 5 substanțe psihoactive a fost generată de efectul drogurilor. Halucinații, stare de...

Actualitate2 zile ago

Clasamentul Anvelopelor – Top Super Anvelope 225 45 R17 în 2023

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dvs. nu este doar o chestiune de estetică sau de preț. Este o decizie care...

Exclusiv3 zile ago

MĂRUL STRICAT DIN PENTENCIARUL PLOIEȘTI – ZEUS! NEPRIHANITUL!!!

În dezvăluirile din articolul „TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0”  ă precizam la sfârșitul lui: „ Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de...

Exclusiv3 zile ago

Nu stăm să numărăm orele care au trecut de când ,,ministrul” Bogdan Despescu, chestor general cu 4 stele, a ,,ucis” fără să-și dea seama limba română

Nu putem, pentru că domnia sa a punctat niște lucruri ce ne-au facut să scormonim puțin achizițiile poliției, iar surprizele...

Exclusiv3 zile ago

Valer Kovacs – Polițistul avertizor, hărțuit din nou/”Se dorește aducerea mea la tăcere”

Valer Kovacs, polițist IPJ Timiș și lider de sindicat, care a vorbit public în mai multe rânduri despre problemele din...

Exclusiv3 zile ago

Un ofițer de poliție care și-a lovit soția, care a fost sub efectul a două ordine de protecție, nu mai poate fi lucrător control intern sub nicio formă

Suntem nevoiți să vă înștiințăm despre un caz, dacă nu nedeontologic, cel puțin grav, privitor la domnul comisar șef Ursache...

Exclusiv5 zile ago

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P/”CONTINUĂM PROTESTELE!”

In timp ce alții deja s-au retras și s-au resemnat, Federația Polițiștilor de Penitenciare continuă seria protestelor vizând aplicarea integrală...

Exclusiv6 zile ago

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune/„De beți ce erau s-au urinat în curtea secției”/Doi politisti de la IPJ Timis, denunt penal impotriva inspectorului sef Alin Petecel/La IPJ Prahova lucrurile sunt si mai grave

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune. Petrecere în stil mare în sediul poliției din Nehoiu titreaza Stiri pe Surse...

Exclusiv6 zile ago

„Vă mulțumim pentru lecțiile de exprimare prin viu grai, domnule secretar de stat Despescu, pardon, domnule ministru!”

Am asistat la conferința de presă prezidată de către secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, de fapt de către...

Exclusiv6 zile ago

Potrivit art.7 din legea 153 din 2017, solda de funcţie/salariul de funcţie reprezintă suma de bani la care are dreptul lunar personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

Joi, Guvernul a aprobat o hotarare de guvern pentru creșterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată,...

Exclusiv7 zile ago

”Vă stăm la dispoziție cu întrebări la răspunsurile dumneavoastră…”/Tartorul MAI

Într-o funcție de secretar de stat e bine să nu stai mai mult de 4-5 ani, tocmai pentru că asta...

Exclusiv7 zile ago

Structurile  de criminalistică din Romania trec printr-un amplu proces de modernizare în această perioadă

Ramura bio-criminalisticii sau a geneticii judiciare, cum este ea cunoscută în limbajul de specialitate, se modernizează prin achiziția de către...

Exclusiv7 zile ago

Nu ne dam seama cum sprijina gimnastele si centrul cultural, activitatea de politie

Raspuns interesant de la CMDTA PLOIESTI! Sunt 56 medici pe functii de politist ( ofiter) si 46 asistenti pe functii...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!